Kako PREVARANTI `peku` defektne nVidia kartice, a onda vam ih prodaju kao `100% ispravne` :)
STRANA 2 OD 2
codeus
...
08.03.2011. 13:11
status: user broj poruka: 4054
fetfuck ... znamo mi za te snimke vec godinama ... inace niko sa ovih prostora (domaci majstori) nije uploadovao te snimke !!!!
i niko kod nas to tako neradi ...
meni u masini je popravljana grafika .. radi vec 2 meseca bez ikakvih problema .. i to na 2 monitora (na jednom je TV nonstop) ..
gomilu kartica / ploca / laptopova sam popravio .. i jos uvek rade ... ali NIJE koriscen rerna metod ..
ako stvarno mislis da to tako jednostavno radi .. izvoli raskaci svoj vent na grafi .. pilaj malo igre dok je ne ubijes .. pa je onda stavi u rernu .. nabaci malo persunova lista i maslinova ulja (kao flux) .. PA NAM DOKAZI DA TO RADI !!!
ja sam sa lovackom puskom i karabinom .. na strelistu probao da popravim jedan komp !!! .. nisam uspeo !!! bilo je previse bad sectora ... svuda po kucistu ..
još nisam čuo da neko prevodi `bad clusters` sa `neispravne dramlije`.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
:: :: ja sam sa lovackom puskom i karabinom .. na strelistu probao da popravim jedan komp !!! .. nisam uspeo !!! bilo je previse bad sectora ... svuda po kucistu ..
Aaaaawwwww, fat fuck hoće da nas zaštiti od prevaranata. Mora da je agent za zaštitu potrošača. Jel nedavno pokušao da nas zaštiti od fluorisane vode...?
Odmori, da te ne zaboli ta masa u glavi koju zoveš debeli sjeb... __________________ Scourge of PCBerza
`Mnogo to rade kao poslednji pokusaj ozivljavanja karte na svoju ruku. Fora je da ukoliko karta ima neki hladan lem on se od toplote (~200c na koliko se `pece`) malo zagreje i `stopi na svoje mesto`.`
Za svaku plocu koja ide u pec se pravi poseban profil taKO DA je to reltivna stvar.naj manje pec ima 3 komore gde se na prvoj podize postepeno temperatura pa dolazi do komore gde se lemi i onda se postepeno hladi. sama temp zavisi i od komponenti i od ploce tj koliko ona odvlaci toplptu(vise slojeva tj veca kolicina bakra trazi vecu temp.) . U pasti se nalazi katalizator koji smanjuje temp lemljenja i pri lemljenju on ispari,tako da ako iz prvog puta ne zalemis lepo za drugi put ti je potrebna mnogo veca temp. same smd komponente nisu predvidjene za temp preko 300 stepena tj smanjuje im se radni vek, a hajde nesto zalemi sa tako velikom masom bakra ispod te temperature. jedino ponovno prekuglavanje sa svezom pastom je resenje ali to je ne isplativo. tko da ti mozes dobiti da su svi lemovi ok ali si vecom temperaturom ubio neku komponentu.
Nije problem ako TI popravljaš kartice (ili ako neki drugi `karabudže`) - problem je što ima vas servisera koji NIKADA kupcu explicitno ne kažete da je kartica `popravljana`.
Obrati pažnju da te NISAM optužio da si ti jedan od tih koji `prećutkuju`...
`Niko nije dovoljno bogat da bi kupovao jeftine stvari...` Kaže ona stara izreka. Poenta je u tome da u OVOJ zemlji, u OVOM dobu, pogotovo niko nije dovoljno bogat da bi kupovao kartice koje će raditi do jednog dana nakon isteka date `usmene` garancije.
I zato sam savetovao ljude da ne kupuju grafe (niti bilo koje druge kartice), u slučajevima kada prodavac tvrdi da `nije popravljana`, daje `garanciju` od 24 časa - a nema nikakve dokaze da je on prvi vlasnik te komponente, tipa da ima neki fiskalni račun, neku garanciju - pa i isteklu, ili kutiju i dodatke koji fabrički dolaze uz komponentu.
DOVOLJNO DUGO je već Srbija smetlište za `refurbished`/popravljane/remontovane konfiguracije i kartice, koje rade par meseci ili godinu dana - pa onda idu na smeće a kupac mora OPET da daje pare, i DOVOLJNO DUGO je već Srbija bila `lovište` za raznorazne prevarante i prodavce magle... Nemojmo jedni druge činiti još siromašnijima - nego što nas je Zapad već učinio... A to je poruka za smr*dove i prevarante poput pojedinih iz Vojvodine koji `na kamion` uvoze defektne graf. kartice, i za pojedine firme u BG koje valjaju popravljane ASUS komponente.
:: fetfuck ... znamo mi za te snimke vec godinama ... inace niko sa ovih prostora (domaci majstori) nije uploadovao te snimke !!!! :: :: i niko kod nas to tako neradi .. :: :: meni u masini je popravljana grafika .. radi vec 2 meseca bez ikakvih problema .. i to na 2 monitora (na jednom je TV nonstop) . :: :: gomilu kartica / ploca / laptopova sam popravio .. i jos uvek rade ... ali NIJE koriscen rerna metod . :: :: ako stvarno mislis da to tako jednostavno radi .. izvoli raskaci svoj vent na grafi .. pilaj malo igre dok je ne ubijes .. pa je onda stavi u rernu .. nabaci malo persunova lista i maslinova ulja (kao flux) .. PA NAM DOKAZI DA TO RADI !! :: :: ja sam sa lovackom puskom i karabinom .. na strelistu probao da popravim jedan komp !!! .. nisam uspeo !!! bilo je previse bad sectora ... svuda po kucistu ..
Kod nas je i u radnji kupiti frka ako kupujes nesto jako recimo nikad ne znas koliko njih je balavilo na 3 d mark grafike klokovane do neba pa nazad u prodaju jel nemaju pare da kupe .li im ne treba. Takvi smo, ej pecene karte u prodaji. Drugo ne razumem nekog ko da 100e za nesto polovno a ne poznaje vlasnika. Mozda je probao vec da reklamira a kn zna sta nije u redu. Mozda je sve ok aLi je to 50-50 posto. A ljudi daju pare za delove tolike da su za manje lomili noge drugima.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.