Nego Sky, citam ja tvoje postove pa vidim da znas, sta ti mislis o 5870CF ideji, nevezano od licnih ATI/NVIDIA preferenci, i pod pretpostavkom da vec imam jednu?
hvala unapred!
PS: procitao sam gomilu postova po forumima o performansama i tako to, nego sam uvek skeptican prema CF/SLI kombinacijama/problemima generalno.
Ja da sad kupujem ne bih bas bio tako siguran za 5850 pored 6850.Stoji to da je brza,ima vise sirove snage itd,ali..... 6850 ima bolju iskoriscenost GPU-a,shadera prvenstveno,manje trosi,generalno dosta optimizovaniji gpu
Slazem se da je dzabalesku u odnosu na prvobitnu cenu, ali 6850 Cyclon je kraca, hladnija i fino optimizovana kartica za igranje. S druge strane, 5850 je pravo cudoviste. Voleo bih da mogu da vidim benchmark 5850 sa novim drajverima.
ova situacija trenutna me podseca na 8800 GT period kad je takva grafa u to vreme bila neverovatnih 190e.
p.s. koji djavo vam znaci ista u zivotu sto je 6850 hladnija kad je 5850 hladna i tiha kartica tako da koja je poenta onda ? 6850 nema bas nijednu prednost .
ovaj primerak se lako OC i dobro hladi,sa OC je vrlo blizu,negde cak i ista sa 5870 http://spedr.com/r530 U CF ove dve mogu na crtu svakoj single karti.A 300 evra je daleko ispod mnogih `slabijih` single verzija.
:: Slazem se da je dzabalesku u odnosu na prvobitnu cenu, ali 6850 Cyclon je kraca, hladnija i fino optimizovana kartica za igranje. S druge strane, 5850 je pravo cudoviste. Voleo bih da mogu da vidim benchmark 5850 sa novim drajverima :: :: edit: ono sto rece xbane iznad :)
Ploca ti automatski prebacuje na 8x u CF rezimu.mada neces nista specijalno ni izgubiti. Ako se vec odlucujes na kupovinu idi na polovnu 5870 pa baci u CF.To ti je najmanje ulaganje u odnosu na dobitak!
:: I5 750 na 3.8GHz (imam OC profil i na 4, ali mi se cini da je dobitak u performansama nesrazmeran vecoj voltazi/temp), na MSI P55 GD80 ploci :: :: Jedino sto bi radile na x8/x8 ali citah skoro neki review, cini se da je gubitak zanemarljiv :: :: :: :: @B01 :: :: Pod pretpostavkom da imas jednu to ti je idealna kombinacija :: :: Koja platforma?Chipset :: ::
procitao sam ceo post, mislio sam da si napisao post vezano za temu, tj vezano za ovu kartu od 15k dinara, ali ok ti si citirao drugi post ne vezano za 5850 .) :)
Javih ortaku koji je hteo da se ponovi i rezervisao je poslednju :))) Za momka koji pita za 5870cf, moji utisci == odlicni. pitaj ste te interesuje konkretno...
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647848. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.