Kako jeftino čistiti LCD/TFT monitor (uputstvo za idiote)
STRANA 2 OD 3
PhatPhuck
Re: re
27.01.2011. 17:56
status: user broj poruka: 1886
Zbog ovakvih ljudi me je Kukulkan poslao na Zemlju da napišem par ovakvih instrukcija za idiote.
Do sada smo uvtrdili TRI Ekrema ovde (Ekrem, poput ovih, briše svoje cipele trulex krpom, i ne vidi problem u tome - slična praxa): Mixxx raic dragot
:: Sta ce mi tvoja upustva niti sam ih cito niti cu :: Nismo bre mi tolki idioti da neznamo kako se sta radi pa si nam ti dosao da otvoris oci :: Jebe mi se sto je prljav obrisem ga jednom u mesec dana svejedno kad ga ukljucim nista se nevidi ni da je prljav ni da je cist :: Mora i on jednom da se pokvari i da se uzme novi a ti ako nemas zabole me k_ r_c :: Ko radi taj i ima :: Zato jos jednom napisi neka upustva najebacu ti se milosne majke :: :: PICKO ides mi na zivce ti si doso ovde nama da dajes predavanje :: :: MRS!
Cemu tebi sluzi monitor, da li se ti sa njim razgovaras pa ga pljujes ???
Magična krpa, koliko god da je magična, upija u sebe pljuvotine koje su bile na monitoru i eventualne masnoće koje su prskale po panelu (ako neko jede ili *ebe za kompom)...
Fore sam pokupio radeći za onog lika što je pravio Zoza-lozu :) Nemaš 100% alkohol, ali imaš 96% alkohol u bilo kom Maxiju. A to je isti k...
Promenio sam do sada 3 24` monitora, i svaki sam, iako su bili korišćeni po 6-8 meseci, uspeo da prodam za po 90% trenutne cene novog - upravo zato što na gorepomenuti način čistim monitore, pa uvek ostanu besprekorni.
:: Merglass i magicna, samo sto merglas nanesem na magicnu pa onda brisem panel :: Sve cakli :: Ovaj trovac ga malo pretera sa kupovinama, pogotovu ne znam gde je naso 100% alkohol, kad to ne postoji
:: Ugasi sva svetla u sobi i okolo, pa upri jačom baterijskom lampom u monitor, pa proveri da li ima zagrebotina... Tada se vidi sve :: Magična krpa, koliko god da je magična, upija u sebe pljuvotine koje su bile na monitoru i eventualne masnoće koje su prskale po panelu (ako neko jede ili *ebe za kompom).. :: Mogu li da te zovem kada budem kupovao auto?
Cemu tebi sluzi monitor, da li se ti sa njim razgovaras pa ga pljujes ???
Magična krpa, koliko god da je magična, upija u sebe pljuvotine koje su bile na monitoru i eventualne masnoće koje su prskale po panelu (ako neko jede ili *ebe za kompom)...
Svako od nas ponekad priča dok sedi za kompom, pa ode i poneki pljuc na monitor. (pogotovo ako je mušterija tipa Mixxx ili raic on the other side of the phone :)
ahahah ili seksualno opšti :), a možda se i sa nekim napušava preko skypeta i msna :D
support normality
:: Cemu tebi sluzi monitor, da li se ti sa njim razgovaras pa ga pljujes ?? :: :: :: Magična krpa, koliko god da je magična, upija u sebe pljuvotine koje su bile na monitoru i eventualne masnoće koje su prskale po panelu (ako neko jede ili *ebe za kompom).. ::
Na koji fazon smo ti mušterije kad ti nikad nismo platili uslugu? Reče da primaš iz čistog zadovoljstva.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: :: Svako od nas ponekad priča dok sedi za kompom, pa ode i poneki pljuc na monitor. (pogotovo ako je mušterija tipa Mixxx ili raic on the other side of the phone : ::
Meni cika Samsung reko samo vodom i njihovom krpicom, ali je izgubih pa vise nema ciscenja, posto uvoznik nece da mi naruci novu krpu.
Ae ako bude bilo vremena, neka neko okaci i upusto za ciscenje tastature. Ja sam do sada to u masini za ves, i u wc solji (pustim vodu), ali nesto mi ne rade lampice pa mislim da sam negde pogresio.
