treba mi savet od onih koji su upoznati sa oscilacijom cena grafulja
STRANA 2 OD 2
Gare87
Re: evo ja sam uzeo hd 6870
21.06.2011. 13:37
status: user broj poruka: 4727
+1
@ribolovac, nisi shvatio uopste poentu onogoa sto sam pisao i sto je pisao cicija, pa da ponovim: DAKLE KO NIJE OKORELI GAJMER I NIJE MU BITAN SVAKI JEBENI FREJM SA ZILIONSKIM AA I AF TAJ NARAVNO DA NECE DA SE ISPRUZI ZA KARTU OD 300e NEGO CE DA DA NA NESTO PAMETNIJE!! Nisam pljuvao nikog, ako ti tako mislis, uopste me ne interesuje, da ponovim jos jednom, bolje je dati za nesto drugo ostatak od para i plus uzeti neku solidnu kartu koja ce da ti zavrsava posao sa svim igrama(da nisu bas jedva low detalji).......ali to je izbor do ljudi, ja sam samo pisao sta bi ja uradio i kako bi trebali i ostali da rade koji se nisu zapalili za AA i AF, uber, gruber, ultra super megasampling .) :)
:: za 16.200 i zaista sam prezadovoljan i tek cu biti prezadovoljan kad izacu neke igre koje cekam ovog leta :: :: A sto se tice crysisa,to sranje moj racunar videti nece,pa zabole kako radi .
Cicija je za nesto upravu 100% za nesto nije , + preteruje i za ono sto je upravu, ali ima logike u onome sto prica , ali je jbg extreman je malo vise...
Kad neko razmatra kartu od 300 eura naravno da je gamer ili ti voli da se igra u fulu i opusteno bez trzavica. Zasto predpostavljas da nije gamer i da nema pojma o hardveru, pa mu nameces neka resenja koja nemaju mnogo veze sa tematikom? Preterujete i ti i cicija. Za ciciju sam mislio da pljuje, zasto si se ti nasao prozvan nije mi jasno.
@Dexter013 Extreman je previse
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
E pa meni je bitno kada proilazim kroz igru da ne pogledam na neki prozor i od glave neprijatelja koja viri pomislim da je nesto drugo jer se stapa sa prozorom, hocu da pucam na lubenice, eto i gotov, hocu da pucam na burice i necu priliko mneksplozije da imam mikrosekundu stajanja, eto to mi je. Necu da u toku okretanja promasim neprijatelju glavu jer je mis zalelujo zato sto ne moze da podnese AA. Meni je to bitnije nego da imam procesor ciji rad necu osetiti nikada sem ako pozajmim racunar nekome da obradi nesto.
Mislim da onog koji razmatra kartu od 300 eura, a pritom ima kartu od 140-150+ jednostavno svrbi novac. U toj situaciji se samo ispoljava `bolest` koju je nametnulo potrosacko drustvo...`Jaoo vidi, kad napucam sve do kraja spusti se na 25 frejmova, aj da dodam jos duplo kesa da radi na 3 vise.` MA DAJ @cicija je upravu za 570 i njoj slicnim karticama..To su karte za vise monitora i to je to..
trenutno imam 5670 i ume dobro da seca na high detaljima,a ja bih uzeo neku karticu na kojoj cu moci makar 2,3 godine da igram na high detaljima u rezoluciji 1920x1080 da uzmem i da ne mislim na to vreme o kupovini druge kartice.
KO je lood da kupi gtx 570 kad je to solabljenja gtx 580 karta naravno ko se vodi prema kesu uzece je i za par meseci ce se kajati, sada je razlika za jedno 70-80 e u prodavnicama...
Dali se vredi strpeti, vredi, kriza je svuda i cene bas opadaju bas sam od skora obiso par prodavnica, PS nemojte gledati cene po njihovim sajtovima nisu prave sad ostaje pitanje kolko dugo cekati da nebi nestale kod dobavljaca i onda PRC :D
Ja sam za moje lepotice pre 3 god kesiro 400 evra i evo jos danas se lepo igram kupio sam 2 xfxf gtx 260 sada recimo 1 gtx 570 za te pare a obe su bile high end karte svog vremena HM.
Mnogo nas karaju ova nVidia i AMD jer cilj je zaraditi pare...a mi da cekamo popuste :D pozz
Inace sto se tice teme, nije napisao da bas hoce tako neku mnogo jaku kartu, nego da je planirao da nju kupi, pa sam ja napisao da moze i za manje para da se uzme dobra karta koja tera sve naslove na high pa cak i vise od toga......
Tako da nemam vise sta da dodam ovde, ako zeli moze da ceka da padne cena za koju hiljadu, ali ja bih sada trenutno da imam, ovu moju prodao i uzo neku 68** kartu ili gtx 560, trenutno je sve preko gtx 560 preskupo i nikad ne bih dao toliko para za graf kartu.......
:: Kad neko razmatra kartu od 300 eura naravno da je gamer ili ti voli da se igra u fulu i opusteno bez trzavica. Zasto predpostavljas da nije gamer i da nema pojma o hardveru, pa mu nameces neka resenja koja nemaju mnogo veze sa tematikom? Preterujete i ti i cicija. Za ciciju sam mislio da pljuje, zasto si se ti nasao prozvan nije mi jasno :: :: @Dexter01 :: Extreman je previs :: :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
I sa tom karticom možeš da igraš sve što poželiš u 1280x1024 na ultra giga high ... .Šta ti vredi 1920x180p ako imaš monitor od 19 ili 21 inč?!? Da nećeš možda da primetiš razliku?!? Hoćeš ali u qurchy.
OSTALIMA:
Da razjasnim paljevinama: Razlog mog pisanja je bio taj da je neko rekao da će i GTX570 od 300€ biti zastareo za 6 meseci. Nije teško mamlazima da se vrate unazad i pogledaju ko je to napisao. Ako je tako, zašto baciti 300€? I što se pojedini našli prozvanim?!?
Dalje ... i sa 5770 može sve na 1920x1080 i da ne secka i lažu opet oni koji su platili kartice 300€ da to ne može ... .Da ne spominjem GTX 460 ili GTX 470 ili suparnike ATI 6850 i 6870 .... Sve te kartice u zavisnosti od proizvodjača koštaju od 120-180€ .... Platiš prosek 150€ i uživaš u 1920x1080 u narednih 3 god. To što neka igra ne dozvoljava AA 16x i secka nije DO KARTICE već do samo igre koja je tako pisana NA ZAHTEV proizvodjača hardvera. Nije namerno optimitovana kako bi mogla da izmuze hardverske pare od raznih `ribolovaca` i naivčina. Kapirate?!?
Sada da kupite tu karticu od 300e, pojaviće se neki novi CRISYS koji će seckati i na 1280x1024 sa karticama od 300€ i nateraće vas TA JEDNA JEDINA IGRA da zbog toga potrošite još 300€. Neko će reći, `imam pa šta`. To je u redu, ali i veverice imaju krznasti rep i niko ih ne smatra preterano pametnim životinjama. Eto. Vi se nadajte da će sve moži u full hd i narednih 3 god. sa karticom od 300€, ali MOLITE BOGA da se ne pojavi neka namerno neoptimizovana igra več sledećeg meseca, koja će osobama poput `ribolovca, tortojeda, skyja,...` i raznih budaletina zgrnuti lovu ... Ili su to samo prodavci koji pale ostale, dok sami imaju integrisane ploče, ostaje otvoreno pitanje!
:: :: :: :: trenutno imam 5670 i ume dobro da seca na high detaljima,a ja bih uzeo neku karticu na kojoj cu moci makar 2,3 godine da igram na high detaljima u rezoluciji 1920x1080 da uzmem i da ne mislim na to vreme o kupovini druge kartice.
Razlozi: Ovde ima mnogo seratora koji samo trabunjaju i filozofiraju misleci da su najpapetniji u porodici samim tim najpametniji u zgradi e a sad posto su najpametniji u zagradi verovatno su najpametniji u celoj ulici i okolini sto pak samim tim povlaci da su verovatno najpametniji u celom gradu... i naravno buduci da im nema ravnog u gradu Srbistan se podrazumeva kao njihov RELM... E sad posto verovatno shvataju da su srbi nema pametnijih u ovom delu univerzuma gde postoji nesto sto se naziva inteligencija.
Kad sve ovo gore znas shvatas da im je odgovor na tvoje pitanje u vezi `oscilacija cene grafickih kartica` sasvim sporedna stvar koje ce ovde svejedno da dosegne akademski nivo diskusije (spominjanje uze i sire porodice) i razmenu argumenata...
Onako usput ako te je interesovalo ista u vezi buducnosti ipak bi bilo bolje da si se obratio vidovitoj Zorki, KleoPATKI, Ljubisi Trgovcevicu ili pak Milanu Tarotu (moj omiljeni lik zbog MEDA)... ovako mrka kapa za tebe posto odgovor (bar ne onakav kakav si ocekivao) dobiti neces a koliko i sam vidis vecina se pobi oko idiotske stvari da dokaze kako su bas oni u pravu te da su oni sa suprotnim misljenjem na nivou Ameba i paramecijuma...
Tomato Republic Of Serbia !!!
P.S. Do svega ovoga ne bi doslo da roditelji doticnih nisu prilikom posete komsij (ono poziv na kafu) znacajno saopstili nas mali `razvaljuje kompiJutere` (samo zato sto igra igrice po vasceli dan) posto je cuvsi to definitivno umislio da je tata brada... novi `Bili Kapicic`...
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.