@djodjo Koji je tvoj odabir i na osnovu cega vrsis procene nekog standarda `kvalieteta`,odnosa cene i performansi i kompletnost nekog produkta mene apsolutno ne zanima.To je stvar svakog usera po na osob.
Mene interesuje samo jedno.Sto sam ja lazov?Tj,da preformulisem,sta sam to slagao?
Gledaj to ovako..Render test iz svakog marka ce da radi na istom principu kalkulacija kao recimo i CineBench.Dobices iste rezultate hijerarhijski po snazi u svakoj threadovanoj aplikaciji tog tipa. Pocev od 3D Mark 2006/Vantage/Mark 11 ..Bodovanje je razlicito ali ce se odnos performansi poredjati u nizu zavisno od snage/arhitekture tj brzine procesora.. Skoro da sam 100% siguran da je sve na bazi sirove snage ali ostavicu da sam 99% u pravu a onaj 1% da nisam siguran za optimizaciju kroz code prema arhitekturi u bazi samog marka-generalno ako bi to tako bilo bio bi cheat.Cini mi se da se davno o tome jos pisalo na benchu ali nisam siguran..
Sve u svemu pusti cinebnech i sve je jasno ko je gde i koliko sirove snage moze da da neki CPU i to samo za preglednost kao slika sta moze da se ocekuje. Ne govorim o profi programima za ozbiljne namene..Tu vec zavisi do optimizacije sw-a/arhitekture CPU..Bla..bla.. I tako dan za danom pred kockastim ekranom...Tatatatira... :D
@djodjo-duzi je nVidia-in Sad tek videh da si me i ranije prozivao.. Malo obrati paznju na GPU rezultat jer je to merilo sirove snage grafickog procesora a ne ukupan skor! Posto pominjes OC potencijal i skaliranje i GTX 560 obrati malo paznju na rezultat sa GTX 560@1000 Mhz,samo 20 Mhz vise od tvoje karte :
:: Vidi njega, sve vreme je tu :: Ovo za grafike si u pravu što se tiče drivera i smene generacija, malo sam generalizovao stvari :: Ali kad je CPU u pitanju...render test nema veze sa driverima, ali itekako se kroz sam firmware(govorimo Intelu) i slične stvari može dobiti bolji skor. Možda grešim. No, znam da mi nećeš zameriti :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1737605 :: :
Skoro je bila tema MSI TwinFrozr 560TI vs Sapphire 6950 1 GB. Ne znam da li je to neko od starijih usera bio zeljan novog fight-a pa otvorio temu kao nov `berzas` ili je neko stvarno krecao u kupovinu,al` meni je vise smrdelo na ovo prvo. Od kako se kod nas u prodaji pojavio 6950 1GB poceo sam da se zanimam za taj model,jer cena od oko tad 220-230E mi je bila neka gornja granica koju bi dao za graficku. Posto nisam imao ni jednu ni drugu `u ruci` -propratio sam X testova po netu i dosao do nekog zakljucka da je 6950 brza od GTX560 za nekih 10%, negde i vise. Takodje sam video da razlika izmedju modela od 1 i 2 giga skoro ne postoji(mislim na rezolucije 1920x1200 i 1920x1080) Ono sto mi se takodje svidelo je da u rez.1920x1200 sa AA i AF tu negde sa GTX570(naravno sa `fabrickim` taktovima) u velikom broju igara. Poucen svim tim testovima preporucim 6950(jedina prednost u korist GTX 560 je sto MSI daje 3 ,a Sapphire 2 godine garancije),kad se svi `zeleni` obruse na mene kao da sam ratni zlocinac koji im je pobio celu uzu i siru familiju. Ovo jos jednom potvrdjuje da je 6950 1 GB trenutno najbolja kupovina u klasi i nije ni velika steta sto se ne otkjucava u 6970,jer je cena niza ~50E od modela sa 2 giga,a verujem da velik broj korisnika ne bi pokusavao tako nesto ili jednostavno ne bi imao potrebu.
kakva ti je ovo slika, sta ti je ovo, opet neke podvale, lazi i ostalo sa tvoje strane, podmetnuo si neku sliku sa skorom za gpu, gde je ovde skor za cpu??????????? Pa naravno da si testirao ako u opste jesi tu 560 ali opet sa kojim cpu-om? posto vidim da je vesto podmetnut neki bzv rezultat samo da se ne bi video koji je cpu u pitanju Moj amd X4 je usko grlo za 6950 i karta nije dala sve od sebe i ako je bila na ogromnim klokovima, pitam se sad sta bi bilo da tu 560 stavimo na moj setup i sta bi dobili, bojim se da znas odgovor- katastofu od skora bi dobili, fermi arhitektura trazi JAKE procesore da bi bila u potpunosti iskoriscena, slicno je i kod AMD GPU-ova ali ni PRIBLIZNO i ne u tolikoj meri koliko se to oseca kod ove nove nazovi superiorne arhitekture Nvidije
Koga pokusavas ovde da prevaris i slazes, mene neces................... izvini ali sam si se sad navukao i dao odgovor na tvoje pitanje iz nekog predjasnjeg posta
@djodjo Decace drzis se kao davljenik za slamcicu a toliko si neupucena neznalica da ja nemam reci! A za ovo na licnoj osnovi se necu ni udostojiti da se spustim na tvoj nivo!
Prvo i prvo NEZNALICE,ne gleda se ukupan score Vantage vec samo GPU score kada proveravas snagu graficke karte! Drugo,da ti je CPU uskor grlo u toj meri da bi napravio ne znam koliku razliku i nije,mozes sam sebe da lazes,u stvari ti i ne znas,ne mozes ni da ocekujes nesto u sta blage veze nemas!
Drugo,link koji sam ti dao je GTX 560 Asus CU II ,daumova karta,1000 Mhz OC za svaki dan ..Toliko si zaludjen i zaslepljen da ne znas ni da procitas putanju samog linka-fail!
Sve sto mogu da ti kazem jeste da si ispao glup! A da ti ne poredim tek karakteristike chipa i specifikacije GTX560/6950,to ce tek biti fatality bices jos gluplji.
Smanji malo dozivljaj,ako si uzeo tu kartu nisi uhvatio Boga za ledja!
Sledeci put pazi koga prozivas ( etiketiras lazovom i prevarantom ) jer ja i ti nismo na istom nivou decace!
P.S.
`Ajde sto ti je score ostao kratak,vec sto si u pameti debelo okracao
Cicija mozda jeste Hater ali te je u ovoj temi debelo provalio tj tvoje namere
nema sad vrdanja, podvij rep i odjebi u skokovima u misiju rupu evo dokaza gde ti izjavljujes upravo meni u mojoj temi vezano za usko grlo i slab cpu aaahahahahahahahahahahahahahaha:
ne gleda se ukupan score Vantage vec samo GPU score kada proveravas snagu graficke karte- to ti izjavljujes meni
A da vidi stvarno, i7 990,na 4ghz je usko grlo za 560 po tebi i otuda oko 4000 poena manje (ne znam stvarno odakle ti tih 1700, ja sam poredio gpu skor a ne ukupni tako da odmori malo sine vidis da si obnevidio nenamerno ili namerno) u odnosu na 6950 koja je tek progledala sa i7 980x na 4.6GHZ - ja izjavljujem milunki babi i to sto ti meni kao obajasnjavas i kao upucujes mi ja to objasnjam milunki tako da me optuzujes da sam neznalica a decko ne znas vise gde se nalazis od svojih lazi i prevara i podvala, koliko vidim daum ima masinu koja moze moj skromni setup od 100-tinak eur da nosi u zubima + naravno da ga je oc-ovao do krajnjih granica (i7@3.8ghz ima daum koliko znam)
hahaha samo Vas citam i pitam se dokle ce te smorili ste svi na gomilu ciji je veci, ko se bolje razume :) novac vlada svetom gospodo, zadnjih par hiljada godina ko ima para (u velikim kolicinama) uvek ima najbolje,najlepse (vile,jahte,zene, .... kompjutere) batalite se prezvakanih tema nek se neko pohvali ( i dokumentuje slikama) da je k*ro 3-4 brazilke na gomili na karnevalu u riju pre mesec (i malo jace) dana pa da mu skinem kapu ovo oko cega se vi prozivate ce ionako za 6 meseci na pregazi neki drugi prozivod (buldozer,traktor, i tako ta sranja) eot
`Ko prvi devojci, njegova devojka. Ko poslednji devojci, njegova žena.` - Dušan Radović
:: Auuu pa jos fizika bila upaljena kod testiranja Nvidije 560 TI, pa zar ona ne povecava koliko znam skor u vantage testu, to znaci razlika bi bila jos veca u korist ovog AMD modela kartice, milunka na kojim si ti drogama covece, mesas se u raspravu a ne znas osnovne stvari u vezi ovog testa....... sramota, AMD-u svaka cast, vidi se da ovaj cip ima dosta lufta pa i previse za o ::
Jesi ti toliko retardiran ili si stvarno bolestan?!
Citiram sebe :
`Drugo,da ti je CPU uskor grlo u toj meri da bi napravio ne znam koliku razliku i nije,mozes sam sebe da lazes,u stvari ti i ne znas,ne mozes ni da ocekujes nesto u sta blage veze nemas!`
Jel ti razumes srpski ili? Upravo ti objasnjavam da nemas toliko usko grlo koliko si ti zamislio da bi dobio ne znam ja sta ali da je u odredjenim granicama prisutno . Drugo nasvirao si memoriju dok je kod GTX560 na defaultu. Realno bi dogurao za oko 1k+ na taj tvoj score sa malo jacim CPU-om!
A drugo linkujes mi temu od GTX295?Pa jesi ti normalan?To je Dual GPU karta i normalno da je taj Phenom usko grlo daleko vece nego sto bi bio sa tom kartom koju sad imas!Nije cak ni za poredjenje.
Ne znam zasto se uopste trudim da ti objasnjavam,ti si decko ocigledno poremecen a za te optuzbe neka je tebi na cast mada kada je neko budala on ne preza ni od cega!
i to sto kazes, samo me nervira sto laze i podvaljuje na svakom koraku, ja sam sa svojim cpu-om i gpu-om tamo gde jesam sto se tice ovog glupog testa i ljudi koji imaju istu kombinaciju i nigde nisam poredio moj skor sa testom 560-tke i mog cpu-a dok ovaj sky podvaljuje benc klokovanog i7 procesora i naklokovane gtx560, ovo je za smejanje a pritom jos laze i nabedjuje a ja iznosim dokaze o njegovim lazima, koje sad ne moze da opovrgne
@sky znaci pII X4 je usko grlo za gtx295 a nije za 6950/560?????? toliko o tvom poznavanju hardvera lazove masni, idi malo bilduj i izduvaj se kao pre neki dan :)))))))))))))))))))
Citaj srpski,Vuk je davno rekao `Citaj kako je napisano` Kad naucis osnovne stvari oko citanja tek tad mozemo da pricamo o hardveru..
Zalosno je kako ti poredis babe i zabe i jos se usudjujes meni da kazes nesto tj da mi se obratis na istom nivou..Ju..ju..ju..Mora da si neku opasnu gudrovinu konzumirao.. Opusti se,najjaca ti je karta,ludilo,3d mark samo puca od duzine kurca 8====D
Da skratim ovu mizeriju ..
Poenta je ....
Prozvao si me bez razloga i to bez argumenata u zaru svog odusevljenja da pokazes kako je tvoja karta brutalna i da svi ostali grese a samo si ti najpametniji jer je tvoj najduzi!Na kraju si sve prebacio na licnu osnovu medjedu jedan!
P.S.Idi sad igraj taj tvoj 3D Markic i kurci se sa poenima klincima iz komsiluka ..
kolko je ovo daleko od tvoje 100 evra skuplje karte ne bih da komentarisem..
pritom moj skor je ekvivalentan ortakovom koji je imao phenom II B55,na 3,9,ja testove preko 3.6,nisam ni radio,zbog hladjenja...
22000 poena gtx560 ti ce lako nabiti na vazduhu,a aj ti nabi sa tvojom, 6950, bas da vidim...
a tih 26 000 poena,koji skoro stizu gtx580,i malo su iza 6990 :-D to pokazujte bozic seki... to koj zna na cemu je radjeno,i pod kojim uslovima,i klokovima...
Lepo je biti realan,ja cenim i Amd I intel,i nvidiju,sta cu uzeti moja stvar,ali bacati slike,rezultata,koji odprilike nit su vasi,nit ima slike,nit je sa nekog mega giga testa....
stvarno je jadno... jos se prepucavati na temu toga...
:: Taman sam hteo da postavim temu da li je ovo ok skor za moj cpu i gpu posto mi se cinilo nesto malo pa rekoh ajd na 3dmark da proverim koliko ljudi su dobijali sa istom kombinacijom kad ono................... :: :: prvi tamo na listi tj najbolji :: :: http://3dmark.com/3dmv/301901 :: :: moj rezultat onako ofrlje od malo prei po drugi put uradjen u zivotu sa ovom grafom od kad je imam :: :: http://img11.imageshack.us/i/vintage69509405400.jpg :: :: prvi test od pre neki dan kad sam je dobio :: :: http://img7.imageshack.us/i/vintage69509505400.jpg :: :: bonus test sa gtx295 dok sam je imao (nije mi jasan ovde skor u vezi cpu-a, greska, neki bug, nesto trece :: :: http://img850.imageshack.us/i/vintagegtx295def.jpg :: :: Veceras cu uraditi na cpu@3700 & 6950 980(1,2V)/5600mh :: Ne smem sad posto se bojim da cu popiti reset a skidam gomilu linkova tj filmova direktno preko mozile pa se bojim da cu morati sve iz pocetka (mislim da je zbog toga malo manji cpu skor od danas posto u pozadini downoduje sa 23 linka istovremeno a radio sam test dok to radi :: AMD PII X4 925 @3.6, ga-neko njesra,4X1gb, 6950 1gb safir,f3 500gb + f3 1.5tb, cifta 750W modularac ::
Stvarno te ne razumem,znaci ti si sad nesto video,okacio skor .-D i meni solis pamet,pritom nit se klokovi vide,doduse vide se procesora,koji je na 4,6...a kod nvidije je na 4,0ghz.... i tu je skor barem realan...
da si ti ovo sve odradio,ja bi to stvarno pozdravio... ovako mozemo da se prepucavamo do sutra..
:: A da vidi stvarno, i7 990,na 4ghz je usko grlo za 560 po tebi i otuda oko 4000 poena manje (ne znam stvarno odakle ti tih 1700, ja sam poredio gpu skor a ne ukupni tako da odmori malo sine vidis da si obnevidio nenamerno ili namerno) u odnosu na 6950 koja je tek progledala sa i7 980x na 4.6GH :: :: Decko udarila ti nevidija u glavu, pridruzi se Sky-ju u lazi................... :: :: :: AMD PII X4 925 @3.6, ga-neko njesra,4X1gb, 6950 1gb safir,f3 500gb + f3 1.5tb, cifta 750W modularac, televizorce VA2413wm :: :: ::
:: kakva ti je ovo slika, sta ti je ovo, opet neke podvale, lazi i ostalo sa tvoje strane, podmetnuo si neku sliku sa skorom za gpu, gde je ovde skor za cpu?????????? :: Pa naravno da si testirao ako u opste jesi tu 560 ali opet sa kojim cpu-om? posto vidim da je vesto podmetnut neki bzv rezultat samo da se ne bi video koji je cpu u pitanj :: Moj amd X4 je usko grlo za 6950 i karta nije dala sve od sebe i ako je bila na ogromnim klokovima, pitam se sad sta bi bilo da tu 560 stavimo na moj setup i sta bi dobili, bojim se da znas odgovor- katastofu od skora bi dobili, fermi arhitektura trazi JAKE procesore da bi bila u potpunosti iskoriscena, slicno je i kod AMD GPU-ova ali ni PRIBLIZNO i ne u tolikoj meri koliko se to oseca kod ove nove nazovi superiorne arhitekture Nvidij :: :: Koga pokusavas ovde da prevaris i slazes, mene neces................... izvini ali sam si se sad navukao i dao odgovor na tvoje pitanje iz nekog predjasnjeg post :: :: AMD PII X4 925 @3.6, ga-neko njesra,4X1gb, 6950 1gb safir,f3 500gb + f3 1.5tb, cifta 750W modularac, televizorce VA2413wm :: :: ::
Nisam ni gledao mail.Iskreno jako retko i posecujem berzu,veceras sam naleteo jer mi je trebala pomoc i vidim da me je ovaj medjed nesto prozivao pitaj Boga iz kog razloga. Nit sam citao tu njegovu temu (sve do veceras) niti sam ucestvovao..Lik se zbunio skroz od neke srece da li,nemam pojma!
Aj pogledacu mail pa cu ti odgovoriti.
Štangliranje
:: e jel ti ono msn,sto si mi poslao mail sa njega :: :: :: :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F238 :: :: :: http://www.withoutatraceroute.com/wp-content/uploads/2009/02/facepalm.jp :: :: :: :: @Milunk :: :: Mani se covece rasprave.Vidis da mu nisu svi tranzistori na broju :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: ::
:: http://www.anandtech.com/bench/Product/81?vs=10 :: :: toliko da nema razlike, samo u snu, ovaj i7 brise patos sa mojim cpu-om, idite do dna strane i vidite kolike su razlike sto se igara tic :: :: AMD PII X4 925 @3.6, ga-neko njesra,4X1gb, 6950 1gb safir,f3 500gb + f3 1.5tb, cifta 750W modularac, televizorce VA2413wm :: :: ::
opet poredite moj skor i moj setup vs 560 i i7 cpu-om, ne mogu da verujem, niste normalni, nesto sa vama nije u redu, evo ti milunka tvoj cpu i7 860 na 4.2ghz sa mojom grafom Graphics Score23473.75, toliko o tome da ne bi ja imao bolji skor sa jacim cpu-om
Graphics Score23473.75 (i7@4.2) naspram Graphics Score19051.07(925@3.4) naspam Graphics Score19904(925@3.6-moj skor) Koliko vidim ogromna razlika u odnosu na snagu, arhitekturu procesora i frekfrenciju istog.
citiram: gliga79 post-25.02.2011. 12:29 #298886
Na bencu su utvrdili da za karticu iz srednjeg segmenta moras imati procesor iz Hi segmenta od 250 eu!!!, kako se ne bi javljao microstuttering, i kako bi igrao normalno? To je jos veci sarkazam. Ja sam iz tog razloga i prodao kartu GTX 460. Igra pokazuje da radi u 50-60 fps-a, a realno gledano , kao da ide 20 -25fps-a. Tamo su proglasili da mora min i7 procesor za 460. Jedino Dautovic nema problema i jos jedan lik koji ima i5. Vecina ostalih se zali. Cak su me upozoravali da cu imati problem. Po meni je fermi promasena arhitektura, jer ATI 6850 koji je u tom segmentu, radi bar za klasu bolje na svakom iole novijem procesoru. Da ne pominjem onaj cirkus od karte 465 i sl. Bilo i ne ponovilo se. 5xx seriju su useli da ispeglaju, ali kako citam ni tu ne sija sunce.
Eve ti milunka poredjenje 560 vs 6950, cpu i7-980X@4.6Ghz na oba testa stim sto je u testu sa 560ti(oc 105050) upaljena fizika i za rezultat skoro duplirani skor za cpu.
Koliko vidim 6950 oduvava ovu 560, stim sto stvarno ne znam koliko su klokovali 6950 posto je razlika u GPU skoru (PONAVLJAM MILUNKA PONOVO GPU SKORU da opet ne dodje da nisi video i da opet izvrces ono sto sam napisao) oko 4200 POENA VECA KOD 6950
Ljudi sta je to sa ovom dvojcom ljudi, u slucaju kada nvidia ima manji skor okrivljuju cpu i njegovu frekfrenciju da je nedovoljna i da zbog toga nvidia u testu podbacuje, dok sa druge strane kada uporedjuju moj `slabi`skor na mojoj amd pII platformi i 6950 onda kazu da mi ne bi pomogla niti veca frekfrencija niti neka jaca intel i7 platforma u vezi vantage skora , a opet stvarno za smehoteku porede to sa gtx 560 u kombinaciji sa i7 procesorom. Jel moguce da samo ja to vidim tj njihovu dvolicnost, jednostavno kao da neke stvari nece sebi samima da priznaju po bilo koju cenu, ima li nekog jos da ovo primecuje ili sam ja to poceo da tripujem :))))))))))
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.