Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ATI 6990 ili NV GTX580 !?!
STRANA 2 OD 4  
BassivitY Re: Re: @ForMax 28.11.2011. 12:24 #380419

status: user
broj poruka: 911
Ako si se zagrejao da igras crysis sa preko 100fps-a, onda bolje spremi kes za 3 gtx580 ...

Ti stvarno mislis da ces sa jednom od ove dve graficke moci da igras tako? Kantere mozda al krajsis nema sanse. To sto ta ati po tim nekim testovima dostize 120fps-a, to traje jedno pola sekunde, pole opet padne na 40-50 ...

Doduse, ako taj tvoj 3d tv ima rezoluciju od 800x600, onda ti je 120fps zagarantovano.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CARPE DIEM

::
:: @imarkovi
:: EDIT: bas sam procackao malo po netu, konkretno za Crysis 2 DX11+HI Textures, sve na ultra, fullHD, gtx580 ima fps 35-70, dok ati 6990 ima 40-120. Sad ti zamisli da imas, recimo neki 3D monitor na 120Hz i da karta moze da ti pogura igru na preko 100fps, pa to je melem za oko. .
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Valheru 28.11.2011. 12:39 #380421

broj poruka: 750
Ja bih opet otisao na 2x6870 varijantu, isplativija, tisa i pre svega brza od standardne 580GTX, sto je, jelte, najbitnija stvar ovde.

...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....

imarkovic Re: Re: Re: @ForMax 28.11.2011. 12:39 #380422

broj poruka: 19084
jbg, nece on to da shvati, zapeo je za crysis i frejmove sa nekog sajta, i treba da kupi, sto da ne, kad mu je sefte neka kupi

:: Ako si se zagrejao da igras crysis sa preko 100fps-a, onda bolje spremi kes za 3 gtx580 ..
:: Ti stvarno mislis da ces sa jednom od ove dve graficke moci da igras tako? Kantere mozda al krajsis nema sanse. To sto ta ati po tim nekim testovima dostize 120fps-a, to traje jedno pola sekunde, pole opet padne na 40-50 ..
:: Doduse, ako taj tvoj 3d tv ima rezoluciju od 800x600, onda ti je 120fps zagarantovano
ForMax Re: Re: Re: @ForMax 28.11.2011. 12:42 #380424

broj poruka: 192
Ako ti i pojedini ne vidite razlike u kvalitetu konkretno izmedju dx9, 10 i 11, to je vas problem ljudi. To za konzole i sledecu ili onu tamo godinu sam tek onako pomenuo jer je to cinjenica, ps3 i ostale aktuelne konzole su vec dugo na trzistu.

A dobro ti je ovo, to da ja imam vanzemaljsko oko i monitor sa vestackom intelegencijom. Haha! Bacanje para, pa sto ne citas thread od samog pocetka, lepo sam napisao, obe karte za iste pare.
Izgleda da tebi treba bolje oko, a ni vestacka inteligencija ti ocigledno ne bi pomogla. c c c

Ja uopste nisam rekao da imam 3d monitor, rekao sam zamisli da imas(da imam), ko nije video u praksi onda i ne zna.

Inace znam, nisam bas toliko malouman, koliko neki ovde misle, pa da se tripujem kako ce Crysis da mi leti na preko 100fps, sve to sto sam rekao je bilo samo da bih dotakao pricu oko toga, da i bilo koliki veci fps u nekoj igri moze samo da bude dobro a ne lose.

Ja i sam od samog starta razmatram gtx 580 kao bolju soluciju, samo sam hteo da cujem i druga misljenja, ali ne vredi, ovde ima izgleda dosta kompleksasa koji se odmah uvrede ako je, logicno, dvoglava karta po svim testovima jaca. A za neke je to `jaca`, svega samo 0.1fps, ali dobro, oni bar imaju oko da to vide. :)

@ribolovac
Kao sto vidis i ja razmisljam o njoj, pa ako odustanem saljem ti link.

:: :: Pa naravno, nije sve to izmisljeno tek tako, naravno da ima vizuelnih poboljsanja, e sad sto se jos uvek ne radi svaka nova igra u njemu, to je druga stvar, videcemo sledece godine ili one iza, kad se pojave nove konzole pa kad pocnu da diktiraju malo drugacije hardverske zahtevnosi, to ce biti slika i prilika
:: da da..this time next year itd.. tako nesto se prica vec par godina, vidim sve vise je slika a i prilika.
:: ::
:: :: @imarkovi
:: :: EDIT: bas sam procackao malo po netu, konkretno za Crysis 2 DX11+HI Textures, sve na ultra, fullHD, gtx580 ima fps 35-70, dok ati 6990 ima 40-120. Sad ti zamisli da imas, recimo neki 3D monitor na 120Hz i da karta moze da ti pogura igru na preko 100fps, pa to je melem za oko. .
:: WOW, mogu da zamislim, prosto ti se oci zacakle!!! pa nista brate, sta da ti kazem, nisam znao da imas vanzemaljsko oko i monitor sa vestackom inteligencijom, bacaj pare ..
:: :: :: Ma ne sekiraj se druze zbog mog problema , vozi ti sve na dx11 i uzivaj
:: :: ::
:: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: :: :: Case:CoolerMasterElite43
:: :: :: PSU:Chieftec 650w a8
:: :: :: CpuCooler:TitanVanes
:: :: :: Mis: Mx51
:: :: :: Philips 22
:: :: :: :: Ne, ne razumem te, jer to sto ti pricas uopste nema nikakvog smisla. Daj molim te, ako ne mozes da primetis konkretnu razliku sta onda imam uopste da polemisem sa tobom o tome, pa svaka ta sitnica, i sto ih vise ima, uticu sve zajedno kao celina na konacan utisak u igri
:: :: :: ::
:: :: :: :: Evo jedan primer
:: :: :: :: S obzirom da sam se bas naigrao Crysis-a, i 1. i 2. dela, uzmem juce malo, reko aj da bacim nesto drugi, i tako mi padne pod ruke snajper Ghost Warior i Homefront. Jao boze kako su jadne texture i generalno, em nema depth of field-a, em nema nekih drugih fantasticnih poboljsanja, poput POM-a, teselacije, fantasticne svetlosne refleksije itd.... Utice i te kako na celokupan utisak i osecaj u toku igranja
:: :: :: :: Ne kazem da svaka igra mora da ima te nove stvari koje dolaze uz DX11, ali bar da se developeri potrude malo, pa makar da se posluze nekim trikovima i tako nadomeste te tehnoloske nedostatke, odlican primer je novi COD koji je u dx9 radjen a opet....hm..
:: :: :: :: Razumes sad ti mene. Ako tebi to nije bitno, odnosno ne vidis razliku, onda je to tvoj problem
Tristram Re: 28.11.2011. 12:50 #380425

broj poruka: 1872
E serem vam se na directx-ove redom.
Igram intenzivno Skyrim već dve nedelje i ni u jednom trenutku nije me zagolicalo koji dx koristi. Govno od igre može da ima i DX85, i dalje će biti govno.

Nemoj da se opterećuješ glupostima.
imarkovic Re: Re: Re: Re: @ForMax 28.11.2011. 12:56 #380426

dakle argument sada vec prerasta u oblik ironije, sto ja cenim ali na zalost propusticu da ucestvujem, uhvatio si se za jedno..te jedno i tebi tu nema pomoci, uzivaj :)

