Ne znam ni da li bi je prodavao videcu prvo ovih dana da li je sve u redu sa njom. Iskreno kakava je situacija da se desi nesto ovoj eto mene mesec dana bez kompa ponovo ako prodam. Videcu znam da ce joj padati cena. Ali ova moja je prvenstveno ako nekome treba za 3 monitora, moze i za 1 ali opet dusu je dala za vise. A naravno da se nikada ne isplati seriju za serijom najacih single karti kupovati. Ali su prodavci preterali. Da da neko 300-400e jedne godine i vec sledece ako kupi noviju za 300-400 da primeti razliku u igricama na bolje je suvise. Tolike pare se daju kada se uzima nesto da si miran 3-4 godine. Mislim bice ovo jako dugo ali treba da padne cena kartama na MAX 300e Ova serija 5800 je preterala sa cenom. Imam X4 koji vise ne mrda sa 3.8GHZ na dole.
ja bih, ako mi odgovara ta 6970 prodao 5870 da uzmem sto vise para za nju pa bih pare ustekao i cekao buldozera, PII na 3.8 je za sada dovoljan, 4 brza jezgra, taman
Da povecao mi je Windows Index sa 7.8 na 7.9 i sada mi se povecao i SSD za 1 ili 2 poena, sada je 7.1 V+ na Crosshair IV. Mozda zbog brzeg SATA a mozda je i slucajnost.
Pa to je... Kupio bi ako ti odgovara, kako da vidis da li ti odgovara, GDE...??? O tome ja pricam. Retko gde mozes i kutiju da drzis u ruci a ne da isprobas.
Nisam te razumeo. Ako ne znaš šta kupuješ, onda se informišeš preko neta, pogledaš benchove, skaliranje, temperaturu, buku. I onda se odlučiš za neku iz ponude. Recimo, 5870 sad nije pametno uzimati novu, jer je i 6950 brža od nje, a jevtinija je. Taj index u Win7 najviše zavisi od hard diska, a ako imaš SSD onda ti je to podiglo ocenu, mada nema potrebe da razmišljaš o tome i uzimaš ga za ozbiljno. Postoje softveri za proveru brzine i pouzdanosti svakog hardvera, na to se već može osloniti.
:: Da povecao mi je Windows Index sa 7.8 na 7.9 i sada mi se povecao i SSD za 1 ili 2 poena, sada je 7.1 V+ na Crosshair IV. Mozda zbog brzeg SATA a mozda je i slucajnost :: :: Pa to je... Kupio bi ako ti odgovara, kako da vidis da li ti odgovara, GDE...?? :: O tome ja pricam. Retko gde mozes i kutiju da drzis u ruci a ne da isprobas :: ::
Znam da je ludilo sada uzeti 5870 novu. A ovo kazem samo da je promenom ploce SSD skocio za 1-2 poena isti. I promenom na 6970 otislo je sa 7.8(5870) na 7.9(6970). To je to, sve ostalo je isto. CPU na 3.4(default clock) daje 7.3 na 3.8 klokovan daje 7.5
I vise nema testova. Pustite me hocu da se lecim od toga, preslo je sve granice normalnog odavno. Igram sve ne na najace nego... Jos bi pomislio da je igram da izgleda drugacije nego sto su projektovali kada su pravili igrice tj bolje.
Kada sam u jednom trenutku pogledao onaj Voltage Tweaker samo sam rekao ne znam sta je i NIKADA Necu saznati i tako ce od sada biti za sve sem jednostavnog kloka CPU i podizanja memorije da radi kako pise. Samo me zanima da mi odradi 3d Mark da nema restarta, greski, izbacivanja i da sam u grupi sa najvecim brojem ljudi sa slicinim sistemom. To mi je najbitnije da nije ispod proseka nekog. A nije ni ona Gigabyte to bila. Dobro ni 5870 nisam klokovao preko CCC-a ali sa memorijom sta sam radio majko moja. Koji su to zahvati bili da bi krenula osmica u sredini. Da bi potrefio nesto sto je mozda neko uradio jel vise ni tu ne verujem nikome dok ne vidim uzivo nista.
Nesto sam razmisljao pre da ako postoji neki text gde se pise kako je steta da nesto ne bude OC da bi uz to moralo da stoji uvek i da je to moguce unistavanje garancije. Tako je u mnogim oblastima zivota. Samo jedna malo OC graficka koja rikne i ne bude priznata reklama zbog OC-a i dodje do suda sud moze da naredi da u daljim takvim tekstovima stoji obavezno neko takvo upozorenje. Ne mogu da se setim tacno sada ali slicnih primera iz drugih oblasti zivota je bilo. Zato ja ne klokujem vise grafike dok su u garanciji.
E da zaboravio sam, platio sam je 34.500. Ovaj model ASUS EAH6970/2DI2S/2GD5. Jeftinije malo od prosle serije. Tj od 5870 kada je izasla.
I trebalo bi da cena bude tako oko 30.000 za te karte. Znam da su performanse GTX580 bolje ali u radnji sam razgovarao sa covekom i on kaze ako si navikao na ATI ne menjaj. Mislim da je GTX bila 44.000 Asus model. Gledao sam je gledao i uradio ono sto sam znao da cu da uradim a to je da ostanem na ATI. A i bilo je previse. Realno na mom monitoru ja to ne mogu da osetim te razlike. Od 5870 pa nadalje.
::Drogiraj se sam, nemam vise 15-20 god da bi to radio a i nema dobar b... u Bgd trenutno. :: :: Ne provalite ni malo sta je u postovima zezanje a sta je jako ozbiljno.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.