tek sad videh onu tvoju kalkulaciju za kanfiuraciju:) generalno ok al sa 2 mozda korekcije i to bi bilo to,da vidimo jel to onda ok ili ne. 1) memorija mislim da je mnogo 50 evra kad sam video 2x2gb kingstonovu za 2500. 2) maticna ploca,po meni mnogo. ne znam sta kazete na onu msi 870-c45 sto je partizanovac rekao za 50evra
sve sam ja video,nista ti ne brini. verov cu da pazarim u TVOM emmi-ju:) samo par izmena i to je to. 1) ploca ne 770 vec 870 c45 2) i neka 2x2gb 1600mhz ram grafiku bih uzeo onda 6870 jer tu kod vas i nije neka razlika u ceni izmedju 560 i 6870...
i sve ovo pada u vodu ako ne mogu da pazarim na cekove. ako sam ja dobro racunao ova modifikovana konf + mis,tast i kamera(i to mi treba) dodje negde oko 50k ili ti 10 cekova pa ako moze extra a ako ne jbg,moram traziti de moze,ne mogu da platim keshom...
Ne znam sta si tim ukapirao ali je niti radim u Emmiju niti ga poesdujem. Emmi je u poslednje vreme najbolji sto se tice cena... Emmi koliko ja znam ne daje na rate, probaj u Monitoru, oni su takodje povoljni i daju na rate (ako ne lazu) Proveri... Mozr i u winwinu ali su oni preskupi...
do sad ste mi predlozili proc,plocu,graficku,hard. ostaje jos izbor kucista i napajanja(gledam u konfigurator u winwin ko tele u sarena vrata). misko mi je predlotio lc power 648b,treba li pride i napajanje da uzmem?
pa pazi dexter,ja jesam rekao da mi treba gejmerski komp ali ne zato sto ocu samo da se igram vec zato sto nisam arhiktekta ili sl pa da mi treba neka projektantska masina il sta vec znam sta. u sv slucaju bice mi dobra i ova konfig naredne 3-4 god a onda cemo vec videti,ko zna sta sve nece jos izmisliti... no odgovorite vi meni na moju dilemu oko STAVKI KONFIGURATORA u winwin u posto moram da kupujem od njih iako su dosta skupi al dace mi neki popust tako da cu puci 50tak evra vise od planiranog al jbg,sta cu kad nemam kesh pa moram cekovima....
vise se i ne secam sta sve nisam zvao i pitao... mislim da Monitor daje max 6 rata a cene nisu jeftinije no u winwin u. win je cak jos i najpovoljniji za kupovinu za kesh...
5 000 gore dole mnogo sta menja Nije mi problem da ti sklopim ali moras da mi kazes tacnu cifru za koliko ce to biti Ovako je bez veze A ako imas 60k u kesu LooseLoose ne dolazi u obzir Deru !!!
e ovako stoje precizno stvari. jedino winwin i gigatron daju na vise od 6 cekova. ja planiram da dam 10 cekova max(=50.000din) i 150 evra imam u keshu (valjda,ako prodam stari komp kako je vec dogovoreno). znaci imam ukupno 65000 za kompletan de novo racunar. ako odbijemo 13000 za monitor sto sam odlucio da uzmem za kesh ( Monitor 21.5 ViewSonic VX2239wm, 1920x1080(FullHD) 2ms DC100000 1 DVI HDMI ) znaci da mi ostaje jos 52 hiljade za komplet konfig.
upravo resih da odustajem od zvalavih cekova. imacu kesh za oko 3 nedelje,600 evra za sve gore navedeno. tad cu valjda moci da kupim po normalnim cenama a vidim da imaju neki i akcije sa 10-15%popusta za gotovinsko placanje. da ne smaram vise,hvala svima na izdvojenom vremenu,nisam verovao da u srbiji postoje normalni i dobri ljudi koji stvarno zele pomoci. ako nekom treba medicinski savet neka se javi,tu sam.):)
p.s. ja bih vas samo zamolio da mi u medjuvremenu ispisete ceeeelu konfiguraciju bez monitora za max 50 hiljada,znaci od cpu-a do napajanja,kulera,misa...naveo sam gore sve(valjda sve) sto mi treba za gotov racunar
Sklopio sam ti komp, gde bi imao sto vecu mogucnost manevrisanja Ploca je malo skuplja, ali je AM3+ sto znaci da ces na nju za neku godinu moci da ubacis neki model iz nove generacije procesora, a ima i USB3 i SATA 6 Takodje na njoj ces moci da ubacis i i jos jednu 6850 (kad i ako ti bude trebalo) i da napravis CF i da budes miran za vjek vjekova sto se tice gaminga Ako te nista od toga ne zanima Uzmi MSI 770-c45 a visak dodaj za grafiku (taman za 6870) ili ovo napajanje http://goo.gl/3cbB6 Kada budes narucivao, naruci takodje i 2x 120mm ventove (xilence nudi najbolji odnos cene i kvaliteta, ukupno oko 800 din) I ostaje ti visak taman za kameru, tastaturu i misa (to ces da odabers sam, mada sto se tice tast. i misa idi na Logitech)
Btw, zbog cena to je sklopjeno u 2 prodavnice, ako ne znas (mada nije neka nauka) da sklopis komponente, mislim da ti kao doktoru stvarno nije problem da nadjes nekog da ti to zavrsi. Toliko od mene, ako ti jos nesto nije jasno pitaj
DEX,za mesec dana,znaci polovinom septembra kad planiram da kupim komp ovih polovnjaka nece ni biti a mislim da ako uvatim dobar popust za kesh mogu kupiti novi komp po tim polovnim cenama sto mi ti predlazes. hv u sv slucaju MISKO,jesam za verziju jace mat ploce def,to sam hteo jos onda kad sam se 1vi put javio i pitao sta mislite o mojoj konf. i super ako moze da se nakaleme 2 grafike jednog dana ili 1,opet bolja no ova 6850. a procesor ce biti valjda dobar za narednih 4-5 god pa zato razmisljam da uzmem ne 945 nego 955 ili 965,razlika je oko 1500din,znaci nije mnogo AKO su te 955 ili 965 bolje od 945... a treba li da kupujem te CPU kulere i ventilatore za kucista? to mi niste rekli...
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647841. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.