:: Ako ti i pojedini ne vidite razlike u kvalitetu konkretno izmedju dx9, 10 i 11, to je vas problem ljudi. To za konzole i sledecu ili onu tamo godinu sam tek onako pomenuo jer je to cinjenica, ps3 i ostale aktuelne konzole su vec dugo na trzistu.
:: A dobro ti je ovo, to da ja imam vanzemaljsko oko i monitor sa vestackom intelegencijom. Haha! Bacanje para, pa sto ne citas thread od samog pocetka, lepo sam napisao, obe karte za iste pare.
:: Izgleda da tebi treba bolje oko, a ni vestacka inteligencija ti ocigledno ne bi pomogla. c c
:: Ja uopste nisam rekao da imam 3d monitor, rekao sam zamisli da imas(da imam), ko nije video u praksi onda i ne zna.
:: Inace znam, nisam bas toliko malouman, koliko neki ovde misle, pa da se tripujem kako ce Crysis da mi leti na preko 100fps, sve to sto sam rekao je bilo samo da bih dotakao pricu oko toga, da i bilo koliki veci fps u nekoj igri moze samo da bude dobro a ne lose
:: Ja i sam od samog starta razmatram gtx 580 kao bolju soluciju, samo sam hteo da cujem i druga misljenja, ali ne vredi, ovde ima izgleda dosta kompleksasa koji se odmah uvrede ako je, logicno, dvoglava karta po svim testovima jaca. A za neke je to `jaca`, svega samo 0.1fps, ali dobro, oni bar imaju oko da to vide. :
ForMax Re: Re: Re: Re: Re: @ForMax 28.11.2011. 13:04 #380428

Hvala! Uzivacu naravno. I tebi isto zelim. Inace nisam se ja uopste uhvatio za jedno, prelistaj malo postove unazad, samo sam davao odgovore.

Ovde uopste nije rec toliko o tom famoznom DX11, vec je rec o karti, pa onako usput, s obzirom da ste poceli da kenjate kako nema vizuelne razlike, i da su svega tih par `govnjivih` igara u dx11 odradjene, ja kazem KAKO TREBA DA BUDU, pa otud ti ta slika kako sam se ja uhvatio za jedno. Uostalom nemamo isti ukus ocigledno, i samim tim ovo moze da ide u nedogled.

Najveca zalost ovog foruma koji dugo pratim, ali malo postujem, do danas, je sto pojedinci, kao da jedva cekaju da ujedaju druge i da sole pamet, a cinjenice, ma kakve crne cinjenice, kome to jos treba, daj samo da se svi pravimo pametni i da namecemo ono sto nama odgovara.

Ja sam generalno srecan covek! :)
Uvek sam objektivan, i najverovatnije cu uzeti ovu gtx580 na kraju.

A da li si ti...?

:: dakle argument sada vec prerasta u oblik ironije, sto ja cenim ali na zalost propusticu da ucestvujem, uhvatio si se za jedno..te jedno i tebi tu nema pomoci, uzivaj :
:: :: Ako ti i pojedini ne vidite razlike u kvalitetu konkretno izmedju dx9, 10 i 11, to je vas problem ljudi. To za konzole i sledecu ili onu tamo godinu sam tek onako pomenuo jer je to cinjenica, ps3 i ostale aktuelne konzole su vec dugo na trzistu.
:: :: A dobro ti je ovo, to da ja imam vanzemaljsko oko i monitor sa vestackom intelegencijom. Haha! Bacanje para, pa sto ne citas thread od samog pocetka, lepo sam napisao, obe karte za iste pare.
:: :: Izgleda da tebi treba bolje oko, a ni vestacka inteligencija ti ocigledno ne bi pomogla. c c
:: :: Ja uopste nisam rekao da imam 3d monitor, rekao sam zamisli da imas(da imam), ko nije video u praksi onda i ne zna.
:: :: Inace znam, nisam bas toliko malouman, koliko neki ovde misle, pa da se tripujem kako ce Crysis da mi leti na preko 100fps, sve to sto sam rekao je bilo samo da bih dotakao pricu oko toga, da i bilo koliki veci fps u nekoj igri moze samo da bude dobro a ne lose
:: :: Ja i sam od samog starta razmatram gtx 580 kao bolju soluciju, samo sam hteo da cujem i druga misljenja, ali ne vredi, ovde ima izgleda dosta kompleksasa koji se odmah uvrede ako je, logicno, dvoglava karta po svim testovima jaca. A za neke je to `jaca`, svega samo 0.1fps, ali dobro, oni bar imaju oko da to vide. :
ForMax Re: Re: 28.11.2011. 13:07 #380429

Ne mora da znaci da svaka igra koja je odradjena u dx11, i mora da bude odlicna, stvar ukusa, zavisi dosta od svega ostalog, price, igrivosti itd, dx11 je tu samo kao tehnolosko poboljsanje i nista vise.

:: E serem vam se na directx-ove redom
:: Igram intenzivno Skyrim već dve nedelje i ni u jednom trenutku nije me zagolicalo koji dx koristi. Govno od igre može da ima i DX85, i dalje će biti govno
:: Nemoj da se opterećuješ glupostima
djodjo Poredjenje te dve po anandtech.com 28.11.2011. 13:11 #380430

broj poruka: 658
stim sto je u testu 580 vs 6950 cf a 6990 radi mnogo bolje od 6950cf-a, drajveri su za tu kartu mnogo bolje optimozovani + sto imas veci klok na gpu, i sam mozes da zamislis kolika veca razlika bi bila vs 580, naravno da ces uzeti 6990 ali se spremi na to da ces je mnogo teze prodati kasnije kroz godinu, god i po (580 takodje tesko ali mozda malo lakse)

http://www.anandtech.com/bench/Product/305?vs=299
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: Re: @ForMax 28.11.2011. 13:19 #380433

i jedno i drugo, `fala bogu, al ja sam skroman covek sa svojom GTX260.
znaci ipak ces uzeti GTX580.. hm, znaci ove sve teorije i informacije padaju u vodu.. ko prvi macici:)

:: Ja sam generalno srecan covek! :
:: Uvek sam objektivan, i najverovatnije cu uzeti ovu gtx580 na kraju
:: A da li si ti...
Milos22 re:Max 28.11.2011. 13:21 #380435

broj poruka: 1720
Bolje cuvaj pare sad ce nove kartice za 2 meseca strpi se :))

imarkovic Re: re:Max 28.11.2011. 13:22 #380436

e sad si sve pokvario, taman se covek zagrejao.

:: Bolje cuvaj pare sad ce nove kartice za 2 meseca strpi se :)
Milos22 re 28.11.2011. 13:23 #380437

broj poruka: 1720
Pa realno mada ako kartice trazi pci-e 3.0 plocu onda ce morati da menja i plocu

Tristram Re: 28.11.2011. 13:24 #380438

broj poruka: 1872
Naravno, lepo je da igra dobro izgleda kad već može ali nekako više volim da developeri posvete višak vremena nekim drugim aspektima.
Nebitno, vidim da naginješ više 580, jeste sporija ali ko što sam već napisao pre bi nju uzeo iz praktičnih razloga.

Naravno, da sam na tvom mestu igračka koju bi najpre uzeo je 6850 u paru, kombinacija izađe 260e, performanse su iste ili bolje od 580, troši jako umereno i zahteva samo dva 6-pin konektora, takođe se ne greje mnogo, većina kartica ne dižu galamu i mogao bi jako dobro da ih utopim kad mi dojade.
djodjo Tristram 28.11.2011. 13:35 #380441

broj poruka: 658
ti je dao najbolji predlog, to je upravo ono sto ja nameravam, da prodam moju 6950 dok jos ima kakvu takvu cenu i kupim dve 6850 za cf, najbolji moguci odnos perfomanse/cena + sto ces ih prodati ocas posla kad god zazelis a najmanje ce im padati cena od svih karti posto su fenomenalne, vidim da bi i ti kupovao polovno a to ti je jos povoljnije, nadjoh na oglasima 6850 po 100 i 110 jura, dakle setup bi me iskostao 210, a perfomanse iste kao 580

evo ti poredjenje:

http://www.anandtech.com/bench/Product/302?vs=305
imarkovic Re: Tristram 28.11.2011. 13:45 #380443

zasto bi IKO na ovom svetu kupovao nesto da bi ga sto bolje prodao za neke 2 godine..

:: ti je dao najbolji predlog, to je upravo ono sto ja nameravam, da prodam moju 6950 dok jos ima kakvu takvu cenu i kupim dve 6850 za cf, najbolji moguci odnos perfomanse/cena + sto ces ih prodati ocas posla kad god zazelis a najmanje ce im padati cena od svih karti posto su fenomenalne, vidim da bi i ti kupovao polovno a to ti je jos povoljnije, nadjoh na oglasima 6850 po 100 i 110 jura, dakle setup bi me iskostao 210, a perfomanse iste kao 58
:: evo ti poredjenje
:: http://www.anandtech.com/bench/Product/302?vs=30
ForMax Re: Re: Tristram 28.11.2011. 13:50 #380444

A sto da ne. Mislim ne razumem te, koja je tvoja poenta u celoj prici.

:: zasto bi IKO na ovom svetu kupovao nesto da bi ga sto bolje prodao za neke 2 godine..
:: :: ti je dao najbolji predlog, to je upravo ono sto ja nameravam, da prodam moju 6950 dok jos ima kakvu takvu cenu i kupim dve 6850 za cf, najbolji moguci odnos perfomanse/cena + sto ces ih prodati ocas posla kad god zazelis a najmanje ce im padati cena od svih karti posto su fenomenalne, vidim da bi i ti kupovao polovno a to ti je jos povoljnije, nadjoh na oglasima 6850 po 100 i 110 jura, dakle setup bi me iskostao 210, a perfomanse iste kao 58
:: :: evo ti poredjenje
:: :: http://www.anandtech.com/bench/Product/302?vs=30
imarkovic Re: Re: Re: Tristram 28.11.2011. 13:53 #380446

pa jbt ako ti nesto odgovara i TREBA, ti ces ga kupiti, sta te boli paja da li ces to nesto prodati za 2 godine za 50% manje vrednosti ili 60%.. nebuloza.. ajde da razumem ako je u pitanju traktor ili kombajn nego ebena graficka karta.. kao da ces ti da uzmes milione za 2godine za nju pa se lomis mesec dana da li da uzmes ovu ili onu.. kao da je bitno.. u celoj prici..

:: A sto da ne. Mislim ne razumem te, koja je tvoja poenta u celoj prici
:: :: zasto bi IKO na ovom svetu kupovao nesto da bi ga sto bolje prodao za neke 2 godine..
:: :: :: ti je dao najbolji predlog, to je upravo ono sto ja nameravam, da prodam moju 6950 dok jos ima kakvu takvu cenu i kupim dve 6850 za cf, najbolji moguci odnos perfomanse/cena + sto ces ih prodati ocas posla kad god zazelis a najmanje ce im padati cena od svih karti posto su fenomenalne, vidim da bi i ti kupovao polovno a to ti je jos povoljnije, nadjoh na oglasima 6850 po 100 i 110 jura, dakle setup bi me iskostao 210, a perfomanse iste kao 58
:: :: :: evo ti poredjenje
:: :: :: http://www.anandtech.com/bench/Product/302?vs=30
ForMax Re: Re: Re: Re: Tristram 28.11.2011. 13:59 #380447

Ama choveche, ako neko trenutno kupuje i jos uz to postoji mogucnost da ustedi i kasnije jos i dobro prodje sa prodajom, sto da ne, super stvar.
Naravno slazem se, i ja tako, ako hocu da kupim nesto, imam pare, ja to i uradim, ne volim da cekam, ali daj bre, budi malo cool.

Izgleda da ti patis od toga da uvek protivrecis drugima.

:: pa jbt ako ti nesto odgovara i TREBA, ti ces ga kupiti, sta te boli paja da li ces to nesto prodati za 2 godine za 50% manje vrednosti ili 60%.. nebuloza.. ajde da razumem ako je u pitanju traktor ili kombajn nego ebena graficka karta.. kao da ces ti da uzmes milione za 2godine za nju pa se lomis mesec dana da li da uzmes ovu ili onu.. kao da je bitno.. u celoj prici..
:: :: A sto da ne. Mislim ne razumem te, koja je tvoja poenta u celoj prici
:: :: :: zasto bi IKO na ovom svetu kupovao nesto da bi ga sto bolje prodao za neke 2 godine..
:: :: :: :: ti je dao najbolji predlog, to je upravo ono sto ja nameravam, da prodam moju 6950 dok jos ima kakvu takvu cenu i kupim dve 6850 za cf, najbolji moguci odnos perfomanse/cena + sto ces ih prodati ocas posla kad god zazelis a najmanje ce im padati cena od svih karti posto su fenomenalne, vidim da bi i ti kupovao polovno a to ti je jos povoljnije, nadjoh na oglasima 6850 po 100 i 110 jura, dakle setup bi me iskostao 210, a perfomanse iste kao 58
:: :: :: :: evo ti poredjenje
:: :: :: :: http://www.anandtech.com/bench/Product/302?vs=30
adamadam Re: Re: Re: Re: Tristram 28.11.2011. 14:06 #380449

broj poruka: 397
e pa u tome i jeste problem sto ljudi ovde kupuju stvari koje im uopste realno nisu potrebne, zato i gledaju sto jeftinije da plate da bi sto manje izgubili kad prodaju
i to sve u sferi racunara gde se stvari i cene munjevito menjaju
zato sam ja i rekao ranije, neka kupi sta on misli da je bolje
sta se drka po forumu i zamera svima kad svi imamo svoje misljenje i svako od nas razmislja drugacije
ja sam ti rekao da je napajanje tvoje ok, jos samo premeri kuciste.....i to je to
sta te boli tuki da li ja mislim da je ati bolja ili nvidia itd, ionako si u startu pomesao babe i zabe (uvek ce dual karta biti skuplja od single)

:: pa jbt ako ti nesto odgovara i TREBA, ti ces ga kupiti, sta te boli paja da li ces to nesto prodati za 2 godine za 50% manje vrednosti ili 60%.. nebuloza.. ajde da razumem ako je u pitanju traktor ili kombajn nego ebena graficka karta.. kao da ces ti da uzmes milione za 2godine za nju pa se lomis mesec dana da li da uzmes ovu ili onu.. kao da je bitno.. u celoj prici..
:: :: A sto da ne. Mislim ne razumem te, koja je tvoja poenta u celoj prici
:: :: :: zasto bi IKO na ovom svetu kupovao nesto da bi ga sto bolje prodao za neke 2 godine..
:: :: :: :: ti je dao najbolji predlog, to je upravo ono sto ja nameravam, da prodam moju 6950 dok jos ima kakvu takvu cenu i kupim dve 6850 za cf, najbolji moguci odnos perfomanse/cena + sto ces ih prodati ocas posla kad god zazelis a najmanje ce im padati cena od svih karti posto su fenomenalne, vidim da bi i ti kupovao polovno a to ti je jos povoljnije, nadjoh na oglasima 6850 po 100 i 110 jura, dakle setup bi me iskostao 210, a perfomanse iste kao 58
:: :: :: :: evo ti poredjenje
:: :: :: :: http://www.anandtech.com/bench/Product/302?vs=30
ForMax Re: Re: Re: Re: Re: Tristram 28.11.2011. 14:11 #380450

Moze da stane u kuciste bez problema. :)

Tehnicki gledano i uopste, karte su razlicite i te kako.
Temu sam postavio cisto da bih video sta bi drugi uradili, jer poenta je da su obe karte po istoj ceni, i zato sam ih poredio. .)

:: e pa u tome i jeste problem sto ljudi ovde kupuju stvari koje im uopste realno nisu potrebne, zato i gledaju sto jeftinije da plate da bi sto manje izgubili kad prodaj
:: i to sve u sferi racunara gde se stvari i cene munjevito menjaj
:: zato sam ja i rekao ranije, neka kupi sta on misli da je bolj
:: sta se drka po forumu i zamera svima kad svi imamo svoje misljenje i svako od nas razmislja drugacij
:: ja sam ti rekao da je napajanje tvoje ok, jos samo premeri kuciste.....i to je t
:: sta te boli tuki da li ja mislim da je ati bolja ili nvidia itd, ionako si u startu pomesao babe i zabe (uvek ce dual karta biti skuplja od single
:: :: pa jbt ako ti nesto odgovara i TREBA, ti ces ga kupiti, sta te boli paja da li ces to nesto prodati za 2 godine za 50% manje vrednosti ili 60%.. nebuloza.. ajde da razumem ako je u pitanju traktor ili kombajn nego ebena graficka karta.. kao da ces ti da uzmes milione za 2godine za nju pa se lomis mesec dana da li da uzmes ovu ili onu.. kao da je bitno.. u celoj prici..
:: :: :: A sto da ne. Mislim ne razumem te, koja je tvoja poenta u celoj prici
:: :: :: :: zasto bi IKO na ovom svetu kupovao nesto da bi ga sto bolje prodao za neke 2 godine..
:: :: :: :: :: ti je dao najbolji predlog, to je upravo ono sto ja nameravam, da prodam moju 6950 dok jos ima kakvu takvu cenu i kupim dve 6850 za cf, najbolji moguci odnos perfomanse/cena + sto ces ih prodati ocas posla kad god zazelis a najmanje ce im padati cena od svih karti posto su fenomenalne, vidim da bi i ti kupovao polovno a to ti je jos povoljnije, nadjoh na oglasima 6850 po 100 i 110 jura, dakle setup bi me iskostao 210, a perfomanse iste kao 58
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: evo ti poredjenje
:: :: :: :: :: http://www.anandtech.com/bench/Product/302?vs=30
adamadam Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tristram 28.11.2011. 14:20 #380452

broj poruka: 397
6990 onda uzmi
cisto kad ti je dosadno bar drajvere da menjas svaki drugi dan ,)

:: Moze da stane u kuciste bez problema. :
:: Tehnicki gledano i uopste, karte su razlicite i te kako
:: Temu sam postavio cisto da bih video sta bi drugi uradili, jer poenta je da su obe karte po istoj ceni, i zato sam ih poredio. .
:
TheBear Ljudi o cemu 28.11.2011. 14:33 #380459

broj poruka: 6502
vi pricate, 6990 malo brza ?! Brza je barem 50-60% minimum... Sad CF ce u 99% slucjeva raditi kako treba, nacice se dva tri naslova sak ojima postoji problem cekace se na update drajvera/profile, kada se to resi i oni ce verovatno raditi kolik otolik ook i itd.

Za istu cenu mislim da nema svrhe ici na GTX 580... Aj da je GTX 580 jeftinija pa i da se covek odluci za single resenej zbog potencijalnih dual gpu problema, ali ovako zaiste pare ovo je no-brainer...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
antonije evo 28.11.2011. 14:35 #380460

broj poruka: 131
ja cu da ti prodam 3dfx voodoo akcelerator, jaci je od 6990 i gtx 590 !!!

saxija re 28.11.2011. 14:42 #380462

broj poruka: 4016
posto nema 6990 stavih 6950CF VS GTX580 jer je u sustini 6990=2 x 6950
razlika je DALEKO od male!

http://goo.gl/xDdla

sam odluci sta ces uzeti

nVidia je debela a AMD ima kriv nos
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

STRANA 2 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647731.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs