Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Monitor vs TV
STRANA 2 OD 2
kljunovi tesiranje iliti Evo resenja 25.11.2011. 09:05 #379576

status: user
broj poruka: 66
ok
testirao sa TV LCD LG 32LK450 i prosao je sa 10kom

Nabavio od drugara lap top i hdmi kabl i zamolio dobre ljude iz Comtrade da mi pomognu. Test je obuhvatao HD film 1080p, slike, word dokumente i pdf dokumente. Kao sto se da ocekivati gledanje slika i filmova na tv je savrseno, pitanje je bilo kako ce se tv ponasati sa tekstom. Testirao sam tv sa nekoliko razlicitih word i pdf dokumenata koji sadrze slike i tabele. U svim slucajevim prikazani tekstovi su bili savrseno citljivi sa udaljenosti od 80cm i 2m (izmerena udaljenost od radnog stola i kreveta u mom stanu :) ) i nisam mogao da nadjem ni jednu zamerku tv.

Zakljucak je da je TV LCD LG 32LK450 savrsen i da ga preporucujem kao zamenu za monitor

Ostaje jos samo pitanje gde kupiti a ne spiskati pare, al to je drugi problem :)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kljunovi tesiranje iliti Evo resenja 25.11.2011. 09:05 #379577

ok

Nabavio od drugara lap top i hdmi kabl i zamolio dobre ljude iz Comtrade da mi pomognu. Test je obuhvatao HD film 1080p, slike, word dokumente i pdf dokumente. Kao sto se da ocekivati gledanje slika i filmova na tv je savrseno, pitanje je bilo kako ce se tv ponasati sa tekstom. Testirao sam tv sa nekoliko razlicitih word i pdf dokumenata koji sadrze slike i tabele. U svim slucajevim prikazani tekstovi su bili savrseno citljivi sa udaljenosti od 80cm i 2m (izmerena udaljenost od radnog stola i kreveta u mom stanu :) ) i nisam mogao da nadjem ni jednu zamerku tv.

Zakljucak je da je TV LCD LG 32LK450 savrsen i da ga preporucujem kao zamenu za monitor

Ostaje jos samo pitanje gde kupiti a ne spiskati pare, al to je drugi problem :)

kljunovi tesiranje iliti Evo resenja 25.11.2011. 09:05 #379578

ok

markebg hz 25.11.2011. 09:24 #379580

broj poruka: 15

proveri samo kolika je hercaza tog tv-a na full hd.. meni je na lg 32` nesto smesno, zaboravio sam tacno koliko ali znam da je nesto sitno.
kljunovi specifikacija 25.11.2011. 09:53 #379583

To je iz specifikacije:

Screen Size 32` Class (31.5` Diagonal)
Resolution 1920 x 1080p
Frame Rate 60Hz
Contrast Ratio (DCR) 100,000:1
The 4 ms response time.

Jedino me interesuje koliko dinamicki Kontrast moze da utice na kavalite slike jer
monitori imaju kontrast oko 1 000 000
dok tv kontrast je oko 100 000
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647731.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs