rezolucija na kojoj igram je 1920x1080 po svim komentarima lepo bi legao neki GTX560 ili slicno od ATI-ja, za jace graficke izgleda ovako: menjaj celu masinu ili kupi konzolu .)
Gde drajveri ne uticu?? :) 15% performance L4D.....batman AA....itd. :) Potvrdjeno :) I dalje kompatibilnost komponenti dosta utice na komunikaciju. Koliko god izgledalo da radi neki Palit GTX460, npr. ne radi dobro kao Gigabyte...XFX...ASUS.... a na istim frekvencijama su, isti cip....itd. To se vidi i na svim mogucim testovima po netu. (we have tested 6 GPU`s on i7...bla...bla) I onda na onom chartu vidis da npr ASUS ide za jedno 5-6 frejmova vise nego Palit.
I jos veci problem, kao sto sam objasnio, je brdo firmi i brdo svakodnevnog iskenjavanja CPU/GPU na trziste. Svaki dan nesto novo, a pomak......onako. Mislim kad je doslo da u roku od godinu dana imamo iz oba tabora sikenjavanje grafickih kartica.(5xx/4xx ili 5xxx/6xxx, kao i prethodnije generacije) Nekada je paleta, iz jedne serije, bila oko 5 komada, a sad imamo preko 10. Potrosacko drustvo cini cuda.
A i ti kad kupis graficku od 300 evra......posle sakupis pare i kupis bolji CPU :)))
Imam monitor na 75, ali stoji mi sa strane, sve radim na Braviji. I veruj mi toliko me ne pogadja sto ne brije vise od 60Hz. Dzaba mi sto mi neke igre daju i preko 90 fps-a, kada se javlja screen tearing (pa i na 75 Hz monitoru), sve dok se ne ukljuci Vsync. Eh sada kada bi dobro sredili Vsync u par igara, pa da se ne javlja veliki frame drop, bilo bi u redu. :))
Edit: Eno kod ortaka ASUSova ploca limited edition kostala oko 100 jura, a ponasa se kao ploca od 20 jura :) Nesto je defektna, ne znamo tacno sta i gde, ali vidi se da zajebava :)
U svakom slucaju sloaja777 nece imati problema ni sa 580 kartom :)
@neXus2000 Ko o cemu baba o ustipcima..Daj da nadjemo neki kompromis.Ja pricam o sasvim desetoj temi ti takodje.. Driveri uticu naravno ali ne toliko drasticno.Retke su situacije kada driver moze da ima znacajan boost.Ali driver nema veze sa internom vezom izmedju CPU/GPU.Ako je nedovoljno snage CPU-a to ne moze da sipegla ni jedan sw! A predji ti na monitor ko covek pa neces imati screen tearing. Zna se za sta sluzi LCD TV :) A sa GTX 580 tek nece imati problema :D
@Solaja Kad budes pri kesu onda uzimaj.Radice to dobro.Podicemo malo klok ako treba i to je to. Napajanje je odlicno,tu si miran.1080p ima sve da brije :)
megahalems.. a tebi ne bih savetovao na toliko da ga drzis na stock, sem ako nisi znacajno povecavao voltazu.. greje se bespotrebno jbg..
:: Ti na stocku ili nekom drugom `ladnjaku? Posto bih ja zabio na tu nekih 3.6-3.8 na stocku, jer se nadam da ce luft Anteca 900 da pomogne pri `ladjenju :: :: :: :: ja imam 260 i E8400 na 3.7, daleko od toga da je usko grlo cak i ovaj procesor.. sve mi radi u full detaljima, svaka moguca nova igra koju sam probao :: :: :: :: :: :: :: Jedno pitanjce da li ovaj CPU predstavlja usko grlo sadasnjim TOP kartama :: :: :: Trenutno imam GTX260 krajem godine nameravam uzeti nesto tipa GTX570, GTX?? :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647848. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.