Ne poprckujem te, Kalife te testove se gledao u casopisu ali nigde na netu nema bas konkretni test, ako te ne mrzi proguglaj malo. Ja sam trazio i nema. Dzaba joj duplo veca magisterala kad karta ne moze da iskorist njen maximum. Nadji negde specifikacije po netu pa ces videti da se vrlo malo razlikuju
:: :: Jel ti to mene malo poprckujes sa oprostenjem :: A kamo tj. gde je poredjenje za 6790 i 577 :: :: 6790 ima dupli mem protok. A ti tvrdis da je tu manja razlika ndgo ovamo gde je samó 80 :: Shader :: :: :: Tesko da je samo 2-3 frejma http://goo.gl/9ucv :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: 5750 slabija od 5770 u igrama a razlika je 13e, otprilike 10e-15e je razlika izmedju 5770 i 6790 :: :: :: :: :: :: Sta god da uzimas, uzimaj sad, cene su jos na nivou prethodne nabavke po nizem kursu. Samo ce ici gore. Sad je 6790 1gb 105e a 5750 83e. Idu gore sigurno. A snizenje treba ocekivati na jesen u nazad u skolu akcijama.
:: Ne poprckujem te, Kalife te testove se gledao u casopisu ali nigde na netu nema bas konkretni test, ako te ne mrzi proguglaj malo. :: Ja sam trazio i nema :: Dzaba joj duplo veca magisterala kad karta ne moze da iskorist njen maximum :: Nadji negde specifikacije po netu pa ces videti da se vrlo malo razlikuj :: :: :: :: :: :: Jel ti to mene malo poprckujes sa oprostenjem :: :: A kamo tj. gde je poredjenje za 6790 i 577 :: :: :: :: 6790 ima dupli mem protok. A ti tvrdis da je tu manja razlika ndgo ovamo gde je samó 80 :: :: Shader :: :: :: :: :: Tesko da je samo 2-3 frejma http://goo.gl/9ucv :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: 5750 slabija od 5770 u igrama a razlika je 13e, otprilike 10e-15e je razlika izmedju 5770 i 6790 :: :: :: :: :: :: :: :: Sta god da uzimas, uzimaj sad, cene su jos na nivou prethodne nabavke po nizem kursu. Samo ce ici gore. Sad je 6790 1gb 105e a 5750 83e. Idu gore sigurno. A snizenje treba ocekivati na jesen u nazad u skolu akcijama.
Napamet pričaš, a nisi ni probao kartu. Cijena joj je bila 140-160 e, a sada je 105 e. Najbliža je 6850, negde bolja, negde gora, zavisno od rezolucije, a razika u ceni od 30 - 70 %. Sta tu ima da se razmišlja? A poređenje sa GTX 260 je, blaže rečeno, smiješno. Do 1920x1200 je najbliža GTX 460 od jeftinijih kartica.Trenutno BestBay, ako imaš napajanje 550w ili više. Još ako može da se otključa, onda je tek pogodio karticu( sa 16 ROPa na 24, potrefio si u sredinu). Pogledaj za koju cijenu je određena vrijednost odnosa. Gledana je kao kartica u rangu od min 150e do 180e, a ne kao kartica za 105 e. http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_6790/26.html operator
Al` ne moze da se izvuce zvuk sa dvi-a, sa adapterom ili bez njega. A i DX11...
:: To je tu najmanji problem, ima adaptera dvi-hdmi de oće :: :: Ono što je bitno je da li je reparirana, al opet zabole te s dve godine garancije, još bolje da crkne pa ti daju nešto novije :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: + i - = -. Znaci nema :) Ma, j... te starudije :: :: :: :: ::
Evo maloprije mi je bivši kolega javio da jedna se otključala na 32 ROP-a, a jedna nije. Ja sam na 2 uspeo na 24 ROPa, a jednu nisam uspeo. Bez obzira, najbolja kupovina sigurno oko 100 e. Još ako dođe varijanta sa 512mb oko 85e, biće sigurno najprodavanija kartica kod onih sa pristojnim napajanjima od 550w+. operator
Istina, iako ni to nije neki osobit problem. Elem, niko nije ni rekao da je opcija najbolja, bilo je `maksimum performansi za minimum para` a karta stvarno nije skupa, prodaće je pre isteka garancije za 40-50e, nije ni neki strašan gubitak a kolko sam video na oglasima i dalje idu čak i one raspale 8800gt.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: Al` ne moze da se izvuce zvuk sa dvi-a, sa adapterom ili bez njega :: A i DX11.. ::
Pitanje u vezi tog otkljucavanja, koliko vidim 6790 ima 24 rops i 800Shader. i sta se dobije kada se otkljuca? I na koji nacin se to radi? Gledao sam po internetu ali nema mnogo objasnjenja.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.