Onda piši peticiju nVidiji da omoguće AMD-u da i njihove karte podržavaju Fiziku, kad se već toliko zapeo za nju. Mada, od igara koje sam igrao u poslednje vreme većina podržava Havok (verovatno sam samo potrefio baš one koje nisu `zelene`).
privuklo mi paznju (za ovu PowerColor HD7970) Minimum System Power requirement 500W (http://bit.ly/zCYx8p) to je da kazem nista, s obzirom kako druge karte deru :)
Karta troši nešto malo više od 560Ti, na granici je za samo dva šestopinska.
:: privuklo mi paznju (za ovu PowerColor HD7970 :: Minimum System Power requirement 500W (http://bit.ly/zCYx8p :: to je da kazem nista, s obzirom kako druge karte deru : :: :: :: CPU-Z: http://bit.ly/vrD8FF :: :: :: :: :: sta kazes za ovu? - > http://goo.gl/nFLqW ?? ::
Ukratko, lepa, dobra, skuuuuuuuuuuuuuuupa. Custom je samo uslovno, jedino je izgled i dva venta nešto posebno, ostalo je (pcb pa čak i fan podešavanja) posve istovetno ostalim 7970... prava negativnost je da kartica košta 600 nečega, tj. bar 50 više od `običnih`. Poenta je da bude tiša, jer, sa turbinom s kojom se prodaje i veoma agresivnim hlađenjem u fan profilu postavljenom od amd-a, to svakako nije. I, šta se desilo? U idle-u, xfx je naprotiv 3dB bučnija od stock cooler-a - turbine, ali, zato ga piša u full-loudu, i opravdava (bar malo) tu cenu... LM, nesrećni AnandTech je ko zna zbog čega, uvrstio razne karte i kartice u svoje testove, i, gle čuda, pojavio se i termošok felermi 470, kojeg, kako svi znamo, svim tasterima tastature brani naš Tortojed... koga ne mrzi, neka pogleda koja je temperatura nepristrasnog `merača` kakav je poprilično AnandTech sajt, i, laže i paralaže našeg Tortojeda, od pre samo neki dan. Nagradno pitanje: ko ima termokrunu u testu?
Anand ili AmanBreTech, ali za nas je bitno ono sto smo MI izmerili.
11.01.2012. 22:26
status: user broj poruka: 11014
Ja sam kacio skrinshotove iz igara (gde se jasno vide monitoring-informacije koje daje AfterBurner). S druge strane bilo je ovde, na Forumu TOKOM OVOGA MESECA, pa nece biti da se `ne secamo`, jel`te, NEKOLIKO prituzbi na temperature kartica sa oznakom 6870, koje se osim pregrevanja jos i previse DERU, to jest URLAJU jer im se ventilatori vrte na 80%. Radilo se o TEMPERATURCINAMA od 90+*C, majne libe kolegen... Moja karta se zagreva do nekih 87*C i vent joj se vrti na 60% max vrednosti. Da nije tako, davno bih je prodao (470-ka) i pazario 5xx. Ama, jok, more bre hej! Gainward kad napravi, to radi KAKO VALJA! Razumem, jakako, da NEKIMA ovde to nije nimalo drago...
Čovek je kupio polovnu i očigledno neispravnu kartu, zato je i vukla 90 stepeni. Moja bi trebalo da se greje više od nje, a nije videla 75 stepeni. Vent je tek primetno glasniji kad se karta optereti. A ti sad vidi koliko je mnogo ili malo tih 87 stepeni tvog Zelembaća.
He, he - covek koji je stekao 50% kompa (ali i to je bolje od NULA).
11.01.2012. 23:02
Doci ces ti pameti (a bice i para) pa ces, konacno, zaokruziti na 1 ceo.
http://goo.gl/bcuQS - - - - - - - - - - - test 470ke - - - - - - - - -obratiti paznju na temepature graph - - - - cifre u DONJEM redu se odnose na 480, NE na 470 (i tu se slazem da se radi o velikom zagrevanju - pri cemu karta 480 ipak perfektno, to jest, stabilno, radi).
Temperature su joj u opsegu 75-80 stepeni C, pri 75% angazovanja kulera. Cak i kada je karta overklokovana! I jos uvek je tisa za oko 1 do 2DB od stock-a na 5870. Ja sam, preko AfterBurner-a spustio gornju granicu na 60%, pa je uprkos tome moja karta hladnija od 6870!
Dzaba ti je sto si SAMO TO hteo da pitas, kada je pitanje lose...
11.01.2012. 23:16
formulisano, te kao takvo, deplasirano. Naime, ako ispravnost karte posmatramo kroz prizmu temperature koju ova oslobadja, onda je citava serija 6870/69xx probusila velike rupe u...dzepovima nesrecnih vlasnika. Mua, ha, ha, ha! `Deko, Deko, a zasto ti je kita tako vrela?` `Da ti lakse deflorisem...dzep...Crvengacice moja slatka!`
Jaka kartica, mada dati tolike pare da bi se igrali konzolaski portovi je malo suludo a i dok dx 11.1 zazivi bice u najboljem slucaju pocetak 2013. A do tada ce i NV da izbaci svoju novu seriju, pa obaranje cena. Sve u svemu, kada se zaista pojave igre koje ce zahtevati jaci hardver, opet ce za 150-200 eura moci da se nabavi kartica koja zadovoljava 95% korisnika. Naravno, uvek ce biti zaljubljenika koje ce dati i mnogo vise para za najnoviji hardver, i tako u krug.
Re: Dzaba ti je sto si SAMO TO hteo da pitas, kada je pitanje lose...
11.01.2012. 23:44
status: user broj poruka: 1872
Nisi nešto u elementu večeras, ali razumem. Plavo-zeleni dres ovih dana je samo za istinske fanove, Intel se izblamirao na onoj konferenciji kao međed na času salse a AMD-eka čvrsto drži single gpu krunu - opet.
:: formulisano, te kao takvo, deplasirano. Naime, ako ispravnost karte posmatramo kroz prizmu temperature koju ova oslobadja, onda je citava serija 6870/69xx probusila velike rupe u...dzepovima nesrecnih vlasnika :: Mua, ha, ha, ha :: `Deko, Deko, a zasto ti je kita tako vrela?` `Da ti lakse deflorisem...dzep...Crvengacice moja slatka! :: :: ::
Care za cenu od skoro 600e evo videsmo 58000din ocu da mi radi sve kapiras pa makar mi to nIKADA NE TREBALO. Eto hir mi je da pustim PhysX i DX11 i za taj gir placam 600e al ocu da to radi kapiras. A ne da dam te oara radi ali nema sve, pa to ni u bunilu
:: koj adut, ko DX 10.1 ili DX 11. :: :: Tako da zemi ti taj 580 zemo al nema da imas DX 11.1 zemo :: :: Okreni obrni ne moz sve da se ima X :: :: Da si reko CUDA pa da razumem, al PhysX, kuku bre :: :: Pa to sljastece sr@njce ne vredi te pare :: :: Bolje kupi konzolu za tog Betmena manje ce te kosta, a ima se izigras i igrice koje nema na PC :: :: I sta ces sad zem :: najidealnije :: idealno :: ::
Ne kapiraju to oni, Vuchino moja! Evo, Tristram/Tristran, sa TriStrane
12.01.2012. 00:51
je naredjao monitore ne bi li uverio sebe kako je dobra stvar taj Ajfiniti, ama, nema fizike (izuzev fizikalisanja tokom povezivanja ovih monitora). Jedino da se neko seti pa da u MONITORE ugradi PhysX... He, he, he! - - - - - - - - - - - Krunu, Tristrame? Samo da to ne bude kruna kojom je krunisan Matija Gubec! Mua, ha, ha, ha!
Re: Ne kapiraju to oni, Vuchino moja! Evo, Tristram/Tristran, sa TriStrane
12.01.2012. 00:55
status: user broj poruka: 4187
Mislim da se vecina slaze da je Eyefinity bolji dozivljaj nego imati fiziku.
:: je naredjao monitore ne bi li uverio sebe kako je dobra stvar taj Ajfiniti, ama, nema fizike (izuzev fizikalisanja tokom povezivanja ovih monitora). Jedino da se neko seti pa da u MONITORE ugradi PhysX.. :: He, he, he :: :: ::
Re: Re: Ne kapiraju to oni, Vuchino moja! Evo, Tristram/Tristran, sa TriStrane
12.01.2012. 00:58
status: user broj poruka: 2929
Slazem se kupis dve GTX 570 pa u SLi imas i PhysX i tri monitrora umesto jedne 7970 bez fizike.
:: Mislim da se vecina slaze da je Eyefinity bolji dozivljaj nego imati fiziku. :: :: :: :: je naredjao monitore ne bi li uverio sebe kako je dobra stvar taj Ajfiniti, ama, nema fizike (izuzev fizikalisanja tokom povezivanja ovih monitora). Jedino da se neko seti pa da u MONITORE ugradi PhysX.. :: :: He, he, he :: :: :: :: :: ::
Ooo, daaa! Narocito vecina obolelih od kocenja u vratu. Dobro im..
12.01.2012. 00:59
dodje ono `levo. levo, levo...sada malo ka centru...e, sad malo udesno, jos vise desnooo. E, jebat` ga...jope BSOD! Dok ja stigo` od ekstremno levog do radikalno desnog, mozaik-slika poplavila! Cek` da vidimo zasto je poplavio nas trobojac! Koju kartu imamo? Ah, da - 6870! Aha, aha...97*C, ih, oca mu uvrh guzice, kano da ga rade u Smederevu... Express ringla! - - - - - Ma dobro, barem su nam hladni...monitori. K`o led!
Re: Re: Re: Ne kapiraju to oni, Vuchino moja! Evo, Tristram/Tristran, sa TriStrane
12.01.2012. 01:04
Hehehe... A potrosnja? 2x GTX570 trosi mnogo vise nego jedna 7970. Dalje, ploca? Plocu moras da imas dobru, jer ove jeftinije citaj podrzavaju samo CF ili samo single varijantu. Dalje, cena? Ne znam bas da li je isplativije ici na dve GTX570 kad vec imas za 490e HD7970. Evo gledam sad, nadjos ASUS HD 7970 za 580e. Razmisli jos jednom sta je bolje, isplativije... A sta je bolji dozivljaj, svakako je licna stvar, a to sto si mazohista, ili imas para, druga stvar. :) Da dodam jos, tu slavnu PREPREKU, SLI je to, bolje single resenje. Ipak, malo malo, NVIDIA driver stop responding. Eto ti BSOD. :)
:: Slazem se kupis dve GTX 570 pa u SLi imas i PhysX i tri monitrora umesto jedne 797 :: bez fizike. :: :: :: :: :: Mislim da se vecina slaze da je Eyefinity bolji dozivljaj nego imati fiziku. :: :: :: :: :: :: :: je naredjao monitore ne bi li uverio sebe kako je dobra stvar taj Ajfiniti, ama, nema fizike (izuzev fizikalisanja tokom povezivanja ovih monitora). Jedino da se neko seti pa da u MONITORE ugradi PhysX.. :: :: :: He, he, he :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Evo, Mix rece! Ne ja, b0gomi! Deka je za SADISTE, bez para.
12.01.2012. 01:10
Za siromasne sadiste. Mix dixit (ne ja, b0gomi). Slazem se: grejati se na kartu i tri monitora, dok Republika oskudeva u struji, gasu i drugim energentima... A onda se procuje kako nam elektroprivreda potrazuje toliko i toliko... Pa naravno, kad AMDejci trose a nemaju cime da plate (dali pare za monitore). Sadizam i siromastvo...
Re: Evo, Mix rece! Ne ja, b0gomi! Deka je za SADISTE, bez para.
12.01.2012. 01:15
Mora neko i na siromasne da misli. U svetu se i to ceni... A sado mazo stil je INTEL pokazao, evo digli su cene, 2600K na 300e, a kao tu mi pricamo o dolaru!? Koji bre crni dolar? Mazu vam bre oci... Samo opusteno. Stay cool. :P
:: Za siromasne sadiste. Mix dixit (ne ja, b0gomi) :: Slazem se: grejati se na kartu i tri monitora, dok Republika oskudeva u struji, gasu i drugim energentima... A onda se procuje kako nam elektroprivreda potrazuje toliko i toliko... :: Pa naravno, kad AMDejci trose a nemaju cime da plate (dali pare za monitore). Sadizam i siromastvo.. :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Ne kapiraju to oni, Vuchino moja! Evo, Tristram/Tristran, sa TriStrane
12.01.2012. 01:52
status: user broj poruka: 18472
Vidim postao si bas realan
Cek ipak malo da ti postavim stvari sa pravog aspekta. Da li znas koliko je kontradiktorno to sto pricas vezano za potrosnju/hi end produkt i cenu istog? Prvo takvu kartu nece kupiti smrtnik vec neko ko ima pare. Takav neko sigurno nece imati krs napajanje i osnovnu plocu vec ce mu sve komponente biti u skladu/entuzijazam u full-u! Njemu ce bas da se hebe za potrosnju vec ce gledati na sirove performanse i features koje dobija kao i fluidan gameplay. Prema tome za skoro 600 eur koliko ova karta kosta ima SLI GTX570 koji brise patos sa 7970.
Alo 220 eur za GTX570 pa gde to ima? Takva karta..Ko ce lud dati za 7970 tolike pare? Niko ko ima mozga i ko zna da sastavi profi setup u kvalitetu.
I jos nesto nauci. AMD ima uvek prednost kada konkurencije nema i tad moze da se duva. Cim konkurencija dodje nema ga nigde..Odmah se dovija spustanjem cena i marketinskim trikovima.
Uskoro stize za 2 meseca mainstream Kepler a mozda i glavni gazda ,stvari ce biti mnogo drugacije a nekome ce i pozliti
P.S.Intel je digao cene jer konkurencije nema to sad radi i AMD sa 7970 ,misli da moze da ugrabi malo veci zalogaj dok jos ima fore da se duva!
:: Hehehe... A potrosnja? 2x GTX570 trosi mnogo vise nego jedna 7970. Dalje, ploca? Plocu moras da imas dobru, jer ove jeftinije citaj podrzavaju samo CF ili samo single varijantu. Dalje, cena? Ne znam bas da li je isplativije ici na dve GTX570 kad vec imas za 490e HD7970. Evo gledam sad, nadjos ASUS HD 7970 za 580e. Razmisli jos jednom sta je bolje, isplativije... A sta je bolji dozivljaj, svakako je licna stvar, a to sto si mazohista, ili imas para, druga stvar. : :: Da dodam jos, tu slavnu PREPREKU, SLI je to, bolje single resenje. Ipak, malo malo, NVIDIA driver stop responding. Eto ti BSOD. : ::
@Sky Zeznuo si se za 2 svari: 1. AMD 7970 ima da se kupi za daleko manji iznos od 600 (vec je neki postavio link iz emmi-ja) 2. Link koji si ti postavio za GTX570... tu pise garancija 1 god, sto znaci da je karta reparirana, a plus je ime karte Gainward... oni su majstori za reparirane karte...
Znam da se ti i Torta u vecini postova kao salite i tako to (narocito on), ali ajde da sada budem malo neprijatno iskren. Smarate obojica, i to odlicno znate, a mozete da se vadite nekim dubokoumnim izjavama (narocito Torta, mada nekada i kaze nesto znaimljivo) i salama, ali zalosno je ako u to verujete. Znaju vas svi sa PC Berze.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647731. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.