Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Overclocking ASUS GTX570 Direct Cu II pocetak...
STRANA 2 OD 3  
Wlada011 Znam da treba bolje napajanje 16.04.2011. 20:37 #315721

status: user
broj poruka: 851
Niste me razumeli potpuno kapiram da treba boplje napajanje i da ponuda napajanja u Srbiji nije daljee od karti i procesiora preko 150e. Za preko nemamoponudu i zato je prica vise u vezi toga... i ajde ako se nekome upali kuca zbog napajanja da upalimo radnju gde je kupio napajanje. Moj savet je da mko god da vise od 1000e za komp kupuje napajanje preko. Gde ce na sud neko ako se coveku upali stan zbog toga.

OOOOOOO Zasto ste SVIIII
COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII.
pored Corsair-EVGA tako jadniiii...
Zasto samo Srbi nevideeeee,
misle da sa Kinom imaju High END, la la la
Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 Re: Znam da treba bolje napajanje 16.04.2011. 20:48 #315731

broj poruka: 2929
+
Slazem al jbg ovo je Srbija, ne znam zasto je slaba ponuda.

:: Niste me razumeli potpuno kapiram da treba boplje napajanje i da ponuda napajanja u Srbiji nije daljee od karti i procesiora preko 150e. Za preko nemamoponudu i zato je prica vise u vezi toga... i ajde ako se nekome upali kuca zbog napajanja da upalimo radnju gde je kupio napajanje. Moj savet je da mko god da vise od 1000e za komp kupuje napajanje preko. Gde ce na sud neko ako se coveku upali stan zbog toga
::
:: OOOOOOO Zasto ste SVIII
:: COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII
:: pored Corsair-EVGA tako jadniiii..
:: Zasto samo Srbi nevideeeee,
:: misle da sa Kinom imaju High END, la la l
:: Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End
Wlada011 ... 16.04.2011. 21:03 #315741

Neozbiljno poslovanje i nebitno grabi se sta oni nadju da je proizvodjac srozao cenu do max tu imamo u ponudi po ceni skupljoj nego u Tokiju uz pratece tekstove o kvalitetu i ostalo. Nema nikakve ozbiljne saradnje sa ozbiljnim firmama. Nesposobni biznismeni i gotovo. Nesposobni ili namerno bezobrazni ili kombinacija toga. Kada hoces da saradjujes i kada zns posao mozes da nagovoris bilo koga na sradnju. Nema fimre koja nece posle manje ili vise pritiska.

OOOOOOO Zasto ste SVIIII
COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII.
pored Corsair-EVGA tako jadniiii...
Zasto samo Srbi nevideeeee,
misle da sa Kinom imaju High END, la la la
Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End.

raic Nisu krivi uvoznici što ne nabavljaju 16.04.2011. 21:06 #315745

broj poruka: 9006
Već mi što većim delom ne kupujemo kvalitetno... ili je kriva država što nemamo para za kvalitetno... ili mi što se ne trudimo da zaradimo više... i tako dalje...

Ooo, nepodnošljiva lakoćo pljuvanja!

Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.

SkyFire Moras da pricas da je sve super 16.04.2011. 21:47 #315758

broj poruka: 18472
A brate Raicu pazi sta pises.Nemoj Vladi da prorade opet bubice pa smo nahebali oko Kineza i kvaliteta komponenti..Ima da nam ispere mozak..

Štangliranje

VozD1912 Re: ... 16.04.2011. 22:36 #315775

broj poruka: 949

:: Problemi i problemi da se coveku smuci zivot i prestane da kupuje hardver totalno.
:: Ja sam video dosta razlicitih pitanja oi problemcicima na GTX570 DirectCu. Ja ako buidem moju menjao to ce biti za referentni model GTX580 ili istu kao moju ili sacekati DirecCu 6970 da dodje. Ova prica o napajanjima je suluda. Ne to da je malo, verujem u to. Nego nema ljudista da kupe. Nema i gotovo.
:: Ajde da ne kupi niko CHieftec i CM dok ne donesu Corsair i Enermax. Ovako ljudi kada menjaju jewdnu komponentu samo im dodaju nije ni to dovoljno, pa mora jos 3 da promene.
:: A Sky koliko treba Ampera da ima napajanje da bi bilo dovoljno za ovako jake karte??
:: Da li je dovoljno +3.3V-25A, +5V-25A, +12V-62A
:: Jel ima Nvidia nesto kao ATI da povecas samo malo klokove kao u CCC??

wlado pravi si bilde. za graficke karte se koristi +12V. koji si djavo onda navodio +3.3V i +5V?? sasvim ti je dovoljno tih 62A moje napajanje ima 48A comb.

Mortificat Re: Re: ... 16.04.2011. 22:55 #315782

broj poruka: 3519
Pa pročitao čovek šta piše na napajanju. Neće on da se unosi sad tu(kad već zna sve) i šta mu ti pričaš kad on ima Seasoni napajnje. Ispadaš smešan, dovodiš u pitanje Wladino rasuđivanje i (ne)znanje! Sram te bilo xD
Odmah mu se izvini ili te prijavljujem adminima :D

:: :: Problemi i problemi da se coveku smuci zivot i prestane da kupuje hardver totalno.
:: :: Ja sam video dosta razlicitih pitanja oi problemcicima na GTX570 DirectCu. Ja ako buidem moju menjao to ce biti za referentni model GTX580 ili istu kao moju ili sacekati DirecCu 6970 da dodje. Ova prica o napajanjima je suluda. Ne to da je malo, verujem u to. Nego nema ljudista da kupe. Nema i gotovo.
:: :: Ajde da ne kupi niko CHieftec i CM dok ne donesu Corsair i Enermax. Ovako ljudi kada menjaju jewdnu komponentu samo im dodaju nije ni to dovoljno, pa mora jos 3 da promene.
:: :: A Sky koliko treba Ampera da ima napajanje da bi bilo dovoljno za ovako jake karte??
:: :: Da li je dovoljno +3.3V-25A, +5V-25A, +12V-62A
:: ::
:: :: Jel ima Nvidia nesto kao ATI da povecas samo malo klokove kao u CCC??
:: wlado pravi si bilde. za graficke karte se koristi +12V. koji si djavo onda navodio +3.3V i +5V?? sasvim ti je dovoljno tih 62A moje napajanje ima 48A comb.
Corei7 hmm 17.04.2011. 18:40 #315989

broj poruka: 138
ljudi najmanji problem je uzeti novo napajanje sto ja i hocu da uradim! samo ako je ono u pitanju, to je najmanji problem... tj ako ne daje dovoljno struje za vece klokove od 800 i vise....

ASUS P6X58D PREMIUM
INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTHE
3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL6
ASUS GTX570 Direct CU II
WD640GB CAVIAR BLACK 32MB
NZXT LEXA S NEON MODED
MAD CATZ R.A.T. 7
CFT600-14CS CHIEFTEC

vuk125 Re: hmm 17.04.2011. 18:53 #315994

Jel ovo tvoj oglas?

Chieftec CFT600-14CS napajanje! Oglas: 161777

Chieftec CFT600-14CS, staro i god, u garanciji jos toliko, savrseno, gura i7-950 na 4,4ghz i gtx 570!

CWT proizvodjac, samo bgd, bez zamena, 50 e!

065-50-25-185Cena: 50 EUR

Maestro Maestro
Beograd

:: ljudi najmanji problem je uzeti novo napajanje sto ja i hocu da uradim! samo ako je ono u pitanju, to je najmanji problem... tj ako ne daje dovoljno struje za vece klokove od 800 i vise...
:: ASUS P6X58D PREMIU
:: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH
:: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL
:: ASUS GTX570 Direct CU I
:: WD640GB CAVIAR BLACK 32M
:: NZXT LEXA S NEON MODE
:: MAD CATZ R.A.T.
:: CFT600-14CS CHIEFTE
Ishmerish Re: Re: hmm 17.04.2011. 18:59 #315996

broj poruka: 7285
Is it pope a nazi?

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Jel ovo tvoj oglas?
vuk125 Re: Re: hmm 17.04.2011. 19:13 #316001

600w pogtovu taj model ne moze da izgura tu konfiguracijiu, ja ne znam zasto nesto na silu pokusavas?
Na tu konfu ja ne bi ni pomislio da stavljam takvo napjanje.

:: Jel ovo tvoj oglas
:: Chieftec CFT600-14CS napajanje! Oglas: 161777
:: Chieftec CFT600-14CS, staro i god, u garanciji jos toliko, savrseno, gura i7-950 na 4,4ghz i gtx 570!
:: CWT proizvodjac, samo bgd, bez zamena, 50 e
:: 065-50-25-185Cena: 50 EU
:: Maestro Maestr
:: Beogra
:: :: ljudi najmanji problem je uzeti novo napajanje sto ja i hocu da uradim! samo ako je ono u pitanju, to je najmanji problem... tj ako ne daje dovoljno struje za vece klokove od 800 i vise...
:: :: ASUS P6X58D PREMIU
:: :: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH
:: :: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL
:: :: ASUS GTX570 Direct CU I
:: :: WD640GB CAVIAR BLACK 32M
:: :: NZXT LEXA S NEON MODE
:: :: MAD CATZ R.A.T.
:: :: CFT600-14CS CHIEFTE
Corei7 .. 17.04.2011. 19:15 #316004

sve normalo radi na defaultnim klokovima kartice....

uzimam uskoro novo jace napajanje... a mozemo da se dogovorimo i za onog tvog nitra od 750 w:)

ASUS P6X58D PREMIUM
ASUS GTX570 Direct CU II
NZXT LEXA S NEON MODED
MAD CATZ R.A.T. 7
CFT600-14CS CHIEFTEC

Daum Re: Re: hmm 17.04.2011. 19:57 #316015

broj poruka: 12811
Jajara pokušava da uvali nekome. Pa vidiš da je jadničak čučao na kolenima da bi kupio taj GTX570 i istog dana sav radostan promenio potpis kao da za to živi...

Tako je tražio onomad 100 evra za 4770 i nabedjivao sve redom kako je brža karta bila od 4870 i pritom tovario sve ovde da ima kupca i da je karta već prodata, da bi je zavalio na kraju za 60 evra...

Sve sama seljanija...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

:: Jel ovo tvoj oglas
:: Chieftec CFT600-14CS napajanje! Oglas: 161777
:: Chieftec CFT600-14CS, staro i god, u garanciji jos toliko, savrseno, gura i7-950 na 4,4ghz i gtx 570!
:: CWT proizvodjac, samo bgd, bez zamena, 50 e
:: 065-50-25-185Cena: 50 EU
:: Maestro Maestr
:: Beogra
:: :: ljudi najmanji problem je uzeti novo napajanje sto ja i hocu da uradim! samo ako je ono u pitanju, to je najmanji problem... tj ako ne daje dovoljno struje za vece klokove od 800 i vise...
:: :: ASUS P6X58D PREMIU
:: :: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH
:: :: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL
:: :: ASUS GTX570 Direct CU I
:: :: WD640GB CAVIAR BLACK 32M
:: :: NZXT LEXA S NEON MODE
:: :: MAD CATZ R.A.T.
:: :: CFT600-14CS CHIEFTE
Corei7 da 17.04.2011. 20:19 #316027

smanjio sam klok cpu-a na defaultni i napone na cpu naravno i pokusao sa klokom kartice da bih dobio jos neki wat na napajanju... i uspeo sam koliko toliko... stigoh do 910/1050 mhz na 1,05v naponu... stabilno, oko 24 500 poena u 3dmark vantage-u bez pucanja... izgleda da je napajanje zaista slabo za klokovanje ovakve karte jos i cpu na 4,4ghz... stvar je jasna, uzecu jace napajanje, samo sam mislio da je bas slab primerak karte ali ocigledno da nije tako....

ASUS P6X58D PREMIUM
ASUS GTX570 Direct CU II
NZXT LEXA S NEON MODED
MAD CATZ R.A.T. 7
CFT600-14CS CHIEFTEC

VozD1912 i sta sad 17.04.2011. 20:24 #316029

ti si faca sto si klokovao graficku i dobio 4fps vise... nije mi jasno kako brojke mogu da opiju ljude? i tu neke rezultate kao 24500 poena ! ja igram na default podesavanjima i krizu i stalkera i sve ostale igre. naravno sve leti kao ludo a ne kinjim ni graficku ni proc. polete da brze bolje kupe graficke da iz njih dusu vade :s

http://www.youtube.com/watch?v=UDXOzyGlJdg

ribolovac re: i sta sad 17.04.2011. 20:58 #316046

broj poruka: 1305
Sustina je da iz kupljene komponente izvuces maksimum iliti da platis manje, a dobijes vise. Neki jednostavno vole da klokuju, ispunjava ih to itd.

KalifNS Re: re: i sta sad 17.04.2011. 21:33 #316055

broj poruka: 1017

Totalno besmisleno klokovati masinu te snage, zarad cega, sta ona ne moze da uradi na default, a tek klokovati 24/7, katastrofa.

Da ne pricamo o visku potrosene struje.

Al ok, to mu dodje ko neki ruski rulet, dize adrenalin, da li cu i kada spaliti vrm sekciju na svojoj kartici, ili ce pre napajanje da otegne papke, za 3 FPS vise na 100 sa max AA I AF na mom 60 Hz monitoru ...

:: Sustina je da iz kupljene komponente izvuces maksimum iliti da platis manje, a dobijes vise. Neki jednostavno vole da klokuju, ispunjava ih to itd.
Zajebani76 @KalifNS 18.04.2011. 00:51 #316095

broj poruka: 538
@VozD1912

Imate pogresne pretpostavke vezane za overklok a sve je tako prosto :)
Overklok ima smisla ako su performanse koje se dobijaju klokovanjem upotrebljive.
Za surfovanje netom i tako neke svakodnevne aktivnosti nema nikakvog smisla, ali zato pocev od slozenih proracuna cija brzina izvrsavanja direktno zavisi od brzine procesor, do nekima banalnih potreba gaminga, overklok izuzetno ima smisla. Zasto raditi nesot 3 dana ako moze a za 2, ili zasto igrati neku igru sa 40fps ako moze sa idealnih 60, a dobitak klokovanjem adekvatnog CPU i graficke karte moze da bude upravo u tim nekim granicama +30 do 40% u perfomansama.

U ovo trenutka idelna kombinacija za veliki 24/7 klok su novi intelovi procesori koji mogu da se poteraju sa najboljim vazdusnim hladjenjem na oko 4.8ghz i recimo ne referentne GTX460 ili ATI 5850 karte koje probijaju +30% performansi u odnosu na osnovni klok, sa bezbednim naponima i radnim tempreraturama ne vecim od 70c za CPU i 85c za GPU, a da pritom buka sistema bude u granicama normale. Dobitakj u performansam je itekako veliki i procentualno nadmasuje ili je jednak performansama najskupljeg PC koji moze da se sklopi sa jednom referentnom grafikom (jedan gpu) i jednim procesorom na defaultnim klokovima.

Pre kupovine uz malo interesovanja i dobre volje svako moze sebi da obezbedi dosta bolje performnse za ulozeni novac ako povede racuna o izboru komponenti. Pretpostavka da skupa konfiguracija nema potreb da se klokuje je pogresna. Overklokom ulozeni novac u racunar produzuje vreme eksplatacije do relane potrebe za zamenu nekih od komponenti.

Znaci klokovanjem se nista ne gubi a overklok u kucnoj radinosti uz dovoljno poznavanje osnovnih parametara i smernica za jedan takav poduhvat, sigurno nece degradirati komponente ili dovesti do otkazivanja istih. Podizanjem napna smanjuje se radni vek cipova, ali ne toliko da ce raditi godinu dana umesto predvidjenih 15, nego mozda nesto malo ili ako se vodi racuna nece ni doci do skracivanja radnog veka.
Jedan od mnogih licnih primera je Q6600 i kloko od 3.8ghz sa 1.55v, od prvog dana radi na tom kloku i dan danas radi na tom istom kloki i sa tim napnom, ne znam tacno kada su se pojavili ali bukvalno sam taj izuzetan primerak imao par meseci nakon svetske premijere:P Sada ima novog vlasnika ali ista radni takt :)
i7 920 4.6ghz sa 1.392v vec vise od godinu dana stabilan na istim kloku i sa istim naponom, o grafickim kartam i da ne pricam. Pomenuta GTX460 na 940mhz ima bolje perfomanse nego klokovana GTX470 a nema degradacija pri naponu od 1.100v. Sustinski napon koji dozvoljava pratici softver 100% je bezbedan, uz to sami proizvodjaci svoje proizvode reklamiraju i potenciraju dobar oc potencijal, prosecan kupac cak i da nista ne zna o overkloku zdravim razumom moze da rasudi da porizvodjac nebi forsirao oc potencijal u reklamiranju proizvoda ako tako nesto moze da dovede do otkazivanja u grantnom roku .)

SkyFire Pavijane.. 18.04.2011. 00:59 #316101

Lepo si ovo srocio ali mislim da to do vecine nece ni dopreti..
Ogranicenost,ljubomora i zavist su definitivno vodece osobine naseg naroda.

Prvo krece od `koji ce ti taj cpu bacas pare` . `sto si uzeo tu graficku i sa slabijom si mogao da se igras,ganjas 3d mark score,ti si ovakav,onakav..` itd da ne nabrajam..Onda sledi svojeglava filozofija ,OC je glup,to nema smisla itd..
To u njihove glavice jednostavno ne ulazi jer su ograniceni..Cast izuzetcima kao i onim koji za tim zaista nemaju potrebe niti se razumeju!
Toliko!

Štangliranje

gliga79 Zajebani76 18.04.2011. 01:06 #316109

broj poruka: 4641
Slazem se sa konstatacijom.
Jedno pitanje?
Verovatno taj Q6600 procesor hladi neko profi hladjenje ?
Ja ovaj moj ne mogu da poteram preko 3.0ghz.
VID mi je malo visi(1.32v), a ovaj Corsair H50 ne moze lepo da ohladi preko 1.4v :(
Da li je to to , ili moze nesto pametno da se odradi?
pozz

Thermaltake Soprano RS 200
Seasonic S12D, 850w Super Silent
Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
MSI 6850 Cyclone, Power edition

Zajebani76 @gliga79 18.04.2011. 01:22 #316113

Vodeno hladnje sa dva tripl radiatora i prosecnim TT vodenim blokom, tako je bilo tada, sada je profi vodeno ali na i7 platformi. Taj isti cpu je radio na 3.6ghz sa 1.400v i vrh vazdusnim hladjenjem sa temperaturama do 75c

Wlada011 Napajanje 18.04.2011. 01:26 #316115

Nestrpljivo cekam tvoj izbor napajanja.
Jeste klokovati OK ali imati granicu. Nemam nista protiv da CCC to uradi ali nisam da se ide preko za karte koje su u garanciji. Ja sa tim mogu da dobijem 890/950 i 1375/1450 plus 20% power control settings. Preko toga icci mora otkljucavanje softwera i drugi program a CCC je onda ljut. A i ja se ne slazem. Ne volim da na novoj karti vidim artefakte prvi ili drugi dan i da se upravljam prema tome.

Corsair-ASUS

SkyFire Iju ju ju ju 18.04.2011. 01:35 #316117

SeaSony - to je zivi krs od napajanjA..Kakva je to koorporacija?Kakav je to hibrid Sony-ja i propale srpske firme Sea&Sky.Ko ce da kupi ovako nesto..To je gore od Vladinih Kineza.

Štangliranje

VozD1912 Re: Re: re: i sta sad 18.04.2011. 04:08 #316140

za zajebanog76 ! ja sam do pre god dana imao pentium 4 3.0 HT prascott i 7600gs graficku!! da bih igrao company of heroes sa iole podnosljivim fps morao sam da klokujem proc na 3.6 i graficku(ne secam se vrednosti nesto slabo je u pitanju)i to na jedva medium podesavanja. e sad ja imam makinu koja u krizi 2 izvlaci oko 60fps na default podesavanjima i sto bi tu morao da teram proc sa 2.93 na nekih 3.8 ili 4.2 i graficku sa 608mhz na nekih ~680 !! to ti ja pricam dok fura sve kao podmazano ne diraj duze ce trajati! kada zagusti tu je overklok fantasticna stvar! i za oc bih u toj situaciji dao sve!!!! zar mi trabaju muke da menjam plocu ako rikne od silnog oc-a(procesor poslednji riknjava nepisano pravilo)?? cekanje od 10ak dana bi me izludelo! realno

http://www.youtube.com/watch?v=UDXOzyGlJdg

:: Totalno besmisleno klokovati masinu te snage, zarad cega, sta ona ne moze da uradi na default, a tek klokovati 24/7, katastrofa
:: Da ne pricamo o visku potrosene struje
:: Al ok, to mu dodje ko neki ruski rulet, dize adrenalin, da li cu i kada spaliti vrm sekciju na svojoj kartici, ili ce pre napajanje da otegne papke, za 3 FPS vise na 100 sa max AA I AF na mom 60 Hz monitoru ..
:: :: Sustina je da iz kupljene komponente izvuces maksimum iliti da platis manje, a dobijes vise. Neki jednostavno vole da klokuju, ispunjava ih to itd.
Zajebani76 @VozD1912 18.04.2011. 06:14 #316143

Pa ja nisam ni rekao da treba klokovati ako nema potrebe, samo sam objasno zasto treba klokovati i na sta treba obratiti paznju pre same kupovine.
`Overklok ima smisla ako su performanse koje se dobijaju klokovanjem upotrebljive. `

`Znaci klokovanjem se nista ne gubi a overklok u kucnoj radinosti uz dovoljno poznavanje osnovnih parametara i smernica za jedan takav poduhvat, sigurno nece degradirati komponente ili dovesti do otkazivanja istih. Podizanjem napna smanjuje se radni vek cipova, ali ne toliko da ce raditi godinu dana umesto predvidjenih 15, nego mozda nesto malo ili ako se vodi racuna nece ni doci do skracivanja radnog veka.`

Tako da veruj mi da silni oc koji ce nauditi komponetam bez extremnog hladjenja neces moci ni da izvedes, a ako se malo ne informises na forumima eventualno mozes da preteras sa naponima i tokom vremna degradiras cipove na ploci, cpu, gpu, ali ja sam i naveo da je potrebna manja edukacija za takav poduhvat. Znaci uz malo edukacije koji su maksimalni naponi sa odredjene generacije cipova, radne temperature, i adekvatan hardver, moze dosta toga da se postigne, ako sve uklopis kako treba dobitak u performansam je 30-40% u najboljem slucaju, a to ne znaci da treba da se kupe najskuplje komponente za tako nesto vec dovoljno dobre .)

Inace prascott sam terao na 4200mhz ali to je bilo bas odavno 2005-6god, negde u to vreme su se pojavili primerci koji su mogli tako dobro da se klokuju, ovaj koji sam ja imao stigao je iz Cikaga, a vec septembara 2006 pojavio se najbolji CPU do sada C2D E6600, conro jezgro, najveci skok perfomansi u odnosu na predhodnu generaciju, spoj P3 i P4 arhitekture na kojoj su inace i danasnji intel procesor bazirani, samo su dodavana jezgra i redizajnirana inace ista arhitektura tog prvog conro jezgra.
Da ne bude da sam koristio samo Intel, A64 (Venice) je jako dugo bio aktelan u mojoj makini isto tako dobro klokovan na 3-3.2ghz, ustvari intel platformu nisam ni koristio do pojave conroe jezgra jer je AMD imao bolje brze procesore za gaming. `preshot` se nije dugo zadrzao u mojoj masini. Sve to je bilo bas odavno i dobro je pomenuti da je A64 na 3ghz drao Intel prascott na 4200mhz, od tada AMD jednostano ne moze da parira intelu do pojave PII procesora kada se u nekim segmentima (gamingu) priblizio konkurenciji, a sada im zadaje muke nova SandyBridge arhitektura koja nije brza od Nehalema ali se procesori K serije klokuju ko blesavi :P margina 24/7 prosecno stabilnih klokova se znacajno pomerila i sami procesori trpe vece napne i ako su izrdjeni u 32nm.

U prilog ovoj konstataciji da se SandyBridge tako dobro klokuje evo jednog OC uputstava koje je napisao jedan od clanova tima kome i ja pripadam :) 4800mhz 24/7 kloka sa 100% bezbednim naponom 1.30v i vazdusnim hladjenjem, sto znaci kod mene na vodenom 2600k 5200mhz sa 1.450v kao od sale :P

http://www.hwgurus.com/Slike_forum/Quake/Sandy%20Bridge%20OC%20vodic/4832.jpg
http://www.hwgurus.com/edukacija/204-intel-sandy-bridge-oc-vodi.html?start=2
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs