sto bi reko moj drugar iz LeskovAc, pola kile leba i pola kile alpske = nema promasaja
:: Ne znam zasto, ali nekako mi je AMD simpaticniji u ovom trenutku :: :: Ostacu jos neko vreme na njemu dok ne predjem na nVidia-u. Kada budem presao, onda menjam celu platformu, odnosno prelazim na Intel :: :: Moja filozofija je Intel/nVidia, AMD/ATI. Ne volim da ih mesam, jer se ne podnose kod mene kada su zajedno :: :: Okusio sam to vise puta.. :: :: :: :: Cik me sad oderi :D :: :: Ah kako cu da te tek maltretiram kad dodje Kepler SLI :: :: Be powerfull ,play with green power :: :: :: :: Nego mi nesto sve mirise da ces ponovo da se vratis u familiju : :: :: :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: :: FrekFencija :: :: :: :: :: :: :: Bice da je razocaran sa mnom zbog toga sto imam full paket AMD masinu, a ne Intel/nVidia... I za divno cudo, AMD radi savrseno :: :: :: :: :: :: Cak sam ga i drao dok je bio na LGA 775 :: :: :: :: :: :: :: ::
mrka kapa od prodaje. dok se iscimam tamo vamo za prodaju izgubicu vreme i zivce naravno jer ce radovno neko da spusta cenu a zabole me za to spustanje.... jos suta cu je podavati po 140e ako niko nece da je kupi uzecu accelero preko racuna kevine firme(u tom slucaju nece biti iz mog dzepa, a to je definitivno dobitna kombinacija za mene) eto ako se neko javi preko foruma i stavicu u oglase pa sta bude bice! ja cu proci solidno + sto nisam neki FPS manijak pa mi ni ne treba high-end.
jebi ga gtx460 se prodaje za 120-130e ova je ipak jaca koliko god da je bucnija !!!!!
:: mrka kapa od prodaje. dok se iscimam tamo vamo za prodaju izgubicu vreme i zivce naravno jer ce radovno neko da spusta cenu a zabole me za to spustanje... :: jos suta cu je podavati po 140e ako niko nece da je kupi uzecu accelero preko racuna kevine firme(u tom slucaju nece biti iz mog dzepa, a to je definitivno dobitna kombinacija za mene) eto ako se neko javi preko foruma i stavicu u oglase pa sta bude bice! ja cu proci solidno + sto nisam neki FPS manijak pa mi ni ne treba high-end :: :: jebi ga gtx460 se prodaje za 120-130e ova je ipak jaca koliko god da je bucnija !!!! :: :: http://www.youtube.com/watch?v=gVPjsWoiY9 :: :: ::
:: mrka kapa od prodaje. dok se iscimam tamo vamo za prodaju izgubicu vreme i zivce naravno jer ce radovno neko da spusta cenu a zabole me za to spustanje... :: jos suta cu je podavati po 140e ako niko nece da je kupi uzecu accelero preko racuna kevine firme(u tom slucaju nece biti iz mog dzepa, a to je definitivno dobitna kombinacija za mene) eto ako se neko javi preko foruma i stavicu u oglase pa sta bude bice! ja cu proci solidno + sto nisam neki FPS manijak pa mi ni ne treba high-end :: :: jebi ga gtx460 se prodaje za 120-130e ova je ipak jaca koliko god da je bucnija !!!! :: :: http://www.youtube.com/watch?v=gVPjsWoiY9 :: :: ::
Znaci ti si taj mamin i tatin sin o kome se ovde na forumu prica a ? :D Znaci budjelar pun,samo se ogrebes o firmu i dodjes do ostvarenja svojih ciljeva da ne kazem snova :) Eh nije lepo prema ovim siromasnim i nesnalazljivim.Bas si surov :D
U tome i jeste stvar, uvek mora da se vodi racuna sta se kupuje. Cenu polovnih proizvoda diktira trziste, a ne neko ili nesto drugo. Kad sam postavio Q6600 posle dve god, to je sevnulo u roku od dva min. Stavio sam koliko toliko razumnu cenu, inace sam mogao prodati i za veci novac. Kad kupujes Vurunu , gledas da kuler obavezno bude nereferentni, inace se dolazi do tvog problema. Kome da prodas sad po nekoj razumnoj ceni kad niko nece da plati? Sve sto drzis duze vurunu, sve vise gubis novca na istoj. Prodaj to sto pre i prelazi na bolju kartu sa boljim kulerom i performansama. Sa ovim kulerom i ovom kartom samo ces zarobiti novac
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
Ljudi igraju krajsis i slicne neoptimizovane govno igre na 9800 GT i slicnim jeftinim i starim kartama, na medijum detalje bez aa i af.
470 kosta oko 200e, za plovnu stavi 140-150 i ne spustaj cenu! Nisu svi strucnjaci iz Nase i da prate temperature i buke i razne pizde materine.
Ne kosta dzabe ta karta 200e, sad ispada da je slabija od 460... Ja sam uzeo mk-13 kuler od imarkovica, idle je 36c load ne prelazi 60-65c.I ne praniram da je menjam jos bar 2 godine, jer nece biti potrebe. 560 ti , je malo bolja ali ne vredi 50e dati zbog 10% jace karte i zbog toga sto je malo tisa i hladnija. 470 i 480 su i predvidjene da rade na visokim temperaturama nista im nece faliti ne boj se.
Jedino je buka problem ali kad se igras stavis valjda sluske ili odvrnes zvucnike, nece karta da se dere kad kucas u wordu,nesto citas ili igras shah...
Ljudi imaju mnogo slabije karte i sve im radi odlicno godinama, a po nekima ovde je zastarela karta koja je peta od vrha i kosta 200e...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
:: Ljudi igraju krajsis i slicne neoptimizovane govno igre na 9800 GT i slicnim jeftinim i starim kartama :: na medijum detalje bez aa i af :: :: 470 kosta oko 200e, za plovnu stavi 140-150 i ne spustaj cenu :: Nisu svi strucnjaci iz Nase i da prate temperature i buke i razne pizde materine :: :: Ne kosta dzabe ta karta 200e, sad ispada da je slabija od 460.. :: Ja sam uzeo mk-13 kuler od imarkovica, idle je 36c load ne prelazi 60-65c.I ne praniram da je menjam jos bar 2 godine, jer nece biti potrebe. 560 ti , je malo bolja ali ne vredi 50e dati zbog 10% jace karte i zbog toga sto je malo tisa i hladnija. 470 i 480 su i predvidjene da rade na visokim temperaturama nista im nece faliti ne boj se :: :: Jedino je buka problem ali kad se igras stavis valjda sluske ili odvrnes zvucnike, :: nece karta da se dere kad kucas u wordu,nesto citas ili igras shah.. :: :: Ljudi imaju mnogo slabije karte i sve im radi odlicno godinama :: a po nekima ovde je zastarela karta koja je peta od vrha i kosta 200e.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
Neće on da proda tu karticu .... on će da je spali, ode u radnju i odmah će da mu daju u zamenu novu SpaceShuttle StarWars varijantu najnovije nevidia, muda-čuka ko zalivena do sledeće LAŽI.
Znači VOZDE, trk u radnju, POTEGNI GARANTNI LIST, i sigurno dobijaš bar neku ASUS GeForce GTX 580 1536MB GDDR5 i to sa debelim izvinjenjem jer nemaju neku bolju da ti poklone ...
Re: Re: @Vozd, i ja sam imao slican trip skoro ali...
15.09.2011. 10:25
status: user broj poruka: 7783
E ovakvi me stvarno oduseve ovu cenu garant drze zato sto im dnevno ide jedno deste komada pa im se moze... kakvi majstori... umesto da uzmu sta se uzeti moze oni tvrdoglavo drze cenu...
Ako ti je problem buka, mogu da ti preporucim MSI 6970 Lightning ako mozes sada da je nadjes ili Gainward GTX 570 Phantom. Ja imam obe karte i izuzetne su u svakom pogledu. 0 problema, ne cuju se, veoma niske temperature, obe masine rade besprekorno.
ovo je random slika za 4850 koja je takodje furuna pogledaj temp za stock idle i load i sa Thermalright T-Rad2
i zaboravis na buku i grejanje , sluzice ta 470 jos 2 godine sigurno, nije to slaba karta ili pregazena od strane vremena kao sto neki ovde kazu.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: Vožde, dal si video oglas 170725 - :: :: Thermalright T-Rad :: Cooler za graficke Thermalright T-Rad2 sa nekoriscenim hladnjacima za memoriju :: Cena: 25 EU :: (Postavljen: 15.09.2011. 11:35) :: Boja :: Kragyjeva :: Mobile: 063/8044323
moram da te ipravim da 4850 nije furuna, jesu bili losi oni single slot hladnjaci ali zato je npr GA izbacio silent varijantu za koju je bio dovoljan air flow u kucistu po GA receptu, ortak je ima ja mislim dan danas, ne bi verovao kakve su temperature bile, samo je bitno da ti je dobro provetreno kuciste.
:: +1 Dra :: :: Stavis joj ovako nesto sto Drag predlaze - > http://goo.gl/IASN :: :: ovo je random slika za 4850 koja je takodje furuna :: pogledaj temp za stock idle i load i sa Thermalright T-Rad :: :: i zaboravis na buku i grejanje , :: sluzice ta 470 jos 2 godine sigurno, :: nije to slaba karta ili pregazena od strane vremena kao sto neki ovde kazu :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: :: :: Vožde, dal si video oglas 170725 - :: :: :: :: Thermalright T-Rad :: :: Cooler za graficke Thermalright T-Rad2 sa nekoriscenim hladnjacima za memoriju :: :: Cena: 25 EU :: :: (Postavljen: 15.09.2011. 11:35) :: :: Boja :: :: Kragyjeva :: :: Mobile: 063/8044323
Zasto da ulaze u kuler, kad uz mali dodatak moze da uzme i brzu, novu, sa duzom garancijom, sa odlicnim kulerom, hladnu i spreci poprilican gubitak novca koji je sa 570 + kuler neminovan?
Gde je tu logika?
@saxija Kaze se Vuruna :)
...ja bih otvorio zatvorenu stranu referentnog hladnjaka i otkacio njegov ventilator sa napajanja, nabudzio dve devetke da duvaju na referentni hladnjak - i sagledao rezultate (temperatura / buka). Mozes da ventilatore nakacis na 5V da smanjis buku (ako odgovara postignuta temperatura sa tom voltazom)
Ima u VIPu Chieftec devetki za ~200 dinara, cisto za probu. Pa ako su rezultati ok, nabavi neke kvalitetnije ventilatore.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
25e za Thermalright T-Rad2 resio je hladjenje i buku
svoju 470 po vecini vas ovde ne moze da proda za 140 nego za 130-120ee a za 560 ti asus treba da doplati 80-90e , i dobija 10% jacu kartu za 80-90e...
Razlika = 55-65e malo li je?
:: Zasto da ulaze u kuler, kad uz mali dodatak moze da uzme i brzu, novu, sa duzom garancijom, sa odlicnim kulerom, hladnu i spreci poprilican gubitak novca koji je sa 570 + kuler neminovan :: :: Gde je tu logika :: :: @saxij :: Kaze se Vuruna : :: :: Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane :: Sve drugo je utopija ! :: ::
Ja bih t-rad2 radije upario sa jednom PWM 12-om nego dve 9-ke, čisto da bi imao kontrolu obrtaja kao i do sada. Ovaj lik je zbudžio 2 tanke scythe 12-ce (imaju manji protok nego dve 9-ke) na GTX 470 i ima max 72c uz potpunu tišinu. http://bit.ly/p04oI5
Gligo druze , ja sam tako uradio i vise nego zadovoljan sam, ohladio sam jaku kartu koju ne planiram da menjam oko dve godine+ je tiha i to za male pare.
Ja iznosim moje misljenje, o kakavom pogresnom stavu pricas?
Inace postoji nesto sto se zove dijalekt ,vuruna je ispravno kao sto je i furuna ispravno.
Ma opusteno zezam se za Vurunu, nikad nisam cuo za izraz dok nisam procitao na Berzi Sad mi je simpaticno pa se salim :) Verujem ti da si zadovoljan i to je skroz ok, ali ti si to uradio na kartici koja je bila nova i skupa. Kao sto je i bax uradio sa njegovom ATI.
Ja samo hocu da kazem da nije povoljan trenutak da se sada ulaze u tu karticu. Postoji mnogo bolje resenje da se iskoci iz `broda koji tone`. Kasnije ce mu biti lakse sa 560-icom. Naravno to je moje misljenje i za razliku od pojedinaca uvek sam pratio i prodavao polovne komponente na vreme. Evo i sada imam kartu koja je najskuplja u svojoj seriji MSI 6850 Cyclone .)
:: Gligo druze , ja sam tako uradio i vise nego zadovoljan sam :: ohladio sam jaku kartu koju ne planiram da menjam oko dve godine+ je tiha i to za male pare :: :: Ja iznosim moje misljenje, kakav moj pogresan stav :: :: Inace postoji nesto sto se zove dijalekt ,vuruna je ispravno kao sto je i furuna ispravno :: :: f - http://goo.gl/TfdT :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: :: :: Losa mu je terminologija, kao sto su mu je i stav los : :: :: :: :: @strela75 :: :: Uz svo postovanje ali mislim da je to gubljenje vremena i zivaca :: :: :: :: :: :: :: ja samo velim ko_sto veli Dexter : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: nVidia je debela a AMD ima kriv nos :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=137581 :: :: :: :: :: ::
Ako ulaze u nju nek ulozi samo 25e za taj polovan kuler sa oglasa odradice mu posao tj. ono sto njemu smeta buka i temperatura, ili prodaja karte + doplata ali onda nek ne ide na 560 ti koja jeste tisa i hladnija ali je samo 10% jaca, vec na nesto konkretno jace, tipa 570...
Svaki kuler je radijalni :). Samo begati od tih grafa sa fabrickim hladjenje, meni je na 4850 riknuo kuler posle 2 god mucenja vrteo se na 10k rpm jedno vreme :D. Sada sam ubacio aftermarket cooler grafa je ladna samo tako, 50 ak stepeni, pre je bilo 80 stepeni :).
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647839. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.