Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Crysis 2 GTX 580
STRANA 2 OD 4  
operator re 18.07.2011. 10:19 #345908

status: user
broj poruka: 4295
@SkyFire

Kučište od 9860e sa 2 PS-a od po 1200w!?
Dečko ima keša i to znam, ali pogledaj sa 5970.
Uporedi sa kakvim napajanjem 2x5970 radi na 1000w( troši u peak-u 860w), a ova sa 4-way SLI u peak-u 2100w !?
I on sam kaže da mu je problem da ohladi karte i sa takvom napravom nakon 2 sata igranja.
Pogledaj kako je namestio hlađenje na 2-goj i 3-ćoj kartici.
To ima da izgori na tim klokovima.
operator

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic @Obradmi 18.07.2011. 10:34 #345914

broj poruka: 1889
Kako se pokazala ta Quadro?

If wants and needs divide me
Then I might as well be gone...

=================================================

http://img31.imageshack.us/img31/9500/acbpalithief.png

ribolovac Sta ti je 18.07.2011. 11:48 #345928

broj poruka: 1305
pozrtvovanost. Lik sedi u jakni za kompom. Smrzava se da bi mu masina radila maksimalno klokovana.
Smesno.

i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,

Dexter013 Sta ti je debil 18.07.2011. 11:50 #345930

broj poruka: 17101
Debil , nerd , da nije smesno bilo bi zalosno, lik bi kitu bi dao za neku komponentu...

AMD Phenom II x6 1055
7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
CoolerMasterElite430
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa
Mx518

:: pozrtvovanost. Lik sedi u jakni za kompom. Smrzava se da bi mu masina radila maksimalno klokovana.
:: Smesno
::
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Re: Sta ti je debil 18.07.2011. 12:24 #345940

broj poruka: 9006
Što da ne kad je ne koristi.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

:: Debil , nerd , da nije smesno bilo bi zalosno, lik bi kitu bi dao za neku komponentu..
Dexter013 Sta ti je debil 18.07.2011. 12:30 #345941

A jes vala, i to sto kazes, I ovako skuplja prasinu tamo u gacama...

Ne volim bilo kakvo preterivanje ,
a pogotovo za gluposti koje su inace normalnim ljudima hobi ili zabava.

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
CoolerMasterElite430
LC power 600w
Mx518

:: Što da ne kad je ne koristi
:: :: Debil , nerd , da nije smesno bilo bi zalosno, lik bi kitu bi dao za neku komponentu..
:: ::
Milunka Re: E dzaba vam ta vasa nVidia... 18.07.2011. 12:53 #345943

broj poruka: 1624
Ahhaha....

neznam sta ocekujes od ta dva sranja....

nvidia gt220,bolje da si uzeo 8800gt,

pa i ovo cudo

http://www.nvidia.com/object/product-quadro-600-us.html

96 shader procesora.. .-D 128 bita... TROSI MAX 40W,

NEznam kakav ti tu 3d ocekujes,ili 2d ? mislim zna se sta je to za danasnje standarde... opet ti kazem od ove dve karte po meni je bolji 8800 GT,da ne spominjem da imas NVIDIA gtx260 216sp nov za nesto oko 8000 dinara,ako ne i jeftinije...

DAkle ako ti treba za posao to bi bilo minimum,od minimuma.

asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F2380

:: Zabole me porodicni dragulj za tu vasu nVidiu..
:: Evo meni na poslu na oba racunara se desava da nece da saradjuje sa AutoCAD-om (original), jednostavno nece ili pukne `vozac` ili slika treperi, leluja ko camac na nemirnom moru... padne joj FPS na `PET`..
:: Ej bre u 2D radnom okruzenju pukne joj FPS, nestane kursor, nestane slike na ekranu, ne vidi se pojedini prozor..
:: U 3D modu rada duplira linije, pomeris objekat levo desno ili prosti pan radne povrsine ostavi trag kocenja
:: E sad mozda je do kartice posto je u pitanju GT220, ali ona druga je Quadro 600 sto ce reci bas posvecena ovome cime se bavim..
:: Dakle za pravljenje para je nVidia kerin djokica ali zato za igranje je cudo nema bolje vrh brate itd..
:: MISLITE O TOME, PRE NEGO STO POCNETE DA PALAMUDITE O FPS !!
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: p.s. Mozda je bre ovaj AutoCAD zaista zajeban pa mu treba neki SLInavko ili CROSSisavac da bi se pokazao u pravom svetlu te da ne bi imao usko grlo u radu, a tek sto mu treba CPU da sve te graficke potera da rade... hehhhhh...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Milunka Re: Re: E dzaba vam ta vasa nVidia... 18.07.2011. 12:59 #345944

broj poruka: 1624
Memory Bandwidth (GB/sec) 25.6 GB/s na quadro 600 :-DDDD

http://www.nvidia.com/object/product_geforce_gt_220_us.html

gt 220 je jos smesniji,ima citavih 48 shadera... :-D pa ove 2 karte ce 8800gt da pojede za dorucak :-D,zajedno da ih stavis u sli,sto je verovatno i nemoguce,opet ce 8800gt biti bolji... .-D

asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F2380

:: Ahhaha...
:: neznam sta ocekujes od ta dva sranja...
:: nvidia gt220,bolje da si uzeo 8800gt
:: pa i ovo cudo
:: http://www.nvidia.com/object/product-quadro-600-us.htm
:: 96 shader procesora.. .-D 128 bita... TROSI MAX 40W
:: NEznam kakav ti tu 3d ocekujes,ili 2d ? mislim zna se sta je to za danasnje standarde... opet ti kazem od ove dve karte po meni je bolji 8800 GT,da ne spominjem da imas NVIDIA gtx260 216sp nov za nesto oko 8000 dinara,ako ne i jeftinije..
:: DAkle ako ti treba za posao to bi bilo minimum,od minimuma
:: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F238
:: :: Zabole me porodicni dragulj za tu vasu nVidiu..
:: :: Evo meni na poslu na oba racunara se desava da nece da saradjuje sa AutoCAD-om (original), jednostavno nece ili pukne `vozac` ili slika treperi, leluja ko camac na nemirnom moru... padne joj FPS na `PET`..
:: :: Ej bre u 2D radnom okruzenju pukne joj FPS, nestane kursor, nestane slike na ekranu, ne vidi se pojedini prozor..
:: :: U 3D modu rada duplira linije, pomeris objekat levo desno ili prosti pan radne povrsine ostavi trag kocenja
:: :: E sad mozda je do kartice posto je u pitanju GT220, ali ona druga je Quadro 600 sto ce reci bas posvecena ovome cime se bavim..
:: :: Dakle za pravljenje para je nVidia kerin djokica ali zato za igranje je cudo nema bolje vrh brate itd..
:: :: MISLITE O TOME, PRE NEGO STO POCNETE DA PALAMUDITE O FPS !!
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: p.s. Mozda je bre ovaj AutoCAD zaista zajeban pa mu treba neki SLInavko ili CROSSisavac da bi se pokazao u pravom svetlu te da ne bi imao usko grlo u radu, a tek sto mu treba CPU da sve te graficke potera da rade... hehhhhh...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: 18.07.2011. 13:38 #345955

broj poruka: 3519
Ovakvi ljudi imaju keš za sve. Ako preteruje, neka ga, čovek je entuzijasta i treba da uživa u svemu tome, jer njemu prija. A u garaži verovatno ima Bugatti Veyrona. I gde je onda problem? Pa to je veoma jasno, problem je u vašim glavama, čim ste uspeli da povežete sve ove `epitete` uz njega, a pritom mu pominjete i organe za reprodukciju. Zavist, nerazumevanje, omalovažavanje, podsmevanje, infantilna dedukcija...baš me zanima kako bi on vas nazvao?

Edit: Niko nije primetio da bi sa ovakvim setup-om mogao da potera sve na tri ekrana, a to što nije, opet je njegova stvar.

CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6

raic Re: Re: 18.07.2011. 13:51 #345957

De, de, nemoj sad ni ti morti da zaključuješ na prazno. Možda je on te komponente pošteno zaradio, možda mu je tata dao pare, možda je prodao bubreg, možda je ubio, možda je ukrao, možda je namestio da mu kolegu otpuste da bi on imao para za izdrkavanje. Ne znamo, ne možemo da znamo i na kraju krajeva nas baš briga, zato se i zavitlavamo malo. To što je sklopio je lepo, neki od nas bi isto takvo da imaju para, neki ne bi, nebitno i to.

:: Ovakvi ljudi imaju keš za sve. Ako preteruje, neka ga, čovek je entuzijasta i treba da uživa u svemu tome, jer njemu prija. A u garaži verovatno ima Bugatti Veyrona. I gde je onda problem? Pa to je veoma jasno, problem je u vašim glavama, čim ste uspeli da povežete sve ove `epitete` uz njega, a pritom mu pominjete i organe za reprodukciju. Zavist, nerazumevanje, omalovažavanje, podsmevanje, infantilna dedukcija...baš me zanima kako bi on vas nazvao?
Mortificat Re: Re: Re: 18.07.2011. 14:09 #345964

E ovo je već zreliji odgovor, gde si nagovestio ono što sam pokušavao da kažem. Dosta nas bi sklopilo ovakav setup, samo je to problem priznati, jer ispadaš `budala` pred drugima. Sopstvene restrikcije i društvo u kom živimo nam diktiraju i način razmišljanja, pa ne možemo javno da kažemo da bi sklopili takav sistem, a kad ne možeš da ispuniš svoje želje ili da ih bar podeliš sa nekim, naravno i kad ne možeš da razumeš sve to, onda, hajdemo na pljuvanje i omalovažavanje.
Na forum smo došli otprilike u isto vreme, pa je i tebi i meni jasno kad se neko zeza, a kad misli ozbiljno ono što kaže. Zajebi smajlije, čak i prosečno inteligentna osoba vidi ovo o čemu govorim.

Edit: Ne odnosi se direktno na tebe, takav mi je stil pisanja.

:: De, de, nemoj sad ni ti morti da zaključuješ na prazno. Možda je on te komponente pošteno zaradio, možda mu je tata dao pare, možda je prodao bubreg, možda je ubio, možda je ukrao, možda je namestio da mu kolegu otpuste da bi on imao para za izdrkavanje. Ne znamo, ne možemo da znamo i na kraju krajeva nas baš briga, zato se i zavitlavamo malo. To što je sklopio je lepo, neki od nas bi isto takvo da imaju para, neki ne bi, nebitno i to
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: Ovakvi ljudi imaju keš za sve. Ako preteruje, neka ga, čovek je entuzijasta i treba da uživa u svemu tome, jer njemu prija. A u garaži verovatno ima Bugatti Veyrona. I gde je onda problem? Pa to je veoma jasno, problem je u vašim glavama, čim ste uspeli da povežete sve ove `epitete` uz njega, a pritom mu pominjete i organe za reprodukciju. Zavist, nerazumevanje, omalovažavanje, podsmevanje, infantilna dedukcija...baš me zanima kako bi on vas nazvao?
raic Re: Re: Re: Re: 18.07.2011. 14:22 #345968

Jašta, jašta. Mislim, ne veruje niko od nas stvarno da lik što voza korvetu centrom stvarno ima pače ko ćevapče pa to nadoknađuje kolima, to se tako kaže da ti bude lakše... a i da nagovestiš: `da su meni tak`a kola kraj ovak`og kurca šestoperca, eee de bi mi bio kraj`.

:: E ovo je već zreliji odgovor, gde si nagovestio ono što sam pokušavao da kažem. Dosta nas bi sklopilo ovakav setup, samo je to problem priznati, jer ispadaš `budala` pred drugima. Sopstvene restrikcije i društvo u kom živimo nam diktiraju i način razmišljanja, pa ne možemo javno da kažemo da bi sklopili takav sistem, a kad ne možeš da ispuniš svoje želje ili da ih bar podeliš sa nekim, naravno i kad ne možeš da razumeš sve to, onda, hajdemo na pljuvanje i omalovažavanje
:: Na forum smo došli otprilike u isto vreme, pa je i tebi i meni jasno kad se neko zeza, a kad misli ozbiljno ono što kaže. Zajebi smajlije, čak i prosečno inteligentna osoba vidi ovo o čemu govorim
SkyFire Re: re 18.07.2011. 14:32 #345969

broj poruka: 18472
Operator tacno se vidi da slabo poznajes nVidia-u!
Koje crno grejanje na vodenom setupu-u?Nemoj me zezati.
Pa ta karta u full load ne prelazi 50c.Bre ja sam sa GTX 295 sa defaultne vrednosti od 576 Mhz drzao na 750 Mhz za svaki dan nisam imao temperaturu preko 45c maksimalno 50c a GTX 580 je hladnija karta.

Potvrda za ono sto pricam :

http://www.guru3d.com/article/liquid-cooling-overclocking-geforce-gtx-580-danger-den/7

Sto se tica rada i stabilnosti tu si tek neupucen.
nVidia-ini chipovi su tako dizajnirani da rade stabilno pri visokim temperaturama bez problema uz visecasovnu torturu gaminga nece ni zastucati.
Taj oc od 1000 Mhz je za tu kartu normalna stvar i radice korektno koliko god da je drzi na tim vrednostima ,godinu,dve,dok ne proda kartu..

Do sad je svaka moja karta radila na maksimalnom OC-u u krajnjem piku vrednosti koje chip moze da postigne i svaka i danas dan radi kod drugog vlasnika.A sto je najzanimljivije skoro sve su bile na stock vazdusnom sistemu.
Sa vodom je daleko lakse .)

A pominjes te kante 5970 sa ovakvim kartama.Od decijih bolesti do nedovoljno performansi i skaliranja da dobiju ovakav jedan setup.A o temperaturama da ne pricam jer ATI ima odredjen prag tolerancije na temperaturu zavisno od chipa i ne podnose tako visoke temperature.Chip pocinje da se gusi ,polako da trotluje i to se oseti prilikom igranja..Konkretno 5870 negde vec na 85-86 c dobija taj issue dok nVidia radi na 90c i preko - GTX 480 ko dobar dan.

Green,Green,Grass Of Home

:: @SkyFir
:: Kučište od 9860e sa 2 PS-a od po 1200w!
:: Dečko ima keša i to znam, ali pogledaj sa 5970
:: Uporedi sa kakvim napajanjem 2x5970 radi na 1000w( troši u peak-u 860w), a ova sa 4-way SLI u peak-u 2100w !
:: I on sam kaže da mu je problem da ohladi karte i sa takvom napravom nakon 2 sata igranja
:: Pogledaj kako je namestio hlađenje na 2-goj i 3-ćoj kartici
:: To ima da izgori na tim klokovima
:: operator
Mortificat Re: Re: Re: Re: Re: 18.07.2011. 14:32 #345970

Koliko vidim, ovde važi isključiva i jednoznačna sugestija da ukoliko imaš novca nemaš ***** i obrnuto?

:: Jašta, jašta. Mislim, ne veruje niko od nas stvarno da lik što voza korvetu centrom stvarno ima pače ko ćevapče pa to nadoknađuje kolima, to se tako kaže da ti bude lakše... a i da nagovestiš: `da su meni tak`a kola kraj ovak`og kurca šestoperca, eee de bi mi bio kraj`
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: E ovo je već zreliji odgovor, gde si nagovestio ono što sam pokušavao da kažem. Dosta nas bi sklopilo ovakav setup, samo je to problem priznati, jer ispadaš `budala` pred drugima. Sopstvene restrikcije i društvo u kom živimo nam diktiraju i način razmišljanja, pa ne možemo javno da kažemo da bi sklopili takav sistem, a kad ne možeš da ispuniš svoje želje ili da ih bar podeliš sa nekim, naravno i kad ne možeš da razumeš sve to, onda, hajdemo na pljuvanje i omalovažavanje
:: :: Na forum smo došli otprilike u isto vreme, pa je i tebi i meni jasno kad se neko zeza, a kad misli ozbiljno ono što kaže. Zajebi smajlije, čak i prosečno inteligentna osoba vidi ovo o čemu govorim
toothless Re: Re: Re: Re: Re: Re: 18.07.2011. 14:37 #345972

broj poruka: 3241
Jok, Morti.Važi ona:`ko nema u glavi i nema među nogama, ima u nogama`. :)
http://tiny.cc/okq2q

http://tiny.cc/o1cpk
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL

:: Koliko vidim, ovde važi isključiva i jednoznačna sugestija da ukoliko imaš novca nemaš ***** i obrnuto
:: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6
SkyFire Nastavak.. 18.07.2011. 14:41 #345973

Morti me pretece..
Zaboravih da dodam da ce temperature biti shodno kvalitetu tj kapacitetu vodenog sistema.Koliko vidim ovaj lik nema s atim problema.
Znaci OC ce ici u skladu sa tim.
Koliko para toliko muzike :)

http://www.guru3d.com/article/liquid-cooling-overclocking-geforce-gtx-580-danger-den/6

http://www.guru3d.com/article/liquid-cooling-overclocking-geforce-gtx-580-danger-den/11

Using the software increase the voltage on the GPU core to 1.138. Don`t worry, the card can perfectly handle this voltage and it remains quite safe. But do make sure you have proper liquid cooling temperatures.

Dexter013 Mortisha 18.07.2011. 14:46 #345974

I da imam pare ne bih to kupovao, a tek pogotovo da sedim u jakni ko debil da bi komp mogao da radi a da se ne zapali.

Nije samo stvar u novcu nego i u principu logici i zdravom razumu, ja mislim da je npr Bekam debil jer je platio shishanje mashinicom na keca 500 $... Ali to je neki fensi frizer. ?!?!?!

Niko ne osporava da mu se moze , ali ja licno mislim da je debil...

Isto mislim da su debili oni Wow frikovi sto sede po 18h ispred monitora, verovatno im se takodje moze, mozda imaju mamu i tatu koji finansiraju njihovo izlezavanje i igranje igrice po 18 sati , moze im se, ali ja opet mislim licno da su debili kao i taj lik sto sedi u jakni...

Bilo kakav extremizam ja mislim da je pogresan, ne treba puno preterivati ni u cemu,
kada kazem extremizam onda mislim bukvalno,
a ne u fazonu voli neko nesto, a ja ga pljujem samo zato sto ja to ne volim...
ali nek radi ko sta hoce, naravno.

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
CoolerMasterElite430
LC power 600w
Mx518

:: Koliko vidim, ovde važi isključiva i jednoznačna sugestija da ukoliko imaš novca nemaš ***** i obrnuto
Dexter013 A tek buka 18.07.2011. 15:03 #345978

Coveku kao da zuji propeler od podmornice u sobi ali to je svima ok, medjutim kada se graficka neka obicna cuje na 70% snage ventilatora, onda neki ovde izlaze iz sobe koliko im smeta buka, kada je besmisleno skupo onda je buka skroz ok, ali kada je normalna cena tipa 150-200e onda je buka presudni faktor cak i na ustedu preformansi!

Graficka uglavnom vrsti kada se peglaju igre , a tada imas ili sluske ili odvrnes zvuk iz igre , tako da normalne ljude zabole za load buku, kad je u idle nijedna grafika ili cpu se ne cuju, sem ako je bas los stok kuler(a realno ni to nije toliko strasno)...

A meni realno ne bi smetala ta buka , koliko sedenje u jakni...

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
CoolerMasterElite430
LC power 600w
Mx518

SkyFire ... 18.07.2011. 15:14 #345984

Znaci ne verujem koji si ti spamer i flejmer.Aj sto si neupucen nego sto nabadas ko Maksim po diviziji..

Sta si ti ocekivao ,kakvu tisinu sa ovoliko ventilatora?Koliko ima 10-11 ventova..
Drugo koncept ovakvog kucista nije najidealnije resenje ,ovo je vise Fancy za gledanje.
Pleksiglas zadrzava temperaturu,ova kutija stvara brum i vakum unutar sistema i pored svega povecava se nivo buke..
Vodeni sistem tj radijatori uvek idu spolja i ventilator na radijator se stavlja da duva u rebra a ne da usisava (jedino ako nije sendvic sistem) .
Kuciste uvek mora da bude provetreno sa dobro osmisljenim protokom vazduha sto ovo pleksiglas kuciste kocka nema!Itd..Itd..

I sa ovko smisljenim sistemom ko kod ovog lika nema govora o nekim visokim temperaturama zato ne lupetaj kako ce sta da izgori i sl jer vecu glupost nisam cuo!

A sta ce ko da kupi i zasto je njegov problem i debil je svako ko osudjuje ovakve ljude a nije debil taj koji kupi.On uziva u tome sto ima i za sigurno se ne breca za novac kao vecina nas niti ga zabole sta ce sutra biti sa tim komponentama tj po kojoj ceni ce da proda kad ce opet da kupi novu generaciju karti tj celog setupa!

Po tome su debili svi oni koji imaju skupocene automobile,jahte,koji uzivaju u zivotu u sklopu svojih mogucnosti i ambicija.Stvar je jebene percepcije ali izgleda da ona kod pojedinaca i ne postoji!

Ono sto ja zameram ovom liku je nesklad u komponentama.
Od tako jake masine ima prosecan monitor sa TN panelom i oskudan audio sistem (osnovni),cak nema ni muzicku kartu.E to je promasaj.Sve ostalo je sasvim ok.

Dexter013 E jbg 18.07.2011. 15:20 #345988

Nisam bukvalno mislio da ce komp da se zapali. Sarkazam...

Jahta, auto , ili sta vec to mogu da razumem , barem ima neku poentu i svrhu.
ali da sedis u jakni da bi taj komp mogao da radi kako treba je krajnje smesno, barem meni, i da, mislim da je lik debil, kao i bilo koji extremisti , wow-ovci ili jos bolji primer religiozni extremisti...

Preterivanje je jedna stvar, extremno preterivanje je druga stvar.

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
CoolerMasterElite430
LC power 600w
Mx518

SkyFire Ekstremizam 18.07.2011. 15:28 #345989

...je pojam koji tebi nije razumljiv.
To sto je njemu sklopiti takvu konfiguraciju normalno je za tebe exstremno iz razloga sto se razlikujete po sloju u samom segmentu drustva materijalnog karaktera.
Ako je nekom otici u radnju i kupiti Porsche sasvim normalno obican covek o tome moze da sanja i da to posmatra kao nesto daleko ,odnosno kako ti to deklarises kao ekstremno!

Nije uopste poenta sta je,hardver,vila,avioni,kamioni vec nacin na koji to posmatras tj mogucnosti sa kojim raspolazes da bi sebi ispunio afinitete koje imas da bi kasnije uzivao u tome.

A stos edi u jakni tj toj polu trenerci nemam pojma,mozda ne greje sobu ili su mu suplji zidovi :)
Ja recimo ne podnosim visoke ambijentalne temperature a zimi na 10c opusteno funkcionisem,tako mi odgovara.Dukserica,pulover i milina.

A sto se tice njegovog sistema mogu svaku zasebno komponentu da opisem kao i to da cu u svako doba da sastavim mozda i za manje para bolji i kvalitetniji vodeni setup.
Ovaj momak definitivno i nije bas do kraja upucen u sve ovo.
Entuzijazma ima ali ne i dovljno znanja.

Dexter013 E jbg 18.07.2011. 15:30 #345991

Ne sekiraj se mnogo zbog mog mislenja...

Ti slobodno radi sa svojim novcem i vremenom sta god zelis.

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
CoolerMasterElite430
LC power 600w
Mx518

toothless Re: ... 18.07.2011. 15:34 #345994

broj poruka: 3241
Što je spameri flejmer, brate?pa jel` bilo 1000 tema u kome se svi nešto žale da ima se vent na novoj grafičkoj čuje toliko da ne mogu da sede u sobi (a pritom se taj vent najviše čuje upravo u igricama, kada je volume zvučnika na max), a klokuju kartu do granica izdržljivosti.I sada je to užasno, a ovo je do jaja, i svi bi voleli da sastave ovakvu mašinu, bez obzira na tošto bi se čulo ko Sveti Ilija gromovnik.I ja volim satove, automobile i digitalne foto aparate, pa ne bih sigurno kupio 10 foto aparata, 10 automobila i 100 satova.Zna se gde prestaje dobar ukus i uživanje u skupim i kvalitetnim stvarima, ali zna se i gde počinje proseravanje.

http://tiny.cc/o1cpk
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL

:: Znaci ne verujem koji si ti spamer i flejmer.Aj sto si neupucen nego sto nabadas ko Maksim po diviziji.
:: Sta si ti ocekivao ,kakvu tisinu sa ovoliko ventilatora?Koliko ima 10-11 ventova.
:: Drugo koncept ovakvog kucista nije najidealnije resenje ,ovo je vise Fancy za gledanje
:: Pleksiglas zadrzava temperaturu,ova kutija stvara brum i vakum unutar sistema i pored svega povecava se nivo buke.
:: Vodeni sistem tj radijatori uvek idu spolja i ventilator na radijator se stavlja da duva u rebra a ne da usisava (jedino ako nije sendvic sistem)
:: Kuciste uvek mora da bude provetreno sa dobro osmisljenim protokom vazduha sto ovo pleksiglas kuciste kocka nema!Itd..Itd.
:: I sa ovko smisljenim sistemom ko kod ovog lika nema govora o nekim visokim temperaturama zato ne lupetaj kako ce sta da izgori i sl jer vecu glupost nisam cuo
:: A sta ce ko da kupi i zasto je njegov problem i debil je svako ko osudjuje ovakve ljude a nije debil taj koji kupi.On uziva u tome sto ima i za sigurno se ne breca za novac kao vecina nas niti ga zabole sta ce sutra biti sa tim komponentama tj po kojoj ceni ce da proda kad ce opet da kupi novu generaciju karti tj celog setupa
:: Po tome su debili svi oni koji imaju skupocene automobile,jahte,koji uzivaju u zivotu u sklopu svojih mogucnosti i ambicija.Stvar je jebene percepcije ali izgleda da ona kod pojedinaca i ne postoji
:: Ono sto ja zameram ovom liku je nesklad u komponentama
:: Od tako jake masine ima prosecan monitor sa TN panelom i oskudan audio sistem (osnovni),cak nema ni muzicku kartu.E to je promasaj.Sve ostalo je sasvim ok
:: Green,Green,Grass Of Home
Dexter013 Seljacino 18.07.2011. 15:38 #345997

Ti bezubi cobane ne znas sta je extremizam !

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
CoolerMasterElite430
LC power 600w
Mx518

:: Što je spameri flejmer, brate?pa jel` bilo 1000 tema u kome se svi nešto žale da ima se vent na novoj grafičkoj čuje toliko da ne mogu da sede u sobi (a pritom se taj vent najviše čuje upravo u igricama, kada je volume zvučnika na max), a klokuju kartu do granica izdržljivosti.I sada je to užasno, a ovo je do jaja, i svi bi voleli da sastave ovakvu mašinu, bez obzira na tošto bi se čulo ko Sveti Ilija gromovnik.I ja volim satove, automobile i digitalne foto aparate, pa ne bih sigurno kupio 10 foto aparata, 10 automobila i 100 satova.Zna se gde prestaje dobar ukus i uživanje u skupim i kvalitetnim stvarima, ali zna se i gde počinje proseravanje
SkyFire Re: Re: ... 18.07.2011. 15:44 #346004

U kojoj sferi poznavanja materije ti zelis samnom da pricas?O cemu?
Ne poznajes osnove vodenog sistema i pricas o buci?WTF?
Nisi u poziciji da bi polemisao o entuzijazmu pa zato to i ne razumes.
Narvavno da je ovo do j@j@ kad se coveku moze i svaka mu cast nek uziva u tome!

Jedno je sklapati masinu koja je u domenu mogucnosti naseg standarda.
Postoje vi visi standardi,nivoi za ostale ljubitelje hardvera i vrhunskih performansi.
Zbog cega je to proseravanje?Zato sto ti ,ja ili bilo ko to ne moze da ima?Smesno,zaista smesno.To jednostavno govori koliko vi ne razumete entuzijazam a koliko percepcija ne postoji nigde vec sve generalizujete i kenjate kako vam se prohte ne videci ni najmanje drugu stranu.
Ma da,vi ste u pravu.Ne znam uopste sto gubim dragoceno vreme da objasnjavam ono sto jednostavno ne kapirate tj ne zelite da razumete!
Druga stvar i jako bitna je nepoznavanje materije a polemisanje na tom nivou tj spamovanje i feljmovanje.Ako ne znas kako jedan vodeni sistem funkcionise i sta potrazuje i sta od njega mozes da ocekujes ne mozes dalje uopste da nastavljas sa bilo kakvim glupim komentarima!

Srbi su jako cudan narod!

:: Što je spameri flejmer, brate?pa jel` bilo 1000 tema u kome se svi nešto žale da ima se vent na novoj grafičkoj čuje toliko da ne mogu da sede u sobi (a pritom se taj vent najviše čuje upravo u igricama, kada je volume zvučnika na max), a klokuju kartu do granica izdržljivosti.I sada je to užasno, a ovo je do jaja, i svi bi voleli da sastave ovakvu mašinu, bez obzira na tošto bi se čulo ko Sveti Ilija gromovnik.I ja volim satove, automobile i digitalne foto aparate, pa ne bih sigurno kupio 10 foto aparata, 10 automobila i 100 satova.Zna se gde prestaje dobar ukus i uživanje u skupim i kvalitetnim stvarima, ali zna se i gde počinje proseravanje
:: http://tiny.cc/o1cp
:: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222E
:
STRANA 2 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs