Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
uvrnuta HIS 6970
STRANA 2 OD 2
VozD1912 ok onda se vidimo sutra 28.05.2011. 19:28 #328623

status: user
broj poruka: 949
nadam se da nece biti uzaludno bacen trud :)

http://www.youtube.com/watch?v=UDXOzyGlJdg

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Re: Re: E obi bloveri dosadise vise... 29.05.2011. 08:37 #328726

status: user
broj poruka: 19085
a jbg, voleo bih i ja da budeo tako ali na zalost ne moze jer bi cena otisla u out, tako da kapiram da je to u pitanju, cena izrade, danas proizvodjaci gledaju najvise zaradu a to znaci sto jeftiniji proces izrade a sto lepsa sminka.

:: Pa vidi vako nisam ja bas totalna cava po pitanju mehanike fluida (a vazduh spada u jelte fluide) ovi bloweri tuku svud u krug pa se tu stvara neki cudan pritisak pa ima koje cega svega drugoga..
::
:: Ponavljam kad bi se hladnjak odradio tako da ima pola rebara sa jedne a pola rebara sa druge strane i jedna solidna osmica koja bi gurala vazduh samo u jednom pravcu od kraja kartice (gde se zabadaju dodatno kabeli za napajanje) ka napolje (van kucista) to bi bilo dobitno resenje cak i za dvoglave karte s tim sto bi u tom slucaju topao vazduh jednog GPU bio fizicki odvojen od vreline drugog i oba bi isla napolje van kucista
:: Bloveri su prilicno dobra ideja ali nikad nisu zaziveli kako treba na CPU a prvobitno su zbog njih osmisljeni zato sto je hladnjak najtopliji tamo gde je procesor a ko za klinac najmanji protok vazduka kod klasicnih cincilatora je bas na tom mestu
:: Ali oni su imali druga tehnicka ogranicenja pa jednostavno nisu zaziveli
:: No zato su se setili da redjaju rebarca paralelno sa CPU a cincilator stave upravno na CPU i eto resenja koje je valjalo a i dan danas valja tj postalo je manje vise standard za aftermarket hladnjake
:: Zato me cudi da niko nije probao tako nesto i sa grafickim katrama
:: Jos bolja ideja bi bila da se sprovede rebrasto crevo koje ce sluziti kao tunel za svez vazduh tj vazduh koji se nije zagrejao u kucistu, mada ovo i nije tako bitno posto su kucista u poslednje vreme bas dobro (u zavisnosti od modela do modela) provetrena
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: ja bih ipak ostavio inzinjerima da procene sta bi tu bilo najbolje, po meni turbina i izolovanost na karti je bolje resenje ali opet ja sam niko i nista da bih to odokativno proucavao, mogu samo da nagadjam bez veze.. i uopste ne mora da znaci da ne bi bilo tise.
:: ::
:: ::
:: :: :: Da se tu stavi jedna dobra 8ica ili 6tica koja ce da duva direktno u pravcu prostiranja karte sve gi bilo drugacije od ovih shugavih sranja koja vrte i samo prave pristisak bez nekog efektivnijeg doprinosa protoku vazduha..
:: :: ::
:: :: :: Da ne spominjem da bi na taj nacin hladjenje bilo primetno tise..
:: :: :: Mozda bi to onemogucilo ukrstenu vatru ali kad malo bolje sagledamo trziste vidimo da je manje od 0.2% entuzijasta koji ce da ukrste 6970 tako da zbog tog minornog broja mnogo ljudi biva liseno kvalitetnijeg proizvoda.
:: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs