@TheBear OK, to sto kazes za 1GB mem., ali, aj da budemo objektivni, koliko je to igara koje ce da u 1080p prave problem na ovoj karti? Pravice, ali uslovno receno, ako se sve zivo nasvira na max, sto se tice naslova, na prste jedne ruke mogu da se nabroje(crysis, metro...).
:: Odmah da se ogradim - jer kupovinu 580, 6970, 7970 itd pa i ove 7950 smatram glupom i preskupom i u situaciji kada ima para na bacanje, OSIM, u nekim slučajevima koji su ipak neuobičajeni. Tako gledajući, opet je pametnija investicija u dve 6870 CF jer je manji gubitak u parama kada dođe vreme prodaje ili vreme crkavanja. Lakše je prodati dve jeftinije, ako crkne jedna neće možda i druga, i, pad cene kod perjanice je uvek najdrastičniji tj. najviše se izgubi a posle se najteže polovna prodaje. Kome ni ovo nije bitno, tačno je da je bolja kupovina novije arhitekture koja donosi unapređenje - pa je čak vidimo i brža.. :: Ali, od sadašnjih 450€ ili oko 400€ recimo kada se ustale cene, ta će karta u vreme prodaje izgubiti bar 200 ako ne i više, a 6870 puta dva - nikako :: :: :: Budale veruju u sreću. :: ::
Što ne možeš reći kad je u pitanju 6870 X2 sa 2GB memorije.
eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski
:: Memorije imas 1GB, ako obe karte imaju po 1GB, nemas 2GB nego 1GB raspoloziv... Svaki GPU koristi samo svoj 1GB, pa tamo gde bi jedan GPU stucao zbog nedostatka memorije tako ce biti i u CF, to do skoran iej bilo tolik obitno ali pojavio se Battlefield 3 u kojem se to desava ali samo ako se podesavanja stave na maksimum, a verovatno ce biti jos takvi igara u buducnosti.. :: :: Racunaj sto se 6870 1GB tice da ne mogu da se klokuju vise od desetak procenata, dok 7950 ide oko +40-50% preko default-a i tako unistava taj Crossfire, da ne spominjemo temperatru i potrosnju..
:: Što ne možeš reći kad je u pitanju 6870 X2 sa 2GB memorije :: :: eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski :: :: :: Memorije imas 1GB, ako obe karte imaju po 1GB, nemas 2GB nego 1GB raspoloziv... Svaki GPU koristi samo svoj 1GB, pa tamo gde bi jedan GPU stucao zbog nedostatka memorije tako ce biti i u CF, to do skoran iej bilo tolik obitno ali pojavio se Battlefield 3 u kojem se to desava ali samo ako se podesavanja stave na maksimum, a verovatno ce biti jos takvi igara u buducnosti.. :: :: :: :: Racunaj sto se 6870 1GB tice da ne mogu da se klokuju vise od desetak procenata, dok 7950 ide oko +40-50% preko default-a i tako unistava taj Crossfire, da ne spominjemo temperatru i potrosnju.. ::
Upravo tako, ako neko bas zeli da ima rezervne snage, uzima 6950 1gb. gtx560ti ili gtx570... Naravno, pricamo o igranju na 23` ili 24` 1080p sa maksovanim opcijama.. Ove egzibicije se rade za 3 monitora, ne vidim svrhu druge upotrebe! Samo se pogleda kolicina vrama koju su napakovali na ove karte i jasno je koja je svrha.. pozdrav
:: Ponavljam se opet... Čemu ove karte? Šta danas ne može da izgura jedan 6870
Na sceni GPU trzista se desava jedna sasvim jasna stvar: AMD i nVidia su se precutno dogovorili da deru ljude, jer druge graficke za siroke narodne mase sem njihovih ne postoje.
Zasto je HD 7950 skup? Zato sto je GTX580, koja je slabija malo i generalno losiji proizvod, skupa. Zasto bi AMD snizio cenu dok nVidia prvo ne snizi cene? Pa normalno da nece. Zasto bi AMD sirokim narodnim masama nudio HD 7950 za 300 evra ili manje? Zabole ih ona stvar.
Da li su HD 7xxx i GTX5xx skupe za proizvodnju, pa cena mora da bude ovolika, cisto sumnjam, ali ko ce ga znati. Ko ovo ne kapira... sta reci...
Ko hoce najbolje mora da plati za to. To je uvek bilo i uvek ce biti. Postoje: Snobovi, Kompleksasi, Entuzijasti koji ovo kupuju. Marketing mix je na vreme uocio ovu grupu potrosaca. Na osnovu njih formiraju cene. Tu niceg cudnog nema i sve je ovo po meni OK. Ko nije iz one gore grupe nek ne komentarise cene i sl.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Na sceni GPU trzista se desava jedna sasvim jasna stvar :: :: AMD i nVidia su se precutno dogovorili da deru ljude, jer druge graficke za siroke narodne mase sem njihovih ne postoje :: :: Zasto je HD 7950 skup :: Zato sto je GTX580, koja je slabija malo i generalno losiji proizvod, skupa :: Zasto bi AMD snizio cenu dok nVidia prvo ne snizi cene? Pa normalno da nece :: Zasto bi AMD sirokim narodnim masama nudio HD 7950 za 300 evra ili manje? Zabole ih ona stvar :: :: Da li su HD 7xxx i GTX5xx skupe za proizvodnju, pa cena mora da bude ovolika, cisto sumnjam, ali ko ce ga znati :: Ko ovo ne kapira... sta reci... :: :: ::
:: Ko hoce najbolje mora da plati za to :: To je uvek bilo i uvek ce biti. Postoje: Snobovi, Kompleksasi, Entuzijasti koji ovo kupuju. Svakako. Postoje ljudi koji zele takve proizvode i koji su spremni da plate za njih. Npr. obzirom da se u ovom slucaju radi o ovakvom tipu proizvoda za sve njih je zajednicka osobina definisana u marketingu - early adopter. To je samo jedna od osobina koja karakterise takvu grupu ljudi, a tu karakteristiku ne poseduju svi, te bi bilo iluzorno očekivati da svako želi proizvod iz tog segmenta, i pre svega da je spreman da plati za njega. :: Marketing mix je na vreme uocio ovu grupu potrosaca. Na osnovu njih formiraju cene Nema tu mnogo veze marketing miks, to je samo alat, u marketingu postoji cela jedna oblast koja se bavi ponašanjem potrošača, koja je još davno ustanovila da postoje dominantni tipovi potrošača od kojih je ovaj o kom mi pričamo jedan od nekoliko, te zaključićeš, on nije nimalo naivan i nevažan. :: Tu niceg cudnog nema i sve je ovo po meni OK :: Ko nije iz one gore grupe nek ne komentarise cene i sl Slažem se, ko izjavi da mu je taj luksuzni segment dal preskup ili bilo šta, na prvom mestu bi trebalo da shvati da prema tome taj proizvod i nije namenjen njemu. :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: Na sceni GPU trzista se desava jedna sasvim jasna stvar :: :: :: :: AMD i nVidia su se precutno dogovorili da deru ljude, jer druge graficke za siroke narodne mase sem njihovih ne postoje :: :: :: :: Zasto je HD 7950 skup :: :: Zato sto je GTX580, koja je slabija malo i generalno losiji proizvod, skupa :: :: Zasto bi AMD snizio cenu dok nVidia prvo ne snizi cene? Pa normalno da nece :: :: Zasto bi AMD sirokim narodnim masama nudio HD 7950 za 300 evra ili manje? Zabole ih ona stvar :: :: :: :: Da li su HD 7xxx i GTX5xx skupe za proizvodnju, pa cena mora da bude ovolika, cisto sumnjam, ali ko ce ga znati :: :: Ko ovo ne kapira... sta reci... :: :: :: :: :: ::
E, ovako...... Malo sam se danas, bas onako, zainteresovao za ovaj CF, a iskreno pare mi nisu toliki problem, hocu da kazem da ako zelim mogu da uzmem recimo 7950, ali NECU, necu iz principa da dajem tolike pare, ima precih i boljih stvari u zivotu. Elem, da se vratim na ono sto sam hteo da napisem, posto u kompu imam jednu 6870, skoknem ja danas lepo do emmi-a i pazarim jos jednu, reko aj da se malo poigram sa CF setup-om, pa ako me zadovolji super, a ako ne, nista strasno, prodacu kartu i to je to, nije skupa, kad ono corak, karta u maleru, NE RADI, fabricki los primerak, udje u sistem i posle minut dva blicne ekran, ili skroz pobeli i restart, i tako u krug, i kad je sama ubodena, i kada je u CF-u. Heh, hebem ti zivot, bas sam neki maler, a eto, bas sam hteo da podelim sa Vama kako sljaka ovaj CF iz prve ruke.
U ponedeljak je nosim da mi zamene, pa, videcu, da li ce mi odmah zameniti ili cu morati da cekam koji dan. jbg-a, bas mi se nece.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647724. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.