Reci mi samo da si juce cuo za VS, od kako su ovi nasi krenuli da uvoze ove najjeftinije modele. VS je oduvek bio poznat po svojoj P liniji, 90ih sa CRT a od 2000te sa VP serijom LCD modela. Kod nas ih nema da se kupe. Kod nas se ljudi loze na UltraSharp, samo zato jer im je izbor sveden na njega ili Samsung P koji bije preko 1000 evra za 26` modele.
Inace, ispred Della i Samsunga na polju profesionalnih monitora su i VS i Nec. O Eizo da i ne pricamo.
Da si ispratio kao sto nisi video bi da sam naveo taj Viesonic 2655wb jedini u svojoj ponudi sa IPS matricom i to ne S-IPS panel kako pise na linku vec LG.Display H-IPS panel!
Vidim da ti neke stvari uopste ne razlikujes pocev od proizvodjaca panela do samog interfejsa cim mi poredis jedan jedini ozbiljniji model koji VS ima sa Dell-om. To je isto kao da si BMW poredio sa Fiatom!
Eizzo i jeste firma koja svoju paletu monitora i jeste namenila iskljucivo za profi namene..
Razlika je u samoj podeli pravih profi monitora (studio rad) i profi monitora za kucne uslove. Ipak tu postoji razlika a to se vidi i sa ovih likova koje sam ti dao!
P.S.I Dell je bio jako redak kod nas i nema neki izbor ni dan danas.U poslednje vreme ga je lakse nabaviti i ima kao `neku` ponudu!
Samsung ima svoje dobre profi modele pogotovu sto je on proizvodjac panela i to se ne sme zanemariti!
Razlog tome je i sto je prvi u tehnoloskim inovacijama pa npr..
Porediš babe i žabe. S-PVA je odavno izašao iz profi upotrebe, svaki IPS je bolji od S-PVA po prikazu boja. S-PVA prikazuje 8 bita po boji što je po specifikacijama isto kao Dell U2311 E-IPS... Jbg, gazi vreme HW...
Dell U2711 ima 12 bita po boji što znači da se dobija preko 1000 nijansi sive umesto 256, i naravno 2560x1440 rezolucija... Vreme ti je za upgrade :)
Samsung A850 je odličan, ali neće moći kod nas da se kupi... Od 305T nisam jedan profi monitor od Samsunga video u Srbiji... __________________ Scourge of PCBerza
:: Nemas ti blage veze..Prvo panel zavisi od revizije a drugo ovaj monitor je stigao iz Dell-a,nije djubre B i C kategorije koje dobijate u Srbiji (Kinez) a trece ako primetis razliku izmedju S-IPS i S-PVA vidno ja ti poklonim moj monitor :: A taj H-IPS je kerov karina.Mada ne cudi me sto je bolje kada ces ti uzeti monitor! : :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: Teško da je S-PVA bolji od H-IPS. Verniji prikaz bolja je vidljiv već na prvi pogled.. :: :: :: :: Heftaj se ti slobodno, ja za nedelju dana uzimam U2711.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: :: :: Sta bre sad mudujes?Pa zar ti ne zavrsava posao onaj Dell sa IPS :: :: :: Ja tebi lepo rekoh dodji kod mene da vidis moj monitor a te igracke baci : :: :: :: P.S.Jel to zbog dijagonale :: :: :: Sta je sa U2410?Samo da ne bude Kinez : :: :: :: :: :: :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Kad budes dosao u Bg, podseti me da te odvedem u studio koji opremam hwom vec duzi niz godina, malo da paris oci na 245T, 275T, 305T i kao slag na tortu SpectraView Reference 241.
Kada sam ih pitao prvi put za Dell UltraSharp samo su se blago nasmejali i rekli... Dobar je on, ali za kucnu upotrebu :)
I IPS i PVA imaju 8-bit color ! Eizzo ima modele S-PVA sa 16 bit tako da.. Inace nije sve u tome.. Razlike postoje i ima puno detalja i ne moze se tako generalizovati kao sto ti radis! To sto ima vecu rezulociju,konkretno mislim na taj Dell 2711 trebalo bi da ima i ostriju sliku,ne sporim..
Kod mene je 10 bit panel ,mrzi me sad da trazim,a ima 450 cd/m2 a ne 400 cd/m2 kao sto pise u specifikacijama.Rekoh ti da zavisi od revizije!
Zavisno od karakteristika takav ce i prikaz biti. Cak ces imati negde bolji prikaz sa S-PVA nego S-IPS !
Drugo ja ne volim 16:9 monitore iz vise razloga! Nikakav upgrade mi nije potreban jer ce ova zver da sluzi jos par godina lagano i nece ga vreme pregaziti za bilo koje namene!
@VMARC Nema sta da parim oci kad sam sve to jos davno video. 245T je odgovor na 2408w a 275T odgovor na 2707w i opet ti tvrdim da je Samusng losiji od Dell a ti kako hoces i ako su u Dell Samsungovi paneli! Cekam da me pitas zasto su Samsung losiji pa da ti kazem u cemu su razlike! .)
:: Porediš babe i žabe. S-PVA je odavno izašao iz profi upotrebe, svaki IPS je bolji od S-PVA po prikazu boja. S-PVA prikazuje 8 bita po boji što je po specifikacijama isto kao Dell U2311 E-IPS... Jbg, gazi vreme HW.. :: :: Dell U2711 ima 12 bita po boji što znači da se dobija preko 1000 nijansi sive umesto 256, i naravno 2560x1440 rezolucija... Vreme ti je za upgrade : :: :: Samsung A850 je odličan, ali neće moći kod nas da se kupi... Od 305T nisam jedan profi monitor od Samsunga video u Srbiji.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K ::
Otprilike do 1500 eura su sve ``igračke``, ispod toga se svi mešaju(panel od ovog, elektronika od onog...) i cena im često nije merilo kvaliteta. Bezveze je platiti 900 eura za najoskudniji Eizo 22``, ako za 600-700 eura ima HP ili Samsung ili Dell 24`` sa preslikanim bitnim karakteristikama ili 22`` za 300-400 eura.
Jer se na velikoj većini ``igračaka`` može završiti 100% poslova traženih u Srbiji, tako da ``profesionalni`` nisu nasušno potrebni, ali nikako nije greška odvojiti par hiljada i za tako nešto. Uostalom, nisu to ni srednje velike pare za bilo koga ko iole redovno naplaćuje pripremu za štampu, kamoli ako još ima i štampariju. A i mušterijama ostaje trajan dobar utisak, što je bolje od bilo koje plaćene reklame.
Daje i kingston dozivotnu garanciju na svoje flash memorije (valjda) pa kod nas kada kupis dobijes 1 god. do 3 god. Isto vazi i za monitore, moze proizvodjac da nudi sve zivo, ovaj nas u prodavnici ce da lupi neku svoju garanciju, odvalice neki broj pixela i to je to.
@Vmarc gde je u celoj toj lestvici Apple Cinema Display, ima jaku cenu ?
U pravu si. Naime, sad sam MSNovo sa covekom apsolutno merodavnim za te stvari i on mi je rekao da VS vise niko ne uzima za ozbiljno, ali da je isti kos sa UltraSharpovima i da je NEC zakon. Eizo se ne uzima u obzir jer ga niko kod nas ne moze nabaviti a koristi iste panele kao i NEC. Cak im je i cena tu negde ista. Situacija stoji otprilike ovako, kako sam razumeo...
NEC, Eizo Samsung xx5T VS, Dell, HP Svi ostali
Ne znam za Apple Cinema Display.
I da, samo da potvrdim info, 4 record: ViewSonic daje 0 toleranciju na mrtve piksele, cak i u zemlji Srbiji. Garancija traje 3 godine i slobodno mozete vratiti VS monitore sa i jednim mrtvim pikselom.
:: U pravu si. :: Naime, sad sam MSNovo sa covekom apsolutno merodavnim za te stvari i on mi je rekao da VS vise niko ne uzima za ozbiljno, ali da je isti kos sa UltraSharpovima i da je NEC zakon. Eizo se ne uzima u obzir jer ga niko kod nas ne moze nabaviti a koristi iste panele kao i NEC. Cak im je i cena tu negde ista :: Situacija stoji otprilike ovako, kako sam razumeo.. :: :: NEC, Eiz :: Samsung xx5 :: VS, Dell, H :: Svi ostal :: :: Ne znam za Apple Cinema Display :: :: I da, samo da potvrdim info, 4 record: ViewSonic daje 0 toleranciju na mrtve piksele, cak i u zemlji Srbiji. Garancija traje 3 godine i slobodno mozete vratiti VS monitore sa i jednim mrtvim pikselom :: :: :: S1000R :: ::
NEC koristi LG-eve panele i ako pricamo o IPS matrici paneli su obicno P-IPS ,E-IPS,H-IPS i retko S-IPS.Inace slazem se da je NEC jako dobar!
Samsung je od Dell-a definitivno losiji prvenstveno sto mu je interfejs (elektronika) losija. Ima losiji kontrast,veci input lag,losiji color gamut,slabije osvetljenje,nema HDMI,DP, ne moze da provuce vise od 8 bit boja,u odnosu na Dell ima 16.7M dok konkretno moj monitor ima 1.07 billion colors!Sam kvalitet izrade Samsung-a ne moze da se poredi sa Dellom + features koji Dell nudi.Realno Samsung izgleda jako siromasno u odnosu na Dell. Ovo su samo osnovne karakteristike ,mrzi me da kucam dalje.. Inace moras da vidis kako izgleda Dell kad se kalibrise!Ja to nikad nisam uradio a slika je da se ukakis .) !
ti bas volis tog Dell-a.. inace, citat jednog mudrioca odavle: `SAMSUNG pravi samo televizore i to losije`
:: NEC koristi LG-eve panele i ako pricamo o IPS matrici paneli su obicno P-IPS ,E-IPS,H-IPS i retko S-IPS.Inace slazem se da je NEC jako dobar :: :: Samsung je od Dell-a definitivno losiji prvenstveno sto mu je interfejs (elektronika) losija :: Ima losiji kontrast,veci input lag,losiji color gamut,slabije osvetljenje,nema HDMI,DP, ne moze da provuce vise od 8 bit boja,u odnosu na Dell ima 16.7M dok konkretno moj monitor ima 1.07 billion colors!Sam kvalitet izrade Samsung-a ne moze da se poredi sa Dellom + features koji Dell nudi.Realno Samsung izgleda jako siromasno u odnosu na Dell :: Ovo su samo osnovne karakteristike ,mrzi me da kucam dalje. :: Inace moras da vidis kako izgleda Dell kad se kalibrise!Ja to nikad nisam uradio a slika je da se ukakis .) :: :: :: Štangliranje :: :: :: ::
Jel me to zezas?Pa bio si,valjda si video monitor Ne volim nego sam realan a hardver uzimam po potrebi i licnim afinitetima. Znaci pre nego sto nesto zelim da kupim ja se o tome informisem debelo. Ovo je all in one monitor .Za Pro rad,za gaming,za filmove a to je tesko upakovati sve zajedno Uvek ima od boljeg bolje,to niko ne spori ali za ono sto nudi Dell je itekako opasan.
Je li?Da taj mudrac nije MACHINE?
Štangliranje
:: ti bas volis tog Dell-a.. inace, citat jednog mudrioca odavle: `SAMSUNG pravi samo televizore i to losije :: :: :: :: NEC koristi LG-eve panele i ako pricamo o IPS matrici paneli su obicno P-IPS ,E-IPS,H-IPS i retko S-IPS.Inace slazem se da je NEC jako dobar :: :: :: :: Samsung je od Dell-a definitivno losiji prvenstveno sto mu je interfejs (elektronika) losija :: :: Ima losiji kontrast,veci input lag,losiji color gamut,slabije osvetljenje,nema HDMI,DP, ne moze da provuce vise od 8 bit boja,u odnosu na Dell ima 16.7M dok konkretno moj monitor ima 1.07 billion colors!Sam kvalitet izrade Samsung-a ne moze da se poredi sa Dellom + features koji Dell nudi.Realno Samsung izgleda jako siromasno u odnosu na Dell :: :: Ovo su samo osnovne karakteristike ,mrzi me da kucam dalje. :: :: Inace moras da vidis kako izgleda Dell kad se kalibrise!Ja to nikad nisam uradio a slika je da se ukakis .) :: :: :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: ::
ma znam, zajebavam te, znam i ja sta je dobro ma kakav MACHINE, napisao sam mud(r)ac u ironiji, pogadjaj jos jednom, plav je a nije strumf
:: Jel me to zezas?Pa bio si,valjda si video monitor :: Ne volim nego sam realan a hardver uzimam po potrebi i licnim afinitetima :: Znaci pre nego sto nesto zelim da kupim ja se o tome informisem debelo :: Ovo je all in one monitor .Za Pro rad,za gaming,za filmove a to je tesko upakovati sve zajedno :: Uvek ima od boljeg bolje,to niko ne spori ali za ono sto nudi Dell je itekako opasan :: :: Je li?Da taj mudrac nije MACHINE? :: :: Štangliranje :: :: :: ti bas volis tog Dell-a.. inace, citat jednog mudrioca odavle: `SAMSUNG pravi samo televizore i to losije :: :: :: :: :: :: :: NEC koristi LG-eve panele i ako pricamo o IPS matrici paneli su obicno P-IPS ,E-IPS,H-IPS i retko S-IPS.Inace slazem se da je NEC jako dobar :: :: :: :: :: :: Samsung je od Dell-a definitivno losiji prvenstveno sto mu je interfejs (elektronika) losija :: :: :: Ima losiji kontrast,veci input lag,losiji color gamut,slabije osvetljenje,nema HDMI,DP, ne moze da provuce vise od 8 bit boja,u odnosu na Dell ima 16.7M dok konkretno moj monitor ima 1.07 billion colors!Sam kvalitet izrade Samsung-a ne moze da se poredi sa Dellom + features koji Dell nudi.Realno Samsung izgleda jako siromasno u odnosu na Dell :: :: :: Ovo su samo osnovne karakteristike ,mrzi me da kucam dalje. :: :: :: Inace moras da vidis kako izgleda Dell kad se kalibrise!Ja to nikad nisam uradio a slika je da se ukakis .) :: :: :: :: :: :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.