Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pomoc oko izbora graficke karte do 300E
STRANA 2 OD 5  
Daum Re: 6850 CF 04.09.2011. 22:12 #357646

status: user
broj poruka: 12811
CF donosi sa sobom gomilu komplikacija ko inače...

Uvek je bolja single varijanta...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

:: Vidi se da dere gtx 580 ko macku
:: Zanimljivo je i to da je potrosnja u W malte ne ista, sto je vrlo zanimljivo
:: Kupiti GTX 580 pored 6850CF je totalni promasaj
::
:: Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane
:: Sve drugo je utopija !
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Ta razumite čoveka 04.09.2011. 22:19 #357647

broj poruka: 6108
Evo i meni se srce slama kad pomislim da se on igra na 4770, a ljudi hoće da bacaju silne pare na razne Fermije i Kajmake, turaju 6850/70 u CF i 4/560 u ZLi i naopaki. Strašne su to muke.

There can be only one!!!

andrejnp Hehe 04.09.2011. 22:36 #357652

broj poruka: 486
Sigurno su najbolji izbor 2x 6870 ali ako vec uzimas gledaj i granciju shapire i pwoercoler imaju 2 gioidne grancije asus i MSI 3 a asus i msi imaju daleko bolje hladjenje od Shapire i powercoler! Ja imam MSI 6870 max optercenje ne prelazi 55 C!! 6870 Je mnog bolji izbor od obicnog GTX 560. da je nekim slucjaem 560Ti onda je to vec druga prica samo sto se nece uklopit u toju racunicu!!

A ako budes slusao skaya neces nsita drugo uzeti sem intela i nvidije pa mark i na tovju steta samo da su plavi i zeleni u taboru!!

DA MI JE ZNATI KOLIKO GA PLACAJU DA OVOLIKO S...!!!

gliga79 Pomoc oko izbora graficke karte do 300E 04.09.2011. 22:45 #357653

broj poruka: 4641
Tesko je posavetovati coveka iz nase perspektive jer ne znamo sta hoce u sustini.
Ako daje 300 eu za kartu to bi trebalo da znaci da su mu bitne sto bolje performanse jer ce mu igre raditi na max i sa jeftinijim kartama.
Bolje su performanse sa kartama u CF, od single varijante.
U suprotnom i single karta tipa GTX 580 ce mu u potpunosti zavrsavati posao i progutace svaku igru.
Pitanje je sta zeli da postigne?

Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane.
Sve drugo je utopija !

-ShonE- Re: Hehe 04.09.2011. 22:50 #357654

broj poruka: 3529
Heheh! Ma ja mislim da Sky to namerno radi, samo da Vas isprovocira, sta se palite.

Sve u svemu ja bih svakako isao na single gpu, sad da li recimo ati 6970 ili GTX570 totalno mi je ne bitno, i sa jednom i sa drugom moze covek lepo da se naigra sa svim mogucim novim i starim naslovima(mozda ipak ati zbog manje zahtevnosti cpu-a).

Ono sto je poenta, ako se bas ove dve karte uporede, po svim testovima se vidi da su tu negde, egal, a na trenutno jednim od najzahtevnijih igara danasnjice, poput Crysis-a i Metro-a ati ima blagu prednost u svega 1-2 frejma, dok kod drugih, manje zahtevnijih naslova, gde se i onako sa obe karte ima 50+ frejmova uopste i nije toliko bitno poredjenje, hocu reci sve jedno da li se ima 50 ili 70 frejmova.

:: Sigurno su najbolji izbor 2x 6870 ali ako vec uzimas gledaj i granciju shapire i pwoercoler imaju 2 gioidne grancije asus i MSI 3 a asus i msi imaju daleko bolje hladjenje od Shapire i powercoler! Ja imam MSI 6870 max optercenje ne prelazi 55 C!! 6870 Je mnog bolji izbor od obicnog GTX 560. da je nekim slucjaem 560Ti onda je to vec druga prica samo sto se nece uklopit u toju racunicu!
:: A ako budes slusao skaya neces nsita drugo uzeti sem intela i nvidije pa mark i na tovju steta samo da su plavi i zeleni u taboru!
:: DA MI JE ZNATI KOLIKO GA PLACAJU DA OVOLIKO S...!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Miskonius @Morti, gile23, Daume... 04.09.2011. 22:56 #357655

broj poruka: 4420
`Ocete vi to malo da obrazlozite ili cete poput bab narikaca?
Gde ste vi to videli?
Kakvih samo + 40%?
Sve i da je to tacno (a u 95% nije tacno) covek bi imao performanse jednake 570gtx.

http://goo.gl/FS72A

mixer93 Re: 04.09.2011. 23:45 #357664

broj poruka: 4187
Ja da biram izmedju 570-ke i 6970, izabrao bih ovu drugu.
Da je izbor izmedju 580-ke i 6970, onda ovu prvu.
CF nije toliki problem, radi on dobro, ali SAMO kad radi. Problem je u drajverima, sto ponekad ne rade neke igre dobro sa pojedinim drajverima.
@Medo, jesi li radio mozda nekad test u CF i probao sa vise drajvera igre? Da li ima neke razlike, i kakve su razlike...? Mogao bi da probas, ako mozes naravno jednom, da izmenjas drajvere, cisto da se vidi kako koji radi. Ali onda sa druge strane, ne znaci da ce kod svakog isto raditi, jel? Mozda nekome neki drajver pravi problema a nekome ne u CF...
Ja imam nesto takvo na umu da uradim, ako uzmem drugu plocu...

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

KalifNS Tezu od dve 04.09.2011. 23:58 #357665

broj poruka: 1017
Uzmes lepo u ruku, protreses, koja ti teza uznes tu.
Teza ima bolje hladjenje,

A Frozr Zmozr. Bese neki test gde napljuvase to hladjene.

GARANCIJE:
POWERCOLOR sad daje 3 III TRI godine
Kupio skoro kartu, provereno!

najidealnije
idealno

mixer93 Re: Tezu od dve 05.09.2011. 00:16 #357673

http://www.powercolor.com/us/support_PCSguaranty.asp

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

:: GARANCIJE
:: POWERCOLOR sad daje 3 III TRI godin
:: Kupio skoro kartu, provereno
:: najidealnije
:: idealno
Grosnica Re: Re: Tezu od dve 05.09.2011. 00:21 #357675

broj poruka: 71

:: http://www.powercolor.com/us/support_PCSguaranty.as
:: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

:: :: GARANCIJE
:: :: POWERCOLOR sad daje 3 III TRI godin
:: :: Kupio skoro kartu, provereno
:: ::
:: :: najidealnije
:: :: idealno

Citaj napisano... `imited warranty coverage for PowerColor graphic cards are typically 2 years, but we’re so confident in our PCS products that we will cover it for an additional year if the product fails.
mixer93 Re: Re: Re: Tezu od dve 05.09.2011. 00:23 #357676

I? Procitano... :)

:: :: http://www.powercolor.com/us/support_PCSguaranty.as
:: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

:: :: :: GARANCIJE
:: :: :: POWERCOLOR sad daje 3 III TRI godin
:: :: :: Kupio skoro kartu, provereno
:: :: ::
:: :: :: najidealnije
:: :: :: idealno
:: :: ::
:: Citaj napisano... `imited warranty coverage for PowerColor graphic cards are typically 2 years, but we’re so confident in our PCS products that we will cover it for an additional year if the product fails.
mixer93 Re: Сажвакано 05.09.2011. 00:39 #357683

I dalje ne kontam sta hoces da mi kazes? Ako si mislio da ja ubedjujem kalifa da im je garancija samo 2godine, gresis.
U tom linku lepo pise da je 3 godine garancija. Tako da...

:: Гаранција им је на продукте 3 године. Ту, видиш, нема шта да ти буде нејасно.Ако ипак нађеш штогод, јави се да жваћемо. Оно што стоји као непознаница јесте зашто гаранција није само продужена на 3 године него се ипак и даље води као 2+1 у случају фејловања. Мишљења сам да то раде због великих корисника којима дугују уз ту годину продужетка и подршку и вођење за руку и жвакање. Нешто као ово , а познато је да је у капитализму двадесетчетворочасовно стајање на услузи, најскупље.
Grosnica Оде мојих руку дело 05.09.2011. 00:43 #357685

broj poruka: 71
Небитно, ако смо се разумели. Моја грешка и извињење ако је пост био афирмативан.
Сад им читам EULA и прилично су намазани, гаранције су им од континента до континента ишаране.

mixer93 Re: Оде мојих руку дело 05.09.2011. 00:47 #357687

Nema veze, ipak su jedni od jeftinijih-pristupacnijih proizvodjaca... :)

:: Небитно, ако смо се разумели. Моја грешка и извињење ако је пост био афирмативан
:: Сад им читам EULA и прилично су намазани, гаранције су им од континента до континента ишаране
Mortificat Re: @Morti, gile23, Daume... 05.09.2011. 00:47 #357688

broj poruka: 3519
Ima gde da se vidi :)
CF sa serijom 68xx veoma dobro skalira, ali kao i svaki multi GPU setup zna da zeza, što zbog drivera, neoptimizovanosti za CF/SLI, micro stutteringa, itd.
Recimo novije igre često dobijaju podršku za sli/cf nakon mesec-dva(što gamerima nije po volji). Problem prilikom testiranja je što retko koji sajt testira aktuelne naslove(jer treba ih kupiti, zar ne?), tako da gamerima ništa ne znači što će Crysis Warhead ili Far Cry da radi sa 90-95% kad su te igre izgustirali. Drugim rečima, u trenutku kad se testira CF/SLI(a to je obično nakon prestanka NDA) hardware nema adekvatnu software-sku podršku(tj. driveri), već se mora čekati neko vreme, dok izađu novi, pa dok se oni preprave, a do tad neki izgube i želju za igranjem, jer su navikli na određeni standard...standard koji je kod single card setup-a manje izložen degradaciji usled softverske podrške.

CPU-Z: http://fwd4.me/07Uf

:: `Ocete vi to malo da obrazlozite ili cete poput bab narikaca
:: Gde ste vi to videli
:: Kakvih samo + 40%
:: Sve i da je to tacno (a u 95% nije tacno) covek bi imao performanse jednake 570gtx
:: http://goo.gl/FS72A
djokosrb ipak SLI 05.09.2011. 00:48 #357689

broj poruka: 6876
ove dve tek sam video da ima za ove pare i da te bog vidi:

http://duocom.rs/index.php?c=1040&p=3296

Adzem ouuuu 05.09.2011. 01:02 #357692

broj poruka: 3796
jel` moguce da je ta cena u pitanju? to treba proveriti,posto je ovo apsolutni best buy..bez dalje polemike,staviti to cudo u sli po ovoj ceni i vozi misko :D
onako grubo,mislim da su jace za 40% od gtx580 sto je fenomenalno..ja ne bih dalje razmisljao,ipak je ovo karta sa sufiksom (ti) pozz

:: ove dve tek sam video da ima za ove pare i da te bog vidi
:: http://duocom.rs/index.php?c=1040&p=329
Miskonius Morti pa sto lepo ne kazes 05.09.2011. 01:03 #357693

umesto samo +1, umes ti bolje od toga.
Elem, evo ti sajta sa testovima novih igara http://goo.gl/uHfCr
Inace, tacno je da drajveri za multi gpu kasne, ali takodje se cekaju i krekovi
za doticnu igru (osim nekolicine njih koji je nabavljaju legalno) tako da ja ne vidim problem.
Overall dobitak je 90%+ ima i naslova/testova gde je dobitak oko 50% (nema sta da se lazemo)
i koji mogu da se nabroje na prstima jedne ruke
Ali covek za 26 K moze da kupi sistem koji ce u vecini slucajeva biti jaci 580 gtx
One more thing, ja coveka savetujem da saceka (ako mu nije frka) 7xxx seriju
kada se ocekuje pad cena, a moguce je da ce za te pare moci da kupi single gpu istih performansi kao 6850 cf

mixer93 Re: ipak SLI 05.09.2011. 01:03 #357694

NEMOGUCE! Ako je ovo istina, da za te pare, mozes ovo uzeti, evo mene odmah danas kupujem. :)

:: ove dve tek sam video da ima za ove pare i da te bog vidi
:: http://duocom.rs/index.php?c=1040&p=329
Miskonius Popalise se ljudi ne mozes da stignes ni post da izmenis 05.09.2011. 01:11 #357698

To jeste lepa cena, ali Duokom ima tradiciju stavljanja nerelanih cena...
Koje posle ispravljalju...
Ja se jos secam kad je 570gtx bila kod njih oko 22k (tako nesto)

SkyFire ... 05.09.2011. 01:21 #357700

broj poruka: 18472
Od ATI-ja treba bezati ko djavo od krsta :) mada ima i istine.
Inace zanimljivo je ako pricamo o popaljenosti koliko su ljudi optereceni istim brendom koji sve u svemu realno je klasa ispod nVidia a toliko se forsira cak i kad je cenovno skuplji i neisplatljiviji.
Tehnoloski u resenjima su zaostali za nV ali po ziteljima pc berze sa tanjim budjelarom opet napredniji (mislim sta reci,realnost vam je jaca strana) i da pored svega gde covek postavlja pitanje za dve nVidia karte ovde se predlazu neka sr@nja koja nemaju nikakvu prednost (ajde osim mozda te sirove snage u nekim trenutcima ) koja opet nije neki presudjujuci faktor u odnosu na single resenja!

GTX 560/GTX560 Ti SLI ima po dobroj ceni i SLI je uvek bio optimizovanija platoforma sa vecim protokom tj boljim skaliranjem i optimizovanijim driverima.
Platforma koja retko pati od microsttuteringa (to je boljka ATI karti) itd..

Kepler je iza ugla,ko hoce da ceka neka kupi pravu stvar a ne prodavanje magle sa poluproizvodima nekih prepecenica citaj (Cayman) i njegovih derivata.
Tuzna je ta njihova tehnologija a tek ce pokazati u seriji 7xxx!
Svake godine uvaljuju kitu cveca a veverice se loze po obicaju.

@Bluberry

Lepo si se zabavio citajuci postove :)

Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.png
FrekFencija

imarkovic Re: ... 05.09.2011. 01:25 #357701

broj poruka: 19085
normalno, kada neko ima uslove a takodje i budjelar za GTX570 a zeli mocnu kartu slazem se da ne postoji adekvatniji izbor sto se svega tice.. u ovom slucaju TwinFrozr zbog custom hladnjaka naravno, mada ne bi puno pogresio ni sa referentnom.

:: Od ATI-ja treba bezati ko djavo od krsta :) mada ima i istine
:: Inace zanimljivo je ako pricamo o popaljenosti koliko su ljudi optereceni istim brendom koji sve u svemu realno je klasa ispod nVidia a toliko se forsira cak i kad je cenovno skuplji i neisplatljiviji
:: Tehnoloski u resenjima su zaostali za nV ali po ziteljima pc berze sa tanjim budjelarom opet napredniji (mislim sta reci,realnost vam je jaca strana) i da pored svega gde covek postavlja pitanje za dve nVidia karte ovde se predlazu neka sr@nja koja nemaju nikakvu prednost (ajde osim mozda te sirove snage u nekim trenutcima ) koja opet nije neki presudjujuci faktor
:: GTX 560/GTX560 Ti SLI ima po dobroj ceni i SLI je uvek bio optimizovanija platoforma sa vecim protokom tj boljim skaliranjem i optimizovanijim driverima
:: Platforma koja retko prati od microsttuteringa (to je boljka ATI karti) itd.
:: Kepler je iza ugla,ko hoce da ceka neka kupi pravu stvar a ne prodavanje magle sa poluproizvodima nekih prepecenica citaj (Cayman) i njegovih derivata
:: Tuzna je ta njihova tehnologija a tek ce pokazati u seriji 7xxx
:: Svake godine uvaljuju kitu cveca a veverice se loze po obicaju
:: @Bluberr
:: Lepo si se zabavio citajuci postove :
:: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn
:: FrekFencija
Miskonius Ha Ha Ha 05.09.2011. 01:50 #357705

Uff ufff
`Zitelj pc berze sa tanjim budjellarom` kupuju AMD
Pa kakvu ti platformu imas, jadnice?
Intel/Nvidia ?
Ha ha ha...
Imas nekog dvojezgarnog Phenoma og koga je i Bog digao ruke i ati 4770 i ti ces da se kurcis?!
Tebi je zabavnije nego svima nama, sa tom tvojom pamecu
Mada ni nama sa tobom nije dosadno, ti bar umes da srocis te svoje nebuloze...

:: Od ATI-ja treba bezati ko djavo od krsta :) mada ima i istine
:: Inace zanimljivo je ako pricamo o popaljenosti koliko su ljudi optereceni istim brendom koji sve u svemu realno je klasa ispod nVidia a toliko se forsira cak i kad je cenovno skuplji i neisplatljiviji
:: Tehnoloski u resenjima su zaostali za nV ali po ziteljima pc berze sa tanjim budjelarom opet napredniji (mislim sta reci,realnost vam je jaca strana) i da pored svega gde covek postavlja pitanje za dve nVidia karte ovde se predlazu neka sr@nja koja nemaju nikakvu prednost (ajde osim mozda te sirove snage u nekim trenutcima ) koja opet nije neki presudjujuci faktor u odnosu na single resenja
:: GTX 560/GTX560 Ti SLI ima po dobroj ceni i SLI je uvek bio optimizovanija platoforma sa vecim protokom tj boljim skaliranjem i optimizovanijim driverima
:: Platforma koja retko pati od microsttuteringa (to je boljka ATI karti) itd.
:: Kepler je iza ugla,ko hoce da ceka neka kupi pravu stvar a ne prodavanje magle sa poluproizvodima nekih prepecenica citaj (Cayman) i njegovih derivata
:: Tuzna je ta njihova tehnologija a tek ce pokazati u seriji 7xxx
:: Svake godine uvaljuju kitu cveca a veverice se loze po obicaju
:: @Bluberr
:: Lepo si se zabavio citajuci postove :
:: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn
:: FrekFencija
SkyFire Re: Ha Ha Ha 05.09.2011. 01:59 #357707

broj poruka: 18472
Ti se po obicaju primas a intelekt kao i obicno ti nije jaca strana pa moras da vredjas.Sta reci ,nema reci da se opise koliko je to tuzno.,
A ja imam ono sto ti mozes samo da sanjas a tek cu da izbacim uskoro neki review,nadam se da ces da crknes od ljubomore
Kiss :*
P.S.AMD je bio moja zelja i drugome poklon,citaj pomocna masina,uvek je pored toga bila druga PRAVA masina (Intel/nVidia) tako da..
AMD=Multimedia only

Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.png
FrekFencija

: Uff ufff
:: `Zitelj pc berze sa tanjim budjellarom` kupuju AM
:: Pa kakvu ti platformu imas, jadnice
:: Intel/Nvidia
:: Ha ha ha..
:: Imas nekog dvojezgarnog Phenoma og koga je i Bog digao ruke i ati 4770 i ti ces da se kurcis?
:: Tebi je zabavnije nego svima nama, sa tom tvojom pamecu
:: Mada ni nama sa tobom nije dosadno, ti bar umes da srocis te svoje nebuloze...
:: http://goo.gl/FS72A
maxxio Re: Ha Ha Ha 05.09.2011. 02:14 #357708

broj poruka: 665
:: Mada ni nama sa tobom nije dosadno, ti bar umes da srocis te svoje nebuloze...

Jao, da bar ume ih da sroči, nego vrti kao pokvarena ploča 2-3 bajate reklamne parole koje je prepisao iz bik intro-a, i to obavezno uz par `visokoumnih` poštapalica tipa `frekFencija` i `percepcija`... :D
A tek što je kompleksaš ubeđen da tako nemaštovitim i dosadnim trolovanjem koga bi se postideo svako stariji od 12-13 godina ostavlja utisak nekakvog nadmoćnog `trovača`, e to je tek komedija...
STRANA 2 OD 5  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647841.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs