Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
GTX 600 serija...
STRANA 2 OD 3  
SkyFire Miskonius 06.06.2011. 19:38 #331601

status: user
broj poruka: 18472
::Eto ti ispadoh AMD navijac..
:

Ne ispada nego jesi.Po nacino ophodjenja,zustrini pisanja i postavljanja iznad nekog u ovom slucaju mene a tanak si da bi samnom o tim stvarima pricao bez uvrede.
A pre svega govori i masina koju imas na ciju vodenicu vuces vodu .)

::Evo i ovo i ja da se raspravljam oko ovakvih stvari, stvarno nemam nameru
::GTX 590 i GTX 295 su DUAL GPU kartice, a ne ne single gpu..
:

Ko je pomenuo GTX590?Odakle si izvukao GTX295 iz konteksta kada sam ga samo pomenuo kao pandan GTX480 po snazi kao narednoj generaciji ili ti GTX580 sa jos 20% poboljsanja u odnosu na GTX480!

::Cayman je uradjen u 40nm proces
:

So???Pa i Cypress je bio.
::Jos se secam kada su predstavljali Fermi pre godinu i po dana, i kada su ih novinari (na osnovu slika) provalili da je ta kartica u stvari bila maketa a ne referentni model, sto je Nvidia (pod pritiskom naravno) i priznala jer njihov `model nije bio bas reprezentativan`
:

Tacno.Morali su pod pritiskom da se sluze `lazima` da bi fanove smirili dok problem ne rese.

::Ati je bolji po pitanju CF
:

Nikad nije bio bolji od SLI ,samo je ispravljen sa Cayman generacijom a opet je losiji od SLI koji i dalje bolje skalira.A o SLI nemam nameru da ti objasnjavam od cega sve zavisi i kad i kako skalira pod kojim uslovima.To je tek spansko selo za tebe :)

::,eyefinitiya
:

Kerov qrac koji nicemu ne vredi.Prvo nemas realan prikaz slike vec zdepaste likove i modele.
Drugo svi ti sistemi sa razdeljenim ekranima smetaju oku zbog okvira monitora.
Marketinski potez,veoma malo primenjen a da jos nadodam da ne podrzavaju sve igre eyefinity!

::potrosnj
:

Pa nebih sad bas bio siguran sudeci po poslednjoj generaciji karti.
A realno gledano Nvidia je mnogo brza nego sto trosi u odnosu na ATI sto je opet u daleko boljoj proporciji!

::a stigao ih je i po pitanju 3D-
:

Gde stigao?Kod ok i korala? :D Ma daj..

::tako da Nvidia nema vise ni taj kec u rukavu. Prvi je napravio Direct X 11 karticu (A taj Direct X kontrolise jos jedan monoploista Microssoft, ali to je druga tema
:

Tako je,napravili su prvi,digli su buku i ostali posrani.Upravo sa tim Microsoftom koga pominjes su zajedno gurali kapmanju.
To sto je nVidia tehnoloski nadmocnija pa ih je zbrisala i ostavila u prasini sa DX11 nije opravdanje za njihovo kurcenje (od stare slave se ne zivi)

::ONO sto je Atijev goruci problem to su drajverioblem , jer Nvidia ranije dobija igre i samim tim njeni drajveri su uvek bolji (na stranu sto Nvidia sama sponzorise igre koje samim tim favorizuju njene kartice, mada se i AMd dosetio toga pa je i on to krenuo da radi sa DIRT 3
:

To sto nVIDIA ima savrsene programere koji znaju svoj posao je druga stvar a to sto pricas kako se igre optimizuju za nVidia je samo smesan izgovor ili ti spekulacija bez osnove cime se ATI mnogo ranije zaista sluzio u proslosti pa i u buducnosti.
DIRT 2,Alien vs Predator,Dirt 3 itd.. Da ne nabrajam dalje a sto je najsmesnije od svega u vecini tih igara je nV brza konkretnije Dirt 2 i 3 :D BRUKA!

::LIcno, briga me ko ce biti bolji i kada, bitno je da mi krajnji konzumenti imamo neku vajdu od tog sveopsteg rata koji se vodi na trzistu
::Pitao bih te ja gde bi smo svi mi bili da nema toliko hejtovanog AMD-a
::Mislis da bi mogao povoljno da kupujes(Nvidia) graficku kartu da nije njega koji konstantno obara cene
:

:: P.
:: (ovo zadnje su bila retoricka pitanja, i ne bih da inspirisem dalju korespodenciju
::

Da li si nekad cuo do mene da sam rekao da nije dobro sto postoji konkurencija?Nisi naravno jer bi to bilo lose po trziste.Ovde je pitanje samog napretka i jednih i drugih i ko koliko donosi tj gde je cije mesto ,zapravo to o cemu sad pricamo.
Nema nikakav HEJT vec suve cinjnice i istina!

P.S.Sve u svemu citirao si post koji sam Raicu uputio :(

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats @SkyFire 06.06.2011. 19:54 #331604

broj poruka: 4537
Ma daj bre,pusti decka.
Naucice nesto vremenom.
Prica o favorizovanju nvidijinih kartica od strane developera,sto nema blage veze sa istinom.
Sponzorstvo i reklama su jedno a drajveri nesto drugo,ko je Ati-ju kriv sto izbaca neke lose drajvere????
Sami oni.
Miskonius Re: Miskonius 06.06.2011. 20:05 #331613

broj poruka: 4420

:: P.S.Sve u svemu citirao si post koji sam Raicu uputio :

Ispalo je tako, ali ja sporo kucam, a i ne sedim pred kompom non-stop.

nemanja21 Re: @SkyFire 06.06.2011. 20:13 #331621

broj poruka: 1227
Jel znaš ti šta je uopšte sponzorstvo, šta je reklama? Kontriraš sam sebi, komparacije nemogu da se prave sa dve nepoznate.

:: Prica o favorizovanju nvidijinih kartica od strane developera,sto nema blage veze sa istinom
:: Sponzorstvo i reklama su jedno a drajveri nesto drugo,ko je Ati-ju kriv sto izbaca neke lose drajvere???
:: Sami oni.
vladats @nemanja21 06.06.2011. 20:21 #331622

Sponzorstvo u formi reklame na pocetku igre [ jel treba da ti crtam??? ]
nemanja21 Re: @nemanja21 06.06.2011. 20:34 #331624

broj poruka: 1227
To je već nešto drugo, prvobitna formulacija daje neku sasvim drugu konotaciju.
:: Sponzorstvo u formi reklame na pocetku igre [ jel treba da ti crtam??? ]
philaemos ... 06.06.2011. 20:46 #331634

broj poruka: 2743
Samo nek` su nam zivi i zdravi AMD i nVidia, nikada ranije nije bila takva ponuda grafika za te pare, sa takvim performansama... samo neka nastave tako. Jos kada bi intel promuckao malo mozak i usao ozbiljnije na polje grafickih, bilo bi to klanje.

Demon to some. Angel to others.

raic Re: ... 06.06.2011. 20:49 #331637

broj poruka: 9006
Amin, kad smo zadnji put imali da za 150e na igraš skoro sve na max ko gospodin.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

:: Samo nek` su nam zivi i zdravi AMD i nVidia, nikada ranije nije bila takva ponuda grafika za te pare, sa takvim performansama... samo neka nastave tako. Jos kada bi intel promuckao malo mozak i usao ozbiljnije na polje grafickih, bilo bi to klanje.
Scyter Re: 06.06.2011. 20:51 #331639

broj poruka: 8138
A ja mislio da uzmem jos jednu HD 6870, pa u CF, ali izgleda da odustajem od toga. Pre cu sacekati GTX 600/HD 7000, pa da isprobam i to.

vladats @FORUM 06.06.2011. 20:56 #331643

Na ovaj post sam se javio ne kao neki FanBoy nego kao clan foruma koji je hteo da skrene paznju ljudima koji su od skoro na forumu kao i JA.

Molim vas postujte starije clanove foruma kao sto su Raic,Sky,Skyter,Gliga79,Dautovic,Snoopy...itd.
Od tih ljudi puno cete nauciti a ako u startu idete na Svadju,bolje idite odavde.....

Veliki pozdrav od mene.
ilicstefan Ok, po meni vrlo dobro rečeno i bez trunke fanboyizma 06.06.2011. 21:52 #331676

broj poruka: 1577
Mada da nije malo preterano 100% bolje performanse. Ok biće tu poboljšanja ali baš 80% do 100%, deluje malo preterano.

Takođe mnogi zapostavljaju veoma bitne segmente tržišta. Imamo segment jeftinih kartica u kojima definitivno dominira AMD što se tiče cena kvalitet, u srednjem segmentu je takođe dominantan AMD jer su im kartice opet jeftinije od nvidije u tom istom segmentu. E već onaj segment vrhunskih grafičkih kartica drži nvidia neprikosnoveno. Nema šta da se priča, AMD tu jednostavno nema šta da traži. Za nas obične igrače to i nije bitno jer nismo neki entuzijasti ili profi overklokeri. Za nekog drugog ko se time bavi je to već presudna stvar.

Činjenica je takođe da su niži i srednji segment tržišta daleko obimniji od visokog. Može da dođe do obrnute situacije, da nvidia ostane bez kupaca jer su im jednostavno grafičke preskupe za ljude. Bez obzira što su mnogo jače, AMD ipak za manje pare obavi posao isto tako kao i nvidia koja košta daleko više.

Sa druge strane ako i dalje bude bilo onih koji neće gledati na sumu novca koju daju nvidia će i dalje da živi bezbrižno, a AMD će uzimati šta mu ostane.

Da će AMD propasti to je isto teško jer oni su neprikosnoveni u niskom i srednjem delu tržišta. Jedino ako napadnu ta tržišta mogu onda da izguraju AMD iz igre.

Jedno je sigurno, da jedna firma vlada tržištem (AMD ili nvidia), neće biti dobro. Onda će otići cene u nedogled i bukvalno ima da nas muzu kao konzolaše.

Bilo bi dobro kada bi se pojavio još neki proizvođač, ali to teško da će da se desi ikada jer bi ga ovo dvoje odmah izgurali.
tortojed Izgleda da niste ukapirali sta je Sky-ova poenta (ondulirani rok pevač... 06.06.2011. 22:56 #331712

broj poruka: 11023
svakako nije shvatio). Preti enormno povecanje cena, jer AMD nece imati svoga aduta (sto se mene, mada ne SAMO mene, tiče, nije ga imao ni u 5xxx/6xxx serijama, obzirom na nestabilnost rada - kolebljivost fps-a - i neupotrebljivost pod XP-om).

Lično, vise bih voleo da vidim PCIexpress 3.0 sa 32 lanes po jednom slotu, nego drasticno povecanje `transistor count-a` i frekvencija... To, u sprezi sa 4-channel memory na sistemu baziranom na novim (extreme) SandyBridge-evima, bio bi SUROVI pomak napred...

ByTheWay: Miskoniuse, AMD duva NV-u, ali ne za vratom, nego tu negde, oko mooda (sto ovima verovatno prija, obzirom na vrucinu)...

Miskonius Re: Izgleda da niste ukapirali sta je Sky-ova poenta (ondulirani rok pevač... 06.06.2011. 23:15 #331720

Aman, vise dosta!
Ja sam ovaj link postavio da bi bio cisto informativne prirode.
Ono sto je Skyfire propustio da objasni jeste odakle mu tako ojasna ideja da ce Nvidia da napravi duplo bolji GPU?
Jel igra GOLf sa njihovim CEO?
Odakle mu da AMD nema odgovor ?
Jel ga zvao Andrew D telefonom da mu se isplace kako je cela njegova firma otisla u kurac?
Mislim da je on previse ozbiljan da bi davao takvo misljenje neke babe narikace.
Ispada to je to Amd vise ne postoji
Ja Skyfire-u ne osporavam strucnost, vec objektivnost.
A ti malo citaj sta sam pisao...

Phenom II X4 955 BE 3,2GHz
Asus m4a88tv evo usb3
Samsung F3 Spinpoint 1TB
Mushckin 2x2 GB
Msi 6850 Cyclone
Cooler Master 690 II Advanced
Lc power Metatron 650 W
Lg 2243S-PF

:: svakako nije shvatio). Preti enormno povecanje cena, jer AMD nece imati svoga aduta (sto se mene, mada ne SAMO mene, tiče, nije ga imao ni u 5xxx/6xxx serijama, obzirom na nestabilnost rada - kolebljivost fps-a - i neupotrebljivost pod XP-om)
:: Lično, vise bih voleo da vidim PCIexpress 3.0 sa 32 lanes po jednom slotu, nego drasticno povecanje `transistor count-a` i frekvencija... To, u sprezi sa 4-channel memory na sistemu baziranom na novim (extreme) SandyBridge-evima, bio bi SUROVI pomak napred..
Mortificat Re: Re: Izgleda da niste ukapirali sta je Sky-ova poenta (ondulirani rok pevač... 06.06.2011. 23:25 #331724

broj poruka: 3519
Lepo ti je rekao. AMD će sa kajmakom u 28nm, a nV sa Keplerom nastupa takođe u 28nm. AMD je uzgubio prednost koju je imao kod 5xxx serije. Prati malo više i videćeš. Možda on navija malo više, ali sumnjam da će se AMD 7xxx suprotstaviti 6xx seriji. Mark my words.

CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6

:: Aman, vise dosta
:: Ja sam ovaj link postavio da bi bio cisto informativne prirode
:: Ono sto je Skyfire propustio da objasni jeste odakle mu tako ojasna ideja da ce Nvidia da napravi duplo bolji GPU
:: Jel igra GOLf sa njihovim CEO
:: Odakle mu da AMD nema odgovor
:: Jel ga zvao Andrew D telefonom da mu se isplace kako je cela njegova firma otisla u kurac
:: Mislim da je on previse ozbiljan da bi davao takvo misljenje neke babe narikace
:: Ispada to je to Amd vise ne postoj
:: Ja Skyfire-u ne osporavam strucnost, vec objektivnost.
:: A ti malo citaj sta sam pisao..
:: Phenom II X4 955 BE 3,2GH
:: Asus m4a88tv evo usb
:: Samsung F3 Spinpoint 1T
:: Mushckin 2x2 G
:: Msi 6850 Cyclon
:: Cooler Master 690 II Advance
:: Lc power Metatron 650
:: Lg 2243S-PF
:: :: svakako nije shvatio). Preti enormno povecanje cena, jer AMD nece imati svoga aduta (sto se mene, mada ne SAMO mene, tiče, nije ga imao ni u 5xxx/6xxx serijama, obzirom na nestabilnost rada - kolebljivost fps-a - i neupotrebljivost pod XP-om)
:: ::
:: :: Lično, vise bih voleo da vidim PCIexpress 3.0 sa 32 lanes po jednom slotu, nego drasticno povecanje `transistor count-a` i frekvencija... To, u sprezi sa 4-channel memory na sistemu baziranom na novim (extreme) SandyBridge-evima, bio bi SUROVI pomak napred..
obradmi Ne znam da li neko cita link uopste sto je decko dao 06.06.2011. 23:36 #331727

broj poruka: 7737
Nvidia gubi trziste po neverovatnoj stopi 2,5 % u 3 meseca 8 % na godinu dana.
Sad se pitam koju je to prednost AMD izgubio pored ovako poraznog gubitka trzista.
Ja bih stvarno zeleo da Nvidia napravi kartu 3-4 puta brzu od Fermi,ali mislim da ce to efektivno da bude mnogo manje.TMSC ako predje na 28 nm pocetkom 2012 bice dobro.

Po meni pametnije je Nvidia Intelova tik tok strategija ,t.j starija razradjena arhiktetura na manjem procesu ,nego ovo ,da ne ispadne na kraju ko sa Fermi.

NVIDIA has been losing market share as at incredible rate, 2.5% loss in 3 months. 8% loss in 1 year.
Miskonius Re: Ne znam da li neko cita link uopste sto je decko dao 06.06.2011. 23:39 #331729

Nema brate to se samo grafikon gleda i kraj.
Ne mogu da uklonim temu, jer ovo je bez veze...

Asus m4a88tv evo usb3
Samsung F3 Spinpoint 1TB
Mushckin 2x2 GB
Msi 6850 Cyclone
Lc power Metatron 650 W
Lg 2243S-PF

:: Nvidia gubi trziste po neverovatnoj stopi 2,5 % u 3 meseca 8 % na godinu dana
:: Sad se pitam koju je to prednost AMD izgubio pored ovako poraznog gubitka trzista
:: Ja bih stvarno zeleo da Nvidia napravi kartu 3-4 puta brzu od Fermi,ali mislim da ce to efektivno da bude mnogo manje.TMSC ako predje na 28 nm pocetkom 2012 bice dobro
:: Po meni pametnije je Nvidia Intelova tik tok strategija ,t.j starija razradjena arhiktetura na manjem procesu ,nego ovo ,da ne ispadne na kraju ko sa Fermi
:: NVIDIA has been losing market share as at incredible rate, 2.5% loss in 3 months. 8% loss in 1 year.
SkyFire Bravo. 07.06.2011. 02:21 #331801

broj poruka: 18472
@ilicstefan
Fin rezime i poprilicno odmeren post.To cenim.
No obzirom da mene ova tematika jako zanima ukazacu ti na sitne greske.
Kazes da u srednjem segmentu vlada AMD?
U srednji segment ili ti mainstream spadaju karte GTX460 - najprodavanija karta ,danasnji GTX560 i GTX 560 Ti (koji je izuzetno popularan) AMD nema ovde adekvatnu konkurenciju perf/kvalitet/spec/cena !Ima Barts koji je sam po sebi prenapregnut chip koji opet cenovno zalazi u rang sa GTX560 od kojeg je sporiji i tuzno ali istinito 6950 Cayman spada u mainstream (srednji visi segment) gde je u rangu sa GTX 560 Ti od kojeg je po specifikacijama losiji!
Ako mislis na karte poput GTX550 i 6790 to spada u srednji nizi segment a posle njih dolazi low ili ti najnizi!
Realno gledano u srednjem nizem segmentu gde bi se trazio takav balans da karta daje odredjene performanse dobro cenovno pozicionirana sa normalnom potrosnjom nema ni jedna ni druga strana tj nisu se nesto proslavili.Sto se tice derivata low segmenta tu ne vidim neke razlike niti sam to nesto proucavao ali rekao bih da je to poprilicno slicno..

U globalu kada pogledas GTX5xx serija je ostavila trag na trzistu i nVidia je izasla kao uspesnija i kompletnija .

Sto se mene tice i pracenja celokupnog zbivanja trzista,napretka u GPU razvoju i same tehnologije AMD/ATI je sferama iza nVidia,to zna svako bolje upoznat i ozbiljniji igrac na ovom polju.Dokaz superiornosti i samih mogucnosti jeste i munjeviti povratak sa GTX4xx na GTX5xx i apsolutnu pobedu pored svih nedaca i kasnjenja tj prednosti ATI od citave dve serije!
Ja njih gledam samo kao nekog ko se trudi da doprinese trzistu,nekog ko je drugi igrac i jedina konkurencija i kao sto rece tortojed dobro je da su tu jer bi nVidia sad bila monopolista.
Koga interesuje poredjenje tehnologija i rezime stoji ovde :

http://spedr.com/7rhDMttw

Sto se tice `prognoze` napretka u performansama to moze vrlo lako da se izracuna kroz tranzistore,cuda jedinice i frekvenciju itd..u odnosu na proizvodni proces!

A obzirom na cistu logiku i vec vidjeno cak ne mora ni to pa iz toga sleduje jako prosto poredjenje..

7800 GTX - 8800 GTX (I vise nego duplo jaci) koliko me secanje sluzi ovde je razlika kao izmedju GTX280 i danasnjeg GTX580!
8800 GTX - GTX280 (Duplo jaci,equal ili ti brzi od 9800GX2)
GTX280 - GTX580 (Preko 100% jaci,GTX480 equal sa GTX295 + 20% )
GTX580 - GTX680 ??? (28nm,32nm se proskocio) Ja znam koliko mogu da ocekujem od Keplera a vi razmisljajte :)

Ovo nisu nagadjanja vec neke stvari koje su sasvim realne.

AMDizacija

DmasteRNo1 Joj što volim ovakve teme 07.06.2011. 07:08 #331822

broj poruka: 6108
gde se priča o stvarima koje treba da se pojave jednog lepog dana kad sunce bude sijalo. Odmah se jave dežurni kenjatori da iznesu svoja očekivanja, jer oni kao znaju čak i ono što ljudi koji prave grafičke čipove još uvek ne znaju.

AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS

TheBear Re: Miskonius 07.06.2011. 08:42 #331825

broj poruka: 6502
Ovo za Eyefinity si tako odvalio, a nisi ga ni probao garant, zdepasti likovi ?

Ti zdepasti likovi se pojavljuju u igrama koje nisu widescreen prilagodjene, odnosno tom foramtu u koejm prikazuju 3 monitora. Evo za Black Ops resenje recimo:
http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=20913

Za svaku igru moze da se podesi da prikaz bude kako treba.

Jedina mana je sto treba jaka karta.

Stvar je odlicna i nije nikakav marketinski potez ne lupetaj.

Odvala broj dva, potrosnja: `Nvidia je mnogo brza u odnosu na to koliko trosi` haha.

Kolko si se zaneo to je neverovatno u ovom postu.

:: ::Eto ti ispadoh AMD navijac..
:: :
:: Ne ispada nego jesi.Po nacino ophodjenja,zustrini pisanja i postavljanja iznad nekog u ovom slucaju mene a tanak si da bi samnom o tim stvarima pricao bez uvrede
:: A pre svega govori i masina koju imas na ciju vodenicu vuces vodu .
:: ::Evo i ovo i ja da se raspravljam oko ovakvih stvari, stvarno nemam nameru
:: ::GTX 590 i GTX 295 su DUAL GPU kartice, a ne ne single gpu..
:: Ko je pomenuo GTX590?Odakle si izvukao GTX295 iz konteksta kada sam ga samo pomenuo kao pandan GTX480 po snazi kao narednoj generaciji ili ti GTX580 sa jos 20% poboljsanja u odnosu na GTX480
:: ::Cayman je uradjen u 40nm proces
:: So???Pa i Cypress je bio
:: ::Jos se secam kada su predstavljali Fermi pre godinu i po dana, i kada su ih novinari (na osnovu slika) provalili da je ta kartica u stvari bila maketa a ne referentni model, sto je Nvidia (pod pritiskom naravno) i priznala jer njihov `model nije bio bas reprezentativan`
:: Tacno.Morali su pod pritiskom da se sluze `lazima` da bi fanove smirili dok problem ne rese
:: ::Ati je bolji po pitanju CF
:: Nikad nije bio bolji od SLI ,samo je ispravljen sa Cayman generacijom a opet je losiji od SLI koji i dalje bolje skalira.A o SLI nemam nameru da ti objasnjavam od cega sve zavisi i kad i kako skalira pod kojim uslovima.To je tek spansko selo za tebe :
:: ::,eyefinitiya
:: Kerov qrac koji nicemu ne vredi.Prvo nemas realan prikaz slike vec zdepaste likove i modele
:: Drugo svi ti sistemi sa razdeljenim ekranima smetaju oku zbog okvira monitora
:: Marketinski potez,veoma malo primenjen a da jos nadodam da ne podrzavaju sve igre eyefinity
:: ::potrosnj
:: Pa nebih sad bas bio siguran sudeci po poslednjoj generaciji karti
:: A realno gledano Nvidia je mnogo brza nego sto trosi u odnosu na ATI sto je opet u daleko boljoj proporciji
:: ::a stigao ih je i po pitanju 3D-
:: Gde stigao?Kod ok i korala? :D Ma daj.
:: ::tako da Nvidia nema vise ni taj kec u rukavu. Prvi je napravio Direct X 11 karticu (A taj Direct X kontrolise jos jedan monoploista Microssoft, ali to je druga tema
:: Tako je,napravili su prvi,digli su buku i ostali posrani.Upravo sa tim Microsoftom koga pominjes su zajedno gurali kapmanju
:: To sto je nVidia tehnoloski nadmocnija pa ih je zbrisala i ostavila u prasini sa DX11 nije opravdanje za njihovo kurcenje (od stare slave se ne zivi
:: ::ONO sto je Atijev goruci problem to su drajverioblem , jer Nvidia ranije dobija igre i samim tim njeni drajveri su uvek bolji (na stranu sto Nvidia sama sponzorise igre koje samim tim favorizuju njene kartice, mada se i AMd dosetio toga pa je i on to krenuo da radi sa DIRT 3
:: To sto nVIDIA ima savrsene programere koji znaju svoj posao je druga stvar a to sto pricas kako se igre optimizuju za nVidia je samo smesan izgovor ili ti spekulacija bez osnove cime se ATI mnogo ranije zaista sluzio u proslosti pa i u buducnosti
:: DIRT 2,Alien vs Predator,Dirt 3 itd.. Da ne nabrajam dalje a sto je najsmesnije od svega u vecini tih igara je nV brza konkretnije Dirt 2 i 3 :D BRUKA
:: ::LIcno, briga me ko ce biti bolji i kada, bitno je da mi krajnji konzumenti imamo neku vajdu od tog sveopsteg rata koji se vodi na trzistu
:: ::Pitao bih te ja gde bi smo svi mi bili da nema toliko hejtovanog AMD-a
:: ::Mislis da bi mogao povoljno da kupujes(Nvidia) graficku kartu da nije njega koji konstantno obara cene
:: :: P.
:: :: (ovo zadnje su bila retoricka pitanja, i ne bih da inspirisem dalju korespodenciju
:: Da li si nekad cuo do mene da sam rekao da nije dobro sto postoji konkurencija?Nisi naravno jer bi to bilo lose po trziste.Ovde je pitanje samog napretka i jednih i drugih i ko koliko donosi tj gde je cije mesto ,zapravo to o cemu sad pricamo
:: Nema nikakav HEJT vec suve cinjnice i istina
:: P.S.Sve u svemu citirao si post koji sam Raicu uputio :
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Miskonius Re: Re: Miskonius 07.06.2011. 08:49 #331826

Forget it, Medo ne daj mu inspiraciju...

Asus m4a88tv evo usb3
Samsung F3 Spinpoint 1TB
Mushckin 2x2 GB
Msi 6850 Cyclone
Lc power Metatron 650 W
Lg 2243S-PF

:: Ovo za Eyefinity si tako odvalio, a nisi ga ni probao garant, zdepasti likovi
:: Ti zdepasti likovi se pojavljuju u igrama koje nisu widescreen prilagodjene, odnosno tom foramtu u koejm prikazuju 3 monitora. Evo za Black Ops resenje recimo
:: http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=2091
:: Za svaku igru moze da se pdesi da prikaz bude kako treba
:: Jedina mana je sto treba jaka karta
:: Stvar je odlicna i nije nikakav marketinski potez ne lupetaj
:: Odvala broj dva potrosnja: `Nvidia je mnogo brza u odnosu na to kolik otrosi` haha
:: Kolko si se zaneo to je neverovatno u ovom postu
TheBear Re: Re: Re: Miskonius 07.06.2011. 08:57 #331827

broj poruka: 6502
Joj a ovaj poslednji post, hahaha...l

Barts prenategnut, 6950 mainstream ?

Koliko vidim nVidia je isto pocela da nateze karte da bi se nosila sa Barts-om. Pa smo tak odobili gomile fabricki klokovanih GTX 460 i sada GTX 560 karti koje bi bile tu negde sa default modelima 6850 i 6870...

A sto se tice te jadne 6950 mainstream karte, klokovana prestize GTX 570 tecu najbrzu kartu iz nVidia-e, dobar taj mainstream kod AMD-a :)

:: Forget it, Medo ne daj mu inspiraciju..
:: Phenom II X4 955 BE 3,2GH
:: Asus m4a88tv evo usb
:: Samsung F3 Spinpoint 1T
:: Mushckin 2x2 G
:: Msi 6850 Cyclon
:: Cooler Master 690 II Advance
:: Lc power Metatron 650
:: Lg 2243S-PF
:: :: Ovo za Eyefinity si tako odvalio, a nisi ga ni probao garant, zdepasti likovi
:: :: Ti zdepasti likovi se pojavljuju u igrama koje nisu widescreen prilagodjene, odnosno tom foramtu u koejm prikazuju 3 monitora. Evo za Black Ops resenje recimo
:: :: http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=2091
:: :: Za svaku igru moze da se pdesi da prikaz bude kako treba
:: :: Jedina mana je sto treba jaka karta
:: :: Stvar je odlicna i nije nikakav marketinski potez ne lupetaj
:: :: Odvala broj dva potrosnja: `Nvidia je mnogo brza u odnosu na to kolik otrosi` haha
:: :: Kolko si se zaneo to je neverovatno u ovom postu
:: :: ::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Antimatery Daj boze samo 07.06.2011. 09:02 #331828

broj poruka: 997
da TMSC odradi posao na vreme. Vreme ce sve pokazati cuveni fermi GTX 480 i 470 moze da se dogodi svima i NV-u i AMD-u mada ne bi trebalo, a arhitektura kod NV-a ako se menja moze doneti mnogo brze cipove, kao prvo redizajnira se sam sejder (stream procrsor `sp` ) pa tako on moze da bude brzi od prethodne generacije klok za klok,mogu ga i dupo `ojacati` i izbaciti opet kartu sa 512SP kao GTX580 a bice brza, to su stvari koje neznamo i koje inzinjeri u labaratorijama odlucuju oko te same optimizacije, pa jos da dodamo da ce mnogo vise SP-a stati u cip, pa zatim vise frekvencije koje ce ocigledno biti postignute, pa zatim veoma je moguce da ce magistrala biti 512bit, pa jos neke optimizacije sve u svemu moze vise nego 50% ali da li ce? Nekada sam bio u zabludi da se ove kompanije `prosto` dogovaraju pa da nv izbaci malo brze od buduce AMD ponude namerno sta znam...
Nema sta da uporedjujemo prethodne generacije GTX2xx seriju bi smo trebali uporediti sa GTX3xx koje nema, no dobro desilo se radili si jako komplikovan cip...

Sve je relativno !!!

Miskonius Re: Re: Re: Re: Miskonius 07.06.2011. 09:11 #331829

Covek je setajuca (ili kuckajuca) masina za zamenu teza i stvarno ne bih voleo da vidim jos jedan njegov post od nekoliko hiljada karaktera koji zauzima pola stranice. Svako ko imalo prati hardver ili hoce da prati (i pri tom ima trunku pameti) zna kako stoje stvari...
Citao sam ja neke njegove maratonske rasprave na forumu, da sam ga se setio (morao sam, ali eto nisam) ne bih ni u ludilu stavljao ovo...
Samo iskuliraj... :-)

P.S.

Drzim te za rec za onaj CFX 6850-ica
pozdrav

Asus m4a88tv evo usb3
Samsung F3 Spinpoint 1TB
Mushckin 2x2 GB
Msi 6850 Cyclone
Lc power Metatron 650 W
Lg 2243S-PF

:: Joj a ovaj poslednji post, hahaha...
:: Barts prenategnut, 6950 mainstream
:: Koliko vidim nVidia je isto pocela da nateze karte da bi se nosila sa Barts-om. Pa smo tak odobili gomile fabricki klokovanih GTX 460 i sada GTX 560 karti koje bi bile tu negde sa default modelima 6850 i 6870..
:: A sto se tice te jadne 6950 mainstream karte, klokovana prestize GTX 570 tecu najbrzu kartu iz nVidia-e, dobar taj mainstream kod AMD-a :
:: :: Forget it, Medo ne daj mu inspiraciju..
:: :: Phenom II X4 955 BE 3,2GH
:: :: Asus m4a88tv evo usb
:: :: Samsung F3 Spinpoint 1T
:: :: Mushckin 2x2 G
:: :: Msi 6850 Cyclon
:: :: Cooler Master 690 II Advance
:: :: Lc power Metatron 650
:: :: Lg 2243S-PF
:: :: :: Ovo za Eyefinity si tako odvalio, a nisi ga ni probao garant, zdepasti likovi
:: :: :: Ti zdepasti likovi se pojavljuju u igrama koje nisu widescreen prilagodjene, odnosno tom foramtu u koejm prikazuju 3 monitora. Evo za Black Ops resenje recimo
:: :: :: http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=2091
:: :: :: Za svaku igru moze da se pdesi da prikaz bude kako treba
:: :: :: Jedina mana je sto treba jaka karta
:: :: :: Stvar je odlicna i nije nikakav marketinski potez ne lupetaj
:: :: :: Odvala broj dva potrosnja: `Nvidia je mnogo brza u odnosu na to kolik otrosi` haha
:: :: :: Kolko si se zaneo to je neverovatno u ovom postu
:: :: :: ::
Antimatery Za nas obicne (obicnjake i tako tu boraniju) :) 07.06.2011. 09:17 #331830

broj poruka: 997
Mnogo je bitnija karta od 100-250e, mozda mogu da se zabrinu entuzijasti (ako uistinu AMD ne modernizuje arhitekturu) sto ce svoje top NV kartice placati mnogo jel konkurencije nema,a AMD entuzijasti sto nemaju dostojnu top karticu, mislim i da sa caymanom plus 28nm AMD ce moci da ponudi sasvim zadovoljavajuce performance za trenutne i buduce igre, sa kojima ce biti zadovoljno preko 90% ljudi i vise sem entuzijasta...

Sve je relativno !!!

obradmi .... 07.06.2011. 10:53 #331839

broj poruka: 7737
Nema Nvidia lose karte pa da se kaze da zbog toga gubi trziste.Kod NVidia je problem
cenovno pozicioniranje ,da je ponudila u svakom segemntu 10 % jeftinije karte
od Radeona itekako bi se ove brojke preokrenule u njenu korist.
Da li to Nvidia nece ili ne moze (cena proizvodnje) to je drugo pitanje

Nvidia gubitak trzista se vezuje za izlazak HD 5xxx serije,tako pise na ovom linku.
Ako se analizira sta to ima Radeon sto nema Nvidia od te serije,to je bas eyefinity.
Kod pojedinih modela cak do 6 nezavisnih dipsleja (boja ,contrast ,refresh rate itd..pojedinacno ili spajanje)

Takodje na ovom linku su skepticni po pitanju Keplera:

Suocavamo se sa novom arhikteturom i novim fabrickim procesom u isto vreme ,ovo (obicno)rezultuje sa losom proizvodnjom i losim perfomanasama.

We are dealing with a completely new architecture, AND a new fab process at the same time this generally results in delays, bad yields and possibly poor performance.
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs