Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nov monitor
STRANA 2 OD 3  
dautovic ... 08.08.2011. 01:58 #350509

status: user
broj poruka: 2856
Ako ti treba monitor da ima kvalitetan prikaz slike i za filmove onda IPS panel, ako si gejmer i volis fps igre, bezi GLAVOM BEZ OBZIRA od tih IPS budzet varijanti, to ima 8ms i vise odziv, sto je ozbiljnijim gejmerima i vise nego neprihvatljivo...nadam se da shvatas posledice toliko visokog odziva...

Izvagaj ti lepo sta tebi treba i na koje si minus spreman da zazmuris a preko kojih ne mozes preci i tek onda u prodavnicu

frekfencija

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 08.08.2011. 02:01 #350511

broj poruka: 2592
Ovaj LG ima 5ms odziv...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dautovic Re: ... 08.08.2011. 02:03 #350514

moguce samo nemoj da itsvet uzimas kao referencu, ti gore grese u kucanju nego ja...

ako te nesto zanima na sajt proizvodjaca.

Inace LG monitori i televizori imaju daleko najbolju garanciju, a i dizajn je na njihovoj strani...

frekfencija

:: Ovaj LG ima 5ms odziv..
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
::
mkukic ... 08.08.2011. 02:11 #350515

http://www.lg.com/us/computer-products/monitors/LG-led-monitor-IPS236V-PN.jsp
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

dautovic ... 08.08.2011. 02:19 #350516

ja mislim da je taj LG za ~200e pun pogodak...prelep je.

frekfencija

mkukic ... 08.08.2011. 02:29 #350518

Da, cena je odgovarajuca, a link sam ti postavio da vidis i odziv koji je 5ms... Jel bi to smetalo za filmove i igrice?

dautovic Re: ... 08.08.2011. 11:04 #350553

Ne verujem, vecina monitora je sa 5ms odzivo, u manjini su oni koji imaju 2ms ili 1ms...

frekfencija

:: Da, cena je odgovarajuca, a link sam ti postavio da vidis i odziv koji je 5ms... Jel bi to smetalo za filmove i igrice
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
djokosrb eto uzmesh njega i imash 08.08.2011. 12:28 #350568

broj poruka: 6876
love za krstenu grafu i napajanje :)
mkukic ... 08.08.2011. 13:31 #350583

Pa taj LG mi je trenutno opcija broj 1. Voleo bih da neko kaze utiske ukoliko je imao kontakta sa njim ili ga kojim slucajem poseduje...

Koliko bih mogao da dobijem za ovaj moj monitor?

djokosrb za tvoj 08.08.2011. 13:56 #350586

realno 50e,ne moze vishe,ali ja ga ne bih prodao za te pare,bolje da stoji ako se novom(ne daj boze neshto desi)da imash rezervu.
mkukic ... 08.08.2011. 13:58 #350587

Zanima me jos jedna stvar. Nasao sam test ovog monitora na bencmarku i dobio je dobre kritike, ali mi nije jasno sta znaci hardverska kalibracija?

http://multimedia.benchmark.rs/monitori/uporedni_test_monitori_vishe_klase_sa_IPS_panelima/strana_6/

Prvo su stavili user mod i nisu bili bas najzadovoljniji rezultatima testiranja, pa sRGB pa je i tu plava boja preovladavala, a onda ide recenica: `Videćemo kako će hardverska kalibracija popraviti stvari.` Ali koliko vidim, oni su menjali vrednosti u user modu. Jel to radjeno preko nekog aparata, kad je hardverski, ili su vrednosti menjane preko dumica na monitoru? Posto sam citao da postoji spravica, koja nije bas jeftina, a koristi se u te svrhe... Koga ne mrzi neka pogleda link koji sam postavio.

mkukic ... 08.08.2011. 15:41 #350609

Vidim da su to hardversko testiranje vrsili preko instrumenta koji se zove kolorimetar. Ja to nemam, niti bih uzimao jer je skup koliko sam citao, ali me zanima da li ja mogu da unesem postavke u monitor, preko njegovih komandi, koje su oni na kraju dobili kao najbolje merenjem?
Brightness 32
Contrast 98
Mod slike User
RGB 34,34,25

djokosrb Pa s`obzirom da je i meni interesantan 08.08.2011. 15:49 #350612

i s`obzirom da neko mora da probije led,a posto ti sad imash lovu,uzmi pa vidi na delu pa javi utiske :)
Ishmerish Kakav crni LG??? 08.08.2011. 15:49 #350613

broj poruka: 7285
Sky ti je lepo objasnio ali ti ne slusas.

Porediti LG sa Samsung-om ili Viewsonic-om je smesno, ali sa Dell-om je vec umnobolno.

Pitanje za sve: STA VALJA OD LG-ja???

Neznaju ljudi ni zvaku zglavno da naprave.

Sve je to lepo na papiru, ali sam se u poslednje vreme nagledao LG monitora i mogu reci da ces se samo kajati ako predjes na njih, cak ce biti razlike i u odnosu na taj BF.
Tvoj monitor jeste stariji ali je bio top of the class u to vreme.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

mkukic ... 08.08.2011. 15:51 #350614

Zanima me samo da li su ove vrednosti koje su oni dobili na kraju kalibracije kao najbolje vazece za sve primerke ovog monitora?

mkukic ... 08.08.2011. 15:54 #350615

@Ishmerish Puno mi je 385 evra da dam za monitor. Kad sam uzimao ovaj 940BF bio je 270e i sto kazes top of the class u to vreme.

Ishmerish U tom slucaju OK 08.08.2011. 15:58 #350616

broj poruka: 7285
Jer pare su jedini razlog zbog cega bi neko trebao da odustane od tog Dell-a.
Bruka monitor sa 16:10 odnosom ivica, ali ako mene pitas 24` 1920x1200 je ipak preveliki zalogaj za HD4850.

Mada bi ja na tvom mestu uzeo 2311 bez trunke razmisljanja, a ako te odziv brine recu ti samo da odziv na TN-u i IPS-u nije ni blizu isto.

Guglaj malo ili idi na Utube pa proveri ovaj 2311.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

mkukic ... 08.08.2011. 16:23 #350620

Citam bas dosta ovih dana o svemu tome i bas se dvoumim. U2410 mi je preskup, U2311 mi je nekako pa pre jeftin... Mislim Full HD monitor IPS panel 23 inca i 170e. Cudno mi je nekako. Ako je 1920x1200 prevelik zalogaj onda je i 1920x1080 isto pretpostavljam. Nije to neka razlika... Sta mislis o Samsung PX2370? On ima TN panel, LED osvetljenje Full HD i kosta 300e?

mkukic ... 08.08.2011. 19:06 #350657

Ispravka... Mislio sam na model XL2370 LED. Dakle Samsung XL 2370 LED, TN panel, 23 inca 267evra.
Da li ipak da razmatram monitore sa TN panelom?

Miskonius Tamni vilajet... 08.08.2011. 19:09 #350658

broj poruka: 4420
Sta god da odaberes kajaces se...

http://goo.gl/ov8D4

mkukic ... 08.08.2011. 19:15 #350661

Od kojih konkretno mislis?

Miskonius Pa na sve... 08.08.2011. 19:25 #350664

Jer, kako si krenuo da nalazis dlaku u jajetu svakom modelu, koji god da uzmes uvek ces misliti da bi bolje prosao da si uzeo neki drugi, treci... nebitno koji...
Slazem se, da uvek treba za dati novac traziti najbolje moguce ali ti bas preterujes.
Relax...To je samo monitor...

mkukic ... 08.08.2011. 19:43 #350670

Dobro, da cujem tvoje, a i misljenje ostalih izmedju ova tri:

LG IPS236v LED 23`, 5ms, IPS panel, Full HD 200e

DELL UltraSharp U2311H, IPS, 23`, 8ms, nema LED, Full HD 170e

Samsung XL2370, TN panel, 23`, 2ms, LED, Full HD 270e

Pozdrav!

djokosrb Lg 08.08.2011. 19:58 #350678

mozesh i dell,msm 300e za tn panel ni u snu ne bih dao,jeste da je lep i tanak,ali 300e jok.

Inace,kakav LG?Stvarno nzm drugari(nekoliko njih)imaju Lg niko nikad nikakvih problema nije imao a i slika kad svih(4 komada)je odlicna,starosti su od 5 godina do 6 meseci,razlicitih dijagonala.
Nzm ja bih uzeo LG.

Josh neshto:Ne dozvoli da ti neko drugi prica kako i sta valja i ne valja,jer u 90% slucajeva zamerke su bez osnova na neke gluposti koje apsolutno nemaju nikakve veze sa slikom npr... A o tome koliko nisu potkovane dokazima da ne pricam.
Jbg-a,jeste tesko(nekad i bolno)ali licno iskustvo je iznad svega,jedino sto ti mi mozemo dati predloge pa vidi samo,ako ne valja vracaj uzimaj drugi,kraj.
A o pricama kako ta i ta kompanija ne valja(nikad nisu valjale)da ne govorim,ciste nebuloze.
Miskonius Pazi, ovako... 08.08.2011. 20:10 #350684

Od ta 3 uzeo bih LG, i to iz 2 razloga... Prvo, jer ima IPS i odlican odziv...
Drugo vec imam LG 2243S-PF (istina TN panel) koga arcim vec skoro 2 godine i sto se tice slike mogu da kazem da je sam vrh.
Mesec dana posto sam ga kupio, bio je pobednik Digitalovog velkog testa monitora, ostavivsi iza sebe i Samsung, i Viewsonic, Acer...
Ishmerish je prvi covek od koga ja cujem da LG ne valja pa ne bi bilo lose da to malo obrazlozi...
Back to the point, sve i da ti se taj LG ne svidi, po novom zakonu o zastiti potrosaca ukoliko nisi zadovoljan proizvodom mozes ga vratiti u roku od 14 dana od dana kupovine.
Zadovoljan?

:: Dobro, da cujem tvoje, a i misljenje ostalih izmedju ova tri
:: LG IPS236v LED 23`, 5ms, IPS panel, Full HD 200
:: DELL UltraSharp U2311H, IPS, 23`, 8ms, nema LED, Full HD 170
:: Samsung XL2370, TN panel, 23`, 2ms, LED, Full HD 270
:: Pozdrav
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647841.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs