Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Dell U2311h - kako i cime testirati monitor pre kupovine
STRANA 2 OD 2
SkyFire Re: Re: ... 14.04.2011. 02:14 #314719

status: user
broj poruka: 18472
Jel znas ti onu pesmicu od Branka Kockice?Kocka do kocke kockica...

Tako i ovde..Pixel do pixela slicica :)

Štangliranje

:: ebali vas pixeli, orijentisite se na POENT
::
:: :: @Ishmeris
:: ::
:: :: Samo jos da si na tu kratku disertaciju dodao da sto su pixeli blizi (dot pitch) slika ima bolji kvalitet ,jasnija je i ostrija..Naravno to su samo finese ali uticku na celokupan kvalitet prikaza.Realno su razlike izmedju udaljenosti pixela skoro pa identicne od panela do panela tj zavisno od dijagonale
:: :: @imarkovi
:: :: Knjigu u ruke i na ucenje..Obrukao si se sad :
:: :: Štangliranje
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Re: Re: ... 14.04.2011. 02:20 #314721

broj poruka: 19085
sky, uzaludno pokusavas da sabotiras :p

:: Jel znas ti onu pesmicu od Branka Kockice?Kocka do kocke kockica..
:: Tako i ovde..Pixel do pixela slicica :
:: Štangliranje
:: :: ebali vas pixeli, orijentisite se na POENT
:: :: :: @Ishmeris
:: :: ::
:: :: :: Samo jos da si na tu kratku disertaciju dodao da sto su pixeli blizi (dot pitch) slika ima bolji kvalitet ,jasnija je i ostrija..Naravno to su samo finese ali uticku na celokupan kvalitet prikaza.Realno su razlike izmedju udaljenosti pixela skoro pa identicne od panela do panela tj zavisno od dijagonale
:: :: :: @imarkovi
:: :: :: Knjigu u ruke i na ucenje..Obrukao si se sad :
:: :: :: Štangliranje
miki069 Pazi da te ne prehebu 14.04.2011. 07:14 #314735

broj poruka: 1234
Garancija podrazumeva ceo piksel: mrtav (crn) ili zalavljen (beo).
Ceo piksel se vidi iz aviona, čim se upali monitor.
Garancija ne podrazumeva podpiksele pa bilo ih hiljade komada.
Neispravan podpiksel se teže uočava.
Zato sa preporučenim programom deadpixel dobro pogledaj monitor.
Ako budu podpixeli, niko ti posle neće priznati garanciju.

Skeptičan sam da će ti uopšte dozvoliti da testiraš monitor.
Pogotovo ako si ti specijalno, naručio baš taj model.
Biće uzmi ili ostavi. Ako ne valja što si ga naručivao.
To da ti neki dečko testira monitor, od ta qrca nema ništa.
Nemaš ništa napismeno, već mu veruješ na reč.

https://www.bambimobil.blogspot.com

ribolovac re 14.04.2011. 19:33 #314969

broj poruka: 1305
Da javim da su me pustili da kompletno probam monitor u radnji. Cak sam i gasio svetlo u delu radnje gde sam probao monitor. Boje su zive, nema probijanja po ivicama i nema mrtvaka. Tinting je primetan na crnoj podlozi
ali nije strasno.

vladapsd Re: re 14.04.2011. 20:52 #314992

broj poruka: 1017
Ako si ga uzeo, u zdravlje da koristis!

:: Da javim da su me pustili da kompletno probam monitor u radnji. Cak sam i gasio svetlo u delu radnje gde sam probao monitor. Boje su zive, nema probijanja po ivicama i nema mrtvaka. Tinting je primetan na crnoj podloz
:: ali nije strasno.
Ishmerish Pa desi video glupog pecarosa/varalicarca? 14.04.2011. 20:57 #314994

broj poruka: 7285
U sreci te sluzilo, kupio covek best buy komponentu u prethodnih par godina.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Scyter Re: 14.04.2011. 21:20 #315001

broj poruka: 8138
Cestitam na kupovini, nek` te dobro sluzi!

Uskoro stize jedan i u mojoj sobi, taman da zameni Samsung T220 od kojeg se teska srca odvajam, jer je monitor fenomenalan, ali red bi bio da se predje na nesto novo.

Jedino ne znam sta cu ako se ne budem navikao na 16:9, posto mi je 16:10 idealan.

ribolovac re 17.04.2011. 14:44 #315891

broj poruka: 1305
Hvala na cestitkama. Dobar je monitor, slika je drasticno zivlja, izrazenije boje, uglovi gledanja extra u odnosu na klasican tn panel. Problem je samo navici se na 16:9, pogotovo meni, jer prelazim sa samsunga 19tice 4:3. Subjektivan utisak mi je da monitor nije toliko veci od ove 19-tice sto imam, a razlika je 4 inca u dijagonali. Igracu se sledecih dana sa njim pa cu da iznesem detaljne utiske u ovoj temi. Problem mi je stari komp koji jedva radi u 1080p. Cim sklopim nov eto rivjua monitora.

MaliAbner Re: re 17.04.2011. 14:53 #315897

broj poruka: 7783
He, he, he...
Pa nije sve u zoll-ima nego ima nesto i u broju tacaka koje prikazes u tim zoll-ima.

Kupio si dobri i ne beri brigu mene je strasno nervirao moj HD monitor nakon tri godine koriscenja 16:10 monitora ali sam se navikao i bole me briga...

Sad mi je situacija sledeca kuci (vec ½ godine sam expatriate) 16:9, na poslu 16:9, na lapu 16:9 ali kad se vratim od izgnanstva ima da padne nesto sa pristojonom 16:10.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Hvala na cestitkama. Dobar je monitor, slika je drasticno zivlja, izrazenije boje, uglovi gledanja extra u odnosu na klasican tn panel. Problem je samo navici se na 16:9, pogotovo meni, jer prelazim sa samsunga 19tice 4:3. Subjektivan utisak mi je da monitor nije toliko veci od ove 19-tice sto imam, a razlika je 4 inca u dijagonali. Igracu se sledecih dana sa njim pa cu da iznesem detaljne utiske u ovoj temi. Problem mi je stari komp koji jedva radi u 1080p. Cim sklopim nov eto rivjua monitora
Ishmerish Re: re 17.04.2011. 14:59 #315904

broj poruka: 7285
Mnogo ti je lakse sa 4:3 na 16:9, negoli kao sto kolega Abner rece sa 16:10.

Ti sa 4:3 si trebao odavno da predjes na wide i kao sto vidis taj format je odavno beyond EOL faze tako da je mozda i bolje da za razliku od Abnera,mene i ko zna koliko jos nas ides direktno na 16:9.

Ja jos uvek koristim 206BW i dokle god ne skupim dovoljno za pristojan S-IPS 24` 1920:1200 nema nista od upgrade-a, svaka cast svima ali ja ne mogu da radim na desk 16:9, lap mi je 1600:900 i za to sto ga pikam jos nekako mogu da svarim ali destop mi je sasvim druga prica.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Hvala na cestitkama. Dobar je monitor, slika je drasticno zivlja, izrazenije boje, uglovi gledanja extra u odnosu na klasican tn panel. Problem je samo navici se na 16:9, pogotovo meni, jer prelazim sa samsunga 19tice 4:3. Subjektivan utisak mi je da monitor nije toliko veci od ove 19-tice sto imam, a razlika je 4 inca u dijagonali. Igracu se sledecih dana sa njim pa cu da iznesem detaljne utiske u ovoj temi. Problem mi je stari komp koji jedva radi u 1080p. Cim sklopim nov eto rivjua monitora
philaemos Re: re 17.04.2011. 16:55 #315947

broj poruka: 2743
Naviknes se brzo, tako sam isto i ja mislio, pa sada kada odem kod nekog ko ima monitor 4:3... katastrofa, meni licno je bolji wide. Imao sam ranije 16:10, sada 16:9 za sada mi je taj najpregledniji, malo su mu sitni pikseli (21.5`` 1920x1080) ali jbg, treba da kupim veci monitor uskoro i mozda bas taj DELL sto si uzeo.
Neka te lepo sluzi.

Demon to some. Angel to others.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs