Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
GTX560 - kartica ima ali testova nema
STRANA 2 OD 2
SkyFire Opasan udarac AMD-u,bruka cene! 25.01.2011. 14:03 #287454

status: user
broj poruka: 18472
Au bre,pa non referentni primerci i to OC verzije po ovoj ceni..
MSI ..Wow :D

http://bit.ly/hBcvZ1

Asus CU II - 235 EUR :

http://bit.ly/gxkc7H

Palit 216 eur :

http://bit.ly/ftLkZQ

Za prve cene svaka cast nvidia,opasni poslovni potezi..\

Nije ni cudo sto AMD zuri.E sad su svi koji su pozurili da uzmu 6870 su se blago receno zeznuli :)

Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA.
Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail
``Tresla se gora,rodio se mis``

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dautovic ... 25.01.2011. 14:06 #287457

broj poruka: 2856
ja sam uzeo Asus GTX460 1GB DirectCU, au al se ovo klokuje ubija...a sto je ladna i tiha ne verujem ocima...

na ovoj karti sam ustedeo jedno 70e, ne pitaj kako znaju raic, imarkovic...al tebi je bolje da cekas bar dok en stigne 560 u nase prodavnice.

Ako si planirao da uzmes 6950 1GB onda je super sto si sacekao(meni nesto nije interesantna cela 6xxx serija, razocarao sam se u tu seriju), ako planiras 560 onda ces morati jos 6-7k dinara da spremis vise od 460ice(i to za neku losiju 560icu a ja to nisam bio spreman). Sve u svemu ako si cekao do sad cekaj i narednih mesec-dva dana pasce cene svih karti :)

Ova asus 18500din...shuri kako je dobra, a kad posmislim kako je zavrsila kod mene... xD

malo cu da se poigram sa OC-om pa cu postujem rezove...samo spremam neki ispit pa ne znam da li cu uspeti danas.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Re: Opasan udarac AMD-u,bruka cene! 25.01.2011. 14:12 #287462

broj poruka: 9006
Oš da kažeš... zajebali?

A ovo što reče dautović... pa jeste, neki znaju kako je uštedeo. Otišao je u božju menjačnicu i zamenio 20 karma poena za 70e.

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

::
:: Nije ni cudo sto AMD zuri.E sad su svi koji su pozurili da uzmu 6870 su se blago receno zeznuli :
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 25.01.2011. 14:13 #287463

broj poruka: 777

Ooooo, šta ste se poplašili.

Prvo,
GTX560 sa dodatnih 12,5 % CC-ova i 25 % kloka teško da može da bude rebrand.
Poslednji klasičan rebrand je 6750/6770. Uvukla se kao puvanjak u vesti, izazvala je pažnje taman koliko i GTX460 SE.

Drugo,
Ono što treba da brine AMD i vas koji i dalje tripujete da nVIDIA kaska za AMD-om je to da je nVIDIA stigla na cilj sa fizički manjom karticom i očigledno jednostavnijom, sa 20 do 25 % manjim čipom, hlađenim daleko jednostavnijim kulerom.
Ovog puta će za visoke cene biti kriv samo AMD. nVIDIA ima maksimalno fleksibilan proizvod. Cena može da ide 40% dole, klok 20% gore.
To što su spustili količinu RAM-a na 1 GB malo pomaže. To je samo znak slabosti. Neophodno je bilo ozbiljno se spremiti ua GTX560. Druga štampa svakako a obzirom kakvom armijom kartica kreće GTX560 vrlo verovatno da je trebalo da se napravi i potpuno nov čip. Nešto između Bart-a i Cayman-a.

Treće,
Volim onaj komentar AnandTech-a vezano za 6850 1GB.
Pa naravno da su u normalnim rezolucijama u kojima 95% nas igra isti rezultati. Za 1680 i 1920 je sasvim dovoljno 1GB.
Ali ćete zato da puknete u 2560 a posebno sa 8X MSAA.
A kad se bude pojavio najavljeni Gainward GTX580 Phantom 3GB e onda ću vas podsetiti šta su rezultati u 2560 8X MSAA. Ti rezultati nikome od nas nisu potrebni ali ću vas svakako podsetiti.

Tehnološki lideri
...aaaHAHAHAHAHA

mighty ma 25.01.2011. 14:13 #287464

broj poruka: 1670
Zamalo u petak da uzmem MSI 460 Talon za 21.000, al rekoh, jel sam normalan, sačekaću sledeću nedelju da vidim šta će biti.

Nisam odlučio hoće li biti 6950 1GB ili 560, čekam da se pojave kod nas i da vidim cene i REVIEW-e!!!!!!
SkyFire FSamir 25.01.2011. 14:21 #287466

Izgleda da sam ja zaista predsednik posto kasnis sa vestima :D

Jel ovo trazis :

http://vr-zone.com/articles/gainward-geforce-gtx-580-phantom-3072mb-review/10933.html

GTX 580 3GB Killer :D

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

FSamir Re: FSamir 25.01.2011. 14:26 #287467

:: Izgleda da sam ja zaista predsednik posto kasnis sa vestima :
:: Jel ovo trazis
:: http://vr-zone.com/articles/gainward-geforce-gtx-580-phantom-3072mb-review/10933.htm
:: GTX 580 3GB Killer :
:

A joj kakvo zverje
955 MHz, 3GB, najlepša ikada...fatamorgana
Nije puno donela u 2560, testirali sa 4XAA. Videćemo kad neko uradi više testova i uključi i 8XAA za 2560.

Nego Predsedniče šta ćemo za ime za GTX560.
Jeste usvojeno Silent Killer.
Možda da ostane Silent Killer ime za GF114 kao čip a samu karticu da nazovemo Snake ili možda Super Snake.

raic ... 25.01.2011. 14:31 #287468

Aj bre zelembaći bolje pomozite čoveku u ovoj temi umesto što balavite po fantomu.
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=33021&forid=12&katid=2

SkyFire Re: Re: FSamir 25.01.2011. 14:43 #287471

Cekaj na hardocp test.Oni su malo detaljniji.
Imam predlog za tebe za kartu..Recimo Thunderbolt.
Jer kad se pojavi bice ko grom iz vedra neba za konkurenciju :)
Cena je odlicna,a performanse ?Mhm..Will see .)

@Rale
Pa GPU Usage od 70% nije toliko ni los.
Dzabe da pricam kad ima mnogo korisnika koji se tripuju i kad zelis da pomognes oni guraju svoju pricu.Nesto su na netu procitali i otkrili toplu vodu :)

Problem:
1.Los engine igre
2.Neoptimizovan driver
3.Neiskoriscen potencijal grafickog chipa usled nedovoljno snaznog CPU-a,u ovom slucaju veci klok CPU-a (mozda resava problem iznad tih 70%)

Lik na forumu ima problem sa 35% - 55% iskoriscenja GPU-a sto vec prelazi u problem.
E sad skoro sam igrao Veneticu sa GTX295 i imao sam 35% GPU usage.
Znaci sad bi trebao da blatim nVidia,kartu..Engine igre je ocajan mada regulrano ni driveri nisu cvece,treba jos da se optimizuju,nesto su opali sa kvalitetom u tom pogledu mada su izuzetno stabilni i karte imaju povecanu marginu prilikom OC-a.Boost je takodje primetan.E sad je ostalo samo to oko podrske i optimizacije da se malo sredi..

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

:: :: Izgleda da sam ja zaista predsednik posto kasnis sa vestima :
:: ::
:: :: Jel ovo trazis
:: :: http://vr-zone.com/articles/gainward-geforce-gtx-580-phantom-3072mb-review/10933.htm
:: :: GTX 580 3GB Killer :
:: :
:: A joj kakvo zverj
:: 955 MHz, 3GB, najlepša ikada...fatamorgan
:: Nije puno donela u 2560, testirali sa 4XAA. Videćemo kad neko uradi više testova i uključi i 8XAA za 2560
:: Nego Predsedniče šta ćemo za ime za GTX560
:: Jeste usvojeno Silent Killer
:: Možda da ostane Silent Killer ime za GF114 kao čip a samu karticu da nazovemo Snake ili možda Super Snake
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 25.01.2011. 14:55 #287474

ah, gliga79...prvo mu nedovoljno dobro radi 6850, sad mu na 60 i 70 % neupošljena GTX460.
Biće to nešto do njega... :-)
Možda je ostavio uključenu vertikalnu sinhronizaciju. To setovanje ima dramatičan uticaj na SLI postavku. Možda nešto menje i kod Single GPU.
Postoji setovanje u nVIDIA drajverima Power Managenet Mod. Tu ima nešto Maximum, Adaptiv i šta ti ja znam.

Thunderbolt mi nešto lomi jezik.
Ajmo Predsedniče jedan ovakav dogovor.
Da se GTX560 ipak zove Snake ili Super Snake za OC modele a da se prva sledeća nVIDIA Dual GPU kartica zove SkyFire.
Šta Vi kažete na ovo...

raic ... 25.01.2011. 15:00 #287475

Da, Venetica nije zahtevna igra ič, nije ni čudo što se ozbiljnije karte ne znoje.

Al ne ide mi u glavu onaj drugi lik što ima 20-40 fps u need for speed, ne bi smelo tako malo ni u snu. Kaže da je imao više sa prethodnom 9800 u istim igrama i sa istim sistemom. Jedino što mi pada na um je neka brljavina s drajverima.

SkyFire ... 25.01.2011. 15:04 #287478

@FSamir
Koji si ti ludak nasmeja me ahahahaha
Rokaj Snaky ..Idemooo :D

@Raic
35% iskoriscenja i odprilike isto toliko i FPS-a :D pa ti sad zamisli :(

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 25.01.2011. 15:06 #287479

Nikad na to zauzeće nisam obraćao pažnju.
Možda mu je nešto zeznuto sa PCI-E magistralama.
Nek pogleda u nekom od programa na koliko mu radi PCIi-E slot.
Možda je veza pala na X1 ili X2.
Mislim lupam, neka proba.
Možda je ploča overklokovala PCI-E slot. Ima tamo onih setovanja za magistrale Linked-Unlinked.

FSamir Re: ... 25.01.2011. 15:21 #287492

:: @FSami
:: Koji si ti ludak nasmeja me ahahahah
:: Rokaj Snaky ..Idemooo :
:

YESSSSSsssss

Znači idemo ovako:

GTX DualGPU aka SkyFire

GF110 aka Hurricane
GTX580 aka Queen
GTX570 aka Phantom

GF114 aka Silent Killer
GTX560 aka Snake
GTX5xx

GF104 aka Phoenix
GTX460 aka Phoenix

E tako se radi marketing za decu...

iii jaoj a ona najava za 6850 1GB na AnandTech-u. Kako je to smešno. AMD zahteva...mi prvi, mi prvi...evo par rečenica o tome kako je sve isto a u 4PM biće ceo test.
Sjebaće ih AnandTech kao maslačke.
Prošli put su prilikom predstavljanja 6800 kartica u test ubacili i EVGA GTX460 FTW na 850 MHz. Nastao im haos, morali su sutra dan da objašnjavaju zašto su prekršili pravilo o prikazivanju rezultata samo referentnih kartica.
E sad će da bude isto. Hoćete da se trtite da se prvo piše o vama.
Nema problema, evo test.
A kad par sati kasnije u GTX560 test ubace i onaj Gigabyte GigaSnake na 1 GHz nastaće KLAAAAANJE....aaaHAHAHAHAHA

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs