Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Sprzih 2(3) napajanja, muko moja predji na drugoga!
STRANA 2 OD 4  
strela75 Ne kaki Wlado ... 29.04.2011. 09:40 #319637

status: user
broj poruka: 1591
... moje napajanje LC5550 je doslo uz kuciste LC Power 914B i kostalo sve djuture negde 50-60 evra. Znaci napajanje 30tak. I radi evo treca godina.

Sa druge strane imam u ponudi Seasonic 620GM od 620W, za ~10.000 dinara. Sa 3 (TRI) godine garancije. Bolje? Da. Isplativije? Ne. Za godinu dana garancije treba da istresem realnih 70 evra vise. Da bih dobio pet godina garancije, treba uzeti X seriju, od minimum 145 evra, sto je 115 evra vise od trenutnog napajanja.

Cela prica krece od toga da kucni komp na kom deca pikaju igrice, net,... ima noname kineza za napajanje - evo vec osma godina radi bez problema. Da je tada pljunuto 150 evra za napajanje, samo bih ovih 8 godina imao u sebi osecaj da sam nesto znacajno uradio, a realno se ne bi nista razlikovalo od ovog kineza. Znaci mnogo je bitnije da vataza napajanja bude dovoljna (sa strujama po kanalima), nego da ima ime. Po meni je bolje uzeti 750W i opterecivati ga sa 60%, nego 620W sa opterecenjem 75% (nekako mi deluje da koliko god komponente oslabile vremenom, 60% opterecenja ce moci da izgura i za 10 godina)

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 UzNi lc power od 30 e 29.04.2011. 09:49 #319640

broj poruka: 17101
I miran si 100% ,
gura moju masinu koja ne moze da se poredi sa tvojom sto se tice potrosnje...

AMD Phenom II x6 1055
5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Ja sam za sebe resio... 29.04.2011. 09:55 #319643

...posto nisam spreman da dam za napajanje vise od 80 evra, a necu da kupujem polovna napajanja bez garancije ili sa sitnom garancijom, uzimam nov LC Power 6650 GP3. Samo da vidim sta da radim sa ovim mojim - kome da ga poklonim (i kako da ga izvadim iz kucista, a da ne rasklapam celo kuciste).

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Dexter013 ??? 29.04.2011. 10:00 #319645

Sto bi rasklapao celo kuciste?

Otvori stranicu , pocupaj kablove iz komponenti , odsrafi ga i to je to...

O kakvom rasklapanju pricas?

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w

strela75 Mesto oko procesora... 29.04.2011. 10:03 #319646

mi deluje skuceno. Hladnjak procesora ide skoro do suprotne strane kucista. Tu ce izvlacenje i provlacenje malo da skripi.

Pozdrav.

-

Dexter013 Re: Mesto oko procesora... 29.04.2011. 10:04 #319648

Ma kakvi bre,
lagano kreni da cupas i ce da klizi fino ,
ne sekiraj se,
nikako rasturanje nece se desi.

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w

:: mi deluje skuceno. Hladnjak procesora ide skoro do suprotne strane kucista. Tu ce izvlacenje i provlacenje malo da skripi.
::
:: Pozdrav
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit
strela75 Videcu... 29.04.2011. 10:21 #319654

Nista dok ne probam.

Pozdrav.
-
mixer93 Re: Videcu... 29.04.2011. 12:19 #319678

broj poruka: 4187
Strelo,koju konfiguraciju planiras da vozis na LC6650GP3?

AthlonII x4 640
MSI 770-C45
2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl9
Gainward HD4850 GS
LC6650GP3 V2.3

:: Nista dok ne probam
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Wlada011 ... 29.04.2011. 12:27 #319680

broj poruka: 851
80e za LC Power ala su vas sredili. Idem samo da vidim sta Hrvati imaju za 80e sve. Mora da je neki Corsair 450W, ma vcerujem i 500W Corsair ako ima.
Placi zemljo placi karaju nas nasi...sa Kinezima. Koliko ksta SilenPro najmanje 500W???
Jel ima tako malo??? Oni su isto daleko ispred LC Power.

Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema.

Dexter013 @W for Vlada 29.04.2011. 12:30 #319682

E , za 30e LC power na mojoj masini, sta kazes na to?

Realno trebao bi bar 100e za napajanje? :)

Radi godinu dana stabilno , ladno , opusteno...

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w

:: 80e za LC Power ala su vas sredili. Idem samo da vidim sta Hrvati imaju za 80e sve. Mora da je neki Corsair 450W, ma vcerujem i 500W Corsair ako ima.
:: Placi zemljo placi karaju nas nasi...sa Kinezima. Koliko ksta SilenPro najmanje 500W??
:: Jel ima tako malo??
:: Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema.
Wlada011 SilentPro 600W 89e. 29.04.2011. 12:32 #319684

Zajebao si se rodjace SilenPro 600W 89e. Hahaha, kako ste ludi. Vasa stvar., vase pare. Znas sta je ono zaq LC Power, ludilo.

http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-silent-pro-rs600-ambad3-eu-600w/comp_comp_powersupply/54/285

Nek kaze neko da je lose SilenPro. Nije vrh vrhova ali je klasa za LC Power.
Ovo ce biti zajeb jedan od vecikh koji sam video ako ne uzme SilentPro nego LC power.

Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema.

imarkovic Re: SilentPro 600W 89e. 29.04.2011. 12:38 #319690

broj poruka: 19085
pa sam si rekao(indirektno) da su CM, Chieftec i LC sranje, i stavio si ih u isti kos.. samog si sebe prejebo..

:: Zajebao si se rodjace SilenPro 600W 89e. Hahaha, kako ste ludi. Vasa stvar., vase pare. Znas sta je ono zaq LC Power, ludilo
:: http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-silent-pro-rs600-ambad3-eu-600w/comp_comp_powersupply/54/28
:: Nek kaze neko da je lose SilenPro. Nije vrh vrhova ali je klasa za LC Power
:: Ovo ce biti zajeb jedan od vecikh koji sam video ako ne uzme SilentPro nego LC power
:: Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema.
mixer93 Re: Re: SilentPro 600W 89e. 29.04.2011. 12:41 #319693

E stvarno...pljuje prvo na nesto,pa hvali,pa ponovo pljuje pa hvali...
http://www.youtube.com/watch?v=PM-OdQdGu_c
problemi po mozgovima...

AthlonII x4 640
MSI 770-C45
Gainward HD4850 GS
LC6650GP3 V2.3

:: pa sam si rekao(indirektno) da su CM, Chieftec i LC sranje, i stavio si ih u isti kos.. samog si sebe prejebo.
:: :: Zajebao si se rodjace SilenPro 600W 89e. Hahaha, kako ste ludi. Vasa stvar., vase pare. Znas sta je ono zaq LC Power, ludilo
:: ::
:: :: http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-silent-pro-rs600-ambad3-eu-600w/comp_comp_powersupply/54/28
:: :: Nek kaze neko da je lose SilenPro. Nije vrh vrhova ali je klasa za LC Power
:: :: Ovo ce biti zajeb jedan od vecikh koji sam video ako ne uzme SilentPro nego LC power
:: :: Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema.
Wlada011 Evo i slika 29.04.2011. 12:41 #319694

Evo slike ova dva napajanja. LC Power i suma kablovva i CoolerMaster SilentPro za celu klasu bolje modularno (ne full modular) napajanje.

Evo slike:
http://i.imgur.com/PIjL8.jpg LC Power Kanta

http://i.imgur.com/0rCNz.jpg SilenPro najbolje za te pare sto moze.

Ne ja ne volim CM to stoji, ja sam rekao to i ponovio time da nije VRH VRHOVA ali je za LC Power znaci nemam reci. Jedino sto valja i najbolje od CM je Silent Pro serija. Godinama je prave i dan danas uzimaju velike pare na njima. Ne bi se obrukali da su ostali na njemu. GX i Real Power su daleko ispod SilentPro. Ali ja kazem ako imam najbolju plocu i grafiku necu dobro napajanje nego VRH napajanje. A SilenPro nije vrh. Za 80-90e NE MOZE vrh DA SE KUPI. Bukvalisti.

Dexter013 @W for Vlada 29.04.2011. 12:44 #319695

Aj se sam sa sobom dogovori sta valja i sta ne valja i uporedi cene...

Pa kad se svi u toj tvojoj glavi dogovore
onda posaljite jednog da nam ovde napise sta ste se dogovorili...

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w

Wlada011 ... 29.04.2011. 12:48 #319697

Ma nek kupi sta hoce. Kaze da daje 80e za napoajanje ovo je 89e. Znaci smesno.
SilenPro ima 5 godina garanciju. Ajde neka kaze neko da je navedeno LC power bolje napajanje. Nek kupi sta hoce. Ali nek pogleda malo o cemu se radi kod jednog i drugog i nek ne slusa prodavce.

mixer93 Re: Evo i slika 29.04.2011. 12:49 #319699

Pa brate sta fali tom napajanju LC? Uopste ne izgleda lose,kad si vec postavio slike...
Ja kad sam kupovao u NS-u napajanje nije bilo nista da se pazari preko 55-60e! Ja se odlucio na ovo pored cooler mastera,jer sam prvo uradio domaci pa sam uporedio ta dva,i lc je bolji izbor bio... A o izgledu da i ne govorim! Onaj cooler master za 50e izgleda kao neka kanta... u najmanju ruku kao zito onaj najruzniji. A i sve kablovi se vide...ovaj lc bar ima zasticene kablove...
EDIT: naravno ne govorim o silentpro CM nego o nekom koji je u tom ranku sa lc-jem...

AthlonII x4 640
MSI 770-C45
Gainward HD4850 GS
LC6650GP3 V2.3

:: Evo slike ova dva napajanja. LC Power i suma kablovva i CoolerMaster SilentPro za celu klasu bolje modularno (ne full modular) napajanje
:: Evo slike
:: http://i.imgur.com/PIjL8.jpg LC Power Kant
:: http://i.imgur.com/0rCNz.jpg SilenPro najbolje za te pare sto moze
:: Ne ja ne volim CM to stoji, ja sam rekao to i ponovio time da nije VRH VRHOVA ali je za LC Power znaci nemam reci. Jedino sto valja i najbolje od CM je Silent Pro serija. Godinama je prave i dan danas uzimaju velike pare na njima. Ne bi se obrukali da su ostali na njemu. GX i Real Power su daleko ispod SilentPro. Ali ja kazem ako imam najbolju plocu i grafiku necu dobro napajanje nego VRH napajanje. A SilenPro nije vrh. Za 80-90e NE MOZE vrh DA SE KUPI. Bukvalisti
Wlada011 ... 29.04.2011. 12:54 #319703

Ljudi rekao je da daje do 80e. Ovo za 89e je isto sto i GTX570 za ATI 6950. Ili GTX580 za ATI6970. 5 godina garancije, tiho, pouzdano, modularno sem za obavezne kablocve a pogledaj tu LC power hobotnicu koja ima kao pesnicu sumu kablova koje izlaze. Silent Pro ima samo oabvezne kao Enermax. Ej bukvalisti nemojte da kazete da je kao Enermax dobro nego ima kablove iz napjanja kao Enermax. Ja znam stga je u pitanju verovatno prodavnica gde treba da kupi nema SilenPro. Toi je problem i moira se umanjiti stvaran kvalitet napajanja i razlika izmedju ta dva smanjiti.

Wlada011 .... 29.04.2011. 12:57 #319707

Da za mene su istom kosu CM, LC Power i CHIEFTEC za mene. Jer ja nisam u klasi od 80e. Da jesam ne bi razmilsjao o tome. A ako je vama sve od togaq potpuno istro onda vama svaka cast. Ja sam to rekao za sebe a ako hopce ono sto ja kupujem molim lepo ima X-760 pa da budemo na istom nivou i GTX5480 i Crosshair 4 Formulu.
A ako trazi najbolje za te pare onda je SilentPro 2 klase ispred ostalih ne jedna.Pricamo o klasi koja po jacini ide do 150-160e. Ovo je manje pa i jeftinije.

Dexter013 Re: ... 29.04.2011. 12:59 #319710

Jebes ti nekad nesto a da ne platis?

Ima drugih stvari u zivotu sem delova za kompjuter...

Mnogo se uzbudjujes i primas na PC.

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w

:: Ljudi rekao je da daje do 80e. Ovo za 89e je isto sto i GTX570 za ATI 6950. Ili GTX580 za ATI6970. 5 godina garancije, tiho, pouzdano, modularno sem za obavezne kablocve a pogledaj tu LC power hobotnicu koja ima kao pesnicu sumu kablova koje izlaze. Silent Pro ima samo oabvezne kao Enermax. Ej bukvalisti nemojte da kazete da je kao Enermax dobro nego ima kablove iz napjanja kao Enermax. Ja znam stga je u pitanju verovatno prodavnica gde treba da kupi nema SilenPro. Toi je problem i moira se umanjiti stvaran kvalitet napajanja i razlika izmedju ta dva smanjiti
Wlada011 ... 29.04.2011. 13:02 #319712

Ne jebem samo sto platim jel tako ne bude svadje i ostaloga. Ostavio sam ribu kojku sam voleo jer se drogirala osim toga imala je i muza. IO od tada sam rekao ne ulazim u ozbiljne veze. Probao sam da joj pomognem ali nisam uspeo i otrisao sam i jako mi je tesko bilo zbog toga i sada samo sam sa ribama kojima bacim kes na krevety i kazem da se obuku i izadju iz stana.

Dexter013 W fo Wlada 29.04.2011. 13:05 #319714

Sa placanjem sam se salio.

Ozbiljna veza sa narkomankom koja je udata?

To je sve, samo nije ozbiljno...

Ove sto placas mu dodju ozbiljnije.

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w

:: Ne jebem samo sto platim jel tako ne bude svadje i ostaloga. Ostavio sam ribu kojku sam voleo jer se drogirala osim toga imala je i muza. IO od tada sam rekao ne ulazim u ozbiljne veze. Probao sam da joj pomognem ali nisam uspeo i otrisao sam i jako mi je tesko bilo zbog toga i sada samo sam sa ribama kojima bacim kes na krevety i kazem da se obuku i izadju iz stana
strela75 Malo me nema, a ovde haos 29.04.2011. 14:04 #319748

@Wlada
Ajd` uzmi jedan besedin, pa kad se smiris, uzmi da CITAS od pocetka do kraja sta ko pise. Pa onda, ako mozes da popamtis sve informacije od jednom, onda i samo onda izvuci neki zakljucak, pa ga pljuni ovamo. Osim ako ti nije cilj da prestignes Bax-a po broju poruka, pa sipas odgovore posle svake reci / maksimalno recenice. Pa posto ja napisem 5 recenica, ti dajes minimum 5 postova kao odgovore. Pa se onda saplices o sopstvene reci.

LC Power 6650GP3, koji sam spomenuo kosta 5.300,00 din. A ti ako takav kupujes za 80 evra, svaka ti cast.

@mixer93
ovu sto je vozim na LC5550: E8600, 2x2GB DDR2 1066, MSI 5850, 3xHDD, DVD-RW, DVD/CD-RW, TV-FM kartica, 10 ventilatora sa sve grafickom i napajanjem.

Pozdrav.

-

Ishmerish Re: Malo me nema, a ovde haos 29.04.2011. 14:09 #319749

broj poruka: 7285
Ljudi mozete da ga trpate ali da pokusate da mu uterate taj milimetar u glavu pre nego metar u dupe smo vec svi probali i apsolvirali kao teski SF.

Druze ne znam koliko si pratio izmedju reci cin Exorcizma na doticnoj jedinki?, medjutim koliko vidim ne dovoljno jer da jesi video bi da se primio kao banana u Sibiru.

Amper= Spansko selo za njega, da ni ne idemo dalje od toga.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: @Wlad
:: Ajd` uzmi jedan besedin, pa kad se smiris, uzmi da CITAS od pocetka do kraja sta ko pise. Pa onda, ako mozes da popamtis sve informacije od jednom, onda i samo onda izvuci neki zakljucak, pa ga pljuni ovamo. Osim ako ti nije cilj da prestignes Bax-a po broju poruka, pa sipas odgovore posle svake reci / maksimalno recenice. Pa posto ja napisem 5 recenica, ti dajes minimum 5 postova kao odgovore. Pa se onda saplices o sopstvene reci
:: LC Power 6650GP3, koji sam spomenuo kosta 5.300,00 din. A ti ako takav kupujes za 80 evra, svaka ti cast
:: @mixer9
:: ovu sto je vozim na LC5550: E8600, 2x2GB DDR2 1066, MSI 5850, 3xHDD, DVD-RW, DVD/CD-RW, TV-FM kartica, 10 ventilatora sa sve grafickom i napajanjem
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit
Wlada011 ... 29.04.2011. 14:23 #319753

Dva LC Power mu riknula i on uzima i trece umesto ljudsko napajanje. Te sve koliko je platio imao bi Seasonic do sada onaj od 10.000. A ja da kupujem napajanje niko me ne bi nagovorio na LC power izmdju njega i SilenPro serije. Znaci nema teorije.
Pitao bi i posle ne bi vise pitao nista u vezi toga. Mislim od te dve navedene opcije modulranog tihog napajanja i poznatijeg prtoizvodjaca i njegove serije koja ih je proslavila i napravila od njih ono sto nisu u stvari. Ako su nesto napravili OK to je onda to. Kada otkucam ime tog napajanja ja vecinom tekstove na srpskom jeziku nalazim. JKer kupuje to neko na zapadu.

STRANA 2 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs