Covek ima ocilgledan problem sa napajanjem, sto moze da resi za minimalnih 30 i nesto evraa. Gde si sad nasao da ga posavetujes za jos 300 evra za nov procesor+maticnu+memoriju ? Potpuno je nebitno sto sve to moze da uzme za nekih 200 evra (i to da valja) . U kojoj prodavnici radis u Zajecaru da znam da te preporucim? XD
Ne mora bas 300eu , ali ce morati da menja platformu sigurno za noviju. Meni ni na Intel Qvad-u nije radila kako treba
:: 1) Napajanje mora biti bolje od LC Power 600H tako da je Ishmerish predložio adekvatna napajanja :: :: 2) Veoma je česta pojava da kombinacija dual core procesora i nvidia gtx460 kartice izaziva low gpu usage u igrama i da iste seckaju a ne treba da seckaju :: :: Itekako je nužno da harry87 kupi bolje napajanje ali iskreno ne verujem da će mu to pomoći da reši low gpu usage problem :: :: harry87 :: Kada zameniš napajanje ukoliko problem opstane onda imaš dve solucije : :: 1) da rodiš mečku od cca 300e za jedan procesor sa 4 jezgra, jednu matičnu ploču i i 4 gige ddr3 memorije :: 2) Da pokušaš da zameniš nvidia gtx 460 za Ati 6850 jer priča se da Atijeve kartice nemaju takve probleme sa dual core procesorima :: :: ___________________________________ :: :: Phenom II X4 955BE @3.6 Ghz, GA-MA790XT-UD4P, Sapphire 6850 1GB DDR5, Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1800 CL8, CM Hyper 212, Samsung F3 1TB + WD640AAKS, Corsair TX750W, Chieftec CH-05B-B-OP, Prestigio P3222W :: ::
Ali postoji i mogucnost low GPU usage, to se lako proverava, instaliras MSI Afterburner i gledas history kakav je usage bio dok igras igricu. Ima i AMD taj problem. Ja imam intel dual core klokovan na 3.72Ghz, AMD 5850 klokovanu na 900/1200 sa 4GB RAM-a i secka mi WoW. A to je igrica sa praistorijskim engine-nom kao i CS. FPS zakucan na 60, a secka kada se pomeris... Ortak ima AMD 5770 koja radi na default i ima quad core i7 750 i radi mu WoW bez problema.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Odma pozovi ili odi gde si karticu uzeo i zameni je za 6850 ili bilo koju amd kartu. Pa pisano je milion puta o tome al aj se malo ponovim. Nvidia je mangup i nije napisala da ti treba puno jaci procesor.Realno taj procesor je slab za bilo koju kartu jacu od recimo 5750. Da skratim imam amd phenom II x4 940 i ne radi kako treba ni sa tim. Kad kloknem na 3.6 onda je vec bolje ali nije to to.Imam i amd 6950 koja i na atlon II x2 radi veoma dobro. Fermi jede procesor, zeznuli su tu žestoko a narod nisu obavestili pa se milion njih misleci da ce jeftinim apgrejdom sa gtx 460 i starom konfiguracijom jeftino proci polomili nos i izgubili živce. Znaci imas 2 resenja ili novu maticnu i procesor (mada bi možda sa nekim q 9xxx ako oce na tu plocu verovatno zavrsio poso) ili drugo mnogo ekonomicnije i razumnije a to je ono što sam na pocetku napisao `zamena za amd 6850`
Ne radim ni u jednoj prodavnici niti sam bilo kakav serviser niti želim da se bavim tim poslovima.
Što se low gpu usage tiče ti izgleda nisi obavešten da nvidia gtx 460 ima velikih problema sa dual core procesorima i da to nema nikakve veze sa napajanjem. Video sam na dosta foruma po internetu da su korisnici imali problem sa ovom kartom kada su pokušali da je koriste sa dual core procesorom a već su imali brendirana napajanja.
Bilo je slučajeva da se taj problem sa gtx 460 javljao i sa quad core procesorom koji imam ja. Jedino je bilo sigurno da se problem ne javlja na Intel core i5 i i7 procesorima sa minimum 4 jezgra.
Ja sam se isto prelamao od početka godine između nvidia gtx 460 i Ati 6850 i pre više od mesec dana sam zbog gornjih problema sa nvidia karticom kupio ipak Ati 6850 i veoma sam zadovoljan mojim izborom.
:: :: :: Covek ima ocilgledan problem sa napajanjem, sto moze da resi za minimalnih 30 i nesto evraa :: Gde si sad nasao da ga posavetujes za jos 300 evra za nov procesor+maticnu+memoriju :: Potpuno je nebitno sto sve to moze da uzme za nekih 200 evra (i to da valja) :: U kojoj prodavnici radis u Zajecaru da znam da te preporucim :: XD
I da sad vidoh za napajanje.Nema veze sa ovim sto ti se desava al tTo ti napajanje nece dugo izdržati i trebalo bi da se zameni jer gtx 460 troši podosta struje pa cak i da zamenis sa 6850 trebalo bi da se promeni. Samo kaži kad si grafiku uzo i gde mada trebalo bi da ti lako to zamene.Nazovi objasni lepo problem i ako su normalni zamenice ti.
Uzo sam u win win-u i sad cu da ih zovem da vidim sta i kako ma ima da mi zamene !! Hvala jos jednom ipak mi je do kraja dana doslo najracionalnije resenje i nadam se najbolje !! poz :-D
Nigde nisam rekao da je lc bolji od gore navedenih, covek kaze da mu je frka za napajanje-novcano pa sam dao savet za minimum a ne maximum.
To napajanje koje vecina pluje savrseno radi svima. Ako kod mene dakle gtx470 koja jebe oca koliko trosi ,i nijedna 460 ne moze da se poredi po temperaturi grejanju i potrosnji + x6 cpu 1055 sa 4 stapa rama i 5 ventilatora sa 1x hdd i 1x optikkom to napajanje tera godinu dana bez ikakvih problema , sto ne bi njegovu skoro duplo manjeg potrosaca od kompa?
:: @Dexter: Sto brate predlazes to sranje?, ja ne kontam kada je postao trend da se to napajanje stavlja rame uz rame sa ovima koje sam ja naveo i kada i od strane koga je izvadjeno iz OFFICE range-a?? :: :: Ovi gore navedeni su minimu za normalne masine danas a to sto par likova imaju taj H LC i jos ih nije kremirao nikako ne znaci da je dobro a jos manje preporucljivo za gamerske masine.. ::
Gledao sam da za 6850 bi morao da doplatim bar 10-20 e sto mi se ne doplacuje posto i kad sam ovu kupovao zacrto sam da dam do 130e, jel 6790 toliko losa da je ne vredi menjati za nju ???
Sad nesto gledam na sajtu Problem je sto imaju samo MSI OC-edition i ni jednu vise, a ona je skuplja od 460 , i to solidno (3000+).
:: Nemoj 6970 trazi 6850 :: Ako se ne uklapaju trazi pare nazad :: :: :: :: ATI 679 :: :: Sta mislite da za ovu zamenim posto ovu imaju u cenovnom rangu ?? :: :: :: ::
od predlozenog, a vec zoves da menjas kartu. Pusti furmark i javi sta se desava. Ako furmark radi bez problema, znaci da nije do napajanja, nego je pow gpu usage i treba da menjas kartu. Ako zakuca komp znaci da ce ti novo napajanje resiti problem. Ne trci pred rudu. Ako vec menjas kartu menjaj za 6850 i doplati za nju ako treba, dobra je to karta. Ne uzimaj 6790, slabija je znatno od 6850
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Nope, 6790 je u rangu sa 5770 ! Ili trazi pare nazad pa se stekaj za 6850 (moja preporuka), ili uzimaj 5770.
:: Gledao sam da za 6850 bi morao da doplatim bar 10-20 e sto mi se ne doplacuje posto i kad sam ovu kupovao zacrto sam da dam do 130e, jel 6790 toliko losa da je ne vredi menjati za nju ???
To se tako zove. Ni tamo ni ovamo. Iskreno mnogo je dati za 6850 ovolike pare, a drugo nemas jer si uslovljen. Sad treba biti pametan? Idi na 5770, jeste slabija od obe, ali je ok.
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
Re: Re: Panto dobar si za Pc servisera i prodavca...
16.06.2011. 18:58
status: user broj poruka: 4420
Ma gde ga ocepi za 300 evra, to mi je zvucalo cudno. Kako god treba da znas da je na ovom forumu nepreporucljivo pricati lose o Nvidiji (koliko god to bilo tacno ) stoga ocekuj opasan protivudar. Inace za ovo low gpu usage nisam znao, to priznajem. Ali valja razjasniti sta je Microstatering a sta posledice low gpu usage-a. Ja sa mojom 6850 cesto imam seckanja, iako su mi frejmovi i vise nego dovoljni.(procesor mi je isti kso i tvoj) Ali to je za drugu temu...
:: Ne radim ni u jednoj prodavnici niti sam bilo kakav serviser niti želim da se bavim tim poslovima :: :: Što se low gpu usage tiče ti izgleda nisi obavešten da nvidia gtx 460 ima velikih problema sa dual core procesorima i da to nema nikakve veze sa napajanjem. Video sam na dosta foruma po internetu da su korisnici imali problem sa ovom kartom kada su pokušali da je koriste sa dual core procesorom a već su imali brendirana napajanja :: :: Bilo je slučajeva da se taj problem sa gtx 460 javljao i sa quad core procesorom koji imam ja. Jedino je bilo sigurno da se problem ne javlja na Intel core i5 i i7 procesorima sa minimum 4 jezgra :: :: Ja sam se isto prelamao od početka godine između nvidia gtx 460 i Ati 6850 i pre više od mesec dana sam zbog gornjih problema sa nvidia karticom kupio ipak Ati 6850 i veoma sam zadovoljan mojim izborom. :: :: ___________________________________ :: :: Phenom II X4 955BE @3.6 Ghz, GA-MA790XT-UD4P, Sapphire 6850 1GB DDR5, Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1800 CL8, CM Hyper 212, Samsung F3 1TB + WD640AAKS, Corsair TX750W, Chieftec CH-05B-B-OP, Prestigio P3222W :: :: :: :: :: :: :: Covek ima ocilgledan problem sa napajanjem, sto moze da resi za minimalnih 30 i nesto evraa :: :: Gde si sad nasao da ga posavetujes za jos 300 evra za nov procesor+maticnu+memoriju :: :: Potpuno je nebitno sto sve to moze da uzme za nekih 200 evra (i to da valja) :: :: U kojoj prodavnici radis u Zajecaru da znam da te preporucim :: :: XD
menjaj kartu. Sa 5770 se neces naigrati u visokoj rezoluciji sa odvrnutim detaljima. 6850 je mnogo bolji izbor. Uzmi pare nazad pa pazari u nekoj drugoj radnji.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
:: menjaj kartu. Sa 5770 se neces naigrati u visokoj rezoluciji sa odvrnutim detaljima. 6850 je mnogo bolji izbor. Uzmi pare nazad pa pazari u nekoj drugoj radnji :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
Ti mozes da dobijes pare nazad, to nemoj da te lazu. Razlika izmedju 6790 i 5770 je nekih 5%. Istina 6790 bolje radi teselaciju ali takva je situacija, Bolja ti je 6850. ako nista drugo, uzmi pare strpi se malo i cene ce pasti, ionako vec nenormalno padaju...
:: Znaci da uzmem 5770! i da zavrsim posao i jos cu da dobijem 50e nazad :-D??!?!? :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.