hehe, zlotvoru! :D Izgorece pristrasni crvendaci, salu na stranu, stvarno sam prezadovoljan ... Bas me podsetila ova tema na neke zezalice koje sam imao sa 6850, na primer znalo je da dodje do pucanja drajvera(pa se vrati kroz 2-3sec) i bude sve ok, takodje je znalo pucanje da dodje kada je graficka prelazila(jako retko) ali je ipak znala da predje 70-72c i tada sam primetio da karta uopste nije stabilna i da se cudne gluposti desavaju, kao da joj ne prijaju temperature preko 70c. Ali ok, globalno sam bio zadovoljan proizvodom i hvalio ga na sva zvona, mada ne kao sada, prosto sam siguran da je svaka sledeca karta iz tabora zelenih, kao i moj buduci intel... Osim ako se nesto striktno ne promeni na polju grafickih karti i ova dva ljuta protivnika...
:: Opet,sve je stvar izbora..Ali kad jednom osetis cari nVidia-e kao moj prijatelj Adzem vise se nikad ne vracas na stare navike,vecno ostajes zelen :)
PowerColor je najjeftinija marka kod nas. A izgleda sve standardno - kao što i jeste. OSIM sistema hlađenja. Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji. Tj. ko nije odmah kupio twinfrozr, ili neko drugo custom hlađenje na budževina kartici, već kupio PowerColor tulavu karticu za, recimo, 2000 ili 1500din manje, posle verovatno razmišlja o dodavanju 2500 ili više dinara na custom hlađenje. Da li je tu na dobitku ili nije, verovatno nije cenovno, jer je na kraju platio malo više a kada bude prodavvao - to je i dalje PowerColor, neće mu se priznati... s druge strane, ako se `nategao` da kupi 6850 pa kasnije skupio pare i za bolje hlađenje - to je mnogo bolja solucija nego da je kupio 6770 ili sakate 550 sa bilo kakvim naučnofantastičnim hlađenjem... a upravo se o tome radi kod svih slučajeva kupovine PowerColora - gde nema stvarnog kvara. Koliko para - toliko muzike, osim kod dežurnih budala.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: hehe, zlotvoru! :D Izgorece pristrasni crvendaci, salu na stranu, stvarno sam prezadovoljan .. :: Bas me podsetila ova tema na neke zezalice koje sam imao sa 6850, na primer znalo je da dodje do pucanja drajvera(pa se vrati kroz 2-3sec) i bude sve ok, takodje je znalo pucanje da dodje kada je graficka prelazila(jako retko) ali je ipak znala da predje 70-72c i tada sam primetio da karta uopste nije stabilna i da se cudne gluposti desavaju, kao da joj ne prijaju temperature preko 70c. Ali ok, globalno sam bio zadovoljan proizvodom i hvalio ga na sva zvona, mada ne kao sada, prosto sam siguran da je svaka sledeca karta iz tabora zelenih, kao i moj buduci intel.. :: Osim ako se nesto striktno ne promeni na polju grafickih karti i ova dva ljuta protivnika.. :: :: :: :: Opet,sve je stvar izbora..Ali kad jednom osetis cari nVidia-e kao moj prijatelj Adzem vise se nikad ne vracas na stare navike,vecno ostajes zelen :)
To je i vise od mnogo. Kada ode na 85c da li vent povecava broj obrtaja? Instaliraj MSi Afterburner i gledaj da podesi broj obrtaja ventilatora kaoji ce ti odgovarati... Kakvo provetravanje u kucistu imas? Ako nista ne pomogne reklamacija je jedino sto ti preostaje...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Pre sat vremena sam igrao world of tanks sve na ultra high itd itd i osetim toplotu iz kompa pogledam temperaturu i vidim ovo : cpu 32 , maticna 34 , hd 37 , graficka 85... napajanje 45 ... o cemu se radi ... Sto se greje ovoliko .. :: http://imageshack.us/f/444/kompx.png/
Otarasi se te lakrdije i kupi kartu kao covek.. Hehe..Sad da me cuje tortojed :D Ahahahaha.
P.S.Jesi menjao pastu?Izduvao kartu na kompresor? Ako ni to ne pomaze,sta ces,pocela je da odumire..Onda je bolje baci na oglase.
@Adzem Secas li se kad sam pricao da ATI chipovi ne trpe velike temperature i da karte nisu stabilne? Kako su me svi ove docekali..Ako..ako..Svaki dan nesto novo.Istina svakako izadje na videlo.. Eto cak si i ti potvrdio nestabilnost u radu,mada ko zna,mozda neki ljudi nemaju tako ostro oko pa je njima to sve isto pa i ne znaju sta se desava.
Da, da, ispostavlja se da je sve tacno, bar bilo u mom primeru.. Ako nekog zabole stojko za NV i za AMD to sam upravo ja, samo sam izneo sta sam ja licno primetio da se desava i to je to. Bez komplikovanja, imao sam i jedno i drugo, vise zadovoljan sa NV i to je to, od sada to uzimam i to bi bilo to otprilike.. Sto se mene tice moze umesto ``nvidia`` da stoji i perica, potpuno mi je svejedno, ja zelim da sam zadovoljan...
:: @Adze :: Secas li se kad sam pricao da ATI chipovi ne trpe velike temperature i da karte nisu stabilne :: Kako su me svi ove docekali..Ako..ako..Svaki dan nesto novo.Istina svakako izadje na videlo. :: Eto cak si i ti potvrdio nestabilnost u radu,mada ko zna,mozda neki ljudi nemaju tako ostro oko pa je njima to sve isto pa i ne znaju sta se desava
http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
:: Skinuo sad, pa testiram. Hvala :: :: :: My sword can cut through armor and still cut a tomato :: ::
Opet je to visoka temeratura.Meni recimo u idle su izmedju 34-38 a kad pikam igre temperature ide do nekih 50,mozda i neki stepen vise.Mozda bi bila i manja,nisam izduvao kuciste jedno mesec dana mozda i jace.
Asus M4A88td-v evo/usb3 AMD Phenom 2 955 be 3.2 wd 640gb sata 2 2x2gb exceleram black shark 1600mhz Asus Eax 6850 Chieftec dragon cm hyper 212+ lc power 600w logitech x-530 philips 222EL2SB/62 logitech mk320
Pazi da ti neko ne poveruje, imao sam 6850 sa najboljim sistemom hladjenja pa je temp. isla do 72c kuciste i protok vazduha sve u 16, kada se maksimalno optereti, temp. za 6850 i 6870 su izmedju 62 i 72c... Ovo se odnosi na furmark posle nekoliko minuta ili neka igra posle 10-ak minuta..
:: Opet je to visoka temeratura.Meni recimo u idle su izmedju 34-38 a kad pikam igre temperature ide do nekih 50,mozda i neki stepen vise.Mozda bi bila i manja,nisam izduvao kuciste jedno mesec dana mozda i jace :: :: Asus M4A88td-v evo/usb :: AMD Phenom 2 955 be 3. :: wd 640gb sata :: 2x2gb exceleram black shark 1600mh :: Asus Eax 6850 :: Chieftec dragon :: cm hyper 212 :: lc power 600 :: logitech x-53 :: philips 222EL2SB/6 :: logitech mk32 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ma jeste sad : :: :: :: http://imageshack.us/f/444/kompx.png :: :: :: :: :: ::
https://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=42830&forid=12&katid=2 imao sam ja problem sa dosta visim temperaturama ne sekiraj se moze amd da izdrzi i preko 100 stepeni ...ako nemas probleme u radu onda nemas potrebe da se nerviras Phenom IIx4 955BE 3.8GHz Gemin II Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 NZXT Lexa S Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://alturl.com/jrvku
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647731. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.