:: :: :: Au, shjeee... Koliko ste se raskokodakali, a nigde odgovora na moje pitanje ... Odluika je pala a. k . a. kocka je bacena, i da karticu uzimam ultra mega super hyper giga povoljno i uzecu je. Javicu u ponedeljak rezultate pa cemo da vidimo: da li je eksplodirao komp, da li su mi isekli struju, da li radi kriza itd... Hvala svima na dobronamernim savetima, ali mene je samo zanimalo hoce li da gura to chieftec... : :: :: A pritom, forever rece sinoc: `verovatno bih i ja uradio isto na tvom mestu`... Sta jos reci tu? : :: :: Sustina je, dakle: grafa ce da radi na mom napajanju i kad je klokujem? Ako je, tako, hvala lepo, moze lock, ili preimenujte temu u GTX470 VS HD5870 .)
Shjee, umeš li ti druže da čitaš? Iskokodakali smo i dva odgovora da će SVE da radi kako treba s tim napajanjem, oćeš i napismeno da nosiš u opštinu na overu?
Naravno, sad kad smo saznali da je karta reparirana povlačim ono `osim ako ti je neko daje ULTRA-MEGA-GIGA povoljno`, al kako god si odlučio. Možda ti i zapadne neka kojoj je reparirano polomljeno peraje od venta ali po meni jebeš takvu šansu.
:: :: Au, shjeee... Koliko ste se raskokodakali, a nigde odgovora na moje pitanje ... Odluika je pala a. k . a. kocka je bacena, i da karticu uzimam ultra mega super hyper giga povoljno i uzecu je. Javicu u ponedeljak rezultate pa cemo da vidimo: da li je eksplodirao komp, da li su mi isekli struju, da li radi kriza itd... Hvala svima na dobronamernim savetima, ali mene je samo zanimalo hoce li da gura to chieftec... : :: :: A pritom, forever rece sinoc: `verovatno bih i ja uradio isto na tvom mestu`... Sta jos reci tu? : :: :: Sustina je, dakle: grafa ce da radi na mom napajanju i kad je klokujem? Ako je, tako, hvala lepo, moze lock, ili preimenujte temu u GTX470 VS HD5870 .)
sa oglasa gde ima i 460, 480 sve nove sa garancijom? to sve reparirano?
jel neko zna sta je sa gtx 580-ticama sto se zadnjih dana pojavljuju po oglasima. sve gainward, nove, garancija i dosta manja cena nego sto je po prodavnicama.naleteo sam na jedan oglas gde je ta karta 25700 din. kao zvati od ponedeljka-sutra, da se vidi da li su dosle
:: :: sa oglasa gde ima i 460, 480 sve nove sa garancijom? to sve reparirano? :: :: jel neko zna sta je sa gtx 580-ticama sto se zadnjih dana pojavljuju po oglasima. sve gainward, nove, garancija i dosta manja cena nego sto je po prodavnicama.naleteo sam na jedan oglas gde je ta karta 25700 din. kao zvati od ponedeljka-sutra, da se vidi da li su dosl :: ::
Ako je 125 i ako dobije garantni list (koju bi mogao da iskoristi i u slučaju naAajveće nužde) - zašto da ne? Da li je nova ili ne, da li reparirana ili ne - pa neka razmisli o O.C.
Re: hm dobra cena, ima lufta i sza aftermarket cooler
16.10.2011. 11:59
status: user broj poruka: 3821
12,5k je jer uzima preko veleprodaje.
O tome ti i pricam. Kada kartica crkne, nece mu sigurno dati GTX470. Vec ce mu uvaliti u najboljem slucaju neki GTX550, mozda, mozda GTX460 768MB ili HD6790/68850...
:: :: jedino je pitanje ako se nesto desi karti (fio11 ne zracim:)) hoce li dobiti ekvivalent po snazi ili ce gledati cenu pa mu uvaliti neku 550. :: ::
Re: hm dobra cena, ima lufta i sza aftermarket cooler
16.10.2011. 12:01
status: user broj poruka: 4228
To zavisi od prodavca, ali zavisi i od toga kakav je bio aranžman za te reprarirane karte.
Pozdrav!
Vlada
:: :: jedino je pitanje ako se nesto desi karti (fio11 ne zracim:)) hoce li dobiti ekvivalent po snazi ili ce gledati cenu pa mu uvaliti neku 550. :: ::
:: To zavisi od prodavca, ali zavisi i od toga kakav je bio aranžman za te reprarirane karte :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: :: :: jedino je pitanje ako se nesto desi karti (fio11 ne zracim:)) hoce li dobiti ekvivalent po snazi ili ce gledati cenu pa mu uvaliti neku 550. :: :: :: ::
Re: Re: Re: hm dobra cena, ima lufta i sza aftermarket cooler
16.10.2011. 12:09
status: user broj poruka: 4228
I to je vredno znati, ne samo koji aftermarket cooler, nego i afteroverburning support.
Pozdrav!
Vlada
:: S obzirom da je ovde jedan batica imao reklamaciju za repariranu hd4870, morao je da doplati za HD5770 na kraju :: :: Firma je ista. Tacnije, uvoznik. :: :: Phenom II 850 x4 3,7GHz / 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/GA 770T-UD3 AM3+/ Sapphire HD6850 1GB DDR5 / WD 1,5TB EARS 64MB / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193w :: :: :: To zavisi od prodavca, ali zavisi i od toga kakav je bio aranžman za te reprarirane karte :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vlad :: :: :: :: :: :: :: :: jedino je pitanje ako se nesto desi karti (fio11 ne zracim:)) hoce li dobiti ekvivalent po snazi ili ce gledati cenu pa mu uvaliti neku 550. :: :: :: :: :: ::
pre neke akcije sa repariranim gainwardima. 4870, 280, 295, samo su bile, valjda, garancije na godinu dana. mozda je u ovim sad stvarno problem bio u polomljenim perajama na ventu ko sto gore tristram rece:)
Ja sam uzeo moju jako povoljno, kada je nova bila oko 300e , uzeo sam dva meseca staru od komsije, sa skoro 3 god preostale garancije za 200e , prodao 260 i doplatio za 470.
Da nije bilo tako povoljno, ne bih je uzimao. Ali ti uzimas repariranu druze...
Mada, cena je relativno povoljna. Sto se tice grejanja jeste vrela i trosi fino, taj chiftek ce da je isprati, cak i OC.
Evo ti tema kako se ponasa karta i temperature sa mk-13 hladjenjem: http://goo.gl/PWorg
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
... sa repair sprejom! Pusti tortojeda, on je medju retkima koji su se z.... da uzmu nesto takvo u punoj ceni i sad ogorceno brani reputaciju necega sto treba prodati polovno, a obezvredjeno je posteno iako performanse i dalje stoje. U celoj prici, realno, smeta samo rizik sta je reparirano, inace je cini se, cenovno odgovarajuca trgovina. Cak i da se ev. garancija uvazi, smaranje oko toga bas obeshrabruje..., ali, vec si odlucio. So, good luck!
Nisam bas pratio o cemu je rec i gde se te graficke prodaju ali ako se misli na GTX 580,evo kolega Scyter prodaje i kaze da je novo neotpakovano. Cena 330 eur sto je sweet spot .
:: Reparirano je sve :: :: Cak i 580 :: :: Uzima 470 za 12,5k :: :: Phenom II 850 x4 3,7GHz / 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/GA 770T-UD3 AM3+/ Sapphire HD6850 1GB DDR5 / WD 1,5TB EARS 64MB / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193w :: :: :: :: :: sa oglasa gde ima i 460, 480 sve nove sa garancijom? to sve reparirano? :: :: :: :: jel neko zna sta je sa gtx 580-ticama sto se zadnjih dana pojavljuju po oglasima. sve gainward, nove, garancija i dosta manja cena nego sto je po prodavnicama.naleteo sam na jedan oglas gde je ta karta 25700 din. kao zvati od ponedeljka-sutra, da se vidi da li su dosl :: :: :: ::
Ma sinoc sam svakako dosao pod gasom pa sam se sprdao.
A ti ne moras da generalizujes stvari. Nije GTX 470 savrsen ali nije ni djubre,4870 se grejala 90c + pa nikom nista. Ovde sve sami ATI sektasi pa im od crvnila pred ocima razum pomucen.
Imas Vukovu temu pa pogledaj koliko su se njegove grejale i to u SLI-u. Nesto oko 70-75c!A ta ista radna temoperatura se krece i kod 5870-5850 cak ima i vise pogotovu kad se karte overklokuju a da buku kasnije ne pominjem. Ok u globalu jeste kompletnija serija 5xxx od prethodne serije GTX4xx ja to bar ne sporim ali gadjati se ciframa tek tako je cist apsurd. A i ta GTX4xx serija ima dosta tecniji gaming od ATI 5xxx ,imas i za to temu na benchu i ljude koji su probali i jedne i druge karte naizmenicno. Subjektivan osecaj ili ne u globalu se slozise svi
:: Po meni je i 85c mnogo. 75c bi mi bila gornja neka granica koju bi GPU trebalo da dostiže :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
gtx 470 temperature problem. Pa da vidis sta je problem o kome se prica. A hrpa repariranih za kratko vreme me bas cudi. Koliko vidim cim dostigne na 90 C izbaca artifekte po ekranu, nekima ide i do 100C. Moja bivsa 465 je isla na 85C cak i kad igram plants vs zombies!
Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga. ``Albert Ajnštajn``
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647736. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.