Ja ne znam kakav se ghosting na novim monitorima ocekuje, kada na LG 1953s i slicnim nije imalo toga jos pre tri godine kada su bili aktuelni. Najveca sramota bi bila da na Dell monitori srednje klase i generalne namene bude ghostinga.
Nema vise losih monitora, ima samo dobrih i jos boljih
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Stric mi rece da ce da uzme po nabavnoj ceni i da je tolika nabavna cena za taj monitor! Samo da proverim dal je bas ovaj znam da rece 2412 samo ne znam koje slovo! _______________________
Za sve igrace CS 1.6 Valjevo | Deathmatch DD2 Only IP: 78.46.78.133:27064
:: Veleprodajna :: Siguran u to :: :: :: http://goo.gl/FS72A :: :: :: A sta bi rekao za cenu kada ti kazem da je nabavna 130e :: :: ______________________ :: :: :: :: Za sve igrace CS 1.6 Valjevo | Deathmatch DD2 Onl :: :: IP: 78.46.78.133:27064 :: :: :: :: :: Hvala momci, nek` vam se posreci kao i meni, pa da i vi pazarite jedan ovakav po dobroj ceni :: :: ::
Pa tako. Al po meni mnogo su okinuli cenu. Cujem od dosta ljudi da vredi tih 220e, al ipak zivimo u Srbiji :) _______________________
Za sve igrace CS 1.6 Valjevo | Deathmatch DD2 Only IP: 78.46.78.133:27064
:: Kako ce to da kupi monitor po nabavnoj ceni :: :: Jedino ako poznaje nekog, ako ima vezu, onda je to vec druga prica :: :: ``They call me... Prophet`` :: ::
:: Odigrao sam GTA: EFLC i Crysis 2, ghostinga nigde nisam video. Apsolutno ga nema :: :: Tako da sve ostale price oko pomenutog ghostinga padaju u vodu :: :: ``They call me... Prophet`` :: ::
Izmerio sam, visina mu je oko 40cm, tacnije 39.8cm. Skroz spusten, kao sto si mi i rekao.
``They call me... Prophet``
:: Sve je to lepo nego jesi li ti to izmerio ili ne :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Odigrao sam GTA: EFLC i Crysis 2, ghostinga nigde nisam video. Apsolutno ga nema :: :: :: :: Tako da sve ostale price oko pomenutog ghostinga padaju u vodu :: :: :: :: ``They call me... Prophet`` :: :: :: ::
Zasto je ovaj monitor bolja kupovina od U2311h, a sada i od ovog novog modela sa LED pozadinskim osvetljenjem, jel moze to neko da mi objasni ? Super je to 16:10 ali kakva je korist od toga kada ja mogu da dodam 80 e na ovaj 24` i da uzmem 2x U2311h ? 16:10 je bolji format, ali koliko vidim cela industrija se prebacuje na 16:9, svi filmovi se snimaju u 16:9, ne vidim poentu u davanju 80 e vise za 1` i 16:10 ? Sta bolji panel daje veci spektar boja, pa koji ce mi to kada ne radim pripremu za stampu, a i stvarno ne znam da li to prosecan user moze da primeti ?
Ajmo dalje, drugar kupio nov monitor, ja odem kod njega, onako monitor ko obican dok mi covek nije rekao da je LED pozadinsko, ja mislio zeza me, ja izgooglam oznaku monitora kada ono stvarno LED, nikakvu razliku ja nisam primetio izmedju njegovog monitora sad LED osvetljenjem i ovog mog sa CCFL. Da bi primetio razliku morao bih da ih stavim bas jednog pored drugog i da imam oko sokolovo.
Dalje Ghosting jedan pored drugog mi stoje monitor sa 2ms odzivom i onaj sa 8ms odzivom, da bih primetio razliku moram da imam takav vid da je to neverovatno,...
Malo gledam ovo subjektivno, ali neke stvari mi uopste nisu jasne ? Pa bih molio glasnogovornike da mi to objasne :).
Neko je pre pomenuo da je LED osvetljenje zdravo, ima tona materijala na netu ima da je LED osvetljenje nezdravo i da je kod pojedinih ljudi izazvalo glavobolje.
Scyter neka te lepo sluzi monitor :) !
Cinjenica je da bilo koji monitor kupio da ces se vremenom navici na njega, bio sa TN ili IPS panelom, bilo osvetljenje CCFL ili LED.
Pazi, ako tebi nista ne znaci 1`` veci ekran, 16:10 i LED, onda nemamo o cemu da polemisemo.
I nije 80e skuplji, vec 40e. Ja sam ga platio 220e, a U2312HM kosta 180e. Pa ti vidi da li se ne isplati dati jos 40e za bolji monitor.
``They call me... Prophet``
:: Idemo redom :: :: Zasto je ovaj monitor bolja kupovina od U2311h, a sada i od ovog novog modela sa LED pozadinskim osvetljenjem, jel moze to neko da mi objasni ? Super je to 16:10 ali kakva je korist od toga kada ja mogu da dodam 80 e na ovaj 24` i da uzmem 2x U2311h ? 16:10 je bolji format, ali koliko vidim cela industrija se prebacuje na 16:9, svi filmovi se snimaju u 16:9, ne vidim poentu u davanju 80 e vise za 1` i 16:10 ? Sta bolji panel daje veci spektar boja, pa koji ce mi to kada ne radim pripremu za stampu, a i stvarno ne znam da li to prosecan user moze da primeti :: :: Ajmo dalje, drugar kupio nov monitor, ja odem kod njega, onako monitor ko obican dok mi covek nije rekao da je LED pozadinsko, ja mislio zeza me, ja izgooglam oznaku monitora kada ono stvarno LED, nikakvu razliku ja nisam primetio izmedju njegovog monitora sad LED osvetljenjem i ovog mog sa CCFL. Da bi primetio razliku morao bih da ih stavim bas jednog pored drugog i da imam oko sokolovo :: :: Dalje Ghosting jedan pored drugog mi stoje monitor sa 2ms odzivom i onaj sa 8ms odzivom, da bih primetio razliku moram da imam takav vid da je to neverovatno,.. :: :: Malo gledam ovo subjektivno, ali neke stvari mi uopste nisu jasne ? Pa bih molio glasnogovornike da mi to objasne :) :: :: Neko je pre pomenuo da je LED osvetljenje zdravo, ima tona materijala na netu ima da je LED osvetljenje nezdravo i da je kod pojedinih ljudi izazvalo glavobolje :: :: Scyter neka te lepo sluzi monitor :) :: :: Cinjenica je da bilo koji monitor kupio da ces se vremenom navici na njega, bio sa TN ili IPS panelom, bilo osvetljenje CCFL ili LED :: :: Pozdrav!
To se zove entuzijazam ali kao i svaka ljubav koja te ispunjava na adekvatan nacin mora da se plati a to je opet u nasim uslovima jako tesko pratiti. Hvala Bogu da izbacise za raju te budzetne verzije IPS panela jer su ovako ti monitori skupi ko djavo! Jbga,tehnologija napreduje,samo se ti raduj :)
Ima da kazem zeni da ga uzme pre nego dodjem na odmor i da me ceka kao drugi monitor na stolu...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Eh da, zaboravih, sorry.. :: :: Izmerio sam, visina mu je oko 40cm, tacnije 39.8cm. Skroz spusten, kao sto si mi i rekao :: :: ``They call me... Prophet`` :: :: :: Sve je to lepo nego jesi li ti to izmerio ili ne :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: Odigrao sam GTA: EFLC i Crysis 2, ghostinga nigde nisam video. Apsolutno ga nema :: :: :: :: :: :: Tako da sve ostale price oko pomenutog ghostinga padaju u vodu :: :: :: :: :: :: ``They call me... Prophet`` :: :: :: :: :: ::
Uskoro cu sebi da sastavim novu konfiguraciju pa sam planirao ovaj monitor.Vidim da je cena pristupacna a da ima ips panel i dobre karakteristike.Znaci scyter ti si zadovoljan?Jel mozes jos nesto da kazes vezano za monitor?Kako se pokazao u igrama?Reci mi kakve su mu boje,jel ima probijanja svetla po ivicama? Jel mozes da nam bacis neku sliku monitora ,uhvati i uglove ako mozes?Hvala.
mislim da ni jedan LED nema probijanje osvetljenja po ivicama, ali neka to kazu iskusniji, malo bi bilo glupo da ima LOL Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Gigabyte 5770 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12cm
:: Uskoro cu sebi da sastavim novu konfiguraciju pa sam planirao ovaj monitor.Vidim da je cena pristupacna a da ima ips panel i dobre karakteristike.Znaci scyter ti si zadovoljan?Jel mozes jos nesto da kazes vezano za monitor?Kako se pokazao u igrama?Reci mi kakve su mu boje,jel ima probijanja svetla po ivicama :: Jel mozes da nam bacis neku sliku monitora ,uhvati i uglove ako mozes?Hvala :: :: ::
Evo odmah cu da ti kazem da to nije istina. I sa LED imas probijanje svetla pogotovu ako je LED osvetljenje po ivicama. Narod je neupucen i misle da je LED neka revolucija a cak daje nekad i kontra efekat u odnosu na CCFL. Takodje urbana legenda oko kvaliteta slike u odnosu na katodne lampe . LED je poprilicno izvikan u odnosu sta dobijas.Ne kazem da nema prednosti poput manje toplotne disipacije i tanjeg dizajna tv-a ali ima i mana..
Svima savetujem da se pozabave tematikom pa nek prouce,lepo pise sta koja tehnologija donosi,mane,prednosti,razne kombinacije pa ce dosta toga biti jasnije. Ovako se sve svodi na rekla-kazala i zato se dize bespotreban hype!
:: mislim da ni jedan LED nema probijanje osvetljenja po ivicama, ali neka to kazu iskusniji, malo bi bilo glupo da ima LO :: Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Gigabyte 5770 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12c :: :: :: Uskoro cu sebi da sastavim novu konfiguraciju pa sam planirao ovaj monitor.Vidim da je cena pristupacna a da ima ips panel i dobre karakteristike.Znaci scyter ti si zadovoljan?Jel mozes jos nesto da kazes vezano za monitor?Kako se pokazao u igrama?Reci mi kakve su mu boje,jel ima probijanja svetla po ivicama :: :: Jel mozes da nam bacis neku sliku monitora ,uhvati i uglove ako mozes?Hvala :: :: :: :: :: ::
nisam se ni raspitivao previse, jer ne planiram uskoro ovaj moj da menjam, jos uvek radi kao sat, da me je interesovalo raspitao bih se bolje, ali eto saznao sam sada da ipak ima probijanja. drug je bas danas uzeo dell ali ovaj novi od 23` IPS LED, posle idem do njega da ga vidim i bas da proverim da li ima probijanja. cekacu da se pojavi neki 26` IPS LED po nekoj pristojnoj ceni pa njega da pazarim.
Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Gigabyte 5770 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12cm
:: Evo odmah cu da ti kazem da to nije istina :: I sa LED imas probijanje svetla pogotovu ako je LED osvetljenje po ivicama :: Narod je neupucen i misle da je LED neka revolucija a cak daje nekad i kontra efekat u odnosu na CCFL :: Takodje urbana legenda oko kvaliteta slike u odnosu na katodne lampe :: LED je poprilicno izvikan u odnosu sta dobijas.Ne kazem da nema prednosti poput manje toplotne disipacije i tanjeg dizajna tv-a ali ima i mana. :: :: Svima savetujem da se pozabave tematikom pa nek prouce,lepo pise sta koja tehnologija donosi,mane,prednosti,razne kombinacije pa ce dosta toga biti jasnije :: Ovako se sve svodi na rekla-kazala i zato se dize bespotreban hype :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp :: FrekFencija :: :: :: :: mislim da ni jedan LED nema probijanje osvetljenja po ivicama, ali neka to kazu iskusniji, malo bi bilo glupo da ima LO :: :: Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Gigabyte 5770 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12c :: :: :: :: :: Uskoro cu sebi da sastavim novu konfiguraciju pa sam planirao ovaj monitor.Vidim da je cena pristupacna a da ima ips panel i dobre karakteristike.Znaci scyter ti si zadovoljan?Jel mozes jos nesto da kazes vezano za monitor?Kako se pokazao u igrama?Reci mi kakve su mu boje,jel ima probijanja svetla po ivicama :: :: :: Jel mozes da nam bacis neku sliku monitora ,uhvati i uglove ako mozes?Hvala :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Nije to na globalnom nivou.Ni sa CCFL nema svugde probijanja svetla tako ni sa LED. Ali jedno mogu da tvrdim da je u manjoj meri probijanje pozadinskog osvetljenja sa LED.
:: nisam se ni raspitivao previse, jer ne planiram uskoro ovaj moj da menjam, jos uvek radi kao sat, da me je interesovalo raspitao bih se bolje, ali eto saznao sam sada da ipak ima probijanja. drug je bas danas uzeo dell ali ovaj novi od 23` IPS LED, posle idem do njega da ga vidim i bas da proverim da li ima probijanja :: cekacu da se pojavi neki 26` IPS LED po nekoj pristojnoj ceni pa njega da pazarim :: :: Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Gigabyte 5770 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12c :: FrekFencija :: :: :: :: :: :: :: mislim da ni jedan LED nema probijanje osvetljenja po ivicama, ali neka to kazu iskusniji, malo bi bilo glupo da ima LO :: :: :: Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Gigabyte 5770 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12c :: :: :: :: :: :: :: Uskoro cu sebi da sastavim novu konfiguraciju pa sam planirao ovaj monitor.Vidim da je cena pristupacna a da ima ips panel i dobre karakteristike.Znaci scyter ti si zadovoljan?Jel mozes jos nesto da kazes vezano za monitor?Kako se pokazao u igrama?Reci mi kakve su mu boje,jel ima probijanja svetla po ivicama :: :: :: :: Jel mozes da nam bacis neku sliku monitora ,uhvati i uglove ako mozes?Hvala :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Info o panelima, njihovim razlikama i procesiranju slike http://goo.gl/bXmrj
Ovo jeste pre svega za televizore, ali je tehnologija prakticno ista tako da...... eto za sve koji bi malo vise da razumeju razlike. Jako lepo odradjen text.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647839. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.