Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cene polovnih karti treba drasticno da padnu
19.05.2011. 01:11
status: user broj poruka: 2856
Decko bre idi spavaj umoran si... stavio sam tri kartice i cenu do 80-100, cena polovne 6850 npr sapphire je ~100e, opet ponavljam nova je 13900, kartica ima 24m garanciju ako je stara ~12meseci jos toliko ti garancije ostane...ako ti hoces takvu kartu da platis vise meni bi bilo drago da te neko izvoza ko majmuna...
A kako si ti uspeo pojmove kao sto su ideologija,istomisljenici, izrod da ubacis u ovu temu to stvarno ne znam, mora da si neka mnogo isfrustriran osoba? ako ti treba ventil daj da se nadjemo da se pobijemo ko ljudi, ako neces sjasi mi...
frekfencija
:: Ne znam gde si video da sam nešto pričao o tom izrodu zvanom gtx 460 768? Pričao sam o GTX 460 1 GB i to nije bilo upućeno tebi, već čisto komparacije radi. A ono što si ti naveo je :80-100e GTX280/GTX285(al po ovoj ceni vec se moze naci 6850 polovna GTX460 768mb itd itd). A gde si video 6850 za 80e :: Lako je navoditi gornju granicu kao primer, nađi mi to po donjoj granici koju si sam naveo :: Vidim i da tvoje subjektivno/pomalo nerealno mišljenje nije ostalo nepropraćeno od strane tvojih istomišljenika..dobro, to već nema veze sa tobom. Ideologija je čudna stvar :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: Nova 6850 kosta 13900din, i sad naprimer neko je kupio pre 8-9 meseci tu kartu i to sapphire sa 2 godine garancijom, sta ti mislis koliko moze da dobije za nju? vise od 100e? nikako.. :: :: Ato sto nema na oglasima znaci samo jedno, da je karta dobra i da oni koji je imaju se retko odluice da prodaju iz ovih ili onih razloga.. :: :: :: :: Za 460 768mb ne znam sta ti nije jasno? 13000 je ta verzij :: :: GTX460 1GB imas za 13900din.. :: :: :: :: i to ne pricam o karticama sa 288SP nego 336 tj FULL GTX460 cip(GF114 :: :: :: :: Nigde ja nisam napisao da je GTX460 1GB 80-100e?! a GTX460 768 polovna ne moze vise od 100e.. :: :: :: :: Ako imas jos pitanja tu sam.. :: :: :: :: :: :: :: :: frekfencij :: :: :: :: :: Znam, bila je i GA GTX 460 za 120, ali opet to nije 80-100e kako je dautović napisao :: :: :: Razliku od 10-20e možeš da zanemariš kod proizvoda koji koštaju 5K eura i više. Ovako kad pričamo o redu veličine 50 puta manjem , svaki dinar je bitan :: :: :: :: :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Bila je nedavno MSI 6850 cyclone na benču za 110 :: :: :: :: :: :: :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: :: :: :: :: Hajd` kad nabasaš na tog idiota koji prodaje 6850 za 80-100e, obavezno mi baci poruku na mail, osim ako želiš da je zadržiš za sebe :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cene polovnih karti treba drasticno da padnu
19.05.2011. 01:40
status: user broj poruka: 3519
Vidim da ti nije jasan pojam cenovnog ranga i deklarisanje određenih proizvoda u isti. A vidim i da ti nisu neke druge stvari jasne...znaš, ne mogu ja da ti budem profesor i na forumu i u životu. Mnogo je. A činjenica da posežeš za fajtom(pa čak i kroz šalu) govori na kom si nivou. Znam da vi qrci zemunci vadite utoke na zvižduk vetra i grmljavinu, ali ti ga vadiš i na silicijum! Samo tako nastavi!
:: Decko bre idi spavaj umoran si... stavio sam tri kartice i cenu do 80-100, cena polovne 6850 npr sapphire je ~100e, opet ponavljam nova je 13900, kartica ima 24m garanciju ako je stara ~12meseci jos toliko ti garancije ostane...ako ti hoces takvu kartu da platis vise meni bi bilo drago da te neko izvoza ko majmuna.. :: :: A kako si ti uspeo pojmove kao sto su ideologija,istomisljenici, izrod da ubacis u ovu temu to stvarno ne znam, mora da si neka mnogo isfrustriran osoba? ako ti treba ventil daj da se nadjemo da se pobijemo ko ljudi, ako neces sjasi mi.. :: :: frekfencij :: :: :: Ne znam gde si video da sam nešto pričao o tom izrodu zvanom gtx 460 768? Pričao sam o GTX 460 1 GB i to nije bilo upućeno tebi, već čisto komparacije radi. A ono što si ti naveo je :80-100e GTX280/GTX285(al po ovoj ceni vec se moze naci 6850 polovna GTX460 768mb itd itd). A gde si video 6850 za 80e :: :: Lako je navoditi gornju granicu kao primer, nađi mi to po donjoj granici koju si sam naveo :: :: Vidim i da tvoje subjektivno/pomalo nerealno mišljenje nije ostalo nepropraćeno od strane tvojih istomišljenika..dobro, to već nema veze sa tobom. Ideologija je čudna stvar :: :: :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: :: :: :: Nova 6850 kosta 13900din, i sad naprimer neko je kupio pre 8-9 meseci tu kartu i to sapphire sa 2 godine garancijom, sta ti mislis koliko moze da dobije za nju? vise od 100e? nikako.. :: :: :: Ato sto nema na oglasima znaci samo jedno, da je karta dobra i da oni koji je imaju se retko odluice da prodaju iz ovih ili onih razloga.. :: :: :: :: :: :: Za 460 768mb ne znam sta ti nije jasno? 13000 je ta verzij :: :: :: GTX460 1GB imas za 13900din.. :: :: :: :: :: :: i to ne pricam o karticama sa 288SP nego 336 tj FULL GTX460 cip(GF114 :: :: :: :: :: :: Nigde ja nisam napisao da je GTX460 1GB 80-100e?! a GTX460 768 polovna ne moze vise od 100e.. :: :: :: :: :: :: Ako imas jos pitanja tu sam.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: frekfencij :: :: :: :: :: :: :: Znam, bila je i GA GTX 460 za 120, ali opet to nije 80-100e kako je dautović napisao :: :: :: :: Razliku od 10-20e možeš da zanemariš kod proizvoda koji koštaju 5K eura i više. Ovako kad pričamo o redu veličine 50 puta manjem , svaki dinar je bitan :: :: :: :: :: :: :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Bila je nedavno MSI 6850 cyclone na benču za 110 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Hajd` kad nabasaš na tog idiota koji prodaje 6850 za 80-100e, obavezno mi baci poruku na mail, osim ako želiš da je zadržiš za sebe :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Jeste dobra je kartica samo stara tehnologija.Neko kao parametar u vezi cene kartice uzima stare(polovne) i nove pa na osnovu toga ti iznesu svoja misljenja.Ja konkretno prvo gledam za sta ce mi takva kartica pa tek onda uzimam ove gore pomenute parametre.Iskreno receno ja nikad nebi isao unazad sto se tice bilo koje komponenete pa bilo to trenutno povoljno ali to je moje misljenje.Svaka kartica ima svoje dobre i lose osobine, konkretno kod tvoje je temperatura i stariji model.Dobra osobina je ta da bez problema moze da potera novije igrice na 1080p na jacim setupima, e sad koliko frejmova moze da izvuce to je diskutabilno jer nije kod svih isto.Tu se vec uzima u obzir i procesor i kakav je GPU na doticnoj kartici.Sve u svemu da ne duzim ja neznam koliko ta kartica vredi i bilo bi glupo da kazem da vredi 100eura ako vec imas novu karticu novije generacije uz garanciju koje kostaju 130-140eura.Zbog tih 30-40eura nebi se mnogo premisljao ali opet je to AKO tvoja vredi 100eura jer je moguce da vredi i manje.Trziste je takvo da se nikad nezna kome sta treba u datom momentu.Zelim ti da sto vise uzvuces para za nju, pozz...
Pa kad je takva azdaja sto mu je ne otkupis po toj ceni...
Aman bre ljudi polovno i vi bi da ga tapnete po ceni dolazece generacije GPU...
Sta ti je srbistan...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ma kojih bre 85max...? Ako je jos u garanciji... ladno znaci ladno 90e... Ipak je karta azdajica.. :: :: :: AthlonII x4 64 :: MSI 770-C4 :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl :: Gainward HD4850 G :: LC6650GP3 V2. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ok kartica i dan danas, vredi 85-90e maksimalno.
Ne reče kako izgleda tržište polovnim stvarima u toj tvojoj tunguziji, daj neki lokalni sajt pa da vidimo.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: Pa kad je takva azdaja sto mu je ne otkupis po toj ceni.. :: :: Aman bre ljudi polovno i vi bi da ga tapnete po ceni dolazece generacije GPU.. :: :: Sta ti je srbistan.. ::
Cene polovnih stvari su veoma nerealne, pa pogledajte oglase na pc berzi, osim pojedinih koji su korektni sa cenama, sve ostalo je precenjeno, a tek serija 8800 grafickih koje su pritom bez garancije i ljudi traze 50-55e.
Najjednostavnija racunica, po kojoj sam ja prodavao relativno uspesno svoje bivse karte je:
pogledas koliko nova indenticna karta kosta po prodavnicama npr 10 000 imas preostalu garanciju , spustis cenu za 20-25% 8 000-7 500 u koliko nema garancije spusti se cena za 35-45% 6 500-5 500
probas tako nedelju dve , pa ako ne ide spustis opet malo 5-6% i tako dok ne ode...
Logicno da onaj ko prodaje zeli sto vise da izvuce a onaj ko kupuje zeli sto manje da plati , ali neka zlatna sredina uvek postoji.
Naravno sve zavisi koliko je nekome hitno i frka da proda , taj ce dati nerealno nisku cenu jer ne zeli da davi par dana nego da je proda danas ili sutra , sve u svemu,
ako ti je skupo ne kupuj , ako ti je mnogo jeftino ne prodaj.
Na kraju ces prodati-kupiti uopste u zavisnosti od toga koliko si realan , a to je za svakoga razlicita granica...
Pa brate ja kazem kako je na oglasima... Evo secem bilo sta od udova ako nadjes takvu karticu na oglasu za manje od 90... Takvo je stanje... Ja ne kazem da ona i vredi toliko, ali kad su cene takve... Koje nazalost i nisu realne, a stvarno grafickim karticama su pale cene i to previse...
:: Pa kad je takva azdaja sto mu je ne otkupis po toj ceni.. :: :: Aman bre ljudi polovno i vi bi da ga tapnete po ceni dolazece generacije GPU.. :: :: Sta ti je srbistan.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Ma kojih bre 85max...? Ako je jos u garanciji... ladno znaci ladno 90e... Ipak je karta azdajica.. :: :: :: :: :: :: AthlonII x4 64 :: :: MSI 770-C4 :: :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl :: :: Gainward HD4850 G :: :: LC6650GP3 V2. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ok kartica i dan danas, vredi 85-90e maksimalno.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.