Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
MSI GTX680 Twin Frozr III OC Review
STRANA 2 OD 2
Classified ... 03.06.2012. 00:15 #421670

status: user
broj poruka: 728
Srbin sam bre ali se stidim sto sam Srbin, ne lupaj Daume leba ti Crosshair 4 Formula kosta 160e a ona za X79 220e 2 godine novija, poserem se na razliku i nijanse. Koja god da mi je ovde ASUS, ROG, DeluX, Pro, upalio bi je.
I ona mala od 150 Maximus i Rampage i ne znam vise ni koje imaju sve.
Nije u tome problem uopste trip je da cu upaliti plocu iz klase ROG i gotovo.
E sada idioti koji i nemaju ROG njihove imaginarne podele me ne zanimaju.
Bitno je ono sto ce ici napisano na Engleskom ispod i slike.

Da li je Crosshair 4 Formula, Crosshair 4 Extreme ili je Rampage ili je jedna koja ima 2 ili ona od 3 PCI-E slota ili za AMD ili Intel nebitno ASUS ROG ce goreti.
Zvacu kancelariju ASUSa na premijeru.Smislio sam takav naslov koji ce prvi da se pojavljuje kada otkucaju ROG da vide.

Stvarno ako se razumes u ploce otici ces na net poa ces uporediti.
Samo znam da sam oteran sa Benchmark foruma tek kada su videli da ljudi koji se razumeju su se zainteresovali za nju. Drugi cute ali znam da provaljuju da je bolja od ROG ploce. E sada ako te zanima ploca idi pa pogledaj sta je sve odvaja od standardnih ploca sa najeftinijim delovima kakve pravi ROG, nacickane sa dosta funkcija nepotrebnih.
Iovako to nije ploca za vas ne bi trebalo da vas zanima. To je za nas koji cenimo to a ne komercijalu koja kazu bolja je zato sto je to ASUS i ROG a delove ima kao i ASRock istog kvaliteta. Istog.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ravenoss Re: ... 03.06.2012. 00:29 #421672

broj poruka: 486
Decko ti si jako bolestan pacijent :D

CIrkuzanti su medju nama

:: NEMOJTE DA SE GROZITE NISTA OVDE SAM REKAO AKO I JA SVOJU MAJKU I SEBE VOLIM JEDNOSTAVNO NISAM MOGAO DRUGACIJE DA VAM OBJASNIM KOLIKO NEMA SANSE NE DA KUPIM NEGO DA POPUNIM NAGRADNU IGRU TIH PIZDI
:: POSLE VIDEA ASUS NA TAIWANU CE VIDETI ONU SLIKU DIRECTCU II KAKVU SAM DOBIO TAKO DA CE ZNATI I GDE SAM I KOJA JE KANCELARIJA POSLALA TU GRAFICKU
:: 6 MESECI MI NISU OD 10 TOP GRAFICKIH U SRBIJI MOGLI NACI ISPRAVNU REFURBISHED ZOHARI BEZ KONTROLE KVALITETA. REKAO SAM KADA ZAVRSIM SA NJIMA ZAZALICE STO SAM KUPIO TU KARTU I AKO SU MI VRATILI PARE. TJ ZAZALICE KAKVU SU MI DALI ALI TAJ KOJI JE TO URADIO SJEBAO JE TOLIKO FINANSISKI ASUS DA STAN SVOJ PRODA NE BI TO MOGAO DA OTPLATI A TO CE ZNATI ASUS NA TAIWANU. DA NEKE NJEGOVE KANCELARIJE PRODAJU OTPAKOVANE TEST SAMPLOVE NE PREKO OGLASA NEGO U PRODAVNICI KAO NOVE
::
:: POSLE SVIH PRICA SVEGA STO SAM CUO DA 100 DEO OD TOGA JE DOVOLJAN DA NE DAJEM PARE TAKVIM DJUBRADIMA KAO ASUS NEKO MI OCAJNICKI ONAKO KAO ZADNJIM POKUSAJEM DA GA NEKO MOLI DA MI KAZE DA KUPIM ASUS. NIKADA
:: VIDELI BI STA BI BILO DA IMAM NOVU. KRSTILI BI SE STA BI GLEDALI
:: DA PONOVIM AKO IKADA KUPIM ASUS, ASROCK, GIGABYTE, MSI SAPPHIRE DA BOGDA MI CELA FAMILIJA POMRLA.
:: NEMA RALOGA DA SE TO DESI JEL SU SANSE DA UZMEM TAKO NESTO RAVNE 0. KAO DA MI NEKO KAZE DA CU DA KUPIM KONTEJNER ISTO TAKO
:: Mnogo je vama Srbima u glavama da li je moguce, da li je moguce da ceo svet misli da niste normalni. Moguce je jako je moguce. Da sve sto vidimo ovde od HW svu ovu ponudu Srbi bolje nisu zasluzili. U neku ruku kada pogledam zamislite da sada svi krenu da kupuju Z77 FTW, pa meni ne bi bilo zanimljivo tako. Ja vise volim vi ASUS ja EVGA.
:: Tako treba da bude.
f0rever asdads 03.06.2012. 00:30 #421673

broj poruka: 3821
Najs. :D

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

Classified ... 03.06.2012. 00:38 #421676

Sta se iscudjavate to je samo da bi vama dao do znanja da ne trosite reci da me ubedjujete da uzmem ASUS ili ASRock ili neke silovane Srpske ponude. Ne placam otpakovan HW.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
NVIDIA EVGA - ELITNI HW
JovanZ re 03.06.2012. 01:10 #421677

broj poruka: 3013
Cisto zlato.
imarkovic Re: ... 03.06.2012. 01:12 #421678

broj poruka: 19082
srpske ponude.. ne ponavljaj vise u tom kontekstu, ja bih te zamolio, ispada da nigde u svetu ne nude nista slicno.. vec samo eVGA i sl.. a ostali da ne valjaju ne bi se toliko dobro prodavali.. ASUS je daleko veca kompanija od eVGA hteo ti to ili ne da priznas.

:: Sta se iscudjavate to je samo da bi vama dao do znanja da ne trosite reci da me ubedjujete da uzmem ASUS ili ASRock ili neke silovane Srpske ponude. Ne placam otpakovan HW
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: NVIDIA EVGA - ELITNI H
Dejzan auuu 03.06.2012. 01:45 #421683

broj poruka: 3730
Ja stvarno neverujem dokle ovo ide...Covek vam govori da ni jedna kompanija ne moze da prismrdi EVGA sto je istina.Odakle Asusu kvalitetni kondezatori ? koliko traju asus ploce? Koliko reklamacija imaju?Za grafiku da ne pricam.Asus je solidna firma ima kvalitet naravno ali za 30%manji od EVGA naj skuplja ploca kosta 650 dolara ili ti evra kod nas ausus jedva dobaci do 450 evra tako da tu prica staje.Svako uzima sta mu dusa iste.
Ja znam za jedno 2 godine ako se nakupim love ploca ,graficka,kuler,napajanje sve ce biti evga e sad samo da otipujem banku:)

/

AMD 965 X4 3.8 Ghz
Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power
HD 6870 Sappiher
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
LOGITECH G400

Classified ... 03.06.2012. 01:50 #421685

Ne moras da otipujes banku Z77 FTW ce biti jeftinija od one ASUS sa vodenim blokom.
Zbog vodenog bloka su odmah pristedeli na PCI-E 3.0 x16 slotovima.
Sta nudi ova EVGA nece biti tako skupa sobzirom da moze da nosi dve vrste procesora koji nece biti slabi ni za 5 god.I tada ce kostati preko 100e.
Vredi ulagati u EVGA Intel i NVIDIA.
Meni ce samo graficka i maticna ploca svaka u buducnosti biti EVGA, kuler CORSAIR i napajanje CORSAIR ili Seasonic.
Pa ja sam i rekao da je ASUS veca kompanija a jadnija. Da vise para zgrce i vecu zaradu ima zbog pokrivenosti sveta. Jedino tamo gde je zibor podjednak i gde ima isto EVGA ASUS ljudi kupuju vise EVGA jel ima manje felericnih primeraka bolje Performanse i bolju podrsku.
Tamo gde oba ima jednako tamo EVGA caruje. Hteli to vi da priznate ili ne.
Nego koje nego Srpske ponude, nenormalno vidjenje HW, nenormalno uporedjivanje.
Varanje kupaca i diktirano pisanje na forumima kakvog nema nigde u svetu sem u Srbiji. Pa pratio sam ja i druge Forume sto ovde ima nema nigde. Takva cenzura proizvoda koji su elita i koji mogu ugroziti prodaju onoga sto je ovom narodu namenjeno da cuti i ne pita mnogo. Kako ja kada hocu Memoriju sa nekim heatsinkom oni pokusaju da me ubede da kupim drugaciji nema veze pa da onda menjam i stavljam kakav ja hocu, samo zato sto boli uvo nekog da donese treba ja njima da se prilagodjavam umesto da mi citaju misli i da donose sta treba ja treba da proguram sve je to isto. Da je isto ne bi Srbi donosili ono se najteze proda po Evropi.
Vodos Stvari nikada nisu stajale tako lose.... 03.06.2012. 02:03 #421686

broj poruka: 864
Nemam nameru da se prepucavam ni sa kim vec da iznesem licno misljenje ako to nece nikoga da smori...
Po mom misljenju Asus svakako jeste trenutno najveci proizvodjac, no to nikako ne znaci da je pravilo da ima Flagship plocu za odredjenu generaciju CPU-a. Iskreno, NE DOPADA mi se filozofija koju forsira Asus, a to je da izbaci brdo modela i podmodela, gde se prakticno popunjavaju cenovni koraci od po 10-ak evra, a ponekad i sami kupci dovode u zabludu...i sve to u gornjem, visem rangu...
Ostavio bih RMA i slicne probleme po strani sada i paznju usmerio ka necemu sto ASUS kao proizvodjac nikada odistinski nije imao, a to je INOVACIJA. Mnogi ce se setiti jednog Chaintech-a, zatim Abita, (da ne pominjem Soyo ili Aopen). Tada je inovacija bila imperativ. Asusa se uopste ni ne secam iz tog vremena, a internet imam od 1996.-e i pratio sam HW jos od tog vremena i na netu.
Tih firmi, sa inzinjerijskim timovima koji su INOVIRALI, i sa kvalitetno izradjenim PCB i jos kvalitetnijim komponentama na istom, vise nema. Propali su jer su radili samo kvalitet, a to je trebalo platiti (cast izuzecima, kao sto je Chaintech)...
Elem sta sam hteo ovim da kazem ?
Agresivan marketing, mudar potez da se otvori front i na low segmentu ( ASRock ), udruzivanje (sa Gigabyte-om) u proizvodnji, kupovina `strucnjaka` koji testiraju HW, stvaranje kokofonije da si `najveci` jer imas 1k `podvarijanti` modela a sve na istu temu... Naravno, sve to dobro naplacuju, a cinjenica je da ZAISTA ne ugradjuju najkvalitetnije komponente, cak ni one pasivne.
I tu se jednim delom slazem sa Classified-om po pitanju Asus-a.
No ja ne bih ni da se kunem u Evga, prosto zato sto se prica o necemu cega jos nema.
Sacekao bih sve to pa neka se onda raspali po testovima. `Dosadasnji` Evga HW nisam imao prilike da posedujem i steknem neka licna iskustva.

Sorry for smorry...

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 03.06.2012. 03:10 #421687

broj poruka: 12806
Ne ne ne, mutne ti oči od opijata. Crosshair IV se ne proizvodi više, tako da vredi ispod 100 evra, a Crosshair V košta 170 evra.

Rampage Extreme IV - NAJBOLJA PLOČA KOJA POSTOJI KOŠTA OD 330 DO 400 EVRA

(Ostali, ne začudjavajte me nego čitajte temu izmedju redova :D )
f0rever adasdasd 03.06.2012. 05:02 #421691

broj poruka: 3821
Sanjacu EVGA.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

Classified ... 03.06.2012. 10:04 #421700

Ej Bre Daume nosi se kada bude napravi ovideo dacu tebio samo da napises dole taj podatak na zid. Ti napisi zasto si zapalio Crosshair 4 koja se vise ne proizvodi i ja je procenjujem na 100e sto nisi zapalio one ode 200-250e
Eto ti to napisi ispod.
Ma ASUS je halap[ljivi bezobrazni dzin koji je bezobrazan agresivan i beskrupulozan, ja 3 godine cekam kada ce oni da iskrive 24pin kao EVGA.
EVGA je trebala to da zastiti lepo kao i backplate koji na ASUS dobijes samo ako kupis Skupe modele, ako zelis da stavis na jeftinije ti guibis garanciju.

Ali evo ja imam pitanja za ASUS i za fanove
1. Koju firmu su odabrali da im pravi waterblockove za karte
2. Koliko ce trajati garancija na karte kada sam stavis waterblock
3. kada ce da otvore forum gde ce pomagati ljudima o tome posto ASUS nema forum tu su neki ljudi koji nisu ni u ASUS niti sta nego poznaju ASUS HW mislim na obicni ASUS ne na ROG posto kod ASUS moras da platis duplo vise da bi imao lepsu boju i par funkcija inace imas ruznoce od ploca nikad gore Blue Trabant Ko Serpa Plav.
4. EVGA Forum ti razgovaras sa ljudima iz EVGA koji ti pomazu u svemu i koje vidjas na OC sesijama, na TV, managere koji ako neko na Newegg ili Amazon ima probelm sa EVGA oni se pojave i tamo da vise sta je problem
5. Koji telefon ASUS servisa za 24 casovnu podrsku preko telofona
6. Koji kvalitet celofana i koje nalepnice su odabrali da zastite malo kupca koji daje mukom zaradjene pare da bi imao otpakovan proizvod bez kontrole kvaliteta
7. Kada ce da pocne da stavlja delove dostojne cene od 300e na svoje ploce
8. Kada ce kupci sa ROG imati odabrane cipover od par hiljada iz sredie Wafera kao sa EVGA
9. Kada cu moci da se resgistrujem sa svojom kartom kupim waterblock promenim hladjenje i to sve prikazem na ASUS forumu i bacim original srafove a stavim druge, klokujem kartu do iznemoglosti to kazem ASUSu i ostanem u 5-110 godina garancije
10. Kada ce prestati da navaljuju agresivnim makretingom bez stvarnog pokrica raspravljajuci se na nivou deteta a njihov HW stoji u krupnom planui na netu kao i EVGA, slike naponske, slike memorije, slike kulera i sve je jasno kao dan.

Kada drustvance Space Mastera izjednaci ove stavke i ja dodam jos mnoge onda moze da krene da se bori za Prvo mesto do tada su to pljackasko prevarantske gnjide koje prodaju test samplove kao novo a to je kriminal kaznjiv zakonom. Jel ja imam dokaz da DirectCU Ii nisu bile uvezene u Srbiju kada sam je ja kupio. Imam papire od toga jos, ostali su vezani sa Crosshair 4 papiri i od EAH6970 i od ENHTX580 DCII.
Znate sta ce se desiti ako milicija pogleda racun i garanciju a nema papira op uvozu karte tog modela.... Ja sam rekao pusticu da prodje vreme a ASUS kancelarija ce zazaliti kada je napravila DirectCUII.
Jel meni je covek iz VIP Housa rekao da ta karta nije uvezena, nije ih bilo tada samo referentni i to im je dala ASUS kancelarija. To je kriminal i bolest koji je zahvatio ovu jadnu zemlju i koji vi odrzavate a koji EVGA onemogucava sa svojim celofanom.
Classified ... 03.06.2012. 10:20 #421704

Pa pogledajte samo kada se pojavi novi CPU ili bilo sta oni uvek imaju na prodaju bez garancije. Razlika je samo sto su meni u dogovoru sa nekom firmom i ko zna kojim kompenzacijama da firma pokusa da ne vrati pare dali garanciju na proizvod koji je prodat kao test sample. Mozda je kutija i namerno iscepana onako da se to ne bi prodavalo. Ja ne znam. EVGA mene stiti od takvih barabustina. A kada budu mislili da je sve gotovo i da se zavrsilo najebace zbog te karte.
Zato sam rekao jos tada ne da bi trazio nesto niti da bi dobio da je ASUS direktor znao koliko ce to sve da kosta a nije gotovo jel mogu i zakonskih problema da imaju sa time ne da bi mi dali novu nego bi mi komp sklopili. Ali ja ne trazim nista za dzabe niti sam sta dobio niti cu dobiti. Ionako nista ne bi moglo da nadoknadi GTX580 Classified.
E da mi nju daju onda bi vec zaboravio na sve. To bi bilo realno sta sam preziveo sa njima i koliko sam cekao. Da li je vama jasno sta znaci davati garanciju na nesto nasta nije placen ni porez nesto sto je firma dobila kao prezentaciju. Da li vama dopire do mozga sta je to za firmu VIP House, ASUS, za ceo Srpski narod da sinonim budu za prevaru. Vazno je da kako se sta pojavi njihovi zaposleni prodaju bez garancije po forumima. Nek prodaju kako hoce boli me uvo to ne smeju da uzimaju garanciju i da prodaju kao novu u radnji jel to rade. To rade i to rade samo zbog celofana pa vi vidite gde to dodje kada ga nema i koliko je bitno. Ali Srbi su zasluzili sve sto im se desava sa Siptarima jel to Siptar da uradi svom pa on bi se pre ubio. Ne da sam zasluzio da mi daju ASUS. Nego jos tada da mi poklone posle toga sta zelim sta se pojavi kod njih. Jel su uradili najobicniju prevaru.
SRBIJA NIJE IMALA DIRECTCU II uvezene legalno kada je meni prodat i data garancija.
Najebacete gospodo Tajvanci.
Ali polako bolje je kada prodje vreme, sladje. Kada sredim ceo komp pa onda lepo da se zezam sa njima kako dolikuje sa prevarantima.
Jedan obican celofan sa logom da ne moze da se napravi novi sve to onemogucava celu ovu zbrku koju sam ja imao, a jeftin je toliko da na boksu cigara moze da buide. NA ASUSU NE MOZE JEL ONDA NE MOZE OVO DA SE RADI STO SE RADI. NE MOZE AFRIKA I PAKISTAN DA DOBIJU STA VRATI AMERIKA. PA ODAKLE SU TOLIKO BOGATI.
EVGA DA RADI KAO ONI I DA NAPRAVI PRIMERAKA KOLIKO ONI PRESISALA BI IH ZA 3 GODINE. EVGA NE MOZE DA NAPRAVI KOLIKO SE TRAZI. POSLE 2-3 MESECA NEMA NISTA VISE.

Samim tim u Evroipi ako imas EVGA znaci da nisu otisao kao dete u prvu prodavnicu i kupio nego si znao sta hoces, cekao i platio da dodjes do svog primerka kojih nema mnogo i koji su trazeni i pod najboljom podrskom i performansama si na svetu.
Zelim ASUSu da misli da nece se nista dogoditi tako ce veci sok da ga strefi i ljude koji su tamo a koji mozda ne znaju sta rade pojedinci.
djokosrb Srbin,a stidi se sto je Srbin 03.06.2012. 13:00 #421724

broj poruka: 6876
Znaci Cedin covek? :)

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

Blueberry :D 03.06.2012. 13:38 #421736

broj poruka: 1272
Ako je tako, LDP dobija ministarstvo inostranih poslova.

Evo, vec je atase za telekomunikacije i rEVGIionalni razvoj krenuo u odbranu casti drage nam domovine . Tako treba, samo napred!!

http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=1612393&mpage=1
philaemos ... 03.06.2012. 15:40 #421771

broj poruka: 2743
Wlada je garantovano gasterbajtos iz Svabije, pa je malo zaboravio srpski.

Kome se ne svidja Asus, neka kupi eVGA, Gigabyte, MSI, ASRock, Biostar, ECS,... zasto se uzbudjujete toliko oko maticnih ploca...

Classified ... 03.06.2012. 16:24 #421790

Uzbudjuju se jel znaju da je EVGA Z77 FTW uzima kupca Maximus 5 Extreme i zato i pokusavali su da me nagovore da kupim ispipan ASUS HW, nekulturnog proizvodjaca koji me je prevario. Jbt prevario me je kriminalno za to se odgovara.
Pa meni je zena iz inspekcije kada sam zvao i ispricao rekla ako pristanes da ti daju trecu ti si lud. Idi i uzmi pare tako oni dovode musterije da kupe i ono sto ne bi hteli posle raznih kvarova i ostalog. Jedna pokvarena politika totalno.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CORSAIR - EVGA - Elite Hardware

mixer93 Re: ... 03.06.2012. 16:31 #421791

broj poruka: 4187
Ajde vise ne smaraj i idi izadji napolje lep je dan!!!!!!!!!!!!
Ovde je tema o grafici, a ne o maticnoj, smorio se bre covece!

RECI SLOBODNO AKO NE KONTAS!? DA ZNAJU LJUDI DA LI SI DEBIL ILI SI STVARNO BOLESTAN!

:: Uzbudjuju se jel znaju da je EVGA Z77 FTW uzima kupca Maximus 5 Extreme i zato i pokusavali su da me nagovore da kupim ispipan ASUS HW, nekulturnog proizvodjaca koji me je prevario. Jbt prevario me je kriminalno za to se odgovara
:: Pa meni je zena iz inspekcije kada sam zvao i ispricao rekla ako pristanes da ti daju trecu ti si lud. Idi i uzmi pare tako oni dovode musterije da kupe i ono sto ne bi hteli posle raznih kvarova i ostalog. Jedna pokvarena politika totalno
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: CORSAIR - EVGA - Elite Hardwar
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647732.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs