Jos ona moze da se iskoristi ja sa novim igrama nemam problema, nema dx11 podrsku ali boze moj ne vidim da dx11 vredi da kupujem karticu od 150 e + napajanje da ne razmisljam FEAR 3 Crysis 2 Duke Nukem Forever rade super. A ovi non stop izbacuju. Sacekaj jos mozda 6 meseci max pa uzmi neku malo jacu guju sa napajanjem. Ko zna mozda ovi isprde dx12 za 6 meseci.
ukratko: 5770 (~80e)jeste jaca od 8800 (~40e) nekih recimo 50% ALI ako procesor nije ogranicavajuci faktor. sto ce reci konkretno u tvom slucaju dobitak u preformansama ce biti bitno manji. vise ti se isplati da zamenis procesor
i ne brini za procesor, nece biti ogranicavajuci faktor. ATI karte iz ove serije jako malo zavise od procesora jer im GPU izuzetno odradjuje posao i nema potrebe da se uposljava dodatno CPU. Ima sve da radi kao podmazano. Pricam ti iz licnog iskustva jer sam imao kartu. Bez ikakve razlike na 2,4 ghz i na 3.2ghz !!!
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
A Danijelk ti bi malo da se prepucavas? Ja nemam tebi sta da se pravdam. Al cu ti odgovoriti... Ne citas dobro kao i sto pises. Sto se tice lupetanja, ja nisam napisao da sam igrao sa max detaljima?? U FullHD sam igrao bez problema sve to sto si naveo bez tvog slideshow-a. Pre nekako sam instalirao i Duke Nukem Forever i lepo radi bez problema. 8800gt imam u staroj masini jos uvek i stojim iza toga sto sam napisao jer sam siguran u informacije. Ako vec nisi dobro informisan nemoj da lupas i lazes. E sad da si rekao da su takve perfomanse sa Sempronom onda i da ti verujemo na rec.
@mixer93 NE SECI !!! HD5770 je naravno jaca u svakom pogledu(ko je rekao da nije?) Nemoj pogresno da shvatis. Nije u pitanju sminka vec fps.Na primer kad postavim podesavanja koja odgovaraju 8800gt i na GTX560ti nema razlike u prikazu sto mi vidimo izmedju njih. Sto znaci da ce Anonymous moci jos da se sluzi sa grafom ali da ubaci u komp X4 955. Ko je shvatio shvatice, da ne gusim vise temu...
:: Da ne lupetamo i ne lazemo vise, sta si ti to igrao u FullHD sa max detaljima na 8800GT i da ti je uvek fps iznad 25, aj lepo reci? Sta? Ako ne vidis dalje od PES-a onda i da ti verujemo na rec. Probaj Metro, Crysis (1 ili 2) i novije, bice lep slideshow... :: :: ________________________________________________________________ :: ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb :: ____________________________________________ :: DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223 :: :: :: To `teranje` za iznad 30fps je za benchmark igrace koji broje frejmove za takmicenje.. :: :: Sve preko 25fps je extra, sve preko je tehnoloski visak .) Jer grafika koja daje 30fps i grafika koja daje 100fps daju isti kvalitet prikaza a jedina je razlika u fps brojacu. :: :: Ne igram se toliko cesto, ali kad se igram na kompu sa 8800gt, igram se uvek na 1920x1080 sa mid ili high detaljima sve zavisi od igre i nisam primetio nikakve frejmove sto znaci da `tera` preko 25fps. Sve dok se ne primete frejmovi moze da sluzi, zato sam i predlozio Anonymous da prvo promeni cpu jer ce jaci cpu izvuci jos snage iz grafike. U medjuvremenu ce i cene pasti pa ce moci nesto pametnije da pazari tipa gtx560ti ili 6950.. :: :: :: :: :: :: :: Pa znas, jedna je stvar `tera`, a druga `tera sa max detaljima uvek iznad 30fps....`. Dovoljna je 8800GT al za male rezolucije, do 1280x1024, 1280x720 i slicno, sa nekim high/med detaljima.. :: :: :: :: :: :: ________________________________________________________________ :: :: :: ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb :: :: :: ____________________________________________ :: :: :: DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223 :: :: :: :: :: :: :: Zasto menjas 8800? Grafika je ekstra i jos moze da posluzi dok se ovo ludo trziste ne smiri. Promeni samo CPU, uzmi X4 955 pa da peva. Ja je jos imam u jednoj masini. Fabricki klokovana i jedna od najbrzih serija. Sve tera bez problema na fullhd rezoluciji...samo treba bolji cpu da pogura to malo :: :: :: :: E sad umesto 8800 ti se jedino isplati nesto tipa nvidia gtx560ti, ati hd6950.. :: :: :: :: Bolje promeni cpu pa sacekaj malo da padnu cene. Prelazak na jeeftinije varijante nije psihicki isplativo jer ces dati pare a neces nista specijalno dobiti.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Kad pricas o grafici i njenim performansama, podrazumeva se da se misli na High/Max podesavanja, i kakve su upravo tu njene mogucnosti, a ne na Low/Med detaljima koje ti spominjes, jer je tu dovoljna maltene bilo koja kartica, od nizeg srednjeg ranga pa na gore. Tako da ja ne lupetam vec ti ne znas neke uobicajene stvari. 90% ljudi kad kupuje (skuplju) grafu za igre (150e pa na gore) naravno da je uzima da bi igrao na barem High detaljima + FullHD rez. Nece sigurno davati 150+e zarad gaminga na Low/Med detaljima.... I gde si nasao Duke Nukem da poredis sto se tice zahtevnosti. Em sranje od igre em nezahtevna....
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb _____________________________________________ DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
:: A Danijelk ti bi malo da se prepucavas? Ja nemam tebi sta da se pravdam. Al cu ti odgovoriti... Ne citas dobro kao i sto pises. Sto se tice lupetanja, ja nisam napisao da sam igrao sa max detaljima?? U FullHD sam igrao bez problema sve to sto si naveo bez tvog slideshow-a. Pre nekako sam instalirao i Duke Nukem Forever i lepo radi bez problema. 8800gt imam u staroj masini jos uvek i stojim iza toga sto sam napisao jer sam siguran u informacije. Ako vec nisi dobro informisan nemoj da lupas i lazes. E sad da si rekao da su takve perfomanse sa Sempronom onda i da ti verujemo na rec :: :: @mixer93 NE SECI !!! HD5770 je naravno jaca u svakom pogledu(ko je rekao da nije? :: Nemoj pogresno da shvatis. Nije u pitanju sminka vec fps.Na primer kad postavim podesavanja koja odgovaraju 8800gt i na GTX560ti nema razlike u prikazu sto mi vidimo izmedju njih. Sto znaci da ce Anonymous moci jos da se sluzi sa grafom ali da ubaci u komp X4 955. Ko je shvatio shvatice, da ne gusim vise temu.. :: :: :: :: Da ne lupetamo i ne lazemo vise, sta si ti to igrao u FullHD sa max detaljima na 8800GT i da ti je uvek fps iznad 25, aj lepo reci? Sta? Ako ne vidis dalje od PES-a onda i da ti verujemo na rec. Probaj Metro, Crysis (1 ili 2) i novije, bice lep slideshow... :: :: :: :: ________________________________________________________________ :: :: ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb :: :: ____________________________________________ :: :: DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223 :: :: :: :: :: To `teranje` za iznad 30fps je za benchmark igrace koji broje frejmove za takmicenje.. :: :: :: Sve preko 25fps je extra, sve preko je tehnoloski visak .) Jer grafika koja daje 30fps i grafika koja daje 100fps daju isti kvalitet prikaza a jedina je razlika u fps brojacu. :: :: :: Ne igram se toliko cesto, ali kad se igram na kompu sa 8800gt, igram se uvek na 1920x1080 sa mid ili high detaljima sve zavisi od igre i nisam primetio nikakve frejmove sto znaci da `tera` preko 25fps. Sve dok se ne primete frejmovi moze da sluzi, zato sam i predlozio Anonymous da prvo promeni cpu jer ce jaci cpu izvuci jos snage iz grafike. U medjuvremenu ce i cene pasti pa ce moci nesto pametnije da pazari tipa gtx560ti ili 6950.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pa znas, jedna je stvar `tera`, a druga `tera sa max detaljima uvek iznad 30fps....`. Dovoljna je 8800GT al za male rezolucije, do 1280x1024, 1280x720 i slicno, sa nekim high/med detaljima.. :: :: :: :: :: :: :: :: ________________________________________________________________ :: :: :: :: ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb :: :: :: :: ____________________________________________ :: :: :: :: DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223 :: :: :: :: :: :: :: :: :: Zasto menjas 8800? Grafika je ekstra i jos moze da posluzi dok se ovo ludo trziste ne smiri. Promeni samo CPU, uzmi X4 955 pa da peva. Ja je jos imam u jednoj masini. Fabricki klokovana i jedna od najbrzih serija. Sve tera bez problema na fullhd rezoluciji...samo treba bolji cpu da pogura to malo :: :: :: :: :: E sad umesto 8800 ti se jedino isplati nesto tipa nvidia gtx560ti, ati hd6950.. :: :: :: :: :: Bolje promeni cpu pa sacekaj malo da padnu cene. Prelazak na jeeftinije varijante nije psihicki isplativo jer ces dati pare a neces nista specijalno dobiti.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
na monitor 1280x1024..da li je bolja kupovina gtx460 ili 6790????mism da li ce 6790 odraditi posao na toj rez..????inace proc ce ostati jos neko vreme..ali treba da se zaposlim pa....polako da menjam komp...uzeo bi prvo psu i vga pa posle i ceo komp mb i cpu i ram....
Izbjegni AMD 6790, jer traži dosta jače napajanje i to novo, ne polovno. Jeste dobra kartica GTX 460, ali prejaka takođe za tu konfiguraciu, plus ako bi stavio jači CPU da ne nastane problem sa pregrevanjem napajanja, a i ljeto je. U skladu sa konfiguracijom samo 5770 trenutno. Nove imaš za oko 90 e, a polovne oko 70e. operator
reko sam da cu menjati ceo komp!i pitanje je za ovaj monitor sta je najbolje uzeti..koju grafu??jel cu sve promeniti ali kasnije...a kad bi kupio sad grafu i nap necu da menjam takodje i monitor...ne treba mi fullhd...znaci prvo bi kupio vga i psu..pa bi igro mesec dva na x2 pa bi i to menjao..pa maticnu...itd...
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.