Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
IPS LED MONITOR
STRANA 2 OD 2
dautovic Re: ... 22.09.2011. 16:21 #362095

status: user
broj poruka: 2856
:: @dautovic Samsung F2380 je u pitanju, pazi ja sam igrao igrice na 8ms i presao na 2 ms, znas sta znaci nema razlike :) ?
::
:: Nalaze mi se jedan pored drugog Samsung P2370 i 713N prvi ima 2ms odziv drugi 8ms odziv, razliku u kvalitetu prikaza kod ova dva monitora ne da ne primecujem nego je pravo da ti kazem i nema. Gledam oba na daljini od ~30 cm, svaki dan vec godinu dana
:: Ti ako si primetio razliku super, ali vecina ljudi u mom okruzenju kao i ja razliku izmedju 8ms i 2ms ne primecuje :)
:: @daum hvataju se otisci, ali ti ces da ih primetis bas ako hoces, ako ih ja ne primetim sa 30 cm daljine onda sta reci dalje. Inace skupljaju prasina je na njima mnogo vidljivija nego na mat monitorima, to moram da priznam :)
:: Pozdrav

Mislim da smo ustanovili novu stavku u specifikaciji monitora :) skupljanje prasine po metru kvadratnom :D au koje filozofije xD Po toj nekoj logici treba izbegavati mat monitore jer im povrsina nije glatka i vise prasine se zadrzava a posto je mat i ne odbija svetlos(ne kao glossy) ne vidi se ta prasina toliko, ako vas mrzi da cistite povrsni obavezno mat monitor jer je onda necete videti :)

Glossy se vise prlja hihiihihihihiihihih :)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 ........................... 22.09.2011. 16:46 #362101

broj poruka: 2929
http://www.youtube.com/watch?v=fztwUv99Vfs&feature=related

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Miskonius Re: Ako se jos neko uhvati za odziv na ebenim IPS 22.09.2011. 16:55 #362105

broj poruka: 4420
Morao si da se javis, nisi mogao da izdrzis, je li?
Nije ti bila dosta ona tema od onomad?
Otkud se tebi non stop javlja da LG ne valja, samo kad bi mi razjasnio tu misteriju?
Sto se tice piano finisa ja imam LG sa piano finisem i bas mi nije jasno kako to nekome moze da smeta.
Jedini kontakt sa monitorom imam na dugmetu, ali ne sa doticnom povrsinom.
Niti se pa prasina primecuje nesto posebno... (a brisem ga jednom u 3 nedelje)

@banee011
Sto se tice teme 8ms za IPS panele je donja granica i ako igras neke zustre FPS trebace ti
bolji odziv, mada se na tog Dell-a od forumasa niko nije zalio, tako da neces nesto da se zeznes ako i njega uzmes... tj ako ti LED nije ultra mega bitan

http://goo.gl/FS72A

:: panelima ima da se iznabadam cakijom, da ne prave zvucnike od mene !!
:: Koliko puta treba reci da odziv na IPS-u nije isto sto i odziv na TN-u ??????
:: Plus ajd da vidim samo jednog ratnika ma koliko pogubljen bio(a ima ih ovde bas) koji ce da mi prezentuje makar i naznaku ghostinga pri 8ms odzivu??
:: To sto ljudsko oko ```moze``` da registruje sve preko 2ms, ne znaci da ste ebeni sokolovi !!
:: Sad ce da me razapnu al moram :))
:: LG je monitor koliko je i LC napajanje, nije lose ali zna se gde mu je mesto..
:: Lala 4ever!
:: http://fwd4.me/zC
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
imarkovic Re: Re: Ako se jos neko uhvati za odziv na ebenim IPS 22.09.2011. 18:02 #362118

broj poruka: 19078
MAT se bolje cisti/brise i manje se skuplja prasina na njega nego na glossy i to je cinjenica!

:: Sto se tice piano finisa ja imam LG sa piano finisem i bas mi nije jasno kako to nekome moze da smeta
:: Jedini kontakt sa monitorom imam na dugmetu, ali ne sa doticnom povrsinom
:: Niti se pa prasina primecuje nesto posebno... (a brisem ga jednom u 3 nedelje
:: ::
mkukic ... 22.09.2011. 18:29 #362127

broj poruka: 2592
Sto se tice prasine i otisaka prstiju... Mogu o tome da komentarisem jer sam pre ovog monitora imao Samsung 940BF koji je mat. Istina je da se na mat povrsini MANJE skuplja prasina, ali to ne znaci da se za glossy povrsinu toliko skuplja da moras da cistis svaki dan. Prebrisem monitor obicnom suvom krpom svake dve - tri nedelje i to je to... Ako je to problem onda kupujte mat po svaku cenu. Sto se tice otisaka prstiju, pa nemam potrebe da diram monitor, nije za to predvidjen... Predvidjen je da stoji na jednom mestu i da gledas u njega. A svako nov ko se pojavi dobije upozorenje da nema bockanja po ekranu kada hoce nesto da mi pokaze i to je to... :) Isto upozorenje su dobijali i dok sam koristio stari monitor...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Pisko Pogrešno, ovaj, pogrešno sinko! 22.09.2011. 19:12 #362131

broj poruka: 6672
imarkoviću, grešiš sinko, grešiš... za sjajnu guzicu, ne hvata se više prašine nego za mat, ali se više VIDI. Zato, neuporedivo je lakše skinuti prašinu sa nečeg jako glatkog nego sa hrapavog. Jedan potez magičnom traljom sa bljuvaka rešava stvar...
No, to zavisi i od ishrane, ako je stvar zabalavljena eurokremom, pretopom iz komplet lepinje (više kod ati-jevaca, naravno), žvakama, rastopljenim bonama, i rezancima s makom, stvar je više nego hebena.

Budale veruju u sreću.

sSHarK Re: Pogrešno, ovaj, pogrešno sinko! 22.09.2011. 22:38 #362186

broj poruka: 990

Tako je, kolega, i100 k`o što je klavirnu harmoniku lakše naučiti ali teže svirati,
za razliku od dugmetare koju je teže naučiti a lakše svirati...
...i zato sada za sve AMD-ovce jedno BULLDOZER KOLO - O_PAAA...!!!

2zz&l@tz -> p0t€RRn&tz@ -> k@PH€z

:: imarkoviću, grešiš sinko, grešiš... za sjajnu guzicu, ne hvata se više prašine nego za mat, ali se više VIDI. Zato, neuporedivo je lakše skinuti prašinu sa nečeg jako glatkog nego sa hrapavog. Jedan potez magičnom traljom sa bljuvaka rešava stvar..
:: No, to zavisi i od ishrane, ako je stvar zabalavljena eurokremom, pretopom iz komplet lepinje (više kod ati-jevaca, naravno), žvakama, rastopljenim bonama, i rezancima s makom, stvar je više nego hebena
:: Budale veruju u sreću.
Scyter Re: 22.09.2011. 23:26 #362227

broj poruka: 8138
Cekam da se Dell UltraSharp U2412M pojavi kod nas, pa ga uzimam i prenosim moje utiske.

Samo da se nasi uvoznici sete da ga nabave.

gambini Re: Re: 22.09.2011. 23:36 #362234

broj poruka: 71
Eto ga u Em*i za 25 hiljada domacih jedinica.

:: Cekam da se Dell UltraSharp U2412M pojavi kod nas, pa ga uzimam i prenosim moje utiske.
Scyter Re: 22.09.2011. 23:46 #362238

broj poruka: 8138
Hvala puno! Jutros sam gledao i nije ga bilo.

Miskonius @Scyteru 22.09.2011. 23:52 #362243

broj poruka: 4420
Dodjes coveku pivo za ovaj info...

http://goo.gl/FS72A

imarkovic Re: Pogrešno, ovaj, pogrešno sinko! 22.09.2011. 23:56 #362248

ne bih se uopste slozio sa tobom, ali razumem te posto sigurno nemas vise iskustva od mene kao domacica :P

:: imarkoviću, grešiš sinko, grešiš... za sjajnu guzicu, ne hvata se više prašine nego za mat, ali se više VIDI. Zato, neuporedivo je lakše skinuti prašinu sa nečeg jako glatkog nego sa hrapavog. Jedan potez magičnom traljom sa bljuvaka rešava stvar..
:: No, to zavisi i od ishrane, ako je stvar zabalavljena eurokremom, pretopom iz komplet lepinje (više kod ati-jevaca, naravno), žvakama, rastopljenim bonama, i rezancima s makom, stvar je više nego hebena
:: Budale veruju u sreću.
Mikishon89 Re: 23.09.2011. 02:28 #362278

broj poruka: 2416
a zasto taj dell ima tako velik odziv,tj svi uglavnom od 8 do 11ms?zar se ne stvaraju duhovi???
http://www.itsvet.com/proizvod/dell-ultrasharp-u2311h/comp_comp_monitor/177/2519

makini ... 23.09.2011. 02:45 #362279

broj poruka: 97
Ne vidim cemu rasprava da li je bolje ili lepse mat ili glossy. Jednostavno pogledajte skuplje modele firmi tipa Dell, Nec, HP, Eizo i videcete da ih nema glossy..

Pozdrav

imarkovic Re: Re: 23.09.2011. 11:41 #362330

ne stvaraju se duhovi naravno

:: a zasto taj dell ima tako velik odziv,tj svi uglavnom od 8 do 11ms?zar se ne stvaraju duhovi??
:: http://www.itsvet.com/proizvod/dell-ultrasharp-u2311h/comp_comp_monitor/177/251
Daum ... 23.09.2011. 12:35 #362348

broj poruka: 12810
Da ne moram TV sad da uzimam verovatno bih menjao U2311 za U2412, mada opet za dva komada U2412 se uzmu tri komada U2311...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

gile23 Re: Re: ... 23.09.2011. 13:42 #362369

broj poruka: 9121
Hoces da bacim fotku, mat vs glossy monitor, mat monitor stoji 4 god ako sam ga cistio 3 puta, glossy stoji god dana cistio sam ga 3 puta do sada.

Pozdrav!

:: :: @dautovic Samsung F2380 je u pitanju, pazi ja sam igrao igrice na 8ms i presao na 2 ms, znas sta znaci nema razlike :) ?
:: :: Nalaze mi se jedan pored drugog Samsung P2370 i 713N prvi ima 2ms odziv drugi 8ms odziv, razliku u kvalitetu prikaza kod ova dva monitora ne da ne primecujem nego je pravo da ti kazem i nema. Gledam oba na daljini od ~30 cm, svaki dan vec godinu dana
:: :: Ti ako si primetio razliku super, ali vecina ljudi u mom okruzenju kao i ja razliku izmedju 8ms i 2ms ne primecuje :)
:: :: @daum hvataju se otisci, ali ti ces da ih primetis bas ako hoces, ako ih ja ne primetim sa 30 cm daljine onda sta reci dalje. Inace skupljaju prasina je na njima mnogo vidljivija nego na mat monitorima, to moram da priznam :)
:: :: Pozdrav
:: Mislim da smo ustanovili novu stavku u specifikaciji monitora :) skupljanje prasine po metru kvadratnom :D au koje filozofije xD Po toj nekoj logici treba izbegavati mat monitore jer im povrsina nije glatka i vise prasine se zadrzava a posto je mat i ne odbija svetlos(ne kao glossy) ne vidi se ta prasina toliko, ako vas mrzi da cistite povrsni obavezno mat monitor jer je onda necete videti :
:: Glossy se vise prlja hihiihihihihiihihih :)
imarkovic Re: Re: Re: ... 23.09.2011. 13:51 #362372

ma tebi nista ne verujem, ti si prevarant, cak i da bacis i poster :P

:: Hoces da bacim fotku, mat vs glossy monitor, mat monitor stoji 4 god ako sam ga cistio 3 puta, glossy stoji god dana cistio sam ga 3 puta do sada
:: Pozdrav
:: :: :: @dautovic Samsung F2380 je u pitanju, pazi ja sam igrao igrice na 8ms i presao na 2 ms, znas sta znaci nema razlike :) ?
:: :: ::
:: :: :: Nalaze mi se jedan pored drugog Samsung P2370 i 713N prvi ima 2ms odziv drugi 8ms odziv, razliku u kvalitetu prikaza kod ova dva monitora ne da ne primecujem nego je pravo da ti kazem i nema. Gledam oba na daljini od ~30 cm, svaki dan vec godinu dana
:: :: :: Ti ako si primetio razliku super, ali vecina ljudi u mom okruzenju kao i ja razliku izmedju 8ms i 2ms ne primecuje :)
:: :: :: @daum hvataju se otisci, ali ti ces da ih primetis bas ako hoces, ako ih ja ne primetim sa 30 cm daljine onda sta reci dalje. Inace skupljaju prasina je na njima mnogo vidljivija nego na mat monitorima, to moram da priznam :)
:: :: :: Pozdrav
:: :: Mislim da smo ustanovili novu stavku u specifikaciji monitora :) skupljanje prasine po metru kvadratnom :D au koje filozofije xD Po toj nekoj logici treba izbegavati mat monitore jer im povrsina nije glatka i vise prasine se zadrzava a posto je mat i ne odbija svetlos(ne kao glossy) ne vidi se ta prasina toliko, ako vas mrzi da cistite povrsni obavezno mat monitor jer je onda necete videti :
:: :: Glossy se vise prlja hihiihihihihiihihih :)
gile23 Re: Re: Re: Re: ... 23.09.2011. 13:59 #362374

broj poruka: 9121
:D

Pozdrav!

:: ma tebi nista ne verujem, ti si prevarant, cak i da bacis i poster :
:: :: Hoces da bacim fotku, mat vs glossy monitor, mat monitor stoji 4 god ako sam ga cistio 3 puta, glossy stoji god dana cistio sam ga 3 puta do sada
:: :: Pozdrav
:: :: :: :: @dautovic Samsung F2380 je u pitanju, pazi ja sam igrao igrice na 8ms i presao na 2 ms, znas sta znaci nema razlike :) ?
:: :: :: ::
:: :: :: :: Nalaze mi se jedan pored drugog Samsung P2370 i 713N prvi ima 2ms odziv drugi 8ms odziv, razliku u kvalitetu prikaza kod ova dva monitora ne da ne primecujem nego je pravo da ti kazem i nema. Gledam oba na daljini od ~30 cm, svaki dan vec godinu dana
:: :: :: :: Ti ako si primetio razliku super, ali vecina ljudi u mom okruzenju kao i ja razliku izmedju 8ms i 2ms ne primecuje :)
:: :: :: :: @daum hvataju se otisci, ali ti ces da ih primetis bas ako hoces, ako ih ja ne primetim sa 30 cm daljine onda sta reci dalje. Inace skupljaju prasina je na njima mnogo vidljivija nego na mat monitorima, to moram da priznam :)
:: :: :: :: Pozdrav
:: :: :: Mislim da smo ustanovili novu stavku u specifikaciji monitora :) skupljanje prasine po metru kvadratnom :D au koje filozofije xD Po toj nekoj logici treba izbegavati mat monitore jer im povrsina nije glatka i vise prasine se zadrzava a posto je mat i ne odbija svetlos(ne kao glossy) ne vidi se ta prasina toliko, ako vas mrzi da cistite povrsni obavezno mat monitor jer je onda necete videti :
:: :: :: Glossy se vise prlja hihiihihihihiihihih :)
Daum ... 23.09.2011. 16:41 #362426

broj poruka: 12810
Evo detaljnog review-a sa TFTCentral-a za Dell U2412

http://bit.ly/qjNNMB

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

sSHarK Dell UltraSharp U2412M(udo) 23.09.2011. 22:11 #362529

broj poruka: 990

http://goo.gl/cbakz & http://goo.gl/Od1wv - U2311H konza!

2zz&l@tz -> p0t€RRn&tz@ -> k@PH€z

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60441. Broj poslatih odgovora: 647811.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs