Koznole bi trebalo konacno da preuzmu 28nm graficke chipove i da krene nova revolucija. PC Gaming je stao zbog jebenih koznola. Alo bre u njima su stari krsevi 7800 chipovi,ej bre kad je to bilo ok?Koje godine? Procesori Intel P4!Treba da preuzmu neki 22nm CPU i 28nm GPU i da izbace konacno novu generaciju konzoli.Mislim da se to i predvidja ali nista do 2012 godine..
Nece PC Gaming izumreti ,malo je i zastoju.I ranije su predvidjali propast pa se odrzao. Dovoljno je pogledati najavljene naslove do 2012 godine..Ima tu da se igra ohahaj!
Ne verujem da ce konzole ikad da preuzmu 100 % trziste gamera.Ne znam kako bi neko igrao recimo legendarni Duke Nukem (ima 100 kombinacija preko tastature sa time) na konzoli i vecinu pucacina .Ima nekih igara koje leze konzolama to je tacno ,recimo fudbal lezi na konzoli ,kuglanje ,tenis, lezi na nintendo ww2 t.j joystiku u 3 dimenzije,a to sada valjda imaju i MS i Sony PS3.Recimo upravljanje avionom i sve operacije oko toga leze Eyefinity modu (Nvidia surround) pa rekao bih i PC tastaturi.
:: @Obrad :: :: Koznole bi trebalo konacno da preuzmu 28nm graficke chipove i da krene nova revolucija :: PC Gaming je stao zbog jebenih koznola :: Alo bre u njima su stari krsevi 7800 chipovi,ej bre kad je to bilo ok?Koje godine :: Procesori Intel P4!Treba da preuzmu neki 22nm CPU i 28nm GPU i da izbace konacno novu generaciju konzoli.Mislim da se to i predvidja ali nista do 2012 godine. :: :: Nece PC Gaming izumreti ,malo je i zastoju.I ranije su predvidjali propast pa se odrzao :: Dovoljno je pogledati najavljene naslove do 2012 godine..Ima tu da se igra ohahaj :: :: Štangliranje :: :: :: ::
TI definitivno nisi razumeo moj post.Nisam pricao o trzistu vec o napretku PC Gaming-a koje je u zastoju ,citaj `ustrojeno` zbog koznola. Kada konzole preuzmu naprednije chipove GPU/CPU i kad izadje nova generacija i PC Gaming ce da krene korak napred. Evo ti primer Crysis 2.Jel mislis da nisu mogli da ga urade bolje od prethodne verzije Warhead?Koja bi to konzola mogla da pokrene a da bude igrivo u 30 fps-a?~! Dosta developera su ograniceni zbog trzista pa koriste osnovne resurse u pravljenu igara da bi koznole mogle to da podrze. Naravno postoje i odlicno portovane igre a da budu graficki ok i gameplay na nivou kao npr Dead Space 2 ali takvih je malo..
Štangliranje
:: Ne verujem da ce konzole ikad da preuzmu 100 % trziste gamera.Ne znam kako bi neko igrao recimo legendarni Duke Nukem na konzoli i vecinu pucacina .Ima nekih igara koje leze konzolama to je tacno ,recimo fudbal lezi na konzoli ,kuglanje ,tenis, lezi na nintendo ww2 t.j joystiku u 3 dimenzije,a to sada valjda imaju i MS i Sony PS3 :: :: :: :: @Obrad :: :: :: :: Koznole bi trebalo konacno da preuzmu 28nm graficke chipove i da krene nova revolucija :: :: PC Gaming je stao zbog jebenih koznola :: :: Alo bre u njima su stari krsevi 7800 chipovi,ej bre kad je to bilo ok?Koje godine :: :: Procesori Intel P4!Treba da preuzmu neki 22nm CPU i 28nm GPU i da izbace konacno novu generaciju konzoli.Mislim da se to i predvidja ali nista do 2012 godine. :: :: :: :: Nece PC Gaming izumreti ,malo je i zastoju.I ranije su predvidjali propast pa se odrzao :: :: Dovoljno je pogledati najavljene naslove do 2012 godine..Ima tu da se igra ohahaj :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: ::
Developeri vise kukaju na Microsoft i ogranicenja samog Direct X-sa. Kazu da kada bi mogao da se preskoci DX i direktno softver komunicira sa sadasnjim hardverom da bi igrice bile X3 bolje.
@vladats Pa gde si ti video i u jednoj konzolaskoj igri naprednu tesselaciju npr?Sta tu ima da koci? Eto ni to nisu iskoristili ni u pc gamingu a ni u koznolama.Na konzolama sve vise su teksture isprane ,jos malo kako je krenulo doci ce ko crtani film :) Ne vredi covece,hardverski su ogranicene,to je ono sto prvo koci.. DX11 moze fino da se iskoristi mada i tu ima nesuglasica kao sto si i sam naveo ali microsoft to vesto krije! P.S.Mogu da rade igre bazirane na DX10 efektima.
Jbg. Sve po malo jebucka: Portovanje igrica sa konzola,neusaglasenost hardvera konzole-pc, Microsoft i DX,a pomalo prcka i piraterija i slaba prodaja,pa jos ova svetska kriza............
Crysis 2 su svakako programeri pisali da bi imali sto vece trziste ukljucujuci tu i konzole. Veliko je trziste konzola i legalnih igrica u naprednim zemljama i tu je lova. Uz dobar marketing to se pretvori na kraju da roditelji kupuju deci to za rodjendan ili neki drugi povod (dobra ocena u skoli),bez obzira sto imaju po vise PC-a (takav je standard)
Sustina konzole je da je to za ljude koji nemaju puno vremena za podesavanja i vole sve uprosceno ne znam da li si igrao na PS3 ,nema tu puno zezanja oko podesavanja normalno se igra sve.Isto vazi za nintendo ww2 ,primetio sam inace da zene narocito vole recimo da igraju tenis preko te konzole.
Po pitanju hardvera, konzola je prevazidjena, PC je tu mnogo napredniji,narocito ove 3d tehnologije koje se usavrsavaju.Na kraju krajeva moze i tu 3D joystic. I primeti se da napredak u hardveru po pitanju igrica uvek prvo dodje na PC pa onda na konzole.GPU jedinica na Ps3 je neka prevazidjena Nvidia ,a na Nintendo WW2 neki Ati GPU koji je odavno prevazidjen. Prica se za Liano APU CPU+GPU da ce moci sve igrice u high quality rezolucijama da se igraju ,mozda takav jedan chip ,ne mora od AMD-a ,dospe do konzola ,jos ce on moci i nadogradnju na jacu GPU jedinicu ,moguce tako nesto da bude.
Za Vladu, 10k din bi bilo super, ali je 11k realnije i jednako primamljivo, a bas je tu negde granica izludjivanja, sta je bolje... E, a za konzole i igre... placamo cenu kupovine u `prodavnicama`, definitivno. Mostarina na cupriji. Kartica ko plewe, a igre... smrc.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.