Pa naravno da si pogresio!Valjda prvo pisas po tastaturi pre nego sto pustis vodu!Znas i sam da su jos Rimljani znali za antibakterijska i ostala cudotvorna dejstva urina!Zato ti i ne rade lampice,napale ih bakterije!
Indesit IWC 6083 laundry machine 800 obr/min 6 kg of laundry 1.14 kWh A class energy saver
:: Meni cika Samsung reko samo vodom i njihovom krpicom, ali je izgubih pa vise nema ciscenja, posto uvoznik nece da mi naruci novu krpu :: :: Ae ako bude bilo vremena, neka neko okaci i upusto za ciscenje tastature :: Ja sam do sada to u masini za ves, i u wc solji (pustim vodu), ali nesto mi ne rade lampice pa mislim da sam negde pogresio :: :: ::
Alkohol nikako hoce da skine zastitni sloj na monitoru pa kad ga pogledas pod uglom a on ima fleke(ostatke od zastitnog sloja) + hoce plastiku da unakazi pa da izgleda prljava a ne sjajna kao iz prodavnice, ovde se vidi da je autor posta odradio copy/past i dodao rec IDIOT.
Isto tako LCD/TFT ne brisati sa sretstvima za prozor koje su jos gore po zastitni sloj,
Jednostavno izbegavajte da pipate prstia monitor, jer tada ostavljate mas na njemu najvise.Za ciscenje je dovoljna cista magicna krpa potopljena u vrucu vodu i dobro iscedjena, pa obristati monitor i ako jos neko ima zelje da sve to jos jednom obrise sa Medicinskom Fatom (da skupi vlagu sa ekrana) ili nekim mekanim papirom za brisanje.
P.S: Sreca ja jos imam zastitni sloj na ekranu pa ovakvi postovi/pljuvacine ne dopiru do mene.
:: :: :: Alkohol nikako hoce da skine zastitni sloj na monitoru pa kad ga pogledas pod uglom a on ima fleke(ostatke od zastitnog sloja) + hoce plastiku da unakazi pa da izgleda prljava a ne sjajna kao iz prodavnice, ovde se vidi da je autor posta odradio copy/past i dodao rec IDIOT :: :: :: Isto tako LCD/TFT ne brisati sa sretstvima za prozor koje su jos gore po zastitni sloj, :: :: Jednostavno izbegavajte da pipate prstia monitor, jer tada ostavljate mas na njemu najvise.Za ciscenje je dovoljna cista magicna krpa potopljena u vrucu vodu i dobro iscedjena, pa obristati monitor i ako jos neko ima zelje da sve to jos jednom obrise sa Medicinskom Fatom (da skupi vlagu sa ekrana) ili nekim mekanim papirom za brisanje :: :: :: P.S: Sreca ja jos imam zastitni sloj na ekranu pa ovakvi postovi/pljuvacine ne dopiru do mene ::
Re: Kako jeftino čistiti LCD/TFT monitor (uputstvo za idiote)
27.01.2011. 18:49
status: user broj poruka: 485
Ljudi, zovite ove iz Laze, pacijent im bezi dva dana zaredom. BTW sigurno je cuvare podmitio garancijom i kutijama
:: Jednostavan i jeftin način za bezbedno čišćenje LCD monitor :: :: Budući da je postalo gotovo pa nemoguće kupiti polovan LCD/TFT monitor, a da isti nije izgreban po panelu zbog bezmozgovnog brisanja polu-prljavim kućnim krpama i svim i svačim, rešio sam da napišem ovo mini-uputstvo za bezbroj idiota out there, koji, nekim čudom prirode, uspevaju da završe više škole ili faksove - a ne umeju da očiste sopstveni LCD monitor.. :: :: 1. Kupiti u lokalnoj prodavnici 100% alkohol (etanol, a ne Zoza-lozu), i kupiti 1 litar DESTILOVANE vod :: 2. Kupiti `Perfex` ubruse, one od 89 dinara, u plavom pakovanju (100% celuloza :: 3. Napraviti kod kuće 25%-30%-centni rastvor tog alkohola sa destilovanom vodom, U NEKOJ ČISTOJ TREĆOJ FLAŠI/KANISTERU - a najbolje aerosol kanisteru (koji to rasprskava kao sprej, ima takvi kanisteri/flašice da se kupe u apotekama :: :: 4. Voala! Imate 1000 `doza` jeftinog i efikasnog sredstva za čišćenje monitora :: 5. Otkinuti 2-3 lista gorepomenutih Perfex ubrusa, i saviti ih jedan na drugi, kao što se ćebe savija (ko je bio u vojsci), na preklop - tako da bude mekan preklo :: 6. Poprskati tako preklopljen ubrus-papir sa MALO rastvora gorepomenutog alkohola i destilovane vod :: 7. Brisati monitor HORIZONTALNIM POKRETIMA, ali NE LEVO-DESNO/NAPRED NAZAD, kao što to rade spremačice i čistačice, nego to raditi kao što snegočistač čisti sneg: pokret sa desna na levo, horizontalno, pa zaokret 180 stepeni na levom kraju monitora, pa onda unazad do desne strane monitora, pa zaokret 180 stepeni i malo naniže - i sve tako dok se sa gornjeg dela monitora, takvim horizontalnim pokretima sa desna na levo i u svakom narednom redu na dole - stigne do dna (donjeg dela) monitora :: :: 8. Voala! Monitor je perfektno obrisan, sva prašina koja je bila na njemu NIJE UTRLJANA U PANEL POKRETIMA LEVO-DESNO U ISTOJ LINIJI, nego je (poput snegočistača) sakupljena na ubrusu - i monitor izgleda kao da je sada izvađen iz plastike! I što je još bitnije, BRISANJEM NIKAKO NIJE IZGREBAN, JER JE KORIŠĆEN ČIST PAPIR, koji se niti ćeba, niti u sebi sadrži čestice prašine i/ili peska koji bi izgrebali monitor :: :: 9. Sutradan, ako monitor odlučite da prodate, isti će biti u `mint` stanju, i NEĆE biti razlike između tog i ganc-novog monitora, a to znači - više para vama u džep :: :: :: Sa istim tim rastvorom mogu se vrlo lepo čistiti i tastature (NAJVEĆE leglo bakterija, veće i od WC šolje, believe it or not!), miševi, mobilni telefoni sa touchscreen-om - i sve ostalo što ne valja izgrebati prljavim kućnim trulex i ostalim krpama, koje idioti koriste za brisanje svojih gadgeta i stvari.
Јесте, за ово могу да гарантујем, да Микс, Раић и понеки уопште не бришу мониторе, а после се жале кад не могу да га продају. Вид`о сам их да и кутије бацају и то све са гаранцијама. Стварно су неодговорни!
Za ljude koji tvrde da će alkohol oštetiti panel: Ja govorim o 25%-30% RASTVORU alkohola u destilovanoj vodi, a NE o nerastvorenom alkoholu. Blagi rastvor ETANOLA (provereno, na više gadgeta i monitora) ne može da ošteti. Izopropil alkohol je nešto drugo. On je i toksičan, a i jako moćan rastvarač.
Мени пише онакво упутство. И шта сад, треба да пробам алкохолом и уништим панел? Како после да га продам? А амбалаже иначе, одмах бацам, гаранције врло често, пре истека, нарочито за јевтине делове и геџете. Но, знам ја шта ти хоћеш. Хоћеш да само твоји 27` монитори изгледају к`о нови приликом продаје а да Раић и Микс не продају...
`Ugasi sva svetla u sobi i okolo, pa upri jačom baterijskom lampom u monitor, pa proveri da li ima zagrebotina... Tada se vidi sve` A to `okolo` jel` se odnosi na celu kucu,komsiluk,kvart,naselje? Tacka 0(nula) koja u tom slucaju da ide pre tacke 1. glasi: 0. Dignite u vazduh ili kakvom drugom diverzijom onesposobite lokalnu trafo stanicu i proglasite zamracenje i policijski cas.Posto se Sunce/Mesec ne mogu direktno kontrolisati pozeljno je da se postupak izvede za vreme pomracenja istih zbog moguce refleksije.Uspeh je zagarantovan Putting the laughter back into manslaughter
Vidi, braćala... Uz svo dužno poštovanje, ali ko vas hebe... Ja znam da JA nikada neću kupiti polovni monitor ako je izgreban po panelu, jer neću non-stop da gledam u te ogrebotine i primećujem ih... A daju se primetiti, recimo, kada je pozadina bela - pa se primećuju ili kao tamnije crte, ili kao prelamanje svetlosti u obliku crta...
A ako vi terate Lo-Fi šegu i grebete svoje monitore, a posle se ipak nađe neko ko hoće da ih kupi od vas - MORE POWER TO YOU.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.