:: Ja sam poslao na zamenu moju 6850. Nakon novog biosa opet dolazi do pucanja u igrama. Sto se tice OC-a nece da mrdne memorija, sto govori da je felericna, jer na normalnim kartama 6850 ide iz zezanja na 1150mhz :: Kod Gigabyte OC varijante postoji drugi problem. Karta je blago overklokovana sto se kaze minimalno i to je to. Ne postoji varijanta da jos podignes klokove, jer je naponski klizac zakljucan i ne moze da se menja : :: Odradili su je krajnje bezobrazno. Kad treba da se sto vise prodaje na sva usta se pominje ludilo i max klokovi itd., kad nije potrebno zakljucavaju kartice sa smesnim oc vrednostima :: Tako da ja prelazim u zeleni tabor uskoro :: :: :: :: Već su ti ljudi objasnili da je GA nešto usrao aktuelnu seriju 6850 (ne znam samo da li je i onu OC verziju), a vidim da su se neki žalili i na 6870. Tako da, ma koliko voleo AMD-a, ne mogu da preporučim nekom potencijalno/dokazano faličnu kartu :: :: :: :: :: :: Phenom II X3 720B :: :: Vendetta :: :: GA-MA790X-UD3 :: :: HyperX 2×2GB 1066MH :: :: F3 HD502H :: :: WD5000AAK :: :: GV-R487D5-1G :: :: Samsung 2232B :: :: X-Fi Xtreme Audi :: :: Altec ATP- :: :: CM 690 II Advance :: :: Chieftec CFT-650-14C :: :: Logitech Wav :: :: A4Tech X-748 :: :: :: ::
Imao sam isti problem sa ovom Gainward 4850, memorija nije htela da mrdne ni 10MHz, odma pobrljavi, dok je nisam fleshovao sa drugim biosom koji je namenjen za isti model karte. Sad radi najnormalnije na 2200 sa defaultnih 1986MHz, tako da u mom slucaju memorija nijebila felericna vec je bios bio sjeban, ko zna iz kog razloga....
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: Ja sam poslao na zamenu moju 6850. Nakon novog biosa opet dolazi do pucanja u igrama. Sto se tice OC-a nece da mrdne memorija, sto govori da je felericna, jer na normalnim kartama 6850 ide iz zezanja na 1150mhz :: Kod Gigabyte OC varijante postoji drugi problem. Karta je blago overklokovana sto se kaze minimalno i to je to. Ne postoji varijanta da jos podignes klokove, jer je naponski klizac zakljucan i ne moze da se menja : :: Odradili su je krajnje bezobrazno. Kad treba da se sto vise prodaje na sva usta se pominje ludilo i max klokovi itd., kad nije potrebno zakljucavaju kartice sa smesnim oc vrednostima :: Tako da ja prelazim u zeleni tabor uskoro :: :: :: :: Već su ti ljudi objasnili da je GA nešto usrao aktuelnu seriju 6850 (ne znam samo da li je i onu OC verziju), a vidim da su se neki žalili i na 6870. Tako da, ma koliko voleo AMD-a, ne mogu da preporučim nekom potencijalno/dokazano faličnu kartu :: :: :: :: :: :: Phenom II X3 720B :: :: Vendetta :: :: GA-MA790X-UD3 :: :: HyperX 2×2GB 1066MH :: :: F3 HD502H :: :: WD5000AAK :: :: GV-R487D5-1G :: :: Samsung 2232B :: :: X-Fi Xtreme Audi :: :: Altec ATP- :: :: CM 690 II Advance :: :: Chieftec CFT-650-14C :: :: Logitech Wav :: :: A4Tech X-748 :: :: :: ::
Pa neeemoj brate, baš si se sit naigrao sa tim 6850...
Uskoro ćete svi polako preći na nVIDIA-u. Vremena su gadna za AMD a za nekoliko dana biće još gadnija...zasluženo.
Danas kupiti GTX470 pa i za 15.000 je potpuno dijabolično. Kupovaće ih samo oni koji već imaju jednu pa mogu na taj način opet da imaju vrhunske cifre.
@fsamir navedi mi bar jedan razlog da odustanem od kupovine MSI CYCLONE 6850 za 18.000d(po meni best by kupovina) i kupim GTX 460,vidim pises da dolaze teska vremena za AMD pa me malo edukuj,ako se salis onda OK poz.
Problem nije u ATI (AMD)-u. vec u Gigabyte-u. Ne izvrci cinjenice u svoju korist bez razloga. Svi drugi modeli ovih kartica rade za sve pare, i mislim da su bolji izbor od 460. Kad uporedim testove javicu. Mislim da je 6850 brza kartica od 460 za nijansu naravno i da manje struje trosi.
@dautovic pitanje i odgovor sto se tice Gigabyte OC verzije:
Pitanje: Why only the Gigabyte HD 6850 OC (GV-R685OC-1GD) have no software voltage control? All `ATi 6850` models from other manufacturers can do this. Will we see a version of OC-Guru who will be able to do this?
Regards. Odgovor: Thank you for your kindly mail and enquiry. This card is an OC version, it means the card has already overclocked by GIGABYTE before we release in the market. You may not able to overclock it again and It is different from Non OC edition. At last, if you still have any further question to this issue or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us. If you have any issue different from original, make sure you issue a new form in order to get proper assistance and it may be response faster as well. We will try our best to help you resolve the problem ASAP. Best Regards, GIGABYTE TECHNOLOGY
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb Gigabyte 6850 1Gb, Windforce
Iz pouzdanog izvora znam da je grafulje moguce reklamirati bez ikakvog problema. Ako vam neka maloprodajna firma pravi problem, obratite se gigabyte kancelariji i zdravo, dovidjenja... __________________________________________________________ Velg Bort Livet
Ne bih da `pametujem`, ali koliko je meni poznato, u garantnom listu uglavnom pise: `... ce biti zamenjen u garantnom roku istim ili proizvodom odgovarajucih karakteristika`. E sada, `istim` verovatno ne moze ( a mozda i moze, nekim repariranim ) zbog protoka vremena koje u IT-u prosto leti. Proizvod odgovarajucih karakteristika koje se mogu uporediti sa nekada skupljim proizvodima sada kostaju 4-5 puta manje, i to novi. Tako da ne verujem da se moze primeniti logika ` Tada kostalo 220 evra i sada mora da mi se menja necim koje kosta isto toliko, a novije generacije` .
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.