Ovako imam phenom II 940 athlon II 240 i intel i7 2600 a grafike gtx 460 amd 5750 i amd 6950 2 gb otkljucanu. gtx 460 nece da radi kako treba ni na phenom II a kamo li na to tvoje što ko zna kako radi otkljucano ili šta vec. Izgubio sam bio živce sa gtx 460. Probavao sam i gtx 5xx seriju al neide, mislim ide al razlika je druže. Zaboravi nvidia sa tim procesorom. E sad ako ti se baš nervira izvoli :) . Ja ovo iz licnog iskustva. Ako treba dacu ti linkove sa foruma gde imaju te probleme mali milion njih. Sad sto nekima kako kažu to radi na fenomima ok al kod mene to nece pa nece. Naravno ne u svim igrama. U vecini ide kako treba. Evo u zadnjoj Battlefield 3 cas radi kako treba cas ne u zavisnosti od mape. Mnoge igrice su bolje isle sa 5750 nego li sa gtx 460. Naravno ima veliki frejm ali stalno ima nekih zastajkivanja , kocenja lagovanja, seckanja kako god. Možda ti tih problema neceš imati. Na kraj krajeve naruci probaj pa ako ti secka laguje koci zastajkuje kako god vrati pa zameni za amd. Ponavljam se sa ovim non stop na ovom forumu. Na drugim sam prestao.Kad su pakovali ove karte trebali su da napišu da je potreban neki i5 ili q9400 pa na gore procesor da bi to radilo kako treba, mada kažu ide dobro i sa i3 2100 .
E sad ste me totalno zbunili, kako bre secka tj. laga?Sta su sad zeznuli?Znam da sam prelaskom sa Athlona na Phenom II dobio jedno 50 fps-a (negde i vise zavisi od igre) sa ovom mojom 9800gt, al ona nije lagala na Athlonu samo je imala slabiji fps, u nekim igrama na granici izdrzljivosti al nisam imao lagove osim kad padne fps ispod 20 sto se dalo primetiti i znao se razlog, OC cpu-a je resilo to.
Hoces li mi reci da sad sto proteram sa 9800gt bez seckanja na Gtx560 ili 6870 ima da mi secka jer je Cpu preslab za njih ili cu imati isit Fps ili malo jaci zato sto cpu ne moze vise da spremi podataka grafickoj pa nemoze da radi u full-u?Ako je ovo 1 onda necu ni da uzimam graficku nego skupim pare i promenim ceo komp.
Uzmi 6870 samo iz razloga LOW gpu-a, koji ces imati na GTX 460 Niko nema nista protiv n vidije, ali ti pricamo za tvoje dobro. Ako hoces da eksperimentises idi na GTX 460, koju sam prodao zbog LGU, pa ces se i sam, uveriti
Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga. ``Albert Ajnštajn``
:: :: :: :: E sad ste me totalno zbunili, kako bre secka tj. laga?Sta su sad zeznuli?Znam da sam prelaskom sa Athlona na Phenom II dobio jedno 50 fps-a (negde i vise zavisi od igre) sa ovom mojom 9800gt, al ona nije lagala na Athlonu samo je imala slabiji fps, u nekim igrama na granici izdrzljivosti al nisam imao lagove osim kad padne fps ispod 20 sto se dalo primetiti i znao se razlog, OC cpu-a je resilo to :: :: Hoces li mi reci da sad sto proteram sa 9800gt bez seckanja na Gtx560 ili 6870 ima da mi secka jer je Cpu preslab za njih ili cu imati isit Fps ili malo jaci zato sto cpu ne moze vise da spremi podataka grafickoj pa nemoze da radi u full-u?Ako je ovo 1 onda necu ni da uzimam graficku nego skupim pare i promenim ceo komp.
GTX 560 Ti bez sumnje. 6870 karta je slabija od GTX 560 Ti a 6950 zaobidji jer to ni qrcu ne vredi. Taj chip je zbudzen na brzinu,poluproizvod,prepecenica,mouse odeition (strugani konektori za napajanje) karta-u globalu aljkav proizvod!Pogledaj samo karakteristike (broj tranzistora,visinu klokova gpu/mem,broj stream jedinica pa uporedi sa GTX560 Ti koji ima dosta slabije specifikacije a po performansama su tu negde) Da ne pominjem da je GTX 560 Ti tisa,hladnija,kvalitetnija karta sa solidnim OC potencijalom.Uglvanom negde oko 1000 Mhz.Bolji primerci idu na 1000 Mhz! Od serije 6xxx sto iole valja je Barts chip (6850/6870) a i on je poprilicno nategnut do maksimuma,6850 je downclockova,on je malo elasticniji zato i ima bolji oc potencijal. Realno u svakom segmentu (racunam od mainstream klase sto je nama svima zanimljivo) nVidia ima bolji proizvod od ATI ,tu nema price. GTX5xx serija je daleko kompletnija. U novembru izlazi i GTX560 Ti 448 Cuda Cores!
Ljudi trazio sam da narucim juce i danas gtx560ti HAWK ali nigde ga vise nema. Gde god sam narucio, javili mi da vise nemaju na stanju i da ne znaju kad ce dobijati nove zalihe. Evo sad narucih u winwin-u i to mi je zadnja opcija. U slucaju da nemaju sta bi ste mi preporucili? Da li je ima razlike izmedju nje i gtx560ti Twin Frozr II? Ako je zanemarljiva razlika uzeo bih onda to, ako ne onda recimo neki gtx570 (ako nije suvise skup)?
Najjeftiniji GTX 570 je 260 eur sto za takvu kartu nije zaista nikakva cena. Nista ne gubis ni sa Twin Frozr II,odlicna karta,sve je ekstra. A sto ne uzmes zver Asus GTX560-TI Asus DCII ???
Ja sam bio pod nekim utiskom da je ovaj MSI gtx560ti HAWK najbolji sto se tice tih kartica. Evo sad gledam ovu sto si spomenuo, ali ne vidim da je nesto bolja, bar po specifikacijama. Vec sam narucio ovu HAWK (javili iz win-a da imaju), pa necu da menjam ako nije neka drasticna razlika u performansama. Cene su slicne.
Nije uopste drasticna razlika. Hawk je cak brzi na defaultu. Samo zato sto je malo klokovan. Rekao je zver za tu ASUS, jer je mislio na proizvodjaca. ASUS pravi perverzne grafike, ali daaaleko od toga da si pogresio sa HAWK-om. Uzivaj. Ja imam Twin Frozr II i extra je karta, videces i sam.
:: Ja sam bio pod nekim utiskom da je ovaj MSI gtx560ti HAWK najbolji sto se tice tih kartica :: Evo sad gledam ovu sto si spomenuo, ali ne vidim da je nesto bolja, bar po specifikacijama. :: Vec sam narucio ovu HAWK (javili iz win-a da imaju), pa necu da menjam ako nije neka drasticna razlika u performansama. Cene su slicne :: :: ::
:: :: Sad su od 17.000-18.000, dok je 6870 malo jeftinije za par stotina dinara :: :: :: Brate...uzmi onu koja ima najnižu cenu! Mislim da nema govora o daljoj diskusiji, a i mrzi me da gledam cene sad...Sećam se da je jedno vreme bilo tih GTX 560 za manje od 14k. :: :: :: :: :: ::
:: Evo ti dobre kupovine: http://goo.gl/rzkA :: :: :: :: :: :: Sad su od 17.000-18.000, dok je 6870 malo jeftinije za par stotina dinara :: :: :: :: :: Brate...uzmi onu koja ima najnižu cenu! Mislim da nema govora o daljoj diskusiji, a i mrzi me da gledam cene sad...Sećam se da je jedno vreme bilo tih GTX 560 za manje od 14k. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Sa gtx 295 na ovoj konfiguraciji ispod nisam imao nikakav problem u igrama ali zato sa 460 i 560ti fps ogoman ali problem u pojedinim igrama kao sto su neki momci naveli, (npr: dirt2,black ops,...) malo malo pa neko seckanje kao da mi je fps ispod 20, jednostavno zaboravi stavljanje nvidije novije generacije na amd platformu koja nema snage da je isprati pogotovo na X2 cpu koji ti imas, potpuna katastrofa bi bila posle bi dosao da nam se zalis kako ti nvidija ne valja a istina daleko od toga
hd 6850 ako imash koju hiljadu vishe ovu msi hd 6870 i cao.I posle me pojedinci(moj idol i torta)pitaju zasto forsiram amd,ne zato sto je tehnoloski neshto bolji ili su im proizvodi brzi,prosto na phenom II 955 i hd 6970 radi skoro kao i na 2500K (ako je default).A hd 6950 potpuno isto.Ali zato gtx 560 ti(da ne govorim o gtx 570),i onda me apsolutno zabole sto u nekim stvarima van igrica intel moze,kad mi ne treba.
Evo sad nadjoh vremena sve polako da procitam i pregledam (i forum i net).Zakljucak je da je 6870 bolja od 560 none ti, i veoma je blizu 560ti (sve na default), razlika u ceni je ogromna od 10 evra za 560 do 50evra za 560ti.(odnosno 150-170 za 6870, 160-190 za 560, i 180-210 za 560ti).
6870: + AMD App Acceleration2:
* AMD Accelerated Parallel Processing (APP) technology3,4 OpenCL 1.1 DirectCompute 11 Accelerated video encoding, transcoding, and upscaling * UVD 3 dedicated video playback accelerator MPEG-4 AVC/H.264 VC-1 MPEG-2 (SD & HD) Multi-View Codec (MVC) MPEG-4 part 2 (DivX, Xvid) Adobe Flash * Enhanced Video Quality features Advanced post-processing and scaling Dynamic contrast enhancement and color correction Brighter whites processing (Blue Stretch) Independent video gamma control Dynamic video range control Dual-stream HD (1080p) playback support DXVA 1.0 & 2.0 support (zbog gore pomenute tehnologije ne zahteva super jak CPU, jer graficka sama preuzima deo operacija od CPU-u, OC x2 na 3.5+ moze da gura ok ovu graf. za full potencijal neki x4 OC )
PCI Express 2.1 x16 bus interface
max. power: 151W
Min PSU: 500w. (2x75w 6-pin PCI Express power connectors) OC: Gpu/mem: 1000/1100.
- Nema CUDA, PhysX.(moze doci do pada preformansi kod igara koje imaju fiziku ako je Cpu slab) Temp idle: 44 Temp. full load: 87 Isporucuje se sa 1 ventilatorom, sto znaci da mora dobro kuciste da se hladi kad se OC kartica. Drajveri, mada se ovo moze poboljsati jer je AMD konacno preuzeo brend pa mozda pocnu da rade kako treba.
Gtx560 NONE TI:
(za ovo je strasno tesko nabaviti neke tacne podatke):
+ 3D Vision, PhysX Min PSU: 450 W (2x75w 6-pin PCI Express power connectors) Temp. idle: 33 Temp full load: 70 Neki modeli se isporucuju sa 2 ventilatora sto dovodi do veceg OC.(nisam nasao podatke za non ti verziju).
Drajveri, nvidia je oduvek bila poznata po dobroj podrsci i drajverima koji su user friendly (instaliras i ne mislis o njima vise.) kao i po softveru za 3d i fiziku.
CUDA slicno sto je amd uradio sa App Acceleration stim sto mislim da je amd bolje to odradio iako je nvidia prva izbacila ovu podrsku.(amd radi svuda, dok nvidia zahteva specialno pisan program/igru koja podrzava Cuda.)
- Cena u odnosu na konkurenciju. Zahteva x4 procesore, PCI Express 2.0 x16 bus interface (bez ovoga oce da stuca u igrama za razliku od 6870 koji radi ok i sa ver. 1.0)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Buka kod obe kartice je skoro ista 41.5 Db idle i 52.5 Db (560). 55.2(6870) full load, medjutim ovo varira od proizvodjaca kao i temperature, neko ugradjuje bolje ventilatore neko losije.
CPU ovde pocinje da igra ulogu, bez x2 sa L3 chache koje je OC-om nategnut skoro na max. ne preporucuje se da se pazare ove kartice a jace od njih i ne pomisljajte, dolazice do razlicith simptoma od pada FPS-a do primetnog stucanja u igrama, 6870 manje pokazuje ove simptome opet postoje i kod nje samo su manje primetni. Gtx560 za sad ima mali problema sa drajverima posto je novija kartica i tek treba da se stabilizuju za nju a posto Nvidia treba da izbaci Gpu nove generacije ovo ide malo usporeno u odnosu na sta smo navikli od nje.
u full hd rezoluciji, ali je u principu dobra kupovina.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
I mogu vam reci da super radi na MS industrial 550w pro napajanju, nista se vise ne greje nego sa 9800gt.Cak je izdrzalo bez hladjenja jedno 2h jer sam prilikom ciscenja PSU-a okenuo napoako ventilatore pa umesto da duvaju tj. hlade izvlacili su vazduh napolje(jeste da se grejalo ko ludo pa sam se ufrcio malo dok se nisam setio da proverim smer ventilatora).Performanse iste ko na testovima na netu, mada moze to i vise ako se malo dotera kartica (oc) i OC malo CPU, al za sad nemam problema sa 1680x1050 rezolucijom bez AA i AF, doduse nisam ni probao sa njima, navikao sam bez njih pa mi smeta kad ih ukljucim, sve igre i stare i nove trebam na max. bez problema sa FPS 50+ (nisam jedino metro probao) online igre tera na max fps koje podrzavajau (cod4 250).
Ostaje mi jos da probam OC graficke al to cu kad za to ima potrebe.Cpu mi stoji na 3.6ghz i nisam primetio da gusi karticu, jedino mi smeta interfejs za drajvere i podesavanja u sitna crevca koja ima Nvidia dok AMD ima samo par opcija i to je to, al vremenom ce i oni da se poprave nadam se.
bolje izabrana kupovina je svakako HD6870 16.199 din. ATI je trenutno najbolja kupovina. nVidia bi trebala da se spusti malo na zemlju da ne izgubi i ovo malo kupaca.
Cestitam na kupovini i izboru, neka te fino sluzi(a hoce). Posebne cesttitke i na stavu, nisi se dao prevariti nVidijaskim podmetanjima i dezinformacijama nego si sam istrazio kako stoje stvari na netu i doneo (ispravnu) odluku. Respect!
Ma gde ce da wkripi? Ja sam imao 6870 i sve samo ne skripi. Karta je bolja u dosta testova od gtx 470 , a kao sad joj fullHD ne valja. Karta je zmaj za te pare, i vise, i tera sve igre extra. 5850 je dovoljna za vrhunsko igranje u 1080p, a kamoli 6870
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, GTX560ti Twin Frozr II OC G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: u full hd rezoluciji, ali je u principu dobra kupovina :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647736. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.