Moja situacija realno mi brani da ti predlozim bilo koji model serije 6900 dok ne vidim sta ce se dogoditi sve. Mozda da razmislis o Sapphire 6950 2GB mislim da ono nije referentno hladjenje. Jedino sam to video. Ali ASUS je bolji i verujem da sam ja nagazio na nesto jako lose kakve sam srece. Toi mi je nagrada od boga sto drugim ljudima zelim bolji HW i da se lise muka nametnutih od strane onih koji nam biraju haredver i ako nemaju ono sto nam treba nazivaju nas robovima marke i vredjaju kako bi smo popustili i kupili ono sto ima. ASUS ili Sapphire verujem da ces imati tempoerature kao sto kazu normalni sa AMD foruma da su normalne i za Cayman a ne normalna tacka kljucanja. Kad bi neko stavio ruku tamo gde karta izduvava vazduhg ja mislim da bi se uplasio covek od tempe i kako komp radi.
Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema.
GTX560 Ti Twin Frozr ti je idealno resenje za tu konfu, brdo nagrada je pokupila, odlican je overkloker i ima jako dobro hladjenje :)
:: :: :: :: Evo tek malopre sam stigao sa posla.Procitao sam sve vase postove.Bio sam danas do radnje u kozjackoj ulici.Imaju solidan izbor grafickih kartica.Oni mi preporucuju ovaj mode :: gigabyte :: http://www.emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-vga-amd-radeon-6870-gigabyte-oc-1gb-ddr5.11.html?productId=1515 :: takodje mi preporucuju ovaj model ms :: http://www.emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-vga-amd-radeon-6870-gigabyte-oc-1gb-ddr5.11.html?productId=1515 :: ovaj model ms :: http://www.emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-vga-geforce-gtx560-ti-msi-twin-frozr-ii-1gb-ddr5.11.html?productId=1612 :: i na kraju i ovaj za koji sam ja pita :: :: http://www.emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-vga-amd-radeon-6950-msi-2gb-ddr5.11.html?productId=1482 :: :: Moje pitanje u vezi ove poslednje kartice da li je bucna,da li se greje.Ne planiram da klokujem karticu.To me ne interesuje :: Ova kartica bi me izasla nekih 225 eura i mislim da je to ok kupovina :: Da li je bolje da uzmem ako resim ovaj model msi 6950 ili isti takav model ali asus proizvodjac :: Evo link za asu :: http://www.itsvet.com/proizvod/asus-radeon-hd-6950-2gb-gddr5-eah6950-2di2s-2gd5/comp_comp_vga/20/250 :: :: razlika u ceni mi je na strani asusa.skuplji je za 5 eura :: Moja doplata za msi 6950 mi je 75 eura a za asus 6950 iznosi 80 eura :: Ali jos uvek nisam resio da li uopste nju kupiti.Zato sam i otvorio temu koja bi kartica prema mojoj konfiguraciji koju sam naveo u prvom postu bila najbolje resenje :: :: Tako da sam raspolozen da cujem jos neke preporuke.Karticu bih trebao da kupim najkasnije za sedam dana.Dok prodju praznici :: Znaci bitno mi je da kartica nije bucna, da se ne greje puno i ako je moguce da ima sto duzu garanciju.
Medo ti si tu tvoju otkljucao pre kolko 2-3 meseca? Kolko ja znam ukinuli su sposobnost 6950 da se otkljuca.Jedino da nadjes neku firmu gde stoji 6950 vise od 2 meseca na lageru,al ni to nije sigurno da ce da se otkljuca,tako da sa 560 TwinF ides na sigurno...a i iskreno govoreci nVidia je..
.Koja je karta jaca od ove dve?Koja se vise greje i koja je bucnija?Izvinjavam se sto ne mogu stalno da ucestvujem u raspravi.Idem da odnesem moju karticu coveku kome sam je prodao a onda palim na posao posto radim popodne.U svakom slucaju javljam se veceras.Pozdrav.
:: Da, zna da bude bučna i nešto je toplija, amd-ovo referentno hlađenje je uvek bilo truba :: :: Ako ti je bitna tišina i temperatura samo nešto sa custom hlađenjem, nešto ovako :: http://www.emmi.rs/proizvodi.11.html?productId=1612 :: :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: :: :: http://www.emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-vga-amd-radeon-6950-msi-2gb-ddr5.11.html?productId=1482 :: :: :: :: Moje pitanje u vezi ove poslednje kartice da li je bucna,da li se greje.Ne planiram da klokujem karticu.To me ne interesuje :: :: Ova kartica bi me izasla nekih 225 eura i mislim da je to ok kupovina :: :: Da li je bolje da uzmem ako resim ovaj model msi 6950 ili isti takav model ali asus proizvodjac :: :: Evo link za asu :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/asus-radeon-hd-6950-2gb-gddr5-eah6950-2di2s-2gd5/comp_comp_vga/20/250 :: :: ::
Imas Intel.Znaci zime nema..Prvo to. Drugo.MSI je zaista kvalitetna firma po pitanju grafickih kartica a da pri tom najvise mislim na non referentna izdanja poput ove Twin Frozr II ! Izmedju te dve karte nema sta da pravis dilemu.
MSI GTX560 em je hladnija karta,em je drasticno tisa,ima daleko veci OC potencijal za stabilan rad,mozes da je nasviras na 1000 Mhz i uz sve to i manje trosi sto i nije toliko bitno ali da se napomene za neki buduci upgrade sa dve karte i sl.. Ako poredis frekvencije na defaultu sto se tice performansi tu su te dve karte. Ako poredis dizajn i sam ukupan kvalitet (kod MSI su military komponente,cini mi se),hladjenje,oc potencijal i skaliranje GTX je mama..
E sad tvoj izbor.Kupis ono sto tebe ispunjava.Mi smo samo tu da sugerisemo.
:: @bojke :: :: Imas Intel.Znaci zime nema..Prvo to :: Drugo.MSI je zaista kvalitetna firma po pitanju grafickih kartica a da pri tom najvise mislim na non referentna izdanja poput ove Twin Frozr II :: Izmedju te dve karte nema sta da pravis dilemu :: :: MSI GTX560 em je hladnija karta,em je drasticno tisa,ima daleko veci OC potencijal za stabilan rad,mozes da je nasviras na 1000 Mhz i uz sve to i manje trosi sto i nije toliko bitno ali da se napomene za neki buduci upgrade sa dve karte i sl. :: Ako poredis frekvencije na defaultu sto se tice performansi tu su te dve karte :: Ako poredis dizajn i sam ukupan kvalitet (kod MSI su military komponente,cini mi se),hladjenje,oc potencijal i skaliranje GTX je mama. :: :: E sad tvoj izbor.Kupis ono sto tebe ispunjava.Mi smo samo tu da sugerisemo :: :: Štangliranje :: :: :: ::
Ma nisam ni citao ali opet sve jedno.. U toj klasi te dve karte po meni nisu ni za poredjenje. Da je bar GTX560 referentna karta pa i da se pomene,ovako..Jok!
Štangliranje
:: Rece covek da ga OC neinteresuje uopste : :: :: AMD Phenom II x6 105 :: 5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: 470 gtx gigabyte :: MSI 760 GM-E5 :: Chieftec Drago :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanesa :: :: :: @bojke :: :: :: :: Imas Intel.Znaci zime nema..Prvo to :: :: Drugo.MSI je zaista kvalitetna firma po pitanju grafickih kartica a da pri tom najvise mislim na non referentna izdanja poput ove Twin Frozr II :: :: Izmedju te dve karte nema sta da pravis dilemu :: :: :: :: MSI GTX560 em je hladnija karta,em je drasticno tisa,ima daleko veci OC potencijal za stabilan rad,mozes da je nasviras na 1000 Mhz i uz sve to i manje trosi sto i nije toliko bitno ali da se napomene za neki buduci upgrade sa dve karte i sl. :: :: Ako poredis frekvencije na defaultu sto se tice performansi tu su te dve karte :: :: Ako poredis dizajn i sam ukupan kvalitet (kod MSI su military komponente,cini mi se),hladjenje,oc potencijal i skaliranje GTX je mama. :: :: :: :: E sad tvoj izbor.Kupis ono sto tebe ispunjava.Mi smo samo tu da sugerisemo :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: ::
Šta odabrati? Od mnogobrojnog izbora, a ne zbog nedostatka.... super. Skoro da se ne možeš zajebati, jedino ti kompleksi mogu doći glave - ako si prikriveni funboy zelenih ili crvenih, onda će te kad-tad isti takvi na ovom forumi i celom belom svetu, nabediti da si se zay. ili, da `nisi baš mnogo`, što je još gore od ovog prvog. Pa da neopravdano budeš nezadovoljan - realno dobrom hardveru čije su cene međusobno kako-tako iskontrolisane zbog dobre konkurencije. Iz priče iskaču pojedini modeli (noviji) sa blesavim cenama kao i stari - kod naših prodavaca (svi osim Emmija) koji ih bezrazložno drže previsokima... Dakle, malo mozgaj, a onda preseci sam i boli te uvo.
:: Šta odabrati? Od mnogobrojnog izbora, a ne zbog nedostatka.... super :: Skoro da se ne možeš zajebati, jedino ti kompleksi mogu doći glave - ako si prikriveni funboy zelenih ili crvenih, onda će te kad-tad isti takvi na ovom forumi i celom belom svetu, nabediti da si se zay. ili, da `nisi baš mnogo`, što je još gore od ovog prvog. Pa da neopravdano budeš nezadovoljan - realno dobrom hardveru čije su cene međusobno kako-tako iskontrolisane zbog dobre konkurencije. Iz priče iskaču pojedini modeli (noviji) sa blesavim cenama kao i stari - kod naših prodavaca (svi osim Emmija) koji ih bezrazložno drže previsokima.. :: Dakle, malo mozgaj, a onda preseci sam i boli te uvo :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Hvala na odgovorima.Karticu saphire hd5850 sam prodao.Sada koristim msi 5770 koju cu dati sestri kad sebi kupim novu graficku karticu.Sto se tice vasih odgovora sve sam blizi modelu msi gtx 560 Twin Frozr II.Malo mi je problem sto sada ne mogu da je nabavim preko drugara posto su ih prodali sve.Kazu da ce ih dobiti posle praznika.Sacekacu par dana pa cu videti sta ce ispasti na kraju od svega.Do tada cu jos malo da pratim razne forume.Mozda utrci nesto bolje od ove kartice.Nikad se ne zna. Tako da ako neko ima jos neki predlog slobodno neka iznese.
Ma samo se strpi, GTX560 TwinFrozr II je odlican izbor, tako da nema potrebe da zuris, a bice ih sigurno :)
:: :: :: Hvala na odgovorima.Karticu saphire hd5850 sam prodao.Sada koristim msi 5770 koju cu dati sestri kad sebi kupim novu graficku karticu.Sto se tice vasih odgovora sve sam blizi modelu msi gtx 560 Twin Frozr II.Malo mi je problem sto sada ne mogu da je nabavim preko drugara posto su ih prodali sve.Kazu da ce ih dobiti posle praznika.Sacekacu par dana pa cu videti sta ce ispasti na kraju od svega.Do tada cu jos malo da pratim razne forume.Mozda utrci nesto bolje od ove kartice.Nikad se ne zna :: Tako da ako neko ima jos neki predlog slobodno neka iznese ::
Da oni su tu uvek a mi koji ih necemo smo ludi skroz. Zato bolje ja lud nego da imam nocne more da mi preci proklinju kome sam dao pare a ciji sam bio clan dan posle rodjenja. Zato ko ponovi jos jedanput njih meni moze samo da bude opsteprihvacena pesma `MSI MSI mrizimo te miiii, necemo te kupiti makar riknuliii`.
Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema.
Ma najverovatnije cu nju da kupim.Za sada mi nije neka frka posto imam msi 5770.Tako da nisam bez kompa.Mogu da sacekam i dve nedelje.U svakom slucaju hvala na odgovorima.Videcu sta ce da kazu i na drugim forumima pa cu onda prelomiti i kupiti nesto.
:: Ma samo se strpi, GTX560 TwinFrozr II je odlican izbor, tako da nema potrebe da zuris, a bice ih sigurno : :: :: :: :: :: :: :: Hvala na odgovorima.Karticu saphire hd5850 sam prodao.Sada koristim msi 5770 koju cu dati sestri kad sebi kupim novu graficku karticu.Sto se tice vasih odgovora sve sam blizi modelu msi gtx 560 Twin Frozr II.Malo mi je problem sto sada ne mogu da je nabavim preko drugara posto su ih prodali sve.Kazu da ce ih dobiti posle praznika.Sacekacu par dana pa cu videti sta ce ispasti na kraju od svega.Do tada cu jos malo da pratim razne forume.Mozda utrci nesto bolje od ove kartice.Nikad se ne zna :: :: Tako da ako neko ima jos neki predlog slobodno neka iznese :: ::
uzimaj 560ti i ja sam biio u dilemi dal nju ili 6950 2gb pa sam ipak uzeo 560ti karta je em jeftinija em vizuelno volja i deluje kvalitetnije uvek hladna MA VRH ZA TE PARE U IDLE TEMPERATURA JOJ JE OKO 40C
Koju ti imas msi gtx 560?Obicnu ili fabricki vec klokovanu?I koju je bolje da jurim,obicnu ili vec klokovanu fabricki?I gde ima najpovoljnije da se kupi
:: :: :: uzimaj 560ti i ja sam biio u dilemi dal nju ili 6950 2g :: pa sam ipak uzeo 560ti karta je em jeftinija em vizuelno volja i deluje kvalitetnije uvek hladna MA VRH ZA TE PARE U IDLE TEMPERATURA JOJ JE OKO 40C
msi 560 ti twin frozr II,pre neki dan sam je video u emmiju za 21500din ja kad sam kupovao bila je 22000 pala cena za 500 din ti ces barem ustedeti za burek i jogurt za tih 500din :D
Sa cenom su mi tu negde.Ovog asus-a mogu nabaviti za 21 hiljadu dinara a skoro toliko je i msi twin froz. Pa sam sad u dilemi sta je bolje kupiti. Za msi sam cuo da mu hladjenje za naponsku sekciju nije bas dobro odradjeno a za gpu da je ekstra. Za asus-a mi je prodavac koji radi u comtrade-u rekao da je kod njega sve to odradjeno odlicno,kako za gpu tako i za naponsku sekciju.Mislim sto se tice hladjenja. I njegova preporuka je na strani asus-a.Inace oni tog asus-a nemaju u radnji tako da mislim da mi nije slagao pricu da mi proda karticu. Po njegovoj prici vidim da se iole razume oko grafickih kartica.A on sam poseduje gtx 570 ali ne znam koji je proizvodjac u pitanju. Tako da sam sad u dilemi koju od ove dve karte kupiti.Garancija mi je ista 3 god. Koja je kartica od ove dve bucnija?
:: msi 560 ti twin frozr II,pre neki dan sam je video u emmiju za 21500din ja kad sam kupovao bila je 22000 pala cena za 500 din ti ces barem ustedeti za burek i jogurt za tih 500din :D
i jedna i druga su dobre ali ja sam ipak uzeo msi zbog boljeg kulera i nize temperature,a kartica nije bucna zadovoljan sam sta god da uzmes neces pogresiti sad je pitanje sta se tebi vise svidja msi ili asus,e i samo da te pitam gde ima asus za 21000 vidim sve su cene preko 22000?
Imam neku kombinaciju da je preko drugara nabavim za tu lovu.Tako da su mi cene za sva tri modela da kazem tu negde.
:: :: :: i jedna i druga su dobre ali ja sam ipak uzeo msi zbog boljeg kulera i nize temperature,a kartica nije bucna zadovoljan sam sta god da uzmes neces pogresiti sad je pitanje sta se tebi vise svidja msi ili asus,e i samo da te pitam gde ima asus za 21000 vidim sve su cene preko 22000?
Matori,teska odluka to stoji.. Ja bih se isto bas bacio u dilemu. Obzirom da zaista cenim MSI i da u odnosu na neke druge izvedbe od Asus uzeo bi pre MSI u ovom slucaju bi me glava zabolela :) E sad,obzirom da sam i jednu i drugu kartu video nekako mi srce vise vuce ka Asus-u,cini mi se da je za nijansu odradjen kvalitetnije,mislim na tu CU izvedbu.
User Daum je tu kartu uzeo,imao je istu dilemu kao ti pa smo obojica lupali glavu.
Asus mene nikad nije razocarao a obzirom da se OC-om bavim dosta dugo godina uvek sam sa njim postizao odlican potencijal. E sad,moguce je da sam imao srece sa primercima (samo malo je cudno da koju god da sam Asus kartu imao ona je bila brutalna a kartica sam promenio kao carapa :) ) ,ili su kod tih Asus kartica,pogotovu kod non referentnih primeraka,probraniji chipovi sto i nije nemoguce,cak sam dolazio do slicne informacije itd..No nebitno..
I da uzmes i MSI i Asus neces nigde pogresiti.Razlike su mizerne i kod jedne i druge karte a ti kao manje napredan user to neces ni primetiti!Posto overklokovati neces cak ni to nije bitno.Ako budes isao na MSI idi na OC verziju.
:: Imam neku kombinaciju da je preko drugara nabavim za tu lovu.Tako da su mi cene za sva tri modela da kazem tu negde :: :: :: :: :: :: :: i jedna i druga su dobre ali ja sam ipak uzeo msi zbog boljeg kulera i nize temperature,a kartica nije bucna zadovoljan sam sta god da uzmes neces pogresiti sad je pitanje sta se tebi vise svidja msi ili asus,e i samo da te pitam gde ima asus za 21000 vidim sve su cene preko 22000?
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: :: :: i jedna i druga su dobre ali ja sam ipak uzeo msi zbog boljeg kulera i nize temperature,a kartica nije bucna zadovoljan sam sta god da uzmes neces pogresiti sad je pitanje sta se tebi vise svidja msi ili asus,e i samo da te pitam gde ima asus za 21000 vidim sve su cene preko 22000?
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.