Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Hladjenje graficke kare
STRANA 2 OD 2
Daum Re: Re: ... 01.06.2011. 15:46 #329983

status: user
broj poruka: 12811
Pa kako ne znaš... guraš kartu u furmarku dok ne dobiješ BSOD, mašina se restartuje, i pošto gpu ne radi, ohladi se...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

:: `windows freeze`, to neka nova tehnologija od strane windows
::
:: :: Zanima me samo koja bi bila temp moje graficke karte surovo klokovane kontrol centrom u avgustu u furmarku ako je u februaru u igrici imala 90-95-96C. U stvari sta ta temp ne moze da se procita posto nema slike dok je windows freeze ne ohladi na 85C
:: ::
:: :: Mi volimo EVGA i cuva nas CI
:: :: uzeli smo skoro 10 miliona
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VozD1912 Re: Re: Re: ... 01.06.2011. 15:58 #329984

broj poruka: 949
daume crni covece pa ti objasnjavas wladi monstrumu! to ti je ravno objasnjavanje kozi sta je bob.... mada wlada i koza tu su j*bi ga negde koza wlada eeeeeeeeeeee ljudi evo wlade konacno sam ga nasao!!!!!!
!!!! http://www.youtube.com/watch?v=P7Ve-LGPdtY&feature=related !!!!

:: :: `windows freeze`, to neka nova tehnologija od strane windows
:: :: :: Zanima me samo koja bi bila temp moje graficke karte surovo klokovane kontrol centrom u avgustu u furmarku ako je u februaru u igrici imala 90-95-96C. U stvari sta ta temp ne moze da se procita posto nema slike dok je windows freeze ne ohladi na 85C
:: :: ::
:: :: :: Mi volimo EVGA i cuva nas CI
:: :: :: uzeli smo skoro 10 miliona
Dexter013 Re: ...Raic 01.06.2011. 15:59 #329985

broj poruka: 17101
Kod mene je isti slucaj kao i kod tebe Raicu,
mozda to njegovo kuciste prima mnogo vece graficke karTe ,
pa partnerka slabo reaguje na njega...

AMD Phenom II x6 1055
5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa

:: Kako to uroše da tvoja kara ne daje sliku
:: Ja kad moju uštekam kako treba, partnerka kategorički tvrdi da vidi sve zvezde
:: Idi bolje da ti to pogledaju, možda su hladni lemovi
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toothless Re: e bas to 01.06.2011. 15:59 #329986

broj poruka: 3241
Normalno.Dzaba ti leti da otvoris sve prozore i vreta na kuci ako nema ni daska vetrica. :)
Naravno, otvaranje prozora je stock varijanta hladjenja kuce dok ne skupis pare za bolji cooler ( citaj: klimu) za kucu. :)

http://sve.rs/
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED
3 macke,dve i jedna razlicita! :)

:: Interesantno je da je temperatura komponenti niza kada u kucistu postoji dobra cirkulacija vazduha, nego kada je kuciste otvoreno, tj skinuta mu je stranica
:: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Dexter013 Re: Re: Re: ...!! 01.06.2011. 15:59 #329987

HAHAHAHAHHAHA!

A to je windows friZ!

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w

:: Pa kako ne znaš... guraš kartu u furmarku dok ne dobiješ BSOD, mašina se restartuje, i pošto gpu ne radi, ohladi se..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
:: :: `windows freeze`, to neka nova tehnologija od strane windows
:: :: :: Zanima me samo koja bi bila temp moje graficke karte surovo klokovane kontrol centrom u avgustu u furmarku ako je u februaru u igrici imala 90-95-96C. U stvari sta ta temp ne moze da se procita posto nema slike dok je windows freeze ne ohladi na 85C
:: :: :: Mi volimo EVGA i cuva nas CI
:: :: :: uzeli smo skoro 10 miliona
uroshnet re 01.06.2011. 16:01 #329988

broj poruka: 1033
Ma jok bre, nego ja ne mogu da usteknem nigde, sve mi mala kucista... Jebiga od sad cu da prvo proveravam dimenzije pa se bacam na posao...

toothless Re: Re: ...Raic 01.06.2011. 16:02 #329990

broj poruka: 3241
Ma jok, verovatno ona ima podrsku za SLI ili CF , pa tek onda ta partnerka pokazuje sve performanse.Kad radi u dual channel-u, ili KUR2duo.
bez uvrede, mala sala.

http://sve.rs/
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED
3 macke,dve i jedna razlicita! :)

:: Kod mene je isti slucaj kao i kod tebe Raicu
:: mozda to njegovo kuciste prima mnogo vece graficke karTe ,
:: pa partnerka slabo reaguje na njega...
:: AMD Phenom II x6 105
:: 5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH
:: 470 gtx gigabyte
:: MSI 760 GM-E5
:: Chieftec Drago
:: LC power 600
:: CpuCooler:Titan Vanesa
:: :: Kako to uroše da tvoja kara ne daje sliku
:: :: Ja kad moju uštekam kako treba, partnerka kategorički tvrdi da vidi sve zvezde
:: :: Idi bolje da ti to pogledaju, možda su hladni lemovi
:: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
gile23 ... 01.06.2011. 16:05 #329991

broj poruka: 9121
A jel neko od vas izvalio naziv teme :) ?

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VozD1912 jesmo prike 01.06.2011. 16:07 #329992

broj poruka: 949
ali pojavio se wlada i svi su poceli da haluciniraju i pravi brljotine od teme...

isti velja : http://www.youtube.com/watch?v=w9UJtEJykXQ e tako ljudi ovde haluciniraju od wlade

http://www.youtube.com/watch?v=UDXOzyGlJdg

uroshnet re 01.06.2011. 16:25 #329994

broj poruka: 1033
Opusteno, mozda ja ni ne znam sta mi lezi u krevetu, mozda dovodim trandze, bem li ga...
@gile ma jesmo mi izvalili, nego se sad autor kao pravda slucajno je izostavio slovo, satro-gistro nije ni video

UncleSam ... 01.06.2011. 16:45 #329999

broj poruka: 164
Eee nisam se dobro izrazio:) To je nova mera kojom se Cayman hladi, Display Freeze or downclock do normalnih temp. Dok ne padne na 85C nema kontrole nad igrom.

Osim toga sto se mene tice Cayman je fejl totalni.
Ako imate drugacija iskustva ne bunim se kazem kakav je utisak ostavio na mene.
Neka mi dokazu da nije mada ne ulazi u moj komp vise. Ova sada karta nema veze da li radi klokovana sa CCC-om ili radi na default kloku u igri i Furmarku njoj je klok zakucan.
Nema dole NIKADA. A ne ono kao da meri ne znam ni ja sta. Na 5 sek se menja ili stoji celu igru na 400/800 igramn igricu.
900/1300 nema usage ispod 90%.
Tamo igram Dead Space 2 samo vidim OP GPU clock na 400/1375 ili 800/1375. Pa onda restartuj igru, restartuj komp iz prelaska u drugu igru. Moja Cayman je imao 2-3 problema od koji je svaki za reklamaciju bio.
Zato cu na ATI5870 staviti aftermarket hladnjak zasluzila je jer je ispravna i moze da radi bez njega.

Mi volimo EVGA i cuva nas CIA
uzeli smo skoro 10 miliona.

UncleSam ... 01.06.2011. 16:49 #330000

Koji Furmark da radim karti kojoj ventilator radi na 60% da bi odrzavao 95C u igrama.
Zamrzne se u toku igre, odjkekuje muzika i taman kada posle udaranja na escape krenem da restartujem pojavi se slika. Na G510 pratim temp. Pre toga je bila 95 kada je odmrzne vidim 84C. A nekada i gledam kako spusta naglo a ne mogu nista da uradim sa slikom. Jel sam pricao sta se pravite. Cayman ja vise ne uzimam u ruke a ne u komp. Sve sto su imali o njemu si mi pokazali ti sto su mi ga prodali.
Ako meni pises Daume ja BSOD nisam spomenuo sa njom. Jel BSOD zamrzavanje igre i posle 15sec po mojoj proceni odmrzavanje. Ako je to BSOD onda sam imao to. Ali mislim da je to trotlovanje neispravne karte kojoj je sve pobrljavilo posle 95C. I koja vise nece raditi ispravno tacno da radi na 40C stalno.
Ja krenem za dugme za restart jel poludim totalno a ja mogu na alt ctrl del da izadjem na desktop. Nekada nece iz prvog puta zbog totalnog raspada sistema karte a nekada hoce odmah. Moja karta se ponasala kao da joj je fabricki klok 800/1200 a da je neko podesio da non stop radi na 890/1375 eto tako. Jednostavno izgubljen slucaj karte. Ne zelim da cujem vise za nju uopste. Prezirem Cayman zbog ove neispravne karte. Kada sam vratio ATI 5870 kao da sam uradio upgrade sistema, odusevljavam se sa radom starijeg modela.
Restartovala je na pocetku ali to nije BSOD ja mislim.
I to restartovanje ajde da joj ne racunamo na pocetku je bilo kao dok se nije razmrdala.
Nije to stalno se desavalo.

gliga79 Re: ... 01.06.2011. 17:05 #330003

broj poruka: 4641
Zasto jos uvek nisi zamenio kartu?

:: Koji Furmark da radim karti kojoj ventilator radi na 60% da bi odrzavao 95C u igrama
:: Zamrzne se u toku igre, odjkekuje muzika i taman kada posle udaranja na escape krenem da restartujem pojavi se slika. Na G510 pratim temp. Pre toga je bila 95 kada je odmrzne vidim 84C. A nekada i gledam kako spusta naglo a ne mogu nista da uradim sa slikom. Jel sam pricao sta se pravite. Cayman ja vise ne uzimam u ruke a ne u komp. Sve sto su imali o njemu si mi pokazali ti sto su mi ga prodali.
:: Ako meni pises Daume ja BSOD nisam spomenuo sa njom. Jel BSOD zamrzavanje igre i posle 15sec po mojoj proceni odmrzavanje. Ako je to BSOD onda sam imao to. Ali mislim da je to trotlovanje neispravne karte kojoj je sve pobrljavilo posle 95C. I koja vise nece raditi ispravno tacno da radi na 40C stalno.
:: Ja krenem za dugme za restart jel poludim totalno a ja mogu na alt ctrl del da izadjem na desktop. Nekada nece iz prvog puta zbog totalnog raspada sistema karte a nekada hoce odmah. Moja karta se ponasala kao da joj je fabricki klok 800/1200 a da je neko podesio da non stop radi na 890/1375 eto tako. Jednostavno izgubljen slucaj karte. Ne zelim da cujem vise za nju uopste. Prezirem Cayman zbog ove neispravne karte. Kada sam vratio ATI 5870 kao da sam uradio upgrade sistema, odusevljavam se sa radom starijeg modela
:: Restartovala je na pocetku ali to nije BSOD ja mislim.
:: I to restartovanje ajde da joj ne racunamo na pocetku je bilo kao dok se nije razmrdala.
:: Nije to stalno se desavalo.
UncleSam .... 01.06.2011. 17:14 #330006

Slusam onog Spacemastera koji prica u Furmarku mora da menja klokove i sada imam kartu kojoj smem da radim Furmark hocete dfa gledate da li menja klokove recite koji hocete da joj radim. Od pocetka ekrana do kraja crta je vrlo ujednacena i nema pomerenja ni za 1 od onoga na koliko stavim. Koje menjanje u Furmarku.
Karta je na reklamaciji vec nekoliko dana i trenutno ne trosim 500e sam ostavio za sudske troskove ako treba mada mi je jedan od najzpoznatiojih advokata kucni prijatelj pa nece naplatiti niti bi imao da ga platim tacno da 5 kompova prodam.
Ali se nadam da ce ovaj potez nauciti konacno ljude da vode racuna da ce naleteti kada se najmanje nadaju na nekoga ko nece ici na Limundo ako mu uvale sta im padne napamet.
Kako sme karta da dirne klok od fabrickog u zahtevnoj igri. Kako??? Ko joj je dao odobrenje da se mrdne sa 890/1375 bilo sta da pustim sem 2D. Ne radi ona kako joj padne napamet. Kada sam instalirao AIDA64 applet, osvestio me je surovo, tek sam tada odlepio.
Boli nju bulja radi ona lepo na 400/800 u zahtevnoj igri kad joj padne napamet.
Trebao je Sky da joj sapne da ona treba da radi do 105C i da se smiri pod hitno i bude dobra.

Mi volimo EVGA i cuva nas CIA
uzeli smo skoro 10 miliona.

ribolovac re 01.06.2011. 18:13 #330019

broj poruka: 1305
Cudo jedno kako ti do sad nisu banovali i ovaj drugi profil.

i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,

Dexter013 E jbg 02.06.2011. 11:37 #330246

Ja prijavljujem svaki njegov post koji nema veze sa temom ali nista.
Samo cekam da krene da psuje i vredja pa ce onda 100% opet ban.
Ali dzaba, provalio je Tesla posle nedelju dana da moze da napravi i novi nalog.

Inace stvarno nisam namerno sjebao naziv teme, stvano je slucajno bilo,izostavio sam jedno slovo, desava se. Tovarire me sad slobodno kad sam Wlada.

Inace ono za sli -cf prtnerka mod je dobra provala!

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w

:: Cudo jedno kako ti do sad nisu banovali i ovaj drugi profil
:: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647842.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs