Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Reparirane EVGA 8800 kartice
STRANA 2 OD 2
Ishmerish Re: Re: Phat 14.07.2011. 15:11 #344896

status: user
broj poruka: 7285
Kako ne mogu???, ti ovde pricas o komponenti koja radi na max 1v i koju ja trajno mogu da ostetitm za max nedelju dana, a koju posle toga mogu da poprave samo oni koji su je zamesili.

Sto dalje implicira da ces tesko slati Glof u Bavariu ako pojebes nesto i da za taj isti auto delovi kostaju manje od zarazene meleskinje ispod plavog mosta....

Nego reci ti meni sto lepo ne udjes unutra ko sav normalan svet,neko skaces po toj tastaturi po ovom suncu??, jos malo pa ces i strumfove poceti da pominjes....

BTW: Raditi Quote osobe koja je fiktivna a koju pritom glumi lik koji je uspeo u zivotu da padne nize od Tadica je - hmmmm.....nevermind.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Sopran
::
:: :: Dakle tvoja teorija je kupi polovno ako nemas para sto se tice grafickih kartica ,
:: :: ali si glup ako kupis polovan auto, jer to zapadnjaci ne rade
:: ::
:: :: Za komp moze polovno , za auto ne moze
:: Kompj. komponente ne bivaju vožene preko rupa, izložene elementima (kiši/snegu/mrazu/), mnoge i nemaju pokretnih delova (osim hardova i ventilatora) - kao što ih automobili imaju, tako da se radi o babama i žabama. Osim toga, za `volan` grafičke ne mogu da sednu trojica pre tebe, i da svako daje gas i koči u mestu na svoj način... Kapiraš razliku
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG ... 14.07.2011. 15:12 #344897

broj poruka: 1586
Ma ne, ne moze.... Samo je onaj prvi kupac drzi u lepo provetrnom kucistu, sve idealno, uvek je cistio, radila na kvalitetnom napajanju, pa je prodao drugom koji takvo nesto u zivotu nije video pa taj odmah da vidi koliko moze da se klokuje, ventilator drzi na 100%, przi je u nekom malom kucistu sa mizernim napajanjem i ventilacijom i naravno sav razocaran je proda trecem koji veze nema o grafikama, eto, zeleo bas tu, ili mu bas tu savetovali i dobije je uz pricu kako je extra stabilna i brza... I ona rikne posle dva-tri meseca. Gde se ovde radi o babama i zabama?

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

toothless Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ..... 14.07.2011. 15:13 #344898

broj poruka: 3241
E da ga jebem ako od moje firme, saBanjice, do Medaka ne može da dobaci signal, onda jebeš telekom! :)

http://tiny.cc/o1cpk
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL

:: Upaljen je, nego ti zoveš ko devojčica. Sad mi je stiglo da imam propušten poziv
:: ->Phat: Inače rešenje bi bilo da Džazir otvori kafanu u tom kontejneru. Država se ne bi usudila da mu naplati porez jer je `ugrožena nacionalna manjina`
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: Raiću, upali mob, nisi dostupan
:: :: http://tiny.cc/o1cp
:: :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222E
:: ::
PhatPhuck Re: ... 14.07.2011. 15:21 #344903

broj poruka: 1886
:: Ma ne, ne moze.... Samo je onaj prvi kupac drzi u lepo provetrnom kucistu, sve idealno, uvek je cistio, radila na kvalitetnom napajanju, pa je prodao drugom koji takvo nesto u zivotu nije video pa taj odmah da vidi koliko moze da se klokuje, ventilator drzi na 100%, przi je u nekom malom kucistu sa mizernim napajanjem i ventilacijom i naravno sav razocaran je proda trecem koji veze nema o grafikama, eto, zeleo bas tu, ili mu bas tu savetovali i dobije je uz pricu kako je extra stabilna i brza... I ona rikne posle dva-tri meseca. Gde se ovde radi o babama i zabama?

Pola sata-sat vremena u Furmarku, u `Extreme Burning` modu, na klokovima 5% većim i za GPU i za memoriju - pa ako radi stabilno TAKO - kupiš.

IF NOT...

Ne kupiš.

Jer svaka kartica, osim ako nije neki UŽASNO loš primerak, ili ako nije hronično/jako dugo radila na visokim temperaturama - mora da ima toleranciju od makar 5%.

Kao što rekoh: kad kupuješ i radiš sa polovnim stvarima - korišćenje mozga + iskustvo = čudo

IF iskustvo
Ishmerish Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ..... 14.07.2011. 15:22 #344904

broj poruka: 7285
Zavisi sa cim gadjas

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: E da ga jebem ako od moje firme, saBanjice, do Medaka ne može da dobaci signal, onda jebeš telekom! :)
PhatPhuck Re: Re: ... 14.07.2011. 15:24 #344905

IF iskustvo LESS OR EQUAL 0.1 AND IQ LESS OR EQUAL 90 THEN `Denzil, NICHT BUYING THEM polovno!` *

* - `Mućke`, kad onaj prevarant navuče i Denzil-a, nekon Dell Boya i Boycie-ja, da kupi tozla od njega.
PhatPhuck Re: Re: Re: Phat 14.07.2011. 15:26 #344906

:: Nego reci ti meni sto lepo ne udjes unutra ko sav normalan svet,neko skaces po toj tastaturi po ovom suncu??, jos malo pa ces i strumfove poceti da pominjes...
:: BTW: Raditi Quote osobe koja je fiktivna a koju pritom glumi lik koji je uspeo u zivotu da padne nize od Tadica je - hmmmm.....nevermind

Jel` vidite crvene tačke pred očima? Ko je fiktivan? WTF?
Ili valjaš zapadni junk, smeće od rernisanih grafičkih, pa ti smeta što ih kritikujem?
gile23 Re: Re: ..... 14.07.2011. 15:42 #344911

broj poruka: 9121
Sta `tropas`. Prodavcu za 10 e kartica, jes` pazi da nije :). Prvo da rasclanimo par stvari, kartica kao kartica i svi fizicki delovi na njoj vrede mozda max 30% njene cene, ali ono sto se tu placa to je covek koji ce celu tu karticu da projektuje da radi.

E sada ako jedan GTX 560 kosta kod nas 170e, prodavac tu karticu ne moze da dobije sigurno za 100 e, jer ce prvo ta kartica kostati sigurno fabricki kostati nekih 100 injak e samoj nVidia-ji da tu karticu projektuje i proizvede, dalje prodavac mora da plati prevoz odredjene kolicine kartica, onda mora da plati i carinu (po nekoj logici), ceo kontejner dolazi u luku Bar, a ne direkt u Bg, moze i u Bg direkt avionom ali to kosta .). E sada treba sve da se preveze iz luke Bar u Srbiju do Bg nekim kamionom, i to kosta. Ako ista ostane tom prodavcu on mora da plati radnika, drzanje firme, porez itd. itd. I jel zaradi 500 % cene ajde definisi mi sada molim te ? Ovo govorim samo za vece firme koje su i uvoznici, ovo malo zajebi.

Pricala mi je zena kako rade velike fime za prodaju racunarske opreme u Srbiji, ona direktno ne radi u Win win-u, ali njena najbolja drugarica je negde u vrhu. Na svakih 3-6 meseci se sastave svi ti veci (Win win, Gigatron, Comtrade,...) sednu za jedan sto i lepo se dogovore ko ce sta da prodaje da ne prave drugima konkurenciju, tipa jedan ce Gigabyte ploce, drugi Asus, ako prvi pak ima neku Asus plocu u ponudi, onda sigurno ima vecu cenu u odnosu na drugu firmu,...

Dalje sto pivo kosta 150 dinara u kaficu a u prodavnici duplo manje. Pa lepo taj mora prvo da plati drzavi, da plati taj prostor i razne dazbine (struja, voda, pustanje muzike u lokalu itd.), da plati tog konobara koji ce to da ti donese to pivo,...

A to da ces da smuvas ribu u kaficu, ne mora da znaci :).

Pozdrav!

:: Ako znam da je `prodavac` tu karticu platio 10-20 EUR, a meni je prodaje za 60EUR, i još me ubeđuje kako mi je to `super prilika i dobra kupovina`, ja bih imao problem sa time da nekome omogućim profit of 400-500% preko mog džepa... Čisto zato što mislim da je svaki profit TOG REDA VELIČINE - prevara.
:: Ili bih bar pokušao da tu karticu nabavim iz prve ruke... Onda bih bar znao da me neko nije prejahao.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Re: Re: Re: ..... 14.07.2011. 15:51 #344917

broj poruka: 9006
Kojih bre duplo manje gile - deset puta manje, drže mi neki rođaci podrum pa znam kolike su nabavne a kolike distributivne.

Kod kafića je samo fora da bude toliko popularan da može da ostvari minmalan promet za profit jer ima velike fiksne troškove.

O koktelima nemoj ni da počinjem, sastojci - 50din u vr` glave. Zbućka ti ga neki šalabajzer, nazove nekim vlažnim letnjim tropskim imenom i izvolte molim lepo, 500+ kinti na sunce.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

:: Dalje sto pivo kosta 150 dinara u kaficu a u prodavnici duplo manje. Pa lepo taj mora prvo da plati drzavi, da plati taj prostor i razne dazbine (struja, voda, pustanje muzike u lokalu itd.), da plati tog konobara koji ce to da ti donese to pivo,..
PhatPhuck Re: Re: Re: ..... 14.07.2011. 15:51 #344918

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano

:: Sta `tropas`. Prodavcu za 10 e kartica, jes` pazi da nije :). Prvo da rasclanimo par stvari, kartica kao kartica i svi fizicki delovi na njoj vrede mozda max 30% njene cene, ali ono sto se tu placa to je covek koji ce celu tu karticu da projektuje da radi

Ja sam govorio o ceni takozvanih `neispitanih` kartica, to jest, zapadnog smeća pokupljenog kad cigani provale da postoji rupa u ogradi reciklažnog smetlišta elektronskih komponenti.

NISAM govorio o fabričkoj ceni/realnoj ceni koštanja kartice.

Kada bi se P-A-Ž-LJ-I-V-O čitalo šta je neko napisao, i na šta je mislio, na forumima bi bilo 97.5% manje trollollollollol-a i smaranja oko stvari koje niko nikada nije ni tvrdio.

Poznato je da `na šleper` te EVGA poluispravne ili nereciklirane, rernisane i slično kartice koštaju po nekoliko EUR po komadu. Prvi ih je u zemlji valjao, koliko sam video, jedan iz Šida koji i dan-danas valja to smeće (XFX), i davao je `garanciju` tipa jedan dan.
gile23 ... 14.07.2011. 16:02 #344922

broj poruka: 9121
Ja sam shvatio drugacije, ali opet to neispitano ti je isto imalo skupu putanju. Crknuta kartica se vraca nazad u maticnu fabriku, verovatno ako moze da se reparira reparira se i kao takva ponovo salje nazad u Evropu, a ako ne moze da se reparira verovatno se reciklira. E sada on je napravio karticu po jednoj ceni, vratio je nazad iz srbije na neku lokaciju (verovatno maticna fabrika) brodom, tamo je reparira i poslao nazad na neko trziste gde bi to moglo da se proda. Tako da za koju cenu dobiju ovi nasi tu karticu pitanje je :).

@raic mislim da je flasa piva u prodavnici 50 din, sto mu dodje 3 puta manje, ovo gore sam cisto bezveze lupio :). A to da u diskontima kosta jos manje ne sumnjam :).

Koktele ne pijem, ali onaj sipa svega po malo, a ovaj smuti verovatno tako sto je pogledao neki tutorial na youtube-tu :). Od par ljudi sam cuo da ti treba ~ 200 e da bi smuvao ribu u centru Bg-a u Knezu, ja prvo nisam verovao, ali kada onaj krenu da prica,....

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck @gile23 14.07.2011. 16:08 #344925

Na primer, na trulom zapadu kartici se pokvari jedan od dva DVI, ili TV-out - i zato što je zastareli model, niko je ne popravlja, nego ide na reciklažni dump...

Te kartice neko kupi na kilo, i prodaje ih ovde desetostruko više... I kad neko kupi tu karticu, pa provali da ne radi drugi DVI, pa hoće da reklamira, prevarant mu kaže: `Pa, Braaatee, zato i košta, recimo, 30EUR, a ne 70EUR, koliko bi koštala - prošao si super, ne brini`... Ili se prevarant uzda u to da kupac, u roku od 24h koliko ima `garanciju`, neće pokušati da upotrebi (neispravni) sekundarni DVI/TV-out... A posle tih 24h - who gives a f*ck...

gliga79 Reparirane EVGA 8800 kartice 14.07.2011. 16:16 #344928

broj poruka: 4641
Ko jos kupuje ovaj krs nije mi jasno ?
Idi na neku polovnu 3850, koja je svemirski brod za ovo.

Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane.
Sve drugo je utopija !

PhatPhuck @gile23 14.07.2011. 16:23 #344930

Ili, recimo, bude ovakva situacija:

Sisa (kupac): `Brate, ovaj, zakucava mi komp sa ovom 8800GTX karticom, koju sam od tebe kupio za 50EUR!`
Smrad (prodavac fuš rernisanih kartica, izigravajući iznenađenost): `KAKO? KOLIKO? KAD? To je nemoguće! U čemu si bio, šta si radio kad ti se zaglavio komp?
Sisa: `Pa, pustio sam Furmark, da vidim da li radi stabilno`
ILI `Pustio sam 3D Mark na sat vremena, da vidim da li radi stabilno.`

Smrad (prodavac): `Aaaa, brateeee... Pa to nisi smeo da radiš! Znaš, taj Furmark ubiva kartice samo tako! Oštetio si karticu! Za to ne važi garancija, tako da... Odoh da tetki odnesem lek.`

codeus ... 14.07.2011. 18:50 #344952

broj poruka: 4054

o cemu vi opet ...

na tajvanu mozes nabaviti sta hoces po bagatelnim cenama .. npr .. novi laptopovi za 50e/kom .. problem je sto moras kupiti 2 kontejnera i iskesirati 100.000e ..

e sad da to doneses do krajnjeg kupca .. tu su ti troskovi do 100e po komadu .. pa minimalna srbijanska marza (50%) - toliko mora zato sto je malo trziste .. da nas ima 60mil. marza bi bila 20% ..

imam par 8800gt i par 9800gt ja ih reparirao i rade vec 6meseci bez problema ... kucista su otvorena .. vent kad se igra zakucan je na 90% rucno .. napajanja su relativno OK .. i najbitinije - NIKADA NISAM RADIO VOLTMOD I GURAO FREKVENCIJU iznad default da VIDIM koliko moze ..

jebalo vas OCovanje .. ako su vam slabe grafulje kupite najnovije ili sklopite SLI ..

reparirane kartice (fabricki) zasto da ne .. na vecini EVGA crkne glupavi ventilator .. ako prsne GPU chip ni fabrika ga nece promeniti (neisplati im se) te se takve kartice ne repariraju ..

problem sa NVIDIA chipovvima je vec par godina poznat ... temperatura ih ubija i zivotni vek im je 16-17 meseci na 70c .. posle tog perioda mozes je preduvavati svake 2 nedelje .. ni reballing nepomaze jer je problem u fr4 nosacu chipa ..

sasvim je druga prica sa uvozom djubreta iz nemacke i pokusajima popravke u rerni .. sa 6 slojnim pcb-om i superiornom kontrolom zagrevanja koje imaju vecina rerni .. uspeh je prosto zagarantovan u 1/10 pokusaja ... plus nepromenjeni termo padovi na memorijama (zato sto se tesko nalaze i nisu jeftini) i losa pasta na gpu .. pa takve kartice i traju taman koliko je prodavcu dovoljno da otrci iza coska ..

a jos i kupovina IGRACKE kartice starije od 2 god. uz nadu da nije OCovana i PRZena i da ce BAS kod tog ko je kupuje da pokaze svoj SJAJ i istrci najbrze na banch testovima - Laza Lazarevic

muff samo da dodam 14.07.2011. 19:58 #344971

broj poruka: 440

skoro sam se jebavao sa repariranim gainward karticama 295gtx

doticna, ortak hteo za male pare, ja mu kazem macka u dzaku, i krenusmo mi tako u potragu,

3 sam promenio i odustao, lepo mu rekao da kupi neku novu sto je i uradio na kraju

mnogo muke, probam ja kartu - ne radi, pa probaju oni, i tako redom drndanje...dok mozda ne zabodes dobru

PhatPhuck Re: ... 14.07.2011. 20:03 #344973

:: a jos i kupovina IGRACKE kartice starije od 2 god. uz nadu da nije OCovana i PRZena i da ce BAS kod tog ko je kupuje da pokaze svoj SJAJ i istrci najbrze na banch testovima - Laza Lazarevi

Pa, ne overklokuju svi. Ima dosta onih koji su imali pre neko loše iskustvo sa overklokom nečega, na primer procesora, zbog čega im je crkao procesor, matična ili preslabo napajanje - pa sada od toga beže kao đavo od krsta, to jest, ne overklokuju više ništa... Ili se to desilo nekom njihovom ortaku.

Takođe ima i onih koji misle da je temperatura za nevidija karticu U `HEAVY` RADU od preko 60 i nešto stepeni `ionako ogromna` - i onda im ne pada na pamet da klokuju.

Jednom sam, radi testa, namerno fixirao vent. na 8800GT kartici na najmanju vrednost, 20-30%, i `založio` Furmark na max. podešavanjima da vidim da li će i koliko izdržati do brljanja/zakucavanja kompa... Temp. je dostigla 100 stepeni, i kartica je BEZ BRLJOTINA radila na tih 100 stepeni jedno 7-8 minuta...
Nakon toga sam prekinuo Furmark, isključio komp, ostavio da se o`ladi, i kad sam ga uključio - radila je isto kao i pre, I JOŠ SE KLOKOVALA STABILNO NEKIH 20MHz više za GPU i 10MHz više za memoriju. Bio je to svojevrstan `burn-in` kartice, poput onog koji se radi kad kupiš ganc nov CPU koji hoćeš da klokuješ.

Lično sam posedovao više nevidija 7900GTO, 8800GT i 8800GTS kartica koje su se LUDO klokovale, iako su bile pre toga korišćene po minimum godinu ipo, od strane preth. vlasnika... Na primer, kupio sam polovnu 7900GTO čija je memorija išla glatko preko 1600MHz (800MHz x 2) - za GPU se ne sećam koliko je išao... I imao sam 8800GTS kartice koje su išle preko 2150 MHz za memoriju, a blizu 790-800 za chip - isto polovne... Imao sam polovne 8800GT koje su išle na 750MHz za GPU / 2100 za chip (Palit Sonic, nepopravljane, kupljene u fullu sa kutijom i fiskalnim/garancijom, od prethodnih vlasnika)
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647841.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs