:: To nisu moja poredjenja, nalazim ih na dobrim mestima na netu :: Inace 7600GT se poredi sa 8500GT, a nikako sa 8600GT :: Taj 8600GT ima 32sp-a koji rade na 1200MHz. :: Na koji nacim mislis da 7600GT koji radi na 600MHz, sa svojih 12 PSU-a i plus jos 5 VS-a moze da ga stigne :: :: Uostalom, covek je lepo dao link :: :: http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12951&oliver=425
Hmmmmm...taj link samo pokazuje ono o čemu sam ja i govorio. 8600GTS (ponavljam GTS) se `kolje` sa 1950pro i 7900GS u DX9 a ne sa GTXom ili 1950XTom. Kakav će biti u DX10 to ne znamo jer ništa još nije ni izašlo. Ko šta radi samo odlažu. Što se tiče 7600GT nemoj da brkaš SP i PSU. To je totalno druga arhitektura koja sa sobom donosi svoje mane i prednosti. Tek će u DX10 to sve doći do izražaja, ali trenutno to se u realnim aplikaijama (čitaj igranju) ne oseti toliko. 8600GT jeste brži, ali ne drastično, kao što sam i naveo. Ãak postoje igre gde je 7600GT prešišao 8600GT, ali mislim da je tu već problem u neispeglanim driverima. Ona tabela, poređenje ili šta već, koje si ti gore naveo nisu tačna i to je fakat i to ne trebaš da shvataš lično. To su bila predviđanja pre samog louncha datih karti. To su takođe bile i želje nas kupaca :). ALI nije se obistinilo na našu žalost. Pa baš na forumu tog istog benchmarka možeš da vidiš napismeno ovo o čemu ja govorim. Svi se donekle nadaju da će nova verzija drivera dati neki veći boost tim kartama, ali isto tako svi viđeniji članovi (čitaj testeri), ako ih na private pitaš šta da kupim, reći će ti 1950pro, 7900GS ili sačekaj jesen kada se očekuje ono o čemu sam gore pisao. Jednostavno postoji velika doza razočaranja. Jedino je GTS koliko toliko opravdao očekivanja (mada je 7900GTX ili 1950XT ipak brži, ali istina i dosta skuplji i još uz to DX9 proizvod.)). E da... ono o 8500GTu sam baš siguran. Imaš dosta testova na netu pa izgooglaj malo (nemoj one `plaćene` .)), videćeš da su sa tom kartom najviše promašili. Pozdrav.
Nista licno. Ja to striktno profesionalno. :) Ajde da resimo stvar da bi ostali sto citaju znali na cemu su. Po ovim podacima sa Benchmarkovog sajta u 3dMarku2005 8600GTS ima 11400 poena.
7900GS izvlaci 8400. Test je radjen na C2D6700, vidjao sam na Venicu da ne moze da stigne do 8000,al to je druga prica. Znam da su uspevali da ga naguraju na 9000, a negde na netu sam procitao i lika koji je uspeo da overi 10.000 poena u 2005 sa 7900GTS, sto je vec GTX rezultat. Koliko sam nasao rezultate na netu, ne vidim da je ijedan 7900GTX presao 11400poena.
To su rezulatati za 2005-cu. Nisam se smarao sa 2006-com, nemam je i ne poznajem, ali pretpostavljam da ce u narednom 3dmarku, recimo 2007-ci, postojati i jos veca razlika izmedju 8600GTSa i 7900GTXa, naravno u korist novije kartice.
Sto se tice realnih testova, u nekima 8600GTS ima prednos nad 7900GTX, a u nekima je losija od 7900GS. Sve zavisi od engina, i koliko je koja igrica optimizovana, a pretpostavljam da ce sve buduce igre biti optimizovane za 8xxx seriju. Ja inace vise volim sinteticke testove jer se u njima jasnije ogleda mog grafickog chipa, ali ako neko kupuje karticu zbog jedne ili eventualno dve ili tri igrice, onda je mozda bolje da uporedi Fraps rezultate ( na istom testu), pa nek kupi sta mu najbolje tera odredjenu igricu.
Napomeni odmah, ako mislis da su neke cifre pogresne, pa da prvo to resimo, a onda mozemo i da razmenimo misljnja na temu :) pozz.
P.S. uostalom ako ne zelis da sirimo pricu i ne mora, jer i moj stav je da treba sacekati jesen u svakom slucaju :)
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.