Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
menjanje paste na GPU
STRANA 2 OD 2
MaliAbner Re: Re: Re: Re: ... 10.04.2011. 06:10 #313321

status: user
broj poruka: 7783
OKet!!!
Ajde jednom onako iz zezanja probaj Kolinos pa uporedi sa onim od ranije...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ja sam dobijao original.Ne znam sad kakve su..Itekako je dobra pasta
::
:: Štangliranje
:: :: OCz freeze muda sarma je ista pasta kao i npr mx2, chillfactor itd.. nije nista bolja, palamudarenje
:: ::
:: :: :: Evo vidi ti sad ovo sta kazes kako se zove pasta OCz Frezze Extreme a temperatura chipa i dalje preko 80°C kad ga nagaris kako igra zapoveda
:: :: ::
:: :: :: Mislim stvarno sta reci sem da je marketing cudo... coravom bi oci prodali, sitom bi govno kao desert uvalili itd..
:: :: :: Ko sto rece kolega sta znaci tih 2°C na 80°C, po meni nista ali apsolutno nista..
:: :: :: I jos pri svemu tome ljudi prosto previde da kad menjaju pastu i posto skinu hladnjak skinu i cincilator te valjano ociste hladnjak od prasine i onda kao dobiju 5°C. Pa toliko ce dobiti i bez menjanja paste koja nikako ne odvlaci vise toplote nego samo popunjava vazduse dzepove..
:: :: :: Ali ajde nake bude da ona pomaze... ako je vec tako uvrezeno u narodu
:: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: :: GTX-i imaju veliku povrsinu chipa.
:: :: :: :: Pastu koju ja koristim u poslednje vreme koja se po meni pokazala kao najbolja jeste OCZ Frezze Extreme.Pored nje AS5
:: :: :: :: Nanosenje paste ima najbolji efekat tako sto se preko cele povrsine chipa razmaze tanak sloj.Taman toliko da se prekrije cela povrsina i to se radi sa prstom jer je najlakse i imas najbolji osecaj
:: :: :: ::
:: :: :: :: Štangliranje
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Wlada011 ... 10.04.2011. 07:33 #313325

broj poruka: 851
Dosta ljudi menja pastu na grafickim kartama. Naravno posle istekaa garancije. Posto samo skidanje poklopca unmisti garanciju a ne stavljanje paste. Ja dok dodje vreme da menjam pastu te dane i ne racunam da ce mi karta raditi. Em ce biti slaba em mi je dovoljno da radi onoliko kolika joj je garancija. Prve 3 godine niti ima razloga da se dira pasta niti sme da se dira i ako ima razloga.
Ja mislim da samo neki proizvodjaci dozvoljavaju da promenis cooler na grafickoj, za to nisam siguran.Ne vidim da pasta moze da skine vise od 2C-5C kod karti starih 4-5 godina. Kod novih mozes samo da pokvaris i da dobijes gore temp plus iscepas garantni listic.

OOOOOOO Zasto ste SVIIII
COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII.
pored Corsair-EVGA tako jadniiii...
Zasto samo Srbi nevideeeee,
misle da sa Kinom imaju High END, la la la
Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End.

TheBear Re: ... 10.04.2011. 08:15 #313328

broj poruka: 6502
A ti mislis da ce oni znati da li si ti skidao poklopac ?!

:: Dosta ljudi menja pastu na grafickim kartama. Naravno posle istekaa garancije. Posto samo skidanje poklopca unmisti garanciju a ne stavljanje paste. Ja dok dodje vreme da menjam pastu te dane i ne racunam da ce mi karta raditi. Em ce biti slaba em mi je dovoljno da radi onoliko kolika joj je garancija. Prve 3 godine niti ima razloga da se dira pasta niti sme da se dira i ako ima razloga.
:: Ja mislim da samo neki proizvodjaci dozvoljavaju da promenis cooler na grafickoj, za to nisam siguran.Ne vidim da pasta moze da skine vise od 2C-5C kod karti starih 4-5 godina. Kod novih mozes samo da pokvaris i da dobijes gore temp plus iscepas garantni listic
:: OOOOOOO Zasto ste SVIII
:: COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII
:: pored Corsair-EVGA tako jadniiii..
:: Zasto samo Srbi nevideeeee,
:: misle da sa Kinom imaju High END, la la l
:: Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Wlada011 ... 10.04.2011. 10:58 #313337

broj poruka: 851
Ne znam nikada se nisam interesovao za tako nesto sto mi ne bi palo napamet da uradim da li ce da vide ili ne. Mislim da nema srafa koji se ne vidi kada je odvrnut ako je ofarban ako se pod lupom pogleda.
Dovoljno je da sraf bude srebrnast unutra ako je crn.
Ako nekome treba Arctic Ceramique neka se javi. Ja to radim samo na procesoru na 3 meseca.

OOOOOOO Zasto ste SVIIII
COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII.
pored Corsair-EVGA tako jadniiii...
Zasto samo Srbi nevideeeee,
misle da sa Kinom imaju High END, la la la
Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End.

imarkovic Re: Re: Re: Re: ... 10.04.2011. 11:07 #313338

broj poruka: 19085
ne sumnjam sky samo kazem da nije toliko bolja koliko je hvale..kao mercedes
@TheBear - uglavnom nece primetiti sem ako bahato otvaras.. ali pazi referentnu kartu nije lako otvoriti a da ne ostavis tragove.. sreca sto su nasi serviseri lenjivci pa ih boli uvo da to proveravaju.. nego samo bace oko dal ima iskrivljene plastike od srafcigera i to je to..

:: Ja sam dobijao original.Ne znam sad kakve su..Itekako je dobra pasta
:: Štangliranje
:: :: OCz freeze muda sarma je ista pasta kao i npr mx2, chillfactor itd.. nije nista bolja, palamudarenje
:: :: :: Evo vidi ti sad ovo sta kazes kako se zove pasta OCz Frezze Extreme a temperatura chipa i dalje preko 80°C kad ga nagaris kako igra zapoveda
:: :: :: Mislim stvarno sta reci sem da je marketing cudo... coravom bi oci prodali, sitom bi govno kao desert uvalili itd..
:: :: :: Ko sto rece kolega sta znaci tih 2°C na 80°C, po meni nista ali apsolutno nista..
:: :: :: I jos pri svemu tome ljudi prosto previde da kad menjaju pastu i posto skinu hladnjak skinu i cincilator te valjano ociste hladnjak od prasine i onda kao dobiju 5°C. Pa toliko ce dobiti i bez menjanja paste koja nikako ne odvlaci vise toplote nego samo popunjava vazduse dzepove..
:: :: :: Ali ajde nake bude da ona pomaze... ako je vec tako uvrezeno u narodu
:: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: :: GTX-i imaju veliku povrsinu chipa.
:: :: :: :: Pastu koju ja koristim u poslednje vreme koja se po meni pokazala kao najbolja jeste OCZ Frezze Extreme.Pored nje AS5
:: :: :: :: Nanosenje paste ima najbolji efekat tako sto se preko cele povrsine chipa razmaze tanak sloj.Taman toliko da se prekrije cela povrsina i to se radi sa prstom jer je najlakse i imas najbolji osecaj
:: :: :: :: Štangliranje
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs