Realno nije do karti,nije do drivera (mada moze da se zadesi) .Morate da ispratite srz celokupne problematike tj da kazem da se bacite u istrazivanje.Krivac je Microsoft i njegov OS sto se tice nedovoljno iskoristivosti snage GPU-a ,podbacaj,low gpu,stucanje i sl.. Prvo jebeni DX a drugo i sam kernel!Problemi se desavaju i sa jednim i sa drugim kartama *ATI Nvidia) stim sto oni koji su naklonjeniji vise ATI a ovde ih ima u poprilicnom broju ce kriviti nV u svom nedostatku znanja ..
Delikatno je sve,jednostavno se ne moze generalizovati.. Sta ja da kazem koji sam 2 igre za kratko vreme obrnuo sa GTX 460 1GB i sa AMD 7850 Kuma i 2GB rama! Osim sto sam imao pad potencijala snage same karte usled nedovoljno snaznog CPU-a cak i u visokoj rezoluciji *ljudi se drze toga da ce karta da odradjuje kako treba kad je visoka rezolucija sto nije jednostavno tacno* ,sve ostalo je klizilo kao po puteru.
Iz dugogodisnjeg iskustva a tom gamingu sam se bas posvetio i samom testiranju i radu opredeljeniji sam za nV iz razloga sto lepse i finije radi u igrama.Sve to nekako bolje klizi..
U ovom slucaju definitivno se od GTX560 (bez Ti) moze ocekivati vise. Prvo karta je tu negde u rangu sa 6870,negde brza,negde equal,negde sporija (mizerno,1-2 fps) zavisno od igre ali zato je OC margina daleko veca nego kod 6870 i tu ima prednost.
Sto se tice Ti modela tu je prica ispricana i definitivno su sve nVidia sa poslednjim driverima dobile malo boost tako da se nivo performansi izdigao,to pokazuju poslednji testovi.
Realno ova serija 5xx je postavila standard i definitivno su odradili posao junacki i nemaju konkurenciju.
@Ishmerish
Uvek sam te cenio jer imas odlicno zapazanje,sto bi se reklo skill ili ti talenat za te stvari. Nazalost nemaju to svi tako da se takva vrsta polemike na forumu svodi sa svega par ljudi koji ce znati o cemu pricas!
Brate ali lupate ko zmajevi... Pa kakav low Gpu i ta sranja, to su price za malu decu... samo kampanja kad je izasla 5xx serija karata da gistro znas one su ok ali ove su mnogo bolje ako si kupio prosle godine 460 ti je sada prodaj posto mi imamo novi proizvod za tebe, bices srecan do kraja zivota. Black ops je djubre ako ne instaliras one petceve uz njega. Da ne kenjam mnogo jednostavno se ne slazem sa tim pricama, jer da je to zaista problem, mnogo, ali mnogo ljudi ovde bi se zalilo. Ne lupajte i recite coveku da uzme sta mu odgovara. Uzmi ti lepo 6950 i gotovo, naravno ako imas para dovoljno i ako si bas spreman da izdvojis novce za grafiku.
Ovde izgleda mora 5 puta da se napise ista stvar da bi je na kraju svi procitali po jednom.
Presao sam u subotu MW2, pa je radila i na 120+fps, ispod 70 mislim da nijednom nije pala, i sve vreme bez ikakvih zastoja i tripova, od prvog do poslednjeg nivoa,
a na Black Ops sam instalirao sve patch-eve i 99% vremena je radila izmedju 30 i 40 (60fps u peak-ovima) i na svake 3-4 sekunde zastajkivala na trenutke, tek toliko da razbije koncentraciju.
Ukljucio(i kasnije ukljucivao)sam jednu igru za drugom i fizicki nije bilo moguce da pokvarim drajvere u medjuvremenu presnimavanjem i ne znam cime sve, kolika god se silna nauka pravila od instaliranja i podesavanja drajvera.
Vec sam napisao i ovo, 15 od 20 ljudi to ne bi ni primetilo, kamoli konstatovalo kao problem, jer i dalje sve deluje prilicno tecno. Kao sto ocigledno i ne primecuje, uprkos trista hiljada slicnih rezultata na internetu.
FarCry 1 i 2 takodje rade odlicno i ne zakucavaju procesor. NFS 2010 isto leti. Nisam probao vise od 7-8 igara.
Nego nekoliko novijih naslova koji navodno uspesno koriste quad core procesore prosto bolje funkcionisu sa dual core procesorima i kartama starim 3 godine, a i procesor je onda ~30% rastereceniji. Nisam proveravao rasterecenje u quad ``rezimu``, ovih dana cu.
Vec sam napisao i da je u svim igrama starijim od 6 meseci, gde radi normalno, otprilike duplo brza od 4870, dok u Mafia 2 je ista kao i 4850, +4850 ne zastajkuje nigde.
Sto se mene tice, neka svako kupi koju hoce, a posle mu vi pomazite da je brze preproda ili ga ubedjujte da je to dobro a da su svi ostali pristrasne i zaludjene neznalice.
@Skyfire, dve igre a ne napises koje. Idi leci se, stvarno.
:: Ne lupa , ja sam licno imao taj problem i prodao sam kartu, i ne samo ja nego masa ljudi i pisao sam o tome x puta. :: I na Bencmarku i na n vidija sajtu prepune su teme o ovome sto prica Slavuj :: Ako kod tebe nema stutteringa na x2 onda si ti najsrecniji covek .
@Slavuj Nekad bi mogao malo da budes uctiviji i da naucis da se ponasas kako dolikuje jednom odraslom coveku a ne da siris hejt.
Nebitno je uopste koje su igre,mozda su 2,mozda 3 a mozda i 10.
Pises tu neke stvari i niko ti ne spori da si nesto primetio ali ti generalizujes dok uzrok pravi uopste ne znas koji je.
Trece pominjes detalje koje bi retko ko primetio,bato ti ne da nebi primetio sve ono sto ja primetim tokom rada graficke karte od nijanse boje do pisljivog cvetica tj detalja u igri koji se kod jednih primeti a kod drugih ne i razlike u samom radu je za mene smesno realno od nekog ko nije ni zakoracio u te vode kako dolikuje niti se sa tim bavio niti je imao mogucnost a kamo li da bude posvecen!
A nakon svega recenica koja pobija sve sto do sad izreceno. ` i dalje sve deluje prilicno tecno` Ako nesto stuca i zastajkuje ne moze da bude nikako tecno!Mozes samo da osetis kasnjenje u realnom vremenu a to je opet fenomen microstattetinga koji je vezan za Daul GPU izvedbe..
Zato ne kenjaj i ne pravi se pametan.Ako smatras da imas problem ,trazi resenje u `knjigama` ,citaj sta mudriji i iskusniji ljudi kazu pa dodji do zakljucka sta je uzrok ako uopste i postoji ako to nije uticaj paranoje..E za to bi vec morao da se posavetujes sa psihijatrom :)
P.S.Prodaj kartu,kupice je sigurno neko i svi srecni.
Kada bih ti ja sada opisivao koliko sitnica meni deluje ``nenormalno`` a nekome isto to ``opusteno``, blokirao bi se sajt.
Nije poenta biti preprodavac i prodavati maglu. To je najlakse, zato ih je gomila.
Sto se tice naslova igara koje nisi naveo, ne znace oni meni nista posebno, nego je za adekvatan argument cesto potreban i neki opipljiv dokaz, neka cinjenica i tako to.
Da si dvojnik Supermena, vec si 100 puta ponovio. Nemoj vise, dovoljno je.
Sve ovo sto sam napisao = ja sam pristrasan suprotnom taboru od tvog, je l` tako ?
Mani se filozofiranja.Tu si jako tanak pogotovu ako udjemo malo dublje u samu psihologiju neke licnosti.Mozes samo da nagadjas neces biti ni blizu.
I ja se slazem da ne treba prodavati maglu i podvaljivati kupcima zato i pisem konstantno neke stvari i cinjenice .. Apsolutno je nebitno kakav je brend vec da se iznese iskustvo i istina. Vidis,kao sto rekoh ja ti nisam nista osporio,uvazio sam te kao kolegu i ako bez uvrede moje i tvoje iskustvo su nebo i zemlja a sto se tice ove grane (odsek grafickih karti) a jos nVidia tu tek realno nemas sta da trazis i ako ja cenim ljude sa dobrim zapazanjem i doprinosom koji ostave iza sebe iz tog nekog iskustva u radu sa hardverom.
Nastupio si agresivno a vec izmedju redova pa cak i direktno pljujes po necemu sto i ne poznajes. Ja se cak nisam tebi licno ni obratio vec sam dao neko objanjenje koje vuce mnogo dublje korene nego sto ti mislis.
Neki dan si postavio temu koliko moze da se OC-uje GTX 460,koje su osnovne temperature,maksimalan napon. Ti ne znas ni osnovne stvari,nista o tom chipu,kako se ponasa,koji mu je VDDC,bezbedan napon (vazduh/voda) ,temperature ali zato pises nesto sto ni sam nisi suguran 100% ! Cak nisi nasao ni za shodno da izgooglas ako bar nista drugo!Toliko o ozbiljnosti!
I o cemu mi dalje da pricamo?
P.S.Inace zacudio si me,da li je ovo prvi stepen evolucije kada si konacno prestao druge da omalovazavas i da vredjas? :D Ja sam iznenadjen zaista :) Drago mi je da sam pozitivno uticao na tebe .)
Sto se tice cod MW2 ne stuca on zbog graficke i procesora, vec ima malo vise razloga.
Kada se pojavio nisu bile bas te `zmajske` kartice toliko rasprostranjene, je opet igra negde stucala negde nije (kad kazem stucala mislim na prekid od nekoliko ms, kao da nesto ucitava, i to na svakih npr 30 sec ili tako nekako), npr. na mojoj konfiguraciji nije stucala al kod drugara koji ima skoro istu masinu stucala ko luda i tako smo se mi proterivali stuca ne stuca... dok nisam otisao da se uverim reko covek se tripuje kao sto vi mislite da se Slavuj tripuje, kad ono stvarno stuca, krenem da se bakcem sto stuca i izgubim 2 dana i na kraju win mu je bio los i memorija nije bila lepo nastelovana.
Nisam testirao tako jake graficke al mogu da tvrdim da ni jedna igra ne bi smeja da stuca na tako jakim grafickim karticama u nekim normalnim rezolucijama a da bude razlog proceso ili graficka, mora tu da ima jos neki gremlin koji utice na stucanje.
Ako procesor moze da spremi odredjen broj Frejmova onda graficka moze da ih izrenda ako nemoze jednostavno padne broj FPS-a al nikako ne stuca ili opadne na neku vrednost i ostane na njoj pa se vrati na vecu vrednost, u zavisnosti o kompleksnosti scene koja treba da se obradi.(npr. dimna granata u cod 4 kad protrcis kroz dim fps opadne pa se vrati u normalu).
Sto se tice koju da uzme tvroac topica, uzmi brate bilo koju sve su dobre ako negde ne mozes u max. reoluciji na svim detaljima ti malo smanji i cepaj dalje nije bas mnogo bitno dal ces da vidis stnog mrava u travi ili ne u nekoj ultra brzoj pucacini gde je akcija neprestana, ili u nekoj strategiji dal imas prozorce na nekoj supi koja je totalno nebitna za igru, iovako ces da zaboravis i da se priviknes na neke detalje za par dana kad splasne odusevljenje zbog nove graficke, tek kad odes kod nekog drugog videces razliku.
Uh al se ja raspisah izvinite al nisam mogo da odlim ovakvoj temi.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647842. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.