nisam ni rekao da treba grafika od 200+ eura ali ne mozes sve najnovije igre terati sa 6850 na fullhd i max podesavanjima, a pod manja podesavanja smatram sve ispod tog usranog maksimuma(posto sam napomenuo da tu moze da se izbori sa svakom igrom)..... realno nemam sta tu da objasnjavam, imas lepo testove na netu pa pogledaj.... Uostalom ne zelim uopste da se raspravljam oko takvih tema..... isuvise je detinjasto....
Case: CM 690 (Cooler master) Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte) Proc: Phenom II x6 1055t + CM hyper 212evo Graphic card: gigabyte 6870 RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot) HDD: WD 500 GB + external hard drive 1TB Psu: axp 630w
:: :: Naravno da mi nije bitna samo grafika. Gde sam to rekao :: Nego nemoj da izmisljas da treba kartica od 200+ eur da bi se igralo u full/max ::
Detinjasto je pricati o nekim testovima koje je radio ko zna ko, umesto iz vlastitog iskustva. Sve sto sam ja probao radi u full/max sa 6790. I to je to. A ako neko misli da igra ne radi ako nema 60 frejmova nego `samo` 25, to je smesno.
Ko je su to igre koje `ne rade` sa 6850? Ali tebi, a ne Peri, Ziki, Lazi...
kao sto vidis iz potpisa ja imam 6870 i u bf3 na ultra podesavanjima dobijem jedva koliko je potrebno za normalnu igru i to na 1680*1050.... u crysis 2 se muci grafika na najjacim podesavanjima sa dodacima koje donosi dx11.... u metro-u je ista situacija..... to su neke koje sam ja igrao, a 6850 je jos malo slabija graficka od moje koliko ja znam..... e sad ja ne znam sta covek voli da igra, moguce da bas voli tu vrstu igara..... a mislim da bar sto se fps-a tice nije bas dovoljno tih 25-30 frame-ova al ajd.... ne mogu vise majke mi, odo da spavam, a ti slobodno ubedjuj sebe da trenutno ne postoji igrica koja moze da baci 6850 na kolena..... jer poenta moje price od pocetka nije bila ovo sto je sad (mada sam znao da ce neko na ovom forumu pokrenuti ovako nesto) nego da jednostavno stavim do znanja coveku da kupuje extra graficku za te pare ali da ne ocekuje bas predrkane performanse od nje u svim igrama..... toliko pozz
Case: CM 690 (Cooler master) Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte) Proc: Phenom II x6 1055t + CM hyper 212evo Graphic card: gigabyte 6870 RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot) HDD: WD 500 GB + external hard drive 1TB Psu: axp 630w
Potpuno (ne)tacno, znaci da su svi ljudi ovog svega budale koji idu na nesto vise od 6850-6870 ? Imao sam 6850 i to najjaci moguci model i kazem ti da je to karta za hight-very hight, ali ne i ultra... Sada imam gtx 480 i to je karta za sve varijante, koje padnu napamet jednom korisniku, znaci bez gtx480/gtx570/6970 nema apsolutno maksimalnih podesavanja, to ce ti svako potvrditi ko je imao iskustva sa ovim kartama i slabijim.
:: Detinjasto je pricati o nekim testovima koje je radio ko zna ko, umesto iz vlastitog iskustva :: Sve sto sam ja probao radi u full/max sa 6790. I to je to :: A ako neko misli da igra ne radi ako nema 60 frejmova nego `samo` 25, to je smesno :: :: Ko je su to igre koje `ne rade` sa 6850? Ali tebi, a ne Peri, Ziki, Lazi..
Ne znam kako druze, meni Metro leti u full/max/dx11 sa 6790. Kriza takodje. Probaj ti to malo sa drajverima i ostalim cackalicama... BF3 nisam igrao u MP, moguce je da tu stuca, ali u SP mi i to radi pristojno. Pozz
@Adzem Nisu budale, ali treba malo nastelovati sistem a ne odmah bacati pare. I covek nema vise od 110 evra i ne morate da ga bacate u bedak. Kako pricate ispada da mu sa 6850 ne bi radilo Bog zna sta, sto je besmisleno.
Da li si svestan da Metro ne moze da leti ni na gtx 680, da postoje delovi u igri gde cak ni ova karta ne moze da isporuci konstantnih 35 fps-a ?
:: :: Ne znam kako druze, meni Metro leti u full/max/dx11 sa 6790. Kriza takodje. Probaj ti to malo sa drajverima i ostalim cackalicama... BF3 nisam igrao u MP, moguce je da tu stuca, ali u SP mi i to radi pristojno. Poz :: ::
Moze da `leti` na rezoluciji od 1280x1024 pa ce cak i tu da zastuca. Na Metrou se i GTX580 znoji na 1920x1080 u DX11 + PhysX+ Max detalji. Da ne pominjem filtraciju,AA i AF.
Ne moze sistem da se steluje vec brzinu odredjuje sirova snaga hardvera. Driver po malo moze da utice ali 2-3-5% ali ne 20-30-50% .Da je to tako i da je to izvodljivo na relaciji hw/sw ljudi bi kupovali samo mid/low segment karte.
Zna se za sta sluzi Hi End ,i jednostavno nije tacno da sve moze da se igra sa mainstrem kartama i low mainstream ! I jos jedna bitna stvar,kada vec pricate o performansama izrazavajte se kroz fps da bi mi ostali znali o kakvom vi standardu pricate. Nije isto 20-30 fps a kamo li 50-60 fps gde je najfludiniji gaming. Takodje sve zavisi od praga tolerancije ,nekom je i 20 fps dovoljno,meni je esktremno malo!
kada sam imao R6850 i kada je klokujem, podesim metro na maksimalne vrednosti, fps se kretao izmedju 12-30 tako da sada znas o cemu ti pricam, igrica bolje lezi zelenom taboru, ali opet ni ova gtx 480 ne moze da pruzi komfornu igru, pa cak ni gtx 680! Bilo je na you tube-u video gde se lepo videlo da i kod gtx 680 u odredjenim delovima lagano pada fps na 25-30! Ali ok, jedan je Metro, bitno da kod Crysis-a i Battlefield-a fps je odlican, ali naravno nista bez pomenute druzine gtx 480/570/6970 to je to, bez velike filozofije i dalje je potrebno nekih 250-300e za maksimalne vrednosti i igriv fps u novim naslovima...
:: :: Ocigledno nisam. Nisam je presao celu ali sam presao dosta i sve je bilo ok. Ne znam.. :: ::
Sa svim ovim se slazem, i kod mene bez 45-50 fps-a nema ugodne igre i to je to, imam oko sokolovo primetim razliku izmedju 30 i 35 fps-a
:: Moze da `leti` na rezoluciji od 1280x1024 pa ce cak i tu da zastuca :: Na Metrou se i GTX580 znoji na 1920x1080 u DX11 + PhysX+ Max detalji :: Da ne pominjem filtraciju,AA i AF :: :: Ne moze sistem da se steluje vec brzinu odredjuje sirova snaga hardvera :: Driver po malo moze da utice ali 2-3-5% ali ne 20-30-50% .Da je to tako i da je to izvodljivo na relaciji hw/sw ljudi bi kupovali samo mid/low segment karte :: :: Zna se za sta sluzi Hi End ,i jednostavno nije tacno da sve moze da se igra sa mainstrem kartama i low mainstream :: I jos jedna bitna stvar,kada vec pricate o performansama izrazavajte se kroz fps da bi mi ostali znali o kakvom vi standardu pricate :: Nije isto 20-30 fps a kamo li 50-60 fps gde je najfludiniji gaming :: Takodje sve zavisi od praga tolerancije ,nekom je i 20 fps dovoljno,meni je esktremno malo!
Verovao ili ne primetim od 10 fps i nize do preko 60 fps,mogu da gadjam tacno u fps.Preko 60 fps vec nisam tacno siguran koliko ,osetim i 70-80 fps,vec na 100 fps osecam ogromnu elastiku,ide preko fluidnog igranja i znam da sam oko te cifre ali naravno ne znam tacno koliko. Ziva istina,ako bude prilike mozda ti pokazem da se uveris i sam..
Neki drugar kupovao neki laptop da ponese dole kuci,hoce igrice da igra.. Instalirao Crysis i poceo da igra,ja mu kazem slabo je to,sve ti sece nemas vise od 12-13 fps-a. Kad je ubacio fraps bilo je toliko koliko sam mu rekao.. Ovo sam ti tek onako ispricao,uz put,koliko ostro oko imam ,tj brzo oko to samo ja znam .)
:: Sa svim ovim se slazem, i kod mene bez 45-50 fps-a nema ugodne igre i to je to, imam oko sokolovo primetim razliku izmedju 30 i 35 fps- :: :: :: :: Moze da `leti` na rezoluciji od 1280x1024 pa ce cak i tu da zastuca :: :: Na Metrou se i GTX580 znoji na 1920x1080 u DX11 + PhysX+ Max detalji :: :: Da ne pominjem filtraciju,AA i AF :: :: :: :: Ne moze sistem da se steluje vec brzinu odredjuje sirova snaga hardvera :: :: Driver po malo moze da utice ali 2-3-5% ali ne 20-30-50% .Da je to tako i da je to izvodljivo na relaciji hw/sw ljudi bi kupovali samo mid/low segment karte :: :: :: :: Zna se za sta sluzi Hi End ,i jednostavno nije tacno da sve moze da se igra sa mainstrem kartama i low mainstream :: :: I jos jedna bitna stvar,kada vec pricate o performansama izrazavajte se kroz fps da bi mi ostali znali o kakvom vi standardu pricate :: :: Nije isto 20-30 fps a kamo li 50-60 fps gde je najfludiniji gaming :: :: Takodje sve zavisi od praga tolerancije ,nekom je i 20 fps dovoljno,meni je esktremno malo!
jedno neoptimizovano sranje. Ja sam sa 6850 na 1680*1050 igrao na high ili very high kako god, nekoliko zahtevnijih igara sasvim fino, jedino je u AvP pri nekim ekstra brzim potezima umeo da padne ispod 30fps ali bukvalno na sekundu, inace je vise nego igriv. Nisam probao sa patch-evima, mozda bi se situacija malo popravila tj, ne bi opadao toliko naglo fps . http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
hehe, verujem bre druze ti i ovako nisi cist! :D Salim se ja malo, ma ja video od Radosa(Forever) foru jednu, kada se priblizim bas monitoru mogu bolje da ocenim fps, ako se bas udubim u piksele! hehe :D Reci mi, 30 fps-a 30 slika u jednoj sekundi, 100 fps-a 100 slika u jednoj sekundi, jel tako bese ili sam ja nesto gadno pobrkao?
:: Verovao ili ne primetim od 10 fps i nize do preko 60 fps,mogu da gadjam tacno u fps.Preko 60 fps vec nisam tacno siguran koliko ,osetim i 70-80 fps,vec na 100 fps osecam ogromnu elastiku,ide preko fluidnog igranja i znam da sam oko te cifre ali naravno ne znam tacno koliko :: Ziva istina,ako bude prilike mozda ti pokazem da se uveris i sam. :: :: Neki drugar kupovao neki laptop da ponese dole kuci,hoce igrice da igra. :: Instalirao Crysis i poceo da igra,ja mu kazem slabo je to,sve ti sece nemas vise od 12-13 fps-a :: Kad je ubacio fraps bilo je toliko koliko sam mu rekao. :: Ovo sam ti tek onako ispricao,uz put,koliko ostro oko imam ,tj brzo oko to samo ja znam .
Metro nije djubre i nije neoptimizovan vec vi niste upoznati sa enginom te igre i naprednim efektima koja igra nudi..Davno sam o tome pricao..Najlakse je reci sranje,djubre jer je potreban jaci hardver da bi se lagodnije igralo.. Pa i BF3 je zahtevan i Crysis 2 DX11 Ultra je zahtevan itd..Dajem samo primere..
Sad ispade da imam sranje od konfe, na to si ciljao, onako diskretno. :P Ja Metro nisam ni igrao, toliko su mi zanimljivi mracni tuneli i ta post apokalipticna atmosfera da nemam reci. A ja nisam prvi ni jedini koji je rekao da igra nije lepo optimizovana. The Suffering je bila IGRA, u svoje vreme naravno, ovo danas, pff, samo gledaju sto vise gmazova da ti nakace na guzove pa kad ga primis sledi GAME OVER u mracnom tunelu. Naguze te gmizavci u mraku, ne znas ni ko te jebe, ni ko te placa. http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
To je poslednja igrica koju sam presao do kraja, jos na FX-5700 i Intel Preskotu! :)
Odlicna igrica. Ko nije igrao, preporucujem.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Sad ispade da imam sranje od konfe, na to si ciljao, onako diskretno. : :: Ja Metro nisam ni igrao, toliko su mi zanimljivi mracni tuneli i ta post apokalipticna atmosfera da nemam reci. A ja nisam prvi ni jedini koji je rekao da igra nije lepo optimizovana :: The Suffering je bila IGRA, u svoje vreme naravno, ovo danas, pff, samo gledaju sto vise gmazova da ti nakace na guzove pa kad ga primis sledi GAME OVER u mracnom tunelu :: Naguze te gmizavci u mraku, ne znas ni ko te jebe, ni ko te placa :: http://i52.tinypic.com/1o64b8.jp :: Sapphire 5770 Fle :: Da li je ova graficka neka osakacena verzija? :: -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno.. :: ::
:: Ja Metro nisam ni igrao, toliko su mi zanimljivi mracni tuneli i ta post apokalipticna atmosfera da nemam reci. A ja nisam prvi ni jedini koji je rekao da igra nije lepo optimizovana :: The Suffering je bila IGRA, u svoje vreme naravno, ovo danas, pff, samo gledaju sto vise gmazova da ti nakace na guzove pa kad ga primis sledi GAME OVER u mracnom tunelu
Ma kakvi ,tripujes se :) Tako se pricalo i za Crysis/Warhead jer je igra bila prezahtevna za obicne smrtnike a sto se tice optimizovanosti odradjena je odlicno. 30 FPS na Crysis klizi dok na drugim igrama zateze recimo.. Na to sam aludirao na fenomen koji se zove autosugestija :)
Eto,opet pricas o igri koju nisi ni igrao..Cccc.Kako znas da je djubre?Ja sam je dva puta presao i opet mogu da je igram opusteno,svaki put mi je sve zanimljivija..
mislio sam na samu (ne)optimizaciju igre. Metro sam imao instaliranu na kompu, al eto, nisam je ni pokrenuo, obrisao je i instalirao drugu igru. A o kojoj sam igri ja pricao da je sranje a da je nisam igrao pa sad kao o5 pricam isto za drugu igru? :) P.S. Jel znas kako je Pinokio saznao da je od drveta? Mojne da Googlas sad! :P http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647724. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.