Taj krs dan danas eto tera igrice (naravno ne sve) na HD rezoluciji na high... Bas sam je testirao ovih dana otkako sam uzeo monitor, i jako se dobro drzi... Naravno uzmimo u obzir da je DX10 kartica, ali radi jos vrlo dobro. A sa tom 5670 neces se naigrati igrica na high detaljima... Moja procena 5500din...
Karte su opterećene istim softverom i merene istim instrumentom, ispada otprilike ovako: 4850 - 30w idle - 115w load 6850 - 20w idle - 120w load ...što je i otprilike realno, u furmarku bi naravno ispalo više
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
I to da su različite mašine sam uzeo u obzir, i7 takođe srče ko mrcina. 6850 jednostavno ne može da u idle troši više od 4850, zbog nove tehnologije i naprednijeg power savinga zbog čega daleko više obara klokove. 4850 ide sa 750 na 500 core, memoriju ne dira, dok 6850 ide u idle na 150 core 200 memorija.
Aj da kažemo ovako, da je onaj test što si prvo okačio tačan moralo bi da bude nešto od ova dva slučaja: - 4850 ne bi imala šestopinski konektor - 6850 bi imao dva komada trećeg nema, matematika iz osnovne škole ne laže
A karta sa samo jednim 6-pin konektorom ne može fizički da troši više od 140w, a obično joj ostave i priličan luft zbog overkloka.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.