Evo ovako maksimalno: http://www.modders-inc.com/modules/NDReviews/images2/TT_Element_G/ElementG_airflow.jpg Nije prvak sveta u tisini ali nije ni bucno. Komp radi non stop i zadovoljan sam. Airflow i vise nego potreban za moju masinu. Moze da kloknes sta hoces unutra bez bojazni da ce se nesto pregrejati. A ako hoces da se k*rcis sa Obsidianom i sa nadrndanim komponentama, treba i novca za vodeno hladjenje. Sve ima svoje.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Koje maksimalno provetreno pa ne moze nista u tom delu kucista da izbaci tako kako ce 2-3 ventilatora 60mm da ubace unutra. Nema teorije. Mogu topao vazduh da odvedu ali ce se zadrzati unutra. Samo zamisljam onu moju 6970 i ona toplota sto je izlazila nazad da ulazi unutra. Ne znam da li ste osetili ali vazduh na 80c i 92-95C je tako velika razlika da to nije normalno. Jedno moze da se drzi ruka a drugo trgnes :: Cucemo je uskoro za mesec ili dva stavice neko :: :: :: :: :: i7-3770k - EVGA Z77 FTW(First on Balkan)-CORSAIR H70(GT AP-15 PP) HD5870 >*C L A S S I F I E D* - KHX 2X2 XMP 1 + CORSAIR Airflow2- Seasonic X-750 (Force GT 120GB + CORSAIR H100 next week)- Logitech G510/G700/C310 Samsung P2450H - CORSAIR Obsidian 650 :: ::
jbt gligo sta si ovo smuljao, na linku je bila Gigabyte GTX680 sa 5 ventilatorcica 40x40, ja sam za nju rekao, tih 5 ventilatorcica duvaju na ajde da kazemo 2.5k rpm mada je to malo za njih, ima ih 5kom. duvaju direktno na plocu, a ova sa slike nije ona sto si prvo postavio, dakle to je OVA: http://www.legitreviews.com/news/12992/
15min nisam kuci i vec me napravili ludog:)
:: Gde si nasao to da je glasna? Ja trazim po netu, ne mogu da nadjem nista konkretno, jedino neki snimak, po kojem ne bih rekao da je bucna. Mozda je malo toplija, ali ne znam da li je bas toliko bucna :: :: :: :: ma jesmo mi laici, ali objasni mi ovako, da li bi ti bilo logicnije da su recimo stavili ove ventilatore sa suprotne strane i da bar duva u stranicu kucista, ili ovako? A da ne pricam o tome na koliko obrtaja radi svaki i koliko se ovo cuje glasn ::
Ma o cemu pricamo necu da mi komponenta bude 10cm od izduva 80-85C koje resetke, pa najbolje provetreno gaming kuciste CORSAIR Vangeance to normalan covek nece uraditi u njima. Napajanje mi je direktno i ploca i hardovi su mi 10cm od 3500rmp 80-85C sta to moze da izbaci, boli me uvo sto ce onaj vazduh od 60c da izlaci napolje. Samo budzite vi vasa gaming kucista, ja cu imati performanse iste u Obsidianu meni se referentno svidja i onakvih 70-75% ne smeta.
i7-3770k - EVGA Z77 FTW(First on Balkan)-CORSAIR H70(GT AP-15 PP) HD5870 >*C L A S S I F I E D* - KHX 2X2 XMP 1 + CORSAIR Airflow2- Seasonic X-750 (Force GT 120GB + CORSAIR H100 next week)- Logitech G510/G700/C310 Samsung P2450H - CORSAIR Obsidian 650D
Ma kojih 2500RPM, najmanje 3500rpm se to vrti kada zatreba. To je kao da izadjes sa pistoljem za topljenje plastike na 5-10C i da kazes nece moci da istopi nista hladno je napolju.
i7-3770k - EVGA Z77 FTW(First on Balkan)-CORSAIR H70(GT AP-15 PP) HD5870 >*C L A S S I F I E D* - KHX 2X2 XMP 1 + CORSAIR Airflow2- Seasonic X-750 (Force GT 120GB + CORSAIR H100 next week)- Logitech G510/G700/C310 Samsung P2450H - CORSAIR Obsidian 650D
Ahahaha, znam o cemu pricas,kopirao sam greskom drugi link, pa sam posle ispravio. @Classified Kad kupis videces, nemoj samo da kukas kako ti u glavi zuji i kad ne radi komp. Ja sam imao i znam kako se to cuje kad se optereti u igri. Sta mislis kad overklokujes tog drekavca i podignes napon pri max opterecenju, da li ces imati i jednog komarca u reonu od 50 m
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: jbt gligo sta si ovo muljao, na linku je bila Gigabyte GTX680 sa 5 ventilatorcica 40x40, ja sam za nju rekao, tih 5 ventilatorcica duvaju na ajde da kazemo 2.5k rpm mada je to malo za njih, ima ih 5kom. duvaju direktno na plocu, a ova sa slike nije ona sto si prvo postavio, dakle to je OVA :: http://www.legitreviews.com/news/12992 :: :: 15min nisam kuci i vec me napravili ludog: :: :: :: :: Gde si nasao to da je glasna? Ja trazim po netu, ne mogu da nadjem nista konkretno, jedino neki snimak, po kojem ne bih rekao da je bucna. Mozda je malo toplija, ali ne znam da li je bas toliko bucna :: :: :: :: :: :: :: ma jesmo mi laici, ali objasni mi ovako, da li bi ti bilo logicnije da su recimo stavili ove ventilatore sa suprotne strane i da bar duva u stranicu kucista, ili ovako? A da ne pricam o tome na koliko obrtaja radi svaki i koliko se ovo cuje glasn :: ::
Pazite to stavicu ruzno kuciste, ruznu grafiku, ugrejati komponente, zasta, sta se tu dobija. TISINA??? Ne meni ne smeta ona buka na NVIDIA kartama, to nije AMD referentni. Kada vidim sta treba da zrtvujem odjednom mi ne smeta nikakva buka a na kraju krajeva karta ce i jedna i druga do maksimuma za vazduh da bude klokovana. Naponska ce da postavi ogranicenje i bez vode ili LN2 nju da efikasno ohladis ne mozes preko jedne mere, zna se da je naponska na EVGA duplo bolja nego na Safirku ili ostalim ludacima. Tako da ja necu nikada ni razmisljati o njima a moj savet je i drugima isti. Da kazemo da nisam imao pa ajde ali mogu da kazem kako izgleda poslednji cip u jednom od najboljih nereferetnih kulera DCII. Neklokovane obe karte u gamingu DCII je 12-15C hladniji. Za ono ludiranje, nebitno.
Bas zato sto tvrdis da je naponska bolja, treba vodeno hladjenje, sta ti znaci sto je bolja naponska ako se to ne iskoristi. Na tunel hladjenju nikad neces maksimalno iskoristiti to sto si platio i onako za plocu si bacio pare, jer nemas vise od jedne grafike. Grehota je da to tako stoji kad je u najboljoj snazi. Da kazemo da sve sto si kupio je ok, ali pod uslovom da u tu celinu ubacis profi vodu. U suprotnosti ne vidim svrhu.
::Da kazemo da nisam imao pa ajde ali mogu da kazem kako izgleda poslednji cip u jednom od najboljih nereferetnih kulera DCII. Neklokovane obe karte u gamingu DCII je 12-15C hladniji. Za ono ludiranje, nebitno
A sta mislis kad se podigne klok i napon na obe, kolika je onda razlika u svemu???
:: Pazite to stavicu ruzno kuciste, ruznu grafiku, ugrejati komponente, zasta, sta se tu dobija :: TISINA??? Ne meni ne smeta ona buka na NVIDIA kartama, to nije AMD referentni. :: Kada vidim sta treba da zrtvujem odjednom mi ne smeta nikakva buka a na kraju krajeva karta ce i jedna i druga do maksimuma za vazduh da bude klokovana :: Naponska ce da postavi ogranicenje i bez vode ili LN2 nju da efikasno ohladis ne mozes preko jedne mere, zna se da je naponska na EVGA duplo bolja nego na Safirku ili ostalim ludacima. Tako da ja necu nikada ni razmisljati o njima a moj savet je i drugima isti :: Da kazemo da nisam imao pa ajde ali mogu da kazem kako izgleda poslednji cip u jednom od najboljih nereferetnih kulera DCII. Neklokovane obe karte u gamingu DCII je 12-15C hladniji. Za ono ludiranje, nebitno :: :: :: :: i7-3770k - EVGA Z77 FTW(First on Balkan)-CORSAIR H70(GT AP-15 PP) HD5870 >*C L A S S I F I E D* - KHX 2X2 XMP 1 + CORSAIR Airflow2- Seasonic X-750 (Force GT 120GB + CORSAIR H100 next week)- Logitech G510/G700/C310 Samsung P2450H - CORSAIR Obsidian 650 :: ::
Ma batali budalu na slici neće ništa da mu se greje
WOT Nick: Vaske
:: Bas zato sto tvrdis da je naponska bolja, treba vodeno hladjenje, sta ti znaci sto je bolja naponska ako se to ne iskoristi. Na tunel hladjenju nikad neces maksimalno iskoristiti to sto si platio i onako za plocu si bacio pare, jer nemas vise od jedne grafike. Grehota je da to tako stoji kad je u najboljoj snazi :: Da kazemo da sve sto si kupio je ok, ali pod uslovom da u tu celinu ubacis profi vodu. :: U suprotnosti ne vidim svrhu :: :: ::Da kazemo da nisam imao pa ajde ali mogu da kazem kako izgleda poslednji cip u jednom od najboljih nereferetnih kulera DCII. Neklokovane obe karte u gamingu DCII je 12-15C hladniji. Za ono ludiranje, nebitno :: :: A sta mislis kad se podigne klok i napon na obe, kolika je onda razlika u svemu?? :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: Pazite to stavicu ruzno kuciste, ruznu grafiku, ugrejati komponente, zasta, sta se tu dobija :: :: TISINA??? Ne meni ne smeta ona buka na NVIDIA kartama, to nije AMD referentni. :: :: Kada vidim sta treba da zrtvujem odjednom mi ne smeta nikakva buka a na kraju krajeva karta ce i jedna i druga do maksimuma za vazduh da bude klokovana :: :: Naponska ce da postavi ogranicenje i bez vode ili LN2 nju da efikasno ohladis ne mozes preko jedne mere, zna se da je naponska na EVGA duplo bolja nego na Safirku ili ostalim ludacima. Tako da ja necu nikada ni razmisljati o njima a moj savet je i drugima isti :: :: Da kazemo da nisam imao pa ajde ali mogu da kazem kako izgleda poslednji cip u jednom od najboljih nereferetnih kulera DCII. Neklokovane obe karte u gamingu DCII je 12-15C hladniji. Za ono ludiranje, nebitno :: :: :: :: :: :: :: :: i7-3770k - EVGA Z77 FTW(First on Balkan)-CORSAIR H70(GT AP-15 PP) HD5870 >*C L A S S I F I E D* - KHX 2X2 XMP 1 + CORSAIR Airflow2- Seasonic X-750 (Force GT 120GB + CORSAIR H100 next week)- Logitech G510/G700/C310 Samsung P2450H - CORSAIR Obsidian 650 :: :: :: ::
Ne pitao sam klok koji meni treba ne treba pod vodu. Dovoljan je Air, sledeci komp ide pod vodu. Samo to ce kod mene ekstremno lako ici jel grafika da se otvara nego samo poveze, lakse nego H70 da stavljam jel sledeci put gotovu Hydro Copper uzimam. Ovo je da se upoznam sa Intelom i Nvidia, posle DDR4, totalno novi socket kada se pojavi zadrzavam samo Obsidian i napajanje i ide pod vodu, tj nema sta mnogo da se budzi ako je grafika vec gotova. Samo povezes. Za ovo sto meni treba onaj kuler ce biti dovoljan. Bio je i ljudima sa GTX580 Classified. Ali ni pod vodom to nece biti nesto ekstremno klokovano. Da velika razlika ali ne nesto sada ono maksimalno. Mnogo ispod stabilne granice zadnje.
Kazem daleko je to ali to je moj sledeci Build. Najavili su ga za 3-4 godine ocekujte ga, verujte oni kazu i za 6 meseci eto ti ga CORSAIR vec sa 500e modulima. I onda drop nma 200e sledecih 6 meseci. Kada Intel to implementira u desktop a brzo ce posle toga onda voda
Ne mogu ja tako da jurim na oglasima sta nadjem jeftino pa onda stavim. Hocu najnoviji CPU blok koji moze sa dobrim performansama, ne zanima me ono ovaj je 2% bolji od tog koji hoces. Mora samo da bude nov model i da se pokazao dobro, pumpa mora da bude ako ne najaca onda jedna od najacih, radiator videcu 240 za CPU i 120mm za grafiku. Ali to se ide na novu platformu, nova tek izasla grafika, i nema jurnjave ovo cu pa cu ono. Mora sve da se ima isplanirano pred izlazak arhitekture sta kako gde, da bi odmah stavio pood vodu a ne da sada stavljam X6 pod vodu i kupujem nove delove. Jeste Ivy je izasao sada ali ja nisam spreman bio za to, ne znam i nisam ni kes spremio. Ima vremena bice jos kompova EVGA/CORSAIR. Do tada ce to mnogo savremenije izgledati blokovi, izaci ce novi modeli. Pogledajte samo Koolance moj omiljeni za blokove pravi modele pogotovu za CPU. Mada grafika gotova mora da bude.
ne sto si nepismen, ne sto pricas na random, ne sto ti pratis kad izadje najnoviji shraf iz neke fabrike, ne sto ne slusas ljude kada ti se obracaju, ne sto ti pricas za sebe ovde na forumu kao da pises neki svoj dnevnik
NEGO STO TEBI KOMP OD TONE PARA SLUZI SAMO I JEDINO ZA VIDEO IGRE !
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Jel ste videli Koolance 9x120mm radiator. Za CASELABAS pravljen verovatno. TURBO 18x Gentle Typhoon AP-15 Push-Pull. SVE CLASSIFIED unutra. I napajanje sa ruckom za nosenje. I kablom kao tompus. I tih 18 kom se ne bi culo, samo bi osecao vetar u sobi lagani.
Kakav im je blok za CPU crni samo, bruka. Tacno se slaze sa onom pljosnatom buljavom Hydrocooper, gotivna je, a tek nova 680 CLASSIFIED, ono je prototip onaj blok, videcete novi, pokenjace se na ASUS.
Ma sta ja vama pricam to je druga dimenzija za vas, nesto o cemu se ne treba ni pricati ni gledati jel onda ne kupujes ono sto ima ovde.
Ne citam ja kada sve izadje samo brendove koje pravim i onda da uporedim sa njima pogledam konkurenciju ali slican rang. Inace ovako da nesto drugo pogledam, pa gledao sam ih godinama i znam im trip i ne slazemo se. Pa nece GIGABYTE da napravi onakvu kartu kao CLASSIFIED nego otvorenu sa ventilatorima sa strane od 40mm nekoliko komada. Presao je sa 2x120mm za graficku na malecke pistavce. Oni lutaju oni traze, nemaju stil koji prate i da im nesto postane zastitni znak da se svidja ljudima. Oni idu na senzaciju. Na sarenilo.
Zasto mislite da ce karta sa 5 kulera da se cuje toliko glasno, neko objasnjenje? Kontam da ima veci broj kulera koji se vrte na manjem RPM sto je znacajno bolje od single kuler resenja koji Ima znatno veci RPM.
Jedva cekam video klip. Kada se upale 40mm ventilatori. Jel si video neki tih preko 1800rpm od 40mm. Takvi su to ventilatori, manji se vise cuju.
Pazi ja imam veci vent sada na grafi on se vrti na 1500 RPM i nikakav peoblem oko buke ne postoji. Pre njega sam imao manji referentni vrnt koji se u idle vrte na 3000 RPM i cuo se kao turbina. Takodje u full loadu se vrteo na 100% ili 10 000 RPM, da vidis kako se on tek cuje :).
Pozdrav!
:: Jedva cekam video klip. Kada se upale 40mm ventilatori. Jel si video neki tih preko 1800rpm od 40mm :: Takvi su to ventilatori, manji se vise cuju :: :: :: i7-3770k - EVGA Z77 FTW(First on Balkan)-CORSAIR H70(GT AP-15 PP) HD5870 >*C L A S S I F I E D* - KHX 2X2 XMP 1 + CORSAIR Airflow2- Seasonic X-750 (Force GT 120GB + CORSAIR H100 next week)- Logitech G510/G700/C310 Samsung P2450H - CORSAIR Obsidian 650 :: ::
Gde je sad Asus ? Sapphier je objasnio neke stvari a vi i dalje tvrdite da je Asus bolji... Cek samo kad His i XFX odvale .... Ovo ko uzme ima da se igra 4 godine bez frke : )
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sapphier LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 Altec Lansing VS3151R LOGITECH G400 Iphone 3GS 32 GB
Bez uvrede ali gresis u pisanju. Pise se Sapphire, vidim da nisi slucajno pogresio zato sto ti i u potpisu pise pogresno!
To da je dobar brend i da ugradjuje fenomenalna hladjenja niko ne porice osim zna se koga .)
:: :: Gde je sad Asus ? Sapphier je objasnio neke stvari a vi i dalje tvrdite da je Asus bolji.. :: Cek samo kad His i XFX odvale .... Ovo ko uzme ima da se igra 4 godine bez frke : :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sapphier :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: Altec Lansing VS3151 :: LOGITECH G40 :: Iphone 3GS 32 G :: ::
Sve su to efikasni tihi i ruzni ventilatori koji kartu drze hladnu, nazalost 24 meseci garancije i uzasna naponska onemogucuju neki veci overklok. Tako da dzabe to hladjenje.
A gde je tvom `safiru` garancija? 2god. za nesto izuzetno dobro? Za kartu poput ove? Samo dve godine!? C`mon ljudi!!!!! Nemojte da se zezamo, 2god.??? Hahaha...
:: :: Gde je sad Asus ? Sapphier je objasnio neke stvari a vi i dalje tvrdite da je Asus bolji.. :: Cek samo kad His i XFX odvale .... Ovo ko uzme ima da se igra 4 godine bez frke : :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sapphier :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: Altec Lansing VS3151 :: LOGITECH G40 :: Iphone 3GS 32 G :: ::
Evo pise lepo: `These include a new 8 phase power design for the GPU VDDC, with an additional one phase each for VDDCI and MVDD`
:: Sve su to efikasni tihi i ruzni ventilatori koji kartu drze hladnu, nazalost 24 meseci garancije i uzasna naponska onemogucuju neki veci overklok. Tako da dzabe to hladjenje :: :: :: i7-3770k - EVGA Z77 FTW(First on Balkan)-CORSAIR H70(GT AP-15 PP) HD5870 >*C L A S S I F I E D* - KHX 2X2 XMP 1 + CORSAIR Airflow2- Seasonic X-750 (Force GT 120GB + CORSAIR H100 next week)- Logitech G510/G700/C310 Samsung P2450H - CORSAIR Obsidian 650 :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647724. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.