Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Benq 2200 HDA treperi slika?
STRANA 2 OD 2
vladarko @milanml 06.12.2011. 18:17 #382453

status: user
broj poruka: 4228
Nije što bi ti se smejali, nego bi možda naleteo na nekog ko bi svoj `rad` i naplatio.

Pozdrav!

Vlada

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toothless pa naravno da moze da se desi... 06.12.2011. 18:32 #382458

broj poruka: 3241
kada je u pitanju kvar na instalaciji.Ti si prvi za kojeg sam cuo da ga je bas udarila struja od kablovske, i 99% sam siguran da nije bilo do signala iz centrale, nego da je neki mandril nesto zajebao prilikom montaze, kao sto se desavalo da probiju vodovodnu cev, telefonski kabl,...

Taj koji ti je rekao da nema uopste napona je bambus jer treba da zna da ima, ali u normalnim uslovima je to smesan napon koji dolazi zbog pojacivaca signala na mrezi.Mozda ti je rekao da bi se smejao kad te malo pecne kao sto je normalno kada dodirnes centralnu zicu i spoljni deo konektora.Nikada ne sme da se desi u normalnim uslovima toliki napon koji je tebe otresao, samo u slucaju kvara tj. neispravnosti na samoj instalaciji jer bi se mnogo vise takvih slucajeva desavalo i crkavali bi svi uredjaji svim korisnicima tog dela mreze.

I naravno da mozes da okrenes na salu, jer da te je ubila struja, ne bi mogao da se salis, kao ni ja. :)

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: Pazi, mogu ja sad da okrenem na salu sve to ali moze da se desi jos nekom
::
:: Prvo, te instalacije nisu pokazivale problem ni sa cim drugim sem sa kablom. Drugo, onaj ko je postavljao kabl me je slagao. Lepo sam pitao jel` ima struje, on samo udmahnu rukom i rece `ma kakve struje`. Da je rekao da ima i malo, povezao bih ono malo znanja sa urodjenim strahom pa se ne bi ni desilo. A posto sam mislio da je kabl opasan ko narogusena ameba malo sam bio neoprezan. Al` covek me slagao kao sto verovatno i dalje lazu neke druge..
:: _______________________________________________________
:: 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
:: :: Ovaj napon koji drma iz kablovske je dobar za srce, da malo `protrese`... :
alrad Re: pa naravno da moze da se desi... 06.12.2011. 19:20 #382466

broj poruka: 4870
Ne znam. Kakav je to kvar mogao da bude? Nesto sa uzemljenjem?

:: kada je u pitanju kvar na instalaciji.Ti si prvi za kojeg sam cuo da ga je bas udarila struja od kablovske, i 99% sam siguran da nije bilo do signala iz centrale, nego da je neki mandril nesto zajebao prilikom montaze, kao sto se desavalo da probiju vodovodnu cev, telefonski kabl,..
:: Taj koji ti je rekao da nema uopste napona je bambus jer treba da zna da ima, ali u normalnim uslovima je to smesan napon koji dolazi zbog pojacivaca signala na mrezi.Mozda ti je rekao da bi se smejao kad te malo pecne kao sto je normalno kada dodirnes centralnu zicu i spoljni deo konektora.Nikada ne sme da se desi u normalnim uslovima toliki napon koji je tebe otresao, samo u slucaju kvara tj. neispravnosti na samoj instalaciji jer bi se mnogo vise takvih slucajeva desavalo i crkavali bi svi uredjaji svim korisnicima tog dela mreze
:: I naravno da mozes da okrenes na salu, jer da te je ubila struja, ne bi mogao da se salis, kao ni ja. :
:: https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
:: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53
:: :: Pazi, mogu ja sad da okrenem na salu sve to ali moze da se desi jos nekom
:: ::
:: :: Prvo, te instalacije nisu pokazivale problem ni sa cim drugim sem sa kablom. Drugo, onaj ko je postavljao kabl me je slagao. Lepo sam pitao jel` ima struje, on samo udmahnu rukom i rece `ma kakve struje`. Da je rekao da ima i malo, povezao bih ono malo znanja sa urodjenim strahom pa se ne bi ni desilo. A posto sam mislio da je kabl opasan ko narogusena ameba malo sam bio neoprezan. Al` covek me slagao kao sto verovatno i dalje lazu neke druge..
:: :: _______________________________________________________
:: :: 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
:: :: :: Ovaj napon koji drma iz kablovske je dobar za srce, da malo `protrese`... :
milanml E drugari... 06.12.2011. 19:40 #382471

broj poruka: 158
A gde se nabavljaju te galvanske skretnice i gde tačno treba da je postavim?

toothless Posto nisam neki ekspert za struju, moj odgovor bi bio: 06.12.2011. 19:45 #382475

Jebem li ga! :)

Ne znam tacno, moze biti da je ostecen kabl ili spliter, pa ima negde kontakt sa drugim kablom(u zidu ili negde drugde u instalaciji), moze biti do neispravnosti napajanja racunara, nekog drugog uredjaja, neispravne elektro-instalacije,...moze biti svasta.

Danas su nazalost, svi majstori, tako da je sve moguce.Ne mali broj ljudi je poginuo zbog nestrucnog vezivanja uzemljenja u kucama i stanovima, pa se dosta puta `pametni` kvazi-majstori sete da vezu uzemljenje za vodovodnu cev, i izazovu tragediju prilikom tusiranja sa ukljucenim bojlerom koji je dotrajao...
Ja sam jednom komsiji davao struju preko produznog, dok je gradio kucu, i on je sa produznog spojio na svoju instalaciju, da bi svuda imao struju, tj. da ne seljaka produzni po sobama gde se radi.Ali, `majstor` koji je to radio je povezao fazu na uzemljenje!
Kada sam krenuo da ukljucim produzni u dvoristu, da pokosim travu, kako sam spoljim delom sake dodirnuo metalni poklopac spoljne uticnice, tako sam samom sebi opalio samar!Sreca pa ja uvek sve elektricne uredjaje prvo dodirujem spoljnim delom ruke(da ne bih `zgrabio` uredjaj ukoliko je pod naponom), i struja mi je odbila ruku.Da je kojim slucajem bio neko drugi, uhvatio bi se za kosilicu, i bilo bi svasta...
OBAVEZNO sve elektricne uredjaje dodirnite spoljnim delom sake, ukoliko sumnjate u njihovu ispravnost!Tako ce vam struja odbiti ruku umesto da je zgrci i tako vas spreci da uredjaj pustite!Takodje, bojler OBAVEZNO gasiti pre tusiranja, jer nam je voda katastrofa, i cas posla kamenac pojede grejac i napravi kratak spoj u vodi.Doduse, ja sam sad kupio bojler sa suvim grejacioma, i preporucujem ga svima, upravo zbog toga sto vise ne moram da brinem da li keva ili sestra gase bojler pre tusiranja, jer grejaci nisu u kontaktu sa vodom.

Izvinjavam se na kilometarskom postu, ali mislim da je ovo veoma korisno i bitno!

Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: Ne znam. Kakav je to kvar mogao da bude? Nesto sa uzemljenjem
:: _______________________________________________________
:: 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
vladarko Re: Posto nisam neki ekspert za struju, moj odgovor bi bio: 06.12.2011. 19:55 #382478

Nije korektno da navedeš sajt prodavca ili vodoinstalatera, ali možeš da napišeš koji je to bojler.

Pozdrav!

Vlada

::Doduse, ja sam sad kupio bojler sa suvim grejacioma, i preporucujem ga svima, upravo ::zbog toga sto vise ne moram da brinem da li keva ili sestra gase bojler pre tusiranja, jer ::grejaci nisu u kontaktu sa vodom
toothless Evo i tu želju da ti ispunim: 06.12.2011. 21:16 #382516

http://tiny.cc/j3amg

Ovo je nova GBFU serija bojlera koji imaju dva odvojena grejača, koji se nalaze u metalnim čaurama.Znači, grejači nemaju kontakt sa vodom, već su u metalnim čaurama preko kojih zagrevaju vodu, tako da ne postoji mogućnost strujnog udara kao kod probijanja klasičnog grejača koji je u vodi.Ostale prednosti ovakvog sistema su: Dva odvojena grejača, ukoliko jedan crkne, drugi normalno radi tj. imate toplu vodu dok ne zamenite grejač koji je crkao.Onda, zamena grejača je krajnje jednostavna, i vrši se bez ispuštanja vode i haosa u kupatilu.Potrošnja i vreme zagrevanja je ista kao i kod klasičnih bojlera.Stvaranje kamenca je daleko manje, zato što nema grejača u vodi, i samim tim i kazan duže traje.
Ova serija bojlera se može montirati i uspravno i vodoravno, i ima manuelnu kontrolu temperature, kao i sistem protiv smrzavanja vode kada se bojler ne koristi duže vreme u hladnoj prostoriji.

Garancija je ista, dve godine garancije na elektroniku, i 10 godina na kazan, uz obaveznu kontrolu magnezijumske anode na svake tri-četiri godine.

Ovo je po meni veliki napredak u poboljšanju bezbednosti, kao i ekonomičnosti.Hiljadu puta sam pričao sestri i kevi da gase bojler kada idu da se tuširaju, ali ne vredi pričati, uvek ja moram da ga ugasim uz salvu psovki i nerviranja.Kupovinom ovog bojlera sam rešio probleme, pogotovo što je sada ovaj model na akciji, i samo je 1000 dinara skuplji od klasičnog TG modela.

Ispade kao da sam promoter Gorenje brenda, ali ja prodajem nameštaj, a ne tehniku. :)
Samo iznosim moje zadovoljstvo odličnim proizvodom, i preporučujem ga ostalima koji imaju slične probleme sa bojlerom.

:: Nije korektno da navedeš sajt prodavca ili vodoinstalatera, ali možeš da napišeš koji je to bojler
:: Pozdrav
:: Vlad
:: ::Doduse, ja sam sad kupio bojler sa suvim grejacioma, i preporucujem ga svima, upravo ::zbog toga sto vise ne moram da brinem da li keva ili sestra gase bojler pre tusiranja, jer ::grejaci nisu u kontaktu sa vodom
vladarko Hvala! 06.12.2011. 21:26 #382518

Nahvali ih ti baš kao da radiš u Gorenju!
Ostalo što si napisao je jako korisno onome ko muku muči sa grejačima i bojlerima.

U mojoj zgradi se grejač menja na svakih 7 meseci, jer je garancija na grejače, naravno 6 meseci. Sada imam pančevački Dom i nije loš, ne znam kada sam poslednji put menjao grejače. Kod prošlog sam po jakom šištanju mogao da predvidim kada će da se `predstavi`.

Pozdrav!

Vlada

milanml E drugari čujete li vi... 06.12.2011. 21:30 #382519

:: laptop nije uzemljen .. comp i monitor i cablovska jesu .
:: problem je opste poznat i zove ground loop , ili u prevodu na vlaski .. razlika u potencijalu zemlje izmedju kablovskog operatera i tvoje zgrade/kuce
:: problem se resava galvanskim razdelnikom -100rsd
Baš se lepo naćakulaste vi u mojoj temi a ja tri puta treba da ponovim, GDE SE KUPUJE GALVANSKI RAZDELNIK I GDE SE POSTAVLJA???
Tristram Re: 06.12.2011. 21:31 #382520

broj poruka: 1872
http://vukajlija.com/covek-koji-ne-iskljucuje-bojler-kad-se-tusira/481287

Galvanski razdelnik tražiš gde i ostale elektronske kindžale, u mikroprincu i sličnim radnjama. Ako ima metalno kućište najbolje da ga ušrafiš na kućište kompa ili na nešto drugo uzemljeno.
codeus ... 06.12.2011. 21:35 #382521

broj poruka: 4054

koga je lupila struja .. alrada .. moguce da ti instalacija nije uzemljena vec nulovana pa si jednom rukom dotakao kuciste i uzemljenu kablovsku .. razlika izmedju toga moze da bude i 160v a to drma posteno ..

galvanski razdelnik ima u svakoj bolje snabdevenoj radnji gde se prodaju koaksijalci, bela tehnika, spliteri ..

tootles zakon propisuje uzemljavanje vodovodne instalacije chak iako je izvedena PCV cevima .. sto je apsurd .. u tom slucaju propisi nalazu da uzemljis one ukrasne krugove na slavinama bem ga sad stao mi mozak .. nemogu se setiti naziva

chak sta vise propis nalaze ugradnju posebne kutije za uzemljenje u kupatilu i spajanje uzemljenja u kupatilu posebnim vodom (4-6mm precnik zice) do razvodne table na kuci/stanu ..

obavezno gasiti bojler pre tusiranja .. sto je sigurno ...
ukoliko je instalacija uzemljena.. bojler takodje .. ugradjena FID sklopka .. nema bojazni da ce neko stradati dok se igra sa zmijom u kadi ..

ali ako je neko nulovao uzemljenje i bojler nije chiscen od IIsv rata .. nesreca koja samo ceka momenat ..

Tristram Re: ... 06.12.2011. 21:36 #382522

Dekorativna prstenasta klajfna?

:: tootles zakon propisuje uzemljavanje vodovodne instalacije chak iako je izvedena PCV cevima .. sto je apsurd .. u tom slucaju propisi nalazu da uzemljis one ukrasne krugove na slavinama bem ga sad stao mi mozak .. nemogu se setiti naziv
alrad Re: ... 06.12.2011. 21:57 #382527

broj poruka: 4870
Zvuci kao realno objasnjenje.
A da bi se uzemljilo, ako nije, jel` to jednostavno ili mora da se srusi zgrada i posle sazida ponovo?

Evo da dam jos malo detalja.
Bio je pao vrh kabla na ulaze pojacala i sprzi mi plocu pojacala. Pito majstor posle jel` udario grom u stub :S

Inace bojler gasim, al` mi `ladno bez grejalice...

:: koga je lupila struja .. alrada .. moguce da ti instalacija nije uzemljena vec nulovana pa si jednom rukom dotakao kuciste i uzemljenu kablovsku .. razlika izmedju toga moze da bude i 160v a to drma posteno .
milanml To se zove... 06.12.2011. 22:06 #382532

@ Codeus U mom selu za to kažu ‚‚ukrasna rozetna`!
Hvala svima na info, znači u radnjama elektro materjala i kablova. Bilo mi je nejasno da nije možda u radnjama comp-tehnike i elektronike.

toothless Znam ja za to, čika Codeuse... 06.12.2011. 22:21 #382533

nego ja pričam o tome da su vezivali uzemljenje električne instalacije za vodovodne cevi u zemlji, da ne bi ukopavali neki stari bojler ili kupovali metalnu ploču koja se zakopava u zemlju.

Najveći bedak je što sam celo leto tražio stari kazan od bojlera da napravim letnji tuš u dvorištu, i kao za inat nema ga niko.Sada kad su došli prvi dani zime, tetki rikne bojler, i posle nedelju dana i meni.Barem ću spreman da sačekam sledeće leto, sa dva letnja tuša! :)

:: koga je lupila struja .. alrada .. moguce da ti instalacija nije uzemljena vec nulovana pa si jednom rukom dotakao kuciste i uzemljenu kablovsku .. razlika izmedju toga moze da bude i 160v a to drma posteno .
:: galvanski razdelnik ima u svakoj bolje snabdevenoj radnji gde se prodaju koaksijalci, bela tehnika, spliteri .
:: tootles zakon propisuje uzemljavanje vodovodne instalacije chak iako je izvedena PCV cevima .. sto je apsurd .. u tom slucaju propisi nalazu da uzemljis one ukrasne krugove na slavinama bem ga sad stao mi mozak .. nemogu se setiti naziv
:: chak sta vise propis nalaze ugradnju posebne kutije za uzemljenje u kupatilu i spajanje uzemljenja u kupatilu posebnim vodom (4-6mm precnik zice) do razvodne table na kuci/stanu .
:: obavezno gasiti bojler pre tusiranja .. sto je sigurno ..
:: ukoliko je instalacija uzemljena.. bojler takodje .. ugradjena FID sklopka .. nema bojazni da ce neko stradati dok se igra sa zmijom u kadi .
:: ali ako je neko nulovao uzemljenje i bojler nije chiscen od IIsv rata .. nesreca koja samo ceka momenat .
milanml Tražih, tražih, ali ne nađoh... 14.12.2011. 14:18 #384241

Forumaši miji stari, obio sam noge tražeći Coodeusov ‚‚galvanski razdelnik`, ali ne da ga niko nema, nego niko pojma nema šta im tražim. Dakle opisivao sam im problem i niko nema pojma čime bi se, kakvim uređajem, moglo moje treperenje razrešti.
Pa sad recite gde i pod kakvim nazivom ste videli taj galvanski razdelnik ?

codeus ... 14.12.2011. 14:28 #384243

http://www.telemark.co.rs/images/pdf/indoor.pdf

zadnja strana
Gare87 Re: ... 14.12.2011. 14:49 #384247

broj poruka: 4725
Ovo cu i ja da kupim :) i meni treperi povremeno monitor zbog kablovske :)

Intel q8200 2.3GHz OC 2.9Ghz
Gigabyte GA-ep35-ds3l
Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MHz
WD3200AAKS
Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit

:: http://www.telemark.co.rs/images/pdf/indoor.pd
:: zadnja strana
milanml Pa evo objašnjenja... 15.12.2011. 09:56 #384474

Ovo je neka vrsta izolatora probijanja na masu u antenskom kablu. Da ste mi tako rekli možda bih ga i našao, ali u Mladenovcu ne verujem!? Sada sam posle više eksperimenata i merenja otpora na svim kablovima i konektorima, apslolutno siguran da mi je problem pravila sama tv kartica. Ona probija i izaziva treperenje, mislim da je njen ulaz antenski problematičan i da on negde brlja masu i signal. Hvala svima na trudu, eto ispostavilo se da je kablovska čista ali moj uređaj pravi zajebanciju. Proveravajte i stare CRT- televizore, iz njihovih antenskih ulaza izlaze svakojaka čudesa i zajebani naponi!? Ja imam jedan od TV- kod kojeg kada vadim antenski kabal otrese me, što reče neko ‚‚ko ciganče slinu`. Dakle ne grešite dušu o kablovskoj, naši uređaji znaju da poblesave i bacaju nas posobi!!!

Dexter013 Ok. 15.12.2011. 10:06 #384477

broj poruka: 17098
Pa neko ti je predlozio odmah da probas komp-monitor ali da izvadis TV kartu, ne znam sto nisi probao tu opciju odmah?

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus .... 15.12.2011. 10:48 #384485

jaoo ...

kada pravis kucu ili zgradu ili stalu .. dodju drotosi (elektricari) i pocnu da kopaju rov oko kuce i zabadaju neke pocinkovane cevi oko 1m duzine u zemlju .. i to tako 3-4-5 cevki povezanih pocinkovanom trakom .. e ta instalacija glumi tj jeste uzemljenje .. el.potencijal drage nam nase planete .. i to se zove LOKALNO uzemljenje ..

kada zavrse dodju na red EPS-asi (narkomani) i izmere OTPOR uzemljenja i ako iznosi ispod 5 oma .. dobijes zeleno svetlo .. ako je veci od 5 oma .. kopaj ponovo i zabadaj dublje sipke ..(kazeprst gurnes dublje u zemlju) ..

zemlja je negde suvlja ,, negde vlazna ,, negde u obliku kamena :) .. pa nemas isti el.potencijal na pocetku ulice i na drugom kraju grada !!!

obicni el.uredjaju u kuci nisu osetljivi na losije uzemljenje za razliku od TV-a i pogotovo TV kartica ..

komp ti je spojen na tvoje lokalno uzemljenje ... dok je TV kartica preko coaksijalca spojena na CATV uzemljenje koje je ko zna gde !!! ..

taj problem sa treperenjem ako pratis mozes da ustanovis da se pojacava prilikom kisnih i toplijih dana .. tada se pojacava razlika u uzemljenju u pojedinim delovima grad - drasticno

catv uzemljenje je u redu .. tvoje uzemljenje je u redu .. ali ipak postoji neka mala razlika i to pravi problem !!

uzmi ovo *vance i nakaci ga ..
Tristram RE: 15.12.2011. 10:56 #384488

A ako nemaš nigde da kupiš razdelnik uzmi dva keramička kondenzatora od nekoliko nF na recimo par kV i spoji oba pola antenskog kabla preko njih. Pravio sam sa 2,2nF i 2kV, jeftino i uglavnom dobro radi.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647731.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs