Kako sta sam uradio. Karta je zadrzana u servisu i dobiju potvrdu. Doplatio i uzeo ovu kartu. Ne mislis valjda da sam dao 450e za kartu posle 3 meseca od kupovine polispravne.
Vec se ucim polako instalirao Dark Void i vidim ja Physix samo Low podesavanje, medjutim brzo sam se snasao reinstalirao samo zadnji Physix i sada imam i Medium i High setovanje. Ucim se polako.
Ne znam zasto samo u Soundu U Device Manageru osim C310 i VIA imam i 4 Nvidia High Definition Audio ona. Pre je bio ATI samo jedan. Medjutim zvuk je sve OK. I to sam hteo da pitam kada instalirate Nvidia driver sa njima ide i zvuk u z onaj od 134MB da li posle toga da reinstaliram VIA High Definition Audio i Sound Blaster Utility ili da njih ne diram dok menjam Nvidia Drivere. Ili svaki put i njih uninstaliram pa jedno po jedno.
To sto ti zoves droga kulturan svet lek, mislim na svet van septickih jama i bulja Evrope gde ne leche i oni bez lekarske licence koji su do pre 300 godina spaljivali do pre 200 pustali krv a sada su se proglasili za najbolje lekare, DIJABOLCHINO.
Jel sam pricao da karta blokira tokom duzih 3D testova. Mogu da se kladim da su ocitavali oko 85-86C na stolu. Ova sada nema vise od 54-55C u 3D markovima sa fabrickim fan profilom ali je u igarama dolazila do 70C dok nisam namestio profil da u Crysisu bude 63C a ona necujna. Tj ispod 50% ventilator uvek. Znaci ona je sa 85 skoci na 95-96 igre ladno. Kao nista. Sa kojom izaberes novijom igrom. Gde bi bila karta za koju kazu da je neispravna. Hoces da je kupis ziovi servis pa pitaj. Veruj mi ne vredi vise od 50e-100e da plati neko za nju i da stavi kuler pa dokle muy bog da i sta ga snadje snadje. I tako cu je i drzati da ne ide nikada vise od 68-70C. To su lepe temp za grafiku. Ne kazem da ne moze i 10C preko ali ovo joj je idealno za dugogodisnji rad.
Pa i ovi imaju neku opciju kao ATI. Samo se zove Gamer i to je slovo G kada pritisnes klok skoci na 802/4048. Samo da mame ljude da kvare kartice. A sa ovima skace i Voltaga na MAX koliko BIOS dozvoljava. To se nece koristiti.
NIKADA. Razmisljam da izbrisem program. Samo suvise dobro izgleda samo njega drzim. Mozda kada ga kupis od mene za dve godine pa da ga klokujes ako hoces.
Depilacija pa masaza. Sa ovakvim slicnim na kraju sam pre 4 godine udario jednog lika a bio je puniji, i tezi i nisam smeo da dozvolim da krene da se rve samnom jer mu ne bi mogao nista, ne bi mogao da se pomerim. Promasio sam ga i udario sam ga u telo samo sa zadnja dva prsta zakacio. Promenio je boju, nije mogao da dise. Posle su mi rekli da su mu dva rebra bila tu polomljena cinilo mi se kao da ga nisam ni udario. Nista nisam ni osetio na ruci. A imao je 5cm sala preko.
ma jok bre, sta ti je, nisam keve mi Nevenke, ocu da cujem wladina iskustva ali sam zato okoreli anti-fan Gigabyte-a, to priznajem, kao sto si i ti fan Gigabyte-a
:: @Imarkovi :: Pretvorio si se u okorelog fanboy-a, i svaku priliku koristis kako bi izdigao N vidiju iznad ATI :: Pa nije sve tako kao sto ti mislis, budi malo parlamentaran: :: @CAL :: Cestitke na kupovini :: Odlicna kart :: :: :: lepo lepo, cestitamo! Sad posle nekog vremena ocekuje se da napises sa kojom kartom si zadovljniji posle 10 god iskustva sa ATi-je :: :: :: :: :: ::
I ja sam ga voleo dok mi izgled nije bi vazan a onda sam video kako izgfledaju ljudima komopovi. Ali najveca mi je tuga kada vidim komp od 2000e a unutra sve pomesano noctuaa sa blue led, plava ploca crvena ili zelena grafika, upetljani kablovi od ventilatora. Jos providna strana pa se sve vidi onako. Umesto da daju ljudi 100e.
Boze sacuvaj kako ovde ljudi pricaju da je ovaj AMD los u procesorima. Meni je sunce na svakom skoru za moj sistem. A jos nemam ni klokovanu grafiku i postoje fabricki mnogo klokovani primerci pa mi je skor preko preporucenog. I fizika i grafika i procesor. LAZOVI. sTO NISAM NA bENCHU SADA DA KAZEM ONOM STO KAZZE zNAM DA SAM JA UVEK U PRAVU STA MISLI O TOME PA DA ME IZBACE PONOVO ALI BI PORUKA OSTALA. Sada cu da spustim takt procesora na 3.8 posto ne treba 3.9GHz. I da memoriju vratim na 1600MHz. Napunili ste mi usi sa Bottleneckom klokovao sam procesor na nacin da mogu i memoriju. NE ZNATE STA GOVORITE. Nisamm ja marko miskovic i prepun para pa da osetim slabost AMD-a.
Izgled kompjutera je jako bitan, ako ne i najbitniji,a pogotovo ti kablovi , treba dati zbog toga, 100e za kuciste i jos oko 100e za napajanje koje je u mogucnosti da sakriva kablove...
Pogotovo kad je prosecna plata u zemlji oko 200-300e pa to je onda naj naj bitnije + video igre i filteri u njima!
, ovde te ljudi kako tako trpe, zato ne kenjaj po mnogo i ne vradjaj ljude da ne popijes ban ponovo.
P.S. Procesor ti je njesra.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Ne 100e za napajanje nego koje izaberete vi pa plus 120e. Tako ja kupujem napajanje a ne ona GX serija dobijem napad panike u Vero supermarketu da ce da mi upali stan pa molim penzionere preko reda da dodju. Gasio sam komp po pljuge kada idem. To ne valja tako bre. Bolje da stoji 48h upaljen nego 3 puita za 24h da ga gasis. I ovo cuje se kao i piksla sto se cuje na stolu. Juce je ukljucivalo ventilator na 3D Mark Vantage na citavih minut ipo. Taj ventilator od pre nove godine ili malo posle ima duzinu rada od 15minuta ukupno. Znaci taj strah dok sam radio prvi test vam necu zaboraviti to cete i vi osetiti kad tada da cekam skor da vidim da li mi je ispravna karta a posle sam samo pomisliona jadnike kmoji su uzeli slabije a vama ostavili jace. Jadni ljudi. Potorsili 5 puta tu razliku preko boljih grafika a nvama stoje GTX580 i sl samo ranijih godina u magacinima. Kada ispunite bonus da dobijete na poklon. E sada vama referentni a nama `PUNOKRRVNI`. kOLIKO STE IH SAMO SLAGALI ZA bOOTTLENECK. Vama je najbitniji onaj glavni skor. Odnos sumanutog procesora koji pravi skor 4 puta veci od AMD i grafike. Najbitnmije je da grafika da skor kao sto daju druge i na Intelu i da je fizika kako treba i da je procesor onakav kakvi su drugi. Cim grafika da njen skor znaci procesor je nije oslabio. E sada sto je njen odnos prema glavnom skoru m,nogo veci nego na Intelu to me zabole ona stvar. Bitno je da je ona odradila svoj deo posla kao na Intelu ili + - 2%.
Vidite oni sprecavaju da informacije dodju do ljudi znate kako. Sakrivanjem bitnog posta. Ovde je poruka X4 965 na 3.8GHz nije bottleneck GTX580 Fermiu. To rade na sledeci nacin. Provalili su da ljudi kada dodju i vide raspravu od dve strane kazu ne mogu da citam sta ovaj lupa pa procitaju jedan ili dva posta. Ali ako naidju samo na moj post na kraju onda procitaju. Tako posle svake informacije koja im ne odgovara oni kren u razne price. EMY, Black River, droga, cocaine, sta ja znam i onda ja krenem da se prepirem i post ostane tamo negde sakriven. Postigli staa su hteli. Nece vam uspevati vise.
Tata: Sine kupujem ti kompjuter, da imas za skolu i da se malo igras + internet , zao mi te, svi tvoji drugari imaju, pa eto i ja tebe da obradujem i da ti kupim napokon , stedelo se dosta ali nema veze!
Klinac: Jeeeeeeeeee, super tata, najbolji si ! Nego cale, ce to kuciste da bude jako lepo, glupo mi da igram kaunter na ruznom kucistu?
Tata: Pa ne znam sine...Stedelo se godinu dana da te iznenadim za rodjendan , imam sve ukupno 25 000 , pa ti biraj sta moze, tata se ne razume...
Klinac: E pa cale ne moze to tako ! Najbitnije je meni a i svim koji imaju kompjutere da je kuciste jako lepo , da ti dodje bre cale da ga jebes posteno, pre nego kevu! I jos jedna stvar , citao sam na nekoj PC berzi neki decko kaze ti kablovi da ne smeju da se vide, to je jako bitno!
Tata: uf sine , pa koliko ce to da kosta da bude kako ti zelis?
Klinac: Pa ovako. Ustedecu pare umesto i3 uzecu celeron , umesto 4gb ddr3 , uzecu 1 gb ddr2 na 400mhz i umesto 5770 uzimam g force 7300 gs Ali kuciste da je Kroshher i napajanje da moze da sakrije kablove!+bilo koja asus graficka da bude , jer one se nikad ne kvare, sem onih sto se pokvare, njih ne racunam...
Tata: Pa il to stane u tih 35 000?
Klinac: Ne stane cale , ne stane... Ti mene izgleda ne volis...
Tata:Pa dobro sine , ima tata jos jedan bubreg koji nije prodao , videcemo nesto...
I sta sada. Sta sada. Ja sam sredina izmedju onih koji moduju i onih koji trpaju sta stignu unutra. Niti imam alat niti umem da secem stvari od 300e onda skupim kes pa umesto plavog dam 30e vise za onaj koji lepo izgleda.
Covek mislio da sam se iznervirao pa dao jos 450e za GTX580DCII a ova stoji ovde. Da imam 3 grafike. Nije normalan stvarno. Misli ja pricam dzabe a cutacu. Sacucaj boze. Zao mi je sto sam napajanje ostavio kada sam utvrdio sta su mi prodali mogao sam dodam 3500 za Seasonic X-650. Ali bar znam da ne ulazim u radnju koja ponudi Coolermaster 750W i ubedjuje kako je super a cuti za Seasonic X-650 koje je jace napajanje umesto da objasni kolika je vrednost onoga. Ali ono ce lakse prodati a ovo su donete tone i tone a onda se utvrdilo sta je to u stvari. Zamislite nekome treba 580W pouzdanih i on ubedjuje za napajanje koje je preko 500W buka. Ventilator se vrti brzo i bucan. A kazem treba mi ono najpouzdanije sto moze. Kakvih ljudi ima. Zar ih ne interesuju tekstovi da citaju o onome sto prodaju.
Ja kada pomislim ja bi bio super javni tuzilaca i prodavac IT opreme. Meni ne bi bilo tesko da sudiji predstavim na jednostavan i najlaksi nacin da se vidi krivica optuzenog. Za to sam majstor. A da sam prodavac znate sta bi ja radio. Ja bi ovom narodu usvajao i progledao kroz prste dosta na ustrb kineza. Ne bi otkupio pa prodavao nego bi ljudi narucivali a savetopvao bi samo sta je dobro da im ostaje ono sto lose naprave. Ja sam ASUS fan boy a ovde se neki ponasaju kao da ih je rodila Kineskinja, osecam da javljaju u GIGABYTE sta se dogadja, raspolozenje medju kupcima IT opreme. U fazonu Alo, Alo one matcine su prosle, nista nisu primetili, imate li jos toga.- Trenutno nemamo ali ove nedelje stize iz Evrope sto je poslato kao RMA, koliko vam treba??? Pa po 30 kom od svake, Vazi cena ostaje vec utvrdjena, delimo po pola. Vazi cujemo se, -Ej stani a sta cemo za grafike, recite ljudima da cemo u zamenu da im damo nalsednike samo da sacekaju trenutno imamo sa naponskom drugacijom im to u zamenu. -A sta ako odu na drugi brand,-Nema veze imamo mi i od drugih. -E da i to sam zaboravio trtebaju mi neki ekstra primerci za ove moje sto nalaze budale koje kupuju. -OK imamo neke sa prvom serijom chipova, dosta je razdeljeno ali naci ce se. Najvisi segment , jel da??? Ne ne Extreme, a nekoliko samo iz normalnih serija najacih. Znas cisto da okace skorove koje ce ludi pokusati da dobace a onda su nasi. Ne koriste namerno reci koje vbi ih raskrinkale u slucaju prisluskivanja.
Najveca je fora sto vas procesor nikada ne moze da se podigne na brzini na kojima ce njihov. Znate zasto, zato sto kada se ne radi ovako, proizvodjac napravi bolju seriju od koje za svaki deo sveta posalje odredjeni mali broj primeraka koji odsakce 20-30% Aa kutije su otvorene i dostupne za stavlkjanje na bench klupu i samo testiraju i odvajaju sta uzimaju oni. Tako je i za druge stavri. I ne pokusavajte 4.3GHz-4.5GHz sa Phenom jer takvih primeraka im 1% a oni iscackaju koji su kada stignu. Za sve zemlje stize odredjeni mali broj toga. Zato kada sam to provalio pre nekoliko meseci skapirao sam sve u momentu. Sve sto vam donesu i pokazu van sajtova tipa techpowerup i njihove skorove koji su 10-20% veci ne racunajte. Upropasticete delove pokusavajuci to da dostignete. Imate skorove normalne i tu sam vam odstupanja 5% max + -. E sada od boljih primeraka imate jos bolje koje ko zna ko ima. To su vam oni skorovi sto ima jedna grafika kao da gledate druge dve. To ko zna cije je i ko je to stavio. Samo da pregledate sve kutije na svetu to ne bi nasli.
Jer sada milicija da pohapsi nasla bi najbolje primerke kod vlasnika sajtova, vip clanova, prodavaca i ostalo i masku. Njihovu masku da i narod ima to posto bi posle hapsenja provalili da su to njihovi drugari i prijatelji. Ne nasedajte sve kutije su otvorene. Zato je i tajac kada kazem ushi parajucu rec CELOFAN. Oni se vade ne znaci celofan nista namesti se. Ali se ne namesti sa sitnim sitnim slovima proizvodjaca gde masina kosta 5000e da se napravi jedna a sobzirom koliko se primeraka zapakuje ne bio kostalo vise od 5 centi celofanm za koji treba 5000 da bi falsifikovao. Ali nece nece jer saradjuju sa ovima koji navlace i mi ne mozemo tu nista sem da uzivo sirimo sta rade. JER OBJASNITE MI ZASTO KULER KOJI JE OSETLJIV KAO I PISTOPLJ IMA CELOFAN A JAKO OSETLJIVA ELEKTRONIKA MATICNE ILIO GRAFICKE NEMA. PA KULER SE NE KLOKUJE. KAO PROCES, GRAFIKA I MATICNA.
Kao da je smrtni slucaj u pitanju. Kad se setim kada sam pokusavao Phenom da klokujem na 4.3GHz jer su govorili da moze. Covece dobro je da ga nisam unistio. Tada sam skapirao sta je tu u pitanju. EVGA je bila i imala celofan ali ne ostvalja mogucnosti pa je vise nema. Prosto i jednostavno. Ljudi za najvisi njima zanimljiv segment slusajte sebe necete pogresiti. Kako su dobri kada se prica o stvarima od 50-100e saveti lepo sve, njima nezanimljive stvari.
Ajde postavite slike Fermija koji vam se svidjaju.
Tata: Sine kupujem ti kompjuter, da imas za skolu i da se malo igras + internet , zao mi te, svi tvoji drugari imaju, pa eto i ja tebe da obradujem i da ti kupim napokon , stedelo se dosta ali nema veze!
Klinac: Jeeeeeeeeee, super tata, najbolji si ! Nego cale, ce to kuciste da bude jako lepo, glupo mi da igram kaunter na ruznom kucistu?
Tata: Pa ne znam sine...Stedelo se godinu dana da te iznenadim za rodjendan , imam sve ukupno 25 000 , pa ti biraj sta moze, tata se ne razume...
Klinac: E pa cale ne moze to tako ! Najbitnije je meni a i svim koji imaju kompjutere da je kuciste jako lepo , da ti dodje bre cale da ga jebes posteno, pre nego kevu! I jos jedna stvar , citao sam na nekoj PC berzi neki decko kaze ti kablovi da ne smeju da se vide, to je jako bitno!
Tata: uf sine , pa koliko ce to da kosta da bude kako ti zelis?
Klinac: Pa ovako. Ustedecu pare umesto i3 uzecu celeron , umesto 4gb ddr3 , uzecu 1 gb ddr2 na 400mhz i umesto 5770 uzimam g force 7300 gs Ali kuciste da je Kroshher i napajanje da moze da sakrije kablove!+bilo koja asus graficka da bude , jer one se nikad ne kvare, sem onih sto se pokvare, njih ne racunam...
Tata: Pa il to stane u tih 35 000?
Klinac: Ne stane cale , ne stane... Ti mene izgleda ne volis...
Tata:Pa dobro sine , ima tata jos jedan bubreg koji nije prodao , videcemo nesto...
Dobro ako ti to daje mir neka bude tako. Ako te to smiruje i ako ne vidis poentu da imas bas jak i lep komp onda OK.
I ti imas Fermi bese, pa da 460 je Fermi. Jel si proverio da nije bottleneck taj X6. Naklokuj da smanjis procenat usporavanja. Jbg nisu se setili da naporave mesta na ploci za jos jedan. Da su zaposlili nase strucnjake da im kazu da je X6 bottleneck za Fermi.
Odlazim da spremam krmenadle sa chilli blago ljutim sosom i kukuruzom kuvanim i mesanom salatom od raznih zelenih salata a posle neka Igra pocne Crysis nemodoavni. DX10 x64.
E tako, udostojis se barem da das bilo kakav komentar, idi klopaj i sledeci put jos detaljnije izvest,i sta jedes, cime ,kada i iz cega, i naravno da nam kazes sta radis posle toga.
:: Dobro ako ti to daje mir neka bude tako. :: Ako te to smiruje i ako ne vidis poentu da imas bas jak i lep komp onda OK :: :: I ti imas Fermi bese, pa da 460 je Fermi. Jel si proverio da nije bottleneck taj X6. Naklokuj da smanjis procenat usporavanja. Jbg nisu se setili da naporave mesta na ploci za jos jedan :: Da su zaposlili nase strucnjake da im kazu da je X6 bottleneck za Fermi :: :: Odlazim da spremam krmenadle sa chilli blago ljutim sosom i kukuruzom i mesanom salatom od raznih zelenih salata a posle neka Igra pocne Crysis nemodoavni. DX10 x64 :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.