Re: Da znas da mi jeste toplo - bilo bi jos toplije kada ne bih bio dobro obavesten
02.01.2012. 17:50
status: user broj poruka: 3821
Moja HD6950 ide do 70c i to samo ako je bolesno overklokujem. :)
Liku je kartica felericna, ocigledno. .)
Thermi.. The way na koji se greje cela soba. :D
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: pa bih, greskom, imao kartu iz serije 5xxx ili 6xxx. Ciljam na sledece: u poslednjih nekoliko dana troje nasih kolega se pozalilo na `neocekivano visoke temperature` ovih karti (poslednji takav slucaj je karta 6870 koja je `isla` na preko 90 Celzijusa kod kolege koji se zalio na probleme sa AsRock-ovom mat. plocom - ispostavilo se da problem NIJE bila cistoca kulera niti provetrenost kucista itd. nego se SAMA KARTA tako greje, pa se greje i...usijava. Toliko bih imao da nabijem na nos onima koji su kenjali o toploti Fermi-ja - moja 470-ka ide do 85 stepeni C (i to samo u NAJZAHTEVNIJIM igrama, inace max. temperatura ostaje u granicama 75-78*C) i stabilna je onoliko koliko AMD-ljupci mogu samo da SANJAJU ) :: :: ::
Sinoc mi uletise neke pare na kladionici. Uglavnom mogu da uzmem Gtx 580 ali sta me je zaeintrigiralo a to je ova kartica dvoumim se dal da uzmem izmedju ove dve.GTX 570 ispada iz igre. E sad pitanje da li ovo moje napajanje moze njih da isprati kao i ostatak masine???
Vidim na testovima da ova graficka razvaljuje Gtx 580 i jos nesto da li ce da mi stane u Coolera Mastera? Sta mislite dal je ovo bolja varijanta od prehodne? Ustvari sta bi ste vi uzeli. ASUS P5Q PRO Q9550 & HYPER 212= 4.0GHZ 2X2GB KINGSTON 1066MHZ TELL HS SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5 TB GAINWARD GTX 460 1GB `GS` COOLER MASTER 690 II ADVANCED CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W DELL U2312HM LOGITECH X-540 & X-FI TITANIUM
Ja sam upario dve PC 6870 u CF i nemam nikakvih zamerki, u 90% sabijam 580GTX.
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Sinoc mi uletise neke pare na kladionici :: Uglavnom mogu da uzmem Gtx 580 ali sta me je zaeintrigiralo a to je ova kartica dvoumim se dal da uzmem izmedju ove dve.GTX 570 ispada iz igre :: E sad pitanje da li ovo moje napajanje moze njih da isprati kao i ostatak masine?? :: :: GTX 58 :: http://www.duocom.rs/index.php?c=1040&p=324 :: :: v :: :: 6870 x :: http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-%28vga%29-vga-amd-radeon-6870-x2-powercolor-2gb-ddr5.11.html?productId=1804 :: :: Vidim na testovima da ova graficka razvaljuje Gtx 580 i jos nesto da li ce da mi stane u Coolera Mastera :: Sta mislite dal je ovo bolja varijanta od prehodne :: Ustvari sta bi ste vi uzeli :: ASUS P5Q PR :: Q9550 & HYPER 212= 4.0GH :: 2X2GB KINGSTON 1066MHZ TELL H :: SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5 T :: GAINWARD GTX 460 1GB `GS :: COOLER MASTER 690 II ADVANCE :: CHIEFTEC CFT-750-14CS 750 :: DELL U2312H :: LOGITECH X-540 & X-FI TITANIU :: :: ::
Znaci da uzimam nju a dosta je jeftinija od GTX 580 a jaca je od nje! E sad sto se tice struje vidim na njihovom sajtu da je min. 600w a ja imam 750w valjda ce biti dovoljno? A merio sam staje u 690!!!
ASUS P5Q PRO Q9550 & HYPER 212= 4.0GHZ 2X2GB KINGSTON 1066MHZ TELL HS SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5 TB GAINWARD GTX 460 1GB `GS` COOLER MASTER 690 II ADVANCED CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W DELL U2312HM LOGITECH X-540 & X-FI TITANIUM
Ortak ima CFT650 Na njemu smo terali HD5870 i HD5850 u CF, plus klokovan intel i5 750 i ostale komponente. Ne verujem da ces imati problema.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Znaci da uzimam nju a dosta je jeftinija od GTX 580 a jaca je od nje :: E sad sto se tice struje vidim na njihovom sajtu da je min. 600w a ja imam 750w valjda ce biti dovoljno :: A merio sam staje u 690!! :: :: :: ASUS P5Q PR :: Q9550 & HYPER 212= 4.0GH :: 2X2GB KINGSTON 1066MHZ TELL H :: SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5 T :: GAINWARD GTX 460 1GB `GS :: COOLER MASTER 690 II ADVANCE :: CHIEFTEC CFT-750-14CS 750 :: DELL U2312H :: LOGITECH X-540 & X-FI TITANIU :: :: ::
Los izbor.Prvo zbog microsttuteringa koji obiluje kod ATI kartica,drugo sto ces u mnogo slucajeva igrati samo sa jednim GPU-om dok ne izadje podrska za odredjenu igru ako i izadje a trece te ATI dual gpu onboard karte nikad nisu bile sjajne,uvek neke decije bolesti.. Ako te sirova snaga zanima proporcionalno ceni ti uzmi ali pored toga treba da imas i ove stvari na umu i jos mnogo drugih.
Moj ti je savet single GPU,trenutno najbolji izbor nudi nV ,ne bacaj pare na GTX580 ,odlicna je to karta ali i dalje drzi odredjenu cenu 400 eur. GTX570 je za tebe najbolji izbor + ako je kloknes eto i GTX580 i koji procenat preko.
Ima pojacanu naponsku sekciju,sve video prikljucke i + je kvalitet. Uporedi to sad sa tim low budzet powercolorom!
Tvoja odluka,ja ti dajem samo smernice. Sto se mene tice mozes da uzmes i onaj djubravi Cayman ili da sacekas 7970 za 600 eur :)
P.S.Hoces da imas kartu ili kinesku igracku? :) Pozdrav i sve najbolje u Novoj Godini i predstojecim praznicima.
:: Znaci da uzimam nju a dosta je jeftinija od GTX 580 a jaca je od nje :: E sad sto se tice struje vidim na njihovom sajtu da je min. 600w a ja imam 750w valjda ce biti dovoljno :: A merio sam staje u 690!! :: :: :: ASUS P5Q PR :: Q9550 & HYPER 212= 4.0GH :: 2X2GB KINGSTON 1066MHZ TELL H :: SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5 T :: GAINWARD GTX 460 1GB `GS :: COOLER MASTER 690 II ADVANCE :: CHIEFTEC CFT-750-14CS 750 :: DELL U2312H :: LOGITECH X-540 & X-FI TITANIU :: :: ::
Samo cu da se nadovezem. Po meni je uvek bolja varijanta single katrica, umesto CF ili SLI. A sta ces da kupis tvoja stvar. Sta ce ti bollje od GTX570. Uzmi nju, pa je menjaj za god dana kada se ustale neki novi modeli.
:: Los izbor.Prvo zbog microsttuteringa koji obiluje kod ATI kartica,drugo sto ces u mnogo slucajeva igrati samo sa jednim GPU-om dok ne izadje podrska za odredjenu igru ako i izadje a trece te ATI dual gpu onboard karte nikad nisu bile sjajne,uvek neke decije bolesti. :: Ako te sirova snaga zanima proporcionalno ceni ti uzmi ali pored toga treba da imas i ove stvari na umu i jos mnogo drugih :: :: Moj ti je savet single GPU,trenutno najbolji izbor nudi nV ,ne bacaj pare na GTX580 ,odlicna je to karta ali i dalje drzi odredjenu cenu 400 eur :: GTX570 je za tebe najbolji izbor + ako je kloknes eto i GTX580 i koji procenat preko :: :: Vidi ovu zver :: http://www.itsvet.com/proizvod/gainward-geforce-gtx-570-1280mb-gddr5-phantom-gtx570-1280-dualdvi-hdmi-dp-ph/comp_comp_vga/245/254 :: :: Ima pojacanu naponsku sekciju,sve video prikljucke i + je kvalitet :: Uporedi to sad sa tim low budzet powercolorom :: :: Tvoja odluka,ja ti dajem samo smernice :: Sto se mene tice mozes da uzmes i onaj djubravi Cayman ili da sacekas 7970 za 600 eur : :: :: P.S.Hoces da imas kartu ili kinesku igracku? : :: Pozdrav i sve najbolje u Novoj Godini i predstojecim praznicima :: :: :: :: Znaci da uzimam nju a dosta je jeftinija od GTX 580 a jaca je od nje :: :: E sad sto se tice struje vidim na njihovom sajtu da je min. 600w a ja imam 750w valjda ce biti dovoljno :: :: A merio sam staje u 690!! :: :: :: :: :: :: ASUS P5Q PR :: :: Q9550 & HYPER 212= 4.0GH :: :: 2X2GB KINGSTON 1066MHZ TELL H :: :: SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5 T :: :: GAINWARD GTX 460 1GB `GS :: :: COOLER MASTER 690 II ADVANCE :: :: CHIEFTEC CFT-750-14CS 750 :: :: DELL U2312H :: :: LOGITECH X-540 & X-FI TITANIU :: :: :: :: :: ::
Po meni bespotrebno bacanje para, nikakve spektakularne igre nece izaci ove godine sto nece moci na GTX460, eto jedino u BF3 jos po koji FPS vise to da... Tek kad izadje sledeca generacija konzola onda ce krenuti prava stvar
SkyFire-Znaci predlazes mi Gainward cek jel ta ima cooler ili nema? Jel bolja od MSI N570GTX Twin Frozr III PE/OC??? Znaci da neuzimam ovu ATI-jevu ali kartica je po testovima ubica. Neznam moram se do sutra odluciti posto sutra pocinju da rade redovno pa cu nesto uzeti. Ja bi jaku graficku nebi je menjo sigurno 2-3 godine. Ovu moju Gtx 460 sam uzeo pre godinu dana i kad sam video da nemogu novi Call of Duty da sibam sve u Fullu a BF3 jos nisam probao a on je jos zahtevniji pa zato hocu nesto dobro a para mi nije zao. Dosad sam imao 3 Nvidije mozda cu na Ati! Ajde uverite me u nesto sto ste sigurni da ce mi pasati !
ASUS P5Q PRO Q9550 & HYPER 212= 4.0GHZ 2X2GB KINGSTON 1066MHZ TELL HS SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5 TB GAINWARD GTX 460 1GB `GS` COOLER MASTER 690 II ADVANCED CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W DELL U2312HM LOGITECH X-540 & X-FI TITANIUM
... bi ti toplo preporučio i kada bi 580 koštala 10000€, bila jednako sporija i makrostutterovana kao što je sada, a uz ati dobijao plavušu i crnku da te češkaju i hlade... lik je, nadasve, objektivan. I nepristrasan. ..... haha... mada, slažem se da je bolje imati dve karte u cross, nego jednu sa dva čipa. Em, ne može da crkne cela, em` se lakše prodaju a i manje se gubi na njima.... Ma, kako hoćeš, šta god uzeo u tom visokom-cenovno segmentu, naigraćeš se, to je svima valjda jasno. Kako ti volja, jedino, ako si u startu ljubitelj nvidije, onda je se drži, i baš te briga za fps, biće ga i kod nvidije dovoljno.
Kako to da ne mozes na max COD?! 6770 na fullHD moze da tera COD na max... Cak i MW3. A ako mozes, uzmi GTX580. Zver od kartice, koja ce da bude jos aktuelna dobre 2godine kod nas...
:: SkyFire-Znaci predlazes mi Gainward cek jel ta ima cooler ili nema :: Jel bolja od MSI N570GTX Twin Frozr III PE/OC?? :: Znaci da neuzimam ovu ATI-jevu ali kartica je po testovima ubica :: Neznam moram se do sutra odluciti posto sutra pocinju da rade redovno pa cu nesto uzeti :: Ja bi jaku graficku nebi je menjo sigurno 2-3 godine :: Ovu moju Gtx 460 sam uzeo pre godinu dana i kad sam video da nemogu novi Call of Duty da sibam sve u Fullu a BF3 jos nisam probao a on je jos zahtevniji pa zato hocu nesto dobro a para mi nije zao :: Dosad sam imao 3 Nvidije mozda cu na Ati :: Ajde uverite me u nesto sto ste sigurni da ce mi pasati :: :: ASUS P5Q PR :: Q9550 & HYPER 212= 4.0GH :: 2X2GB KINGSTON 1066MHZ TELL H :: SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5 T :: GAINWARD GTX 460 1GB `GS :: COOLER MASTER 690 II ADVANCE :: CHIEFTEC CFT-750-14CS 750 :: DELL U2312H :: LOGITECH X-540 & X-FI TITANIU :: :: ::
Ako neces da cekas da se pojave Radeoni 7xxx onda je izbor jasan. GTX570 ili GTX580 Ti ba da pazaris tog PowerColor 6870x2, jeste da na jednoj karti imas 2 gpu-a, ali opet na njemu imas CF, a to mi se nikada nije dopadalo. Bolje single karta i dovidjenja. Takodje obrati paznju na garanciju, 24 meseca. Kako god, srecno sa kupovinom.
460 tera u fullu u HD rez. najnoviji COD dok BF3 kombinacija high ultra naravno bez AA, takodje u HD rez i izgleda fenomenalno. Ali da ne idem u off. ako ne zalis pare uzmi Asus DirectCU II, ubedljivo najjaci kuler, Gainward izbegavaj :D
Da li je bolja kartica od 400 e od one od 450 e - obe su dobre :). Moj savet ti je da uzmes neku solidnu grafu i da nista ne cekas jer ce te pare da odu kako su i dosle, a to je koliko vidim neki GTX 570 (sta ce ti 580). Ako si siguran da neces potrositi pare, cekaj nove ATI kartice, sigurno ce biti bolje kupovine od trenutnih nVidia i ATI kartica.
CF i ostale SLI zajebancije ti ne preporucujem, jer je tu optimizovanost 0.
Trenutno ti jaca grafa od 6870 ne treba za full HD, stvarno ne vidim igru koja ce da je opasno namuci, niti da ce se takva uskoro pojaviti. Ja sa 4850 teram 90% igara u high detaljima na 1920x1080, u tih 10% su igre koje traze malo vise od 512MB VRAM-a na tim rezolucijama. Inace 4850 tera MW 3 u 1920x1080 high(nesto ultra) detalji bez AA u 60 fps.
Ne znam sta sta ste se navatali za kartice od 300 e kada vam one ne trebaju ni za klinac trenutno, kada izadju next gen konzole onda ce vam trebati neke kartice od 300 i kusur e. Kruzi rumor da ce PS 4 da ima POWER 7 IBM procesor koji ima `samo` 4 thread-a po jezgru, a jezgara 4,6 ili 8 komada, to ima da melje igre samo tako :), tako da je po meni sada bolja investicija jedan SSD disk nego neka nabudzena grafa koja ce da baca 150 fps, a ona duplo jeftinija ce da baca 80 - 100.
Samo uzimaj karticu sa nekim nabudzenim kulerom, iako je 20 e skuplja, bice tisa i `ladnija .), isplati se :).
@Sky si uzeo neki telefon ili jos cekas :) ? Inace koliko god se ti busao, 7970 je strasna kartica i na def-u, a kada se doticna OC, jedino GTX 590 moze nesto tu da trazi iz nVidia tabora.
@gile23 A objasni ti meni sta je tu strasno molim te? Uspeli su da usklade arhitekturu sa procesom proizvodnje i to je dalo odredjene rezultate/karakteristike same karte.
Drugo ta karta je overall svega brza od GTX580 za 10-15% jesi li svestan da je svaki sledeci GTX uvek minimalno brzi od prethodnika za 50% a ta cifra se krece mnogo vise od tih 50% u nekom poredjenju. Uglavnom Dual GPU iz prethodne generacija ekvivalent Single GPU iz nove i jace od toga. Evo po annandu overall iz veceg broja igara : http://forums.anandtech.com/showpost.php?p=32757911&postcount=104 GTX590 je i dalje nedostizna karta!
Da ti postavim stvari kroz cistu matematiku. Ako buduci GTX680/780 kako god da se zove bude bio samo 50% brzi od prethodnika to znaci da ce isti biti brzi 35-40% od 7970.Samo po ovom mizernom pomaku tolika ce biti razlika. Ziv bio pa video.. Iz ugla ATI kartica 7970 nije losa karta,to niko ne spori ali da je neko svetsko cudo ili neki bajni napredak u tehnologiji i nije.Sve u skladu sa vremenom i procesom u proizvodnji uz odredjenja poboljsanja koja su neophodna da bi se ispratilo trziste. Citat sa annanda : `Ya, seriously. HD7970 is only 40% faster than HD6970 and people found that to be impressive despite a 0 price hike. But suddenly beating GTX580 by anything less than 2x is unacceptable? If Kepler is `only` 60% faster than GTX580, it would already wipe the floor with the 7970`
P.S.I ti poredis najnoviju kartu sa Fermijem,pa drago mi je posto je Fermi odgovor na seriju 5xxx a tek sad su uspeli da ga prestignu sa serijom 7xxx ,divota muahahaha.
Gile ,srecna ti Nova Godina,puno zdravlja i srece i da budes uspesan,da unovcis mozak :)
za mene je najkvalitetnija karta samo referentna, po mogucstvu by nVidia, a Gainward ne pravi najbolje karte, moze ova karta da izgleda koliko oces lepo, phantom i te fore, glupo mi je sto umesto da cooleri duvaju normalno ka karti ili paralelno pa da vazduh izlazi iza kucista(turbina).. umesto toga izbacuje vazduh ka spolja.. mislim.. generalno na karti treba sve da se hladi, ne samo procesor.. znam da je ploca ista pricam za custom hladjenje, ali Gainward je Gainward, zna se da oni prave najjeftinije karte, ja bih capio jednu referentnu GTX 570 eVGA na defaul clocku.. npr. skromno.
:: :: :: NZXT Hades modde :: Asus M4A88T-V EV :: Gemini II Coolink 120Px :: Phenom II X6 1600 :: Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MH :: Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MH :: WD Caviar Blue 320GB 7k 16M :: Cooler Master M52 :: http://tinyurl.com/c :: ::
Je li, Skaj, a kad ćemo mi da vidimo tih 50% poboljšanja???? Za pola godine??? Celu godinu??? Nek tvoji Zeleni izbace ovog momenta 50% bržu kartu od prethodne generacije i 30-40% bržu od 7970, e tek onda možeš da se kurčiš, ali pošto nVidija nije u stanju da to uradi, treba da se pokrijete ušima i ti i tvoja ljubljena firma. Kasnite za AMD-om i to žestoko. Ne d`o vam Bog da se ponovi Fermi.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647731. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.