Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
AMD Radeon 4850 Powercolor
STRANA 2 OD 2
zlatic Re: Re: 13.08.2012. 18:58 #435799

status: user
broj poruka: 9

:: Ako si baš zapeo za novo imaš onih GTS450 na sniženjima, samo oprezno, one sa DDR3 memorijom nisu malo slabije od onih sa DDR5 već 30-40% što je mnogo, slično važi i za amd-ove DDR3 varijante kartica kao što su 6750 ili 6670
:: Mislim da ti je ova dole najpovoljnija varijanta za novu kartu, nije reparirano i dve godine garancije, jedino ako ti je skupo
::
:: http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-%28vga%29-vga-geforce-gts450-afox-1gb-ddr5.11.html?productId=2524

Ova kartica je snizena zbog toga sto je GREEN edicija. To su kartice koje su osiromasene po performansama u odnosu na standardne varijante, kako bi im se smanjila potrosnja.
Nisam nasao podatak na netu za ovu, ali sam nasao da je jedna druga firma izbacila na trziste GREEN odnosno ECO varijantu gts450. Na njoj su bili spusteni taktovi jezgra sa 783 mhz na 600 mhz i takt memorije sa 900 mhz na 666 mhz. Tako da po brzini drasticno odstupa od standardne verzije.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Tristram Re: Re: Re: 13.08.2012. 19:23 #435803

broj poruka: 1872
Baš sam pogledao pre neki dan kad sam naišao na tu ponudu, prave ih u ddr3 i ddr5 varijanti, ova kod nas je ddr5, taktovi su normalni i deluje ok. Moguće da je green zbog neke gluposti tipa ekstra malo olova u lemu ili custom pcb tako da troši 5W manje (na oko najverovatnije je ovo drugo u pitanju), green ne mora automatski da znači lošije performanse iako znaju da budu.

:: :: Ako si baš zapeo za novo imaš onih GTS450 na sniženjima, samo oprezno, one sa DDR3 memorijom nisu malo slabije od onih sa DDR5 već 30-40% što je mnogo, slično važi i za amd-ove DDR3 varijante kartica kao što su 6750 ili 6670
:: :: Mislim da ti je ova dole najpovoljnija varijanta za novu kartu, nije reparirano i dve godine garancije, jedino ako ti je skupo
:: ::
:: :: http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-%28vga%29-vga-geforce-gts450-afox-1gb-ddr5.11.html?productId=2524
:: Ova kartica je snizena zbog toga sto je GREEN edicija. To su kartice koje su osiromasene po performansama u odnosu na standardne varijante, kako bi im se smanjila potrosnja
:: Nisam nasao podatak na netu za ovu, ali sam nasao da je jedna druga firma izbacila na trziste GREEN odnosno ECO varijantu gts450. Na njoj su bili spusteni taktovi jezgra sa 783 mhz na 600 mhz i takt memorije sa 900 mhz na 666 mhz. Tako da po brzini drasticno odstupa od standardne verzije.
f0rever dsasda 13.08.2012. 19:57 #435806

broj poruka: 3821
Mene zanima - sta ako crkne na primer ta 4850/5750?

Ako nemaju da zamene za drugu repariranu 4850/5750, sta se dobija onda?

Nadam se da se ne dobija neka uboga 6450 ili slicno.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

Ishmerish Ma jok, dobijes 4830 sa DDR6 13.08.2012. 20:22 #435808

broj poruka: 7285
Customer service se kaci mesto ikone

Na ovo pitanje(koje sam ranije vec pomenuo) i na to da li je PC napravio ovu kartu nikada necemo dobiti odgovor.
Lepo je to sto se neki zanose da mi ovde samo gulimo tastature pa nam trebaju oni da nam objasne pojam end of life, no sasvim je druga prica sto nigde na PC site-u nema pisanog dokaza da je ova karta ikada napravljena.

Ali hajde da tripa radi pretpostavimo da jesu i ako je ovo navodno patentirano posle EOL faze moze da znaci samo da su karte karabudzene, tj, da su ili zaostali primerci ili vracene pokvarene karte dobili naknadno DDR5 memoriju.
Jer EOL faza gospodo znaci da nema vise proizvodnje, pa tako ni ove karte nisu mogle da sidju nove sa trake.

Lala 4ever!
http://youtu.be/6sTfzzdemjA

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

MilosNBG ... 13.08.2012. 20:26 #435811

broj poruka: 1586
Krseva na sve strane pa ni grafike nisu izuzetak. Sto komplikovaniji pcb na karti, veca verovatnoca da krene naopako kod tih repariranih. Sve reparirane koje su mi prosle kroz ruke a koje su imale manje-vise prostiji pcb, i nisu bila nacickane smd komponentama na sve strane, su najpouzdanije i radile nakon reparacije. Inace su mi reparirane doalzile i sa naduvenim kondenzatorima i potpuno masne od fluksa i sa razbucanim kulerima i bez paste na hladnjaku... Jedna mi je posebno draga, unakazila je dve maticne ploce koliko je bila ispravna.

U zamenu ces verovatno dobiti sipak ili cenovni ekvivalent.

Garancija od minimum dve godine vazi samo na novu tehnicku robu. Reparacije su sa minimum 6 meseci, kao i second hand tehnicka roba, ako se dobro secam. Kod nas je odavno postao cilj sto veci promet, pa prodavci bilo cega ne prezaju od svih mogucih i nemogucih nacina da opstanu i maksimiziraju promet i profit.

Ne mogu da se setim od koje godine tacno, ali i Rohs standard ide na ruku prodavcima i servisima - pecenjarama. Lemovi bez olova cuvaju okolinu ali mana u vidu brzeg zastarevanja i pojave hladnih lemova su opste poznati i kao stvoreni da se neispravna karta doradi i promeni vlasnika.

Eco, green i ostala zelena izdanja izadanja su izdanja kartica sa cipovima koji ne zadovoljavaju specifikaciju za full model pa, da se smanji skart, ide kao neka podverzija nekog modela. Isti princip kao i AMD sa triple core procesorima, sempronima i sl.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

zlatic Re: Re: Re: Re: 13.08.2012. 20:28 #435812

:: Baš sam pogledao pre neki dan kad sam naišao na tu ponudu, prave ih u ddr3 i ddr5 varijanti, ova kod nas je ddr5, taktovi su normalni i deluje ok. Moguće da je green zbog neke gluposti tipa ekstra malo olova u lemu ili custom pcb tako da troši 5W manje (na oko najverovatnije je ovo drugo u pitanju), green ne mora automatski da znači lošije performanse iako znaju da budu
:: :: :: Ako si baš zapeo za novo imaš onih GTS450 na sniženjima, samo oprezno, one sa DDR3 memorijom nisu malo slabije od onih sa DDR5 već 30-40% što je mnogo, slično važi i za amd-ove DDR3 varijante kartica kao što su 6750 ili 6670
:: :: :: Mislim da ti je ova dole najpovoljnija varijanta za novu kartu, nije reparirano i dve godine garancije, jedino ako ti je skupo
:: :: ::
:: :: :: http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-%28vga%29-vga-geforce-gts450-afox-1gb-ddr5.11.html?productId=2524
:: :: Ova kartica je snizena zbog toga sto je GREEN edicija. To su kartice koje su osiromasene po performansama u odnosu na standardne varijante, kako bi im se smanjila potrosnja
:: :: Nisam nasao podatak na netu za ovu, ali sam nasao da je jedna druga firma izbacila na trziste GREEN odnosno ECO varijantu gts450. Na njoj su bili spusteni taktovi jezgra sa 783 mhz na 600 mhz i takt memorije sa 900 mhz na 666 mhz. Tako da po brzini drasticno odstupa od standardne verzije.

Green verzije kartica koje su iste po performansama sa referentnim su veoma retke I kostaju primetno vise. U ovom slucaju je najverovatnije uradjen downclock odnosno smanjivanje brizina memorije I grafickog jezgra. Zato na sajtu I ne stoji podatak o brzinama. Na ITsvetu su date specifikacije referentnog modela koji ima 783 za gpu I 900 mhz za memoriju, medjutim ovde se govori o Green varijanti koja je najverovatnije osiromasena I naravno sporija. Da li je na itsvetu u pitanju slucajna ili namerna greska ne bih da komentarisem. Doticna prodaja ima u ponudi tri GTS450 modela, kod preostala dva pisu brzine memorije I brzine gpu jezgra, dok kod ove afox ne pise na koliko mhz rade gpu I memorija. Sta mislite zbog cega ti podaci nisu navedeni?
Mada ne mora da znaci da je nameran propust, skoro su imali jednu 4850 sa ddr3 memorijom koja je imala nize taktove memorije i uredno su naveli na sajtu.
zlatic garancija 13.08.2012. 20:41 #435816

Garantni rok, prema vazecem zakonu, ne sme biti manji od 2 godine kada se prodaje regularan, nov proizvod. U slucaju outlet idr. garancija se dogovara izmedju prodavca i kupca, a NE SME biti manja od 1 godine. Do skora su svi proizvodi u outletu imali 1 god. garanciju. Kakvog kvaliteta li su ove graficke kartice sa samo 6 meseci garancije moze se samo pretpostaviti.

Nisu stavljene brzine gpu cipa i memorija ni za ove reparirane, moguce je da su i one sa spustenim brzinama, upravo da bi se izbegla pojava artifekata na referetnim klokovima.

xbane Meni ovde najsumnjivije zvuci `fabricki reparirana` 13.08.2012. 20:55 #435817

broj poruka: 299
pa me zanima da li je ona reparirana bas u BG ili u okolini :)
tj u poslednje vreme sam sve vise ubedjen da se te reparacije rade ovde

Tristram Re: Re: Re: Re: Re: 13.08.2012. 21:02 #435819

E tako mi i treba kad sam uopšte otvarao usta.

Za tu kartu piše sledeće:
Engine Clock 783 MHz
Memory Clock 3600 MHz ( 900 MHz GDDR5 )

To je ta verzija jer drugu i nemaju niti sam igde naišao, osim ako je ovo kod nas opet nešto ispod žita što sumnjam jer ima punu garanciju. Ne znači da je neka podvala ako podataka nema, često im fale za neke manje popularne stvari jer ih verovatno mrzi ili imaju samo par komada, najbolje nazvati i pitati.

:: :: Baš sam pogledao pre neki dan kad sam naišao na tu ponudu, prave ih u ddr3 i ddr5 varijanti, ova kod nas je ddr5, taktovi su normalni i deluje ok. Moguće da je green zbog neke gluposti tipa ekstra malo olova u lemu ili custom pcb tako da troši 5W manje (na oko najverovatnije je ovo drugo u pitanju), green ne mora automatski da znači lošije performanse iako znaju da budu
:: :: :: :: Ako si baš zapeo za novo imaš onih GTS450 na sniženjima, samo oprezno, one sa DDR3 memorijom nisu malo slabije od onih sa DDR5 već 30-40% što je mnogo, slično važi i za amd-ove DDR3 varijante kartica kao što su 6750 ili 6670
:: :: :: :: Mislim da ti je ova dole najpovoljnija varijanta za novu kartu, nije reparirano i dve godine garancije, jedino ako ti je skupo
:: :: :: ::
:: :: :: :: http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-%28vga%29-vga-geforce-gts450-afox-1gb-ddr5.11.html?productId=2524
:: :: :: ::
:: :: :: Ova kartica je snizena zbog toga sto je GREEN edicija. To su kartice koje su osiromasene po performansama u odnosu na standardne varijante, kako bi im se smanjila potrosnja
:: :: :: Nisam nasao podatak na netu za ovu, ali sam nasao da je jedna druga firma izbacila na trziste GREEN odnosno ECO varijantu gts450. Na njoj su bili spusteni taktovi jezgra sa 783 mhz na 600 mhz i takt memorije sa 900 mhz na 666 mhz. Tako da po brzini drasticno odstupa od standardne verzije.
:: Green verzije kartica koje su iste po performansama sa referentnim su veoma retke I kostaju primetno vise. U ovom slucaju je najverovatnije uradjen downclock odnosno smanjivanje brizina memorije I grafickog jezgra. Zato na sajtu I ne stoji podatak o brzinama. Na ITsvetu su date specifikacije referentnog modela koji ima 783 za gpu I 900 mhz za memoriju, medjutim ovde se govori o Green varijanti koja je najverovatnije osiromasena I naravno sporija. Da li je na itsvetu u pitanju slucajna ili namerna greska ne bih da komentarisem. Doticna prodaja ima u ponudi tri GTS450 modela, kod preostala dva pisu brzine memorije I brzine gpu jezgra, dok kod ove afox ne pise na koliko mhz rade gpu I memorija. Sta mislite zbog cega ti podaci nisu navedeni
:: Mada ne mora da znaci da je nameran propust, skoro su imali jednu 4850 sa ddr3 memorijom koja je imala nize taktove memorije i uredno su naveli na sajtu.
zlatic Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13.08.2012. 21:28 #435824

:: E tako mi i treba kad sam uopšte otvarao usta
:: Za tu kartu piše sledeće
:: Engine Clock 783 MH
:: Memory Clock 3600 MHz ( 900 MHz GDDR5
:: To je ta verzija jer drugu i nemaju niti sam igde naišao, osim ako je ovo kod nas opet nešto ispod žita što sumnjam jer ima punu garanciju. Ne znači da je neka podvala ako podataka nema, često im fale za neke manje popularne stvari jer ih verovatno mrzi ili imaju samo par komada, najbolje nazvati i pitati

Te podatke koje si nasao se odnose na referentni afox model gts450 sa ddr5 memorijom.
Mi ovde pricamo o GREEN verziji te kartice.
Koliko vidim ona je `bulk`, znaci bez pakovanja i bez ikakvih specifikacija. Prodavci nema sanse da znaju na koliko je megaherca gpu i memorija. Jedino da se ubaci u racunar i vidi licno.
To sto ima punu garanciju od dve godine, zaista mnogo znaci. Ne samo sigurnosti u slucaju kvara vec i zbog toga sto je u pitanju potpuno regularan proizvod na koji je proizvodjac dao garanciju od 2 godine. Jedini je problem sto ne znamo koja je brzina te graficke kartice. Ukoliko to utvrdimo znacemo da li kartica predstavlja odlicnu kupovinu jer se dobija veoma brza kartica po niskoj ceni ili je u pitanju neka osiromasena verzija cija brzina ne prelazi npr. ati 6670 ddr5 koji je tu negde sa cenom

P.S. Nisi za dzabe otvarao usta. Sve se prati i evidentira. Pasce valjda neki bonus na kraju meseca. :)

Tristram Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13.08.2012. 22:02 #435831

Dok neko ne proveri bojim se da nećemo znati pouzdano, u međuvremenu usled nedostatka izveštaja s lica mesta možemo da idemo ovom dedukcijom:

1. Nigde na netu ne pominju Afox `green` modele, a oni na listi imaju samo jednu kartu na kojoj eksplicitno piše `green varijanta`.

2. Imaju manifest na sajtu u kojem piše ono što sam gore pominjao, pod stavkom `green afox` u kojem stoji da koriste ekološku i reciklabilnu ambalažu, minimum toksičnih materija u izradi, kao i energy-friendly design, a kolko sam video na slici karta stvarno ima custom pcb.

1 + 2 = Ako samo kod nas na Emmi sajtu stoji da je karta neka tamo `green` varijanta koju niko nije video a ni čuo za nju a pritom nema nikakvih drugih podataka mnogo je verovatnije da je neka njihova brljotina oko specifikacija (nije im prvi put) nego da prodaju neke tamo budževine ispod žita kojih se i Afox stidi i još daju na njih dve godine garancije.

Kaki sam Šerlok.

:: :: E tako mi i treba kad sam uopšte otvarao usta
:: :: Za tu kartu piše sledeće
:: :: Engine Clock 783 MH
:: :: Memory Clock 3600 MHz ( 900 MHz GDDR5
:: :: To je ta verzija jer drugu i nemaju niti sam igde naišao, osim ako je ovo kod nas opet nešto ispod žita što sumnjam jer ima punu garanciju. Ne znači da je neka podvala ako podataka nema, često im fale za neke manje popularne stvari jer ih verovatno mrzi ili imaju samo par komada, najbolje nazvati i pitati
:: Te podatke koje si nasao se odnose na referentni afox model gts450 sa ddr5 memorijom
:: Mi ovde pricamo o GREEN verziji te kartice.
:: Koliko vidim ona je `bulk`, znaci bez pakovanja i bez ikakvih specifikacija. Prodavci nema sanse da znaju na koliko je megaherca gpu i memorija. Jedino da se ubaci u racunar i vidi licno.
:: To sto ima punu garanciju od dve godine, zaista mnogo znaci. Ne samo sigurnosti u slucaju kvara vec i zbog toga sto je u pitanju potpuno regularan proizvod na koji je proizvodjac dao garanciju od 2 godine. Jedini je problem sto ne znamo koja je brzina te graficke kartice. Ukoliko to utvrdimo znacemo da li kartica predstavlja odlicnu kupovinu jer se dobija veoma brza kartica po niskoj ceni ili je u pitanju neka osiromasena verzija cija brzina ne prelazi npr. ati 6670 ddr5 koji je tu negde sa ceno
:: P.S. Nisi za dzabe otvarao usta. Sve se prati i evidentira. Pasce valjda neki bonus na kraju meseca. :
athlon87 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 14.08.2012. 16:13 #435943

broj poruka: 1133
Evo pala mi je u ruku Afox gts450 green iz emmija.
Kolokovi su core:800mhz i memorija 3200mhz. Tako bar pise na kartici.

AMD Phenom II 955 & OCZ Vendeta2
MSI 770-G45 & 2*2GB DD3 1600Mhz Kingston HyperX
MSI ATI 6970
1TB WD
Chieftec 700W CFT-14CS
CM-Elite 430
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=791855
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=138558

:: Dok neko ne proveri bojim se da nećemo znati pouzdano, u međuvremenu usled nedostatka izveštaja s lica mesta možemo da idemo ovom dedukcijom
:: 1. Nigde na netu ne pominju Afox `green` modele, a oni na listi imaju samo jednu kartu na kojoj eksplicitno piše `green varijanta`
:: 2. Imaju manifest na sajtu u kojem piše ono što sam gore pominjao, pod stavkom `green afox` u kojem stoji da koriste ekološku i reciklabilnu ambalažu, minimum toksičnih materija u izradi, kao i energy-friendly design, a kolko sam video na slici karta stvarno ima custom pcb
:: 1 + 2 = Ako samo kod nas na Emmi sajtu stoji da je karta neka tamo `green` varijanta koju niko nije video a ni čuo za nju a pritom nema nikakvih drugih podataka mnogo je verovatnije da je neka njihova brljotina oko specifikacija (nije im prvi put) nego da prodaju neke tamo budževine ispod žita kojih se i Afox stidi i još daju na njih dve godine garancije
:: Kaki sam Šerlok
:: :: :: E tako mi i treba kad sam uopšte otvarao usta
:: :: :: Za tu kartu piše sledeće
:: :: :: Engine Clock 783 MH
:: :: :: Memory Clock 3600 MHz ( 900 MHz GDDR5
:: :: :: To je ta verzija jer drugu i nemaju niti sam igde naišao, osim ako je ovo kod nas opet nešto ispod žita što sumnjam jer ima punu garanciju. Ne znači da je neka podvala ako podataka nema, često im fale za neke manje popularne stvari jer ih verovatno mrzi ili imaju samo par komada, najbolje nazvati i pitati
:: :: Te podatke koje si nasao se odnose na referentni afox model gts450 sa ddr5 memorijom
:: :: Mi ovde pricamo o GREEN verziji te kartice.
:: :: Koliko vidim ona je `bulk`, znaci bez pakovanja i bez ikakvih specifikacija. Prodavci nema sanse da znaju na koliko je megaherca gpu i memorija. Jedino da se ubaci u racunar i vidi licno.
:: :: To sto ima punu garanciju od dve godine, zaista mnogo znaci. Ne samo sigurnosti u slucaju kvara vec i zbog toga sto je u pitanju potpuno regularan proizvod na koji je proizvodjac dao garanciju od 2 godine. Jedini je problem sto ne znamo koja je brzina te graficke kartice. Ukoliko to utvrdimo znacemo da li kartica predstavlja odlicnu kupovinu jer se dobija veoma brza kartica po niskoj ceni ili je u pitanju neka osiromasena verzija cija brzina ne prelazi npr. ati 6670 ddr5 koji je tu negde sa ceno
:: :: P.S. Nisi za dzabe otvarao usta. Sve se prati i evidentira. Pasce valjda neki bonus na kraju meseca. :
zlatic brzina 14.08.2012. 16:44 #435945

To su sasvim odlicni klokovi.
GPU je 800 (783 default)
Mem. je 800 (900 default)

100 Mhz je spustena memorija (x4 = 400mhz razlike)

Hajde postavi neke screenshotove kartice (ako te mrzi da slikas karticu, postavi bar specifikacije iz GPU-Z programa, za to ti treba par minuta.)

Cisto da bismo bili sigurni da nije neka dezinformacija u pitanju.

athlon87 re 14.08.2012. 16:57 #435948

Sad mi kraj radnog vremena pa ne mogu da stignem,ali ujutru kacim gpu-z i sliku kartice.
A kartica je dosla bulk, samo u kesici i garancija

MSI ATI 6970
1TB WD
Chieftec 700W CFT-14CS
CM-Elite 430

zlatic brzina 14.08.2012. 17:28 #435953

Dobro bi bilo ako uspes da nadjes vreme i postavis te slike. Taman da vidimo da nije slucajno kartica osakacena i kod broja sejdera ili neceg drugog.
Ako je samo taktovi memorije spusteni, bice kartica nesto sporija, ali ne toliko mnogo, i dalje ce biti brza od gts450 ddr3 verzije. Tako da predstavlja odlicnu kupovinu za ulozeni novac.
Jos kad bi mogao da uzmes na probu i one reparirane 4850 sa ddr5 memorijom i da uporedis da li su isti takovi i broj sejdera kao kod onih regularnih nerepariranih 4850 sa ddr5 memorijom koje su imali do skora.

f0rever Re: brzina 14.08.2012. 17:37 #435959

broj poruka: 3821
100Mhz klok moz` da se nadoknati bez ikakvih problema, nece biti velike i primetne razlike.

Sto se tice broja sejdera, ne verujem da je tu ista dirano.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Dobro bi bilo ako uspes da nadjes vreme i postavis te slike. Taman da vidimo da nije slucajno kartica osakacena i kod broja sejdera ili neceg drugog
:: Ako je samo taktovi memorije spusteni, bice kartica nesto sporija, ali ne toliko mnogo, i dalje ce biti brza od gts450 ddr3 verzije. Tako da predstavlja odlicnu kupovinu za ulozeni novac.
:: Jos kad bi mogao da uzmes na probu i one reparirane 4850 sa ddr5 memorijom i da uporedis da li su isti takovi i broj sejdera kao kod onih regularnih nerepariranih 4850 sa ddr5 memorijom koje su imali do skora.
athlon87 re 15.08.2012. 10:37 #436002

http://imageshack.us/f/840/49267194.jpg/

Kao sto sam obecao. To je afox gts 450 iz emmija.
I ja sam veoma zbunjen

MSI ATI 6970
1TB WD
Chieftec 700W CFT-14CS
CM-Elite 430
zlatic Re: re 15.08.2012. 11:54 #436012

:: http://imageshack.us/f/840/49267194.jpg
:: Kao sto sam obecao. To je afox gts 450 iz emmija.
:: I ja sam veoma zbunje

Kao sto sam i ocekivao to je DEBELO OSAKACENA verzija regularne graficke kartice.
Uz to u pitanju je graficki cip gf116 odnosno gtx550ti.
Sta god da je navedeno u opisu kartice gtx550ti ili gts450 ova kartica sto je u prodaji po snizenoj ceni je daleko sporija od obe graficke kartice.

specifikacije regularne gtx550ti su:
gpu 900mhz, mem 1026mhz, shaders 192, ROU 24, bus 192bit, bandwidth 98.5 mb,
textel rate 28.8 gt, pixel rate 21.6 gp

specifikacije reuglarne gts450ddr5 su:
gpu 783mhz , mem 900mhz, shaders 192, ROU 16, bus 128bit, bandwidth 57.7mb
textel rate 25gt, pixel rate 12.5 gp

specifikacije ove afox kartice:
gpu 800mhz, mem 800 mhz, shaders 96, ROU 16, bus 128bit, bnadwidth 51.2mb
textel rate 12.8 gt, pixel rate 3.2 gp !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Osim brzine memorije koja je smanjena za nekih 100 mhz sto nije mnogo, kartica je osakacena i u broju shejdera i to vise nego duplo. Texture mapping unit su takodje smanjeni, nazalost nemamo tacnu inormaciju koliko, ali to se jednostavno moze zakljuciti iz ovih specifikacija:
brzina textel rate je samo 12.8gt i pixel rate je samo 3.2gp , a treba da bude 25gt i 12.5gp

Verovatno se zbog toga kartica prodaje BEZ kutije, kako kupci ne bi mogli da na kutiji procitaju tacne specifikacije i sami uvide da je ta kartica daleko sporija od reularne verzije.

Sada kada smo razjasnili situaciju u vezi ovih AFOX kartica, bilo bi dobro da se javi neko ko je kupio ovu repariranu 4850 DDR5 bez kutije i sa 6 meseci garancije i da uporedimo koliko iznosi njena brzina u odnosu na regularnu 4850 DDR5 koja je do skora bila u ponudi i imala kompletno pakovanje i dvogodisnju garanciju.

P.S. nemam nista protiv AFOX grafickih kartica, ali mislim da bi kupci trebalo da znaju sta kupuju. Ova afox kartica nikako nije bolja od npr. ati 6670 ddr5 koja kosta priblizno isto.

Tristram Re: re 15.08.2012. 14:09 #436049

Bil` te mrzelo da izvrtiš vantage na performance preset ako si u mogućnosti, samo ona prva dva graphics testa da vidimo GPU score. Normalna gts450 bi trebalo da ima oko 8000, pa da vidimo otprilike za koliko je osakaćena i isplati li se to išta na kraju krajeva.

:: http://imageshack.us/f/840/49267194.jpg
:: Kao sto sam obecao. To je afox gts 450 iz emmija.
:: I ja sam veoma zbunje
:: AMD Phenom II 955 & OCZ Vendeta
:: MSI 770-G45 & 2*2GB DD3 1600Mhz Kingston Hyper
:: MSI ATI 6970
:: 1TB WD
:: Chieftec 700W CFT-14C
:: CM-Elite 43
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=79185
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=13855
athlon87 Re: Re: re 15.08.2012. 15:15 #436074

Ne mogu da odradim testove jer to je karta u firmu i koristi se za neku sitnu video montazu.
Ne znam da li bi mogao da se flesne bios od normalne 550 ti pa da se dobije 192 cuda?

MSI ATI 6970
1TB WD
Chieftec 700W CFT-14CS
CM-Elite 430

:: Bil` te mrzelo da izvrtiš vantage na performance preset ako si u mogućnosti, samo ona prva dva graphics testa da vidimo GPU score. Normalna gts450 bi trebalo da ima oko 8000, pa da vidimo otprilike za koliko je osakaćena i isplati li se to išta na kraju krajeva
:: :: http://imageshack.us/f/840/49267194.jpg
:: :: Kao sto sam obecao. To je afox gts 450 iz emmija.
:: :: I ja sam veoma zbunje
:: :: AMD Phenom II 955 & OCZ Vendeta
:: :: MSI 770-G45 & 2*2GB DD3 1600Mhz Kingston Hyper
:: :: MSI ATI 6970
:: :: 1TB WD
:: :: Chieftec 700W CFT-14C
:: :: CM-Elite 43
:: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=79185
:: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=13855
zlatic Re: Re: Re: re 15.08.2012. 20:39 #436112

:: Ne mogu da odradim testove jer to je karta u firmu i koristi se za neku sitnu video montazu.
:: Ne znam da li bi mogao da se flesne bios od normalne 550 ti pa da se dobije 192 cuda

Steta bas bih voleo da vidim koji bi skor ostvarila. Na osnovu ovih specifikacija nema sanse da prebaci 5000 poena u 3d mark vantagu.

A to da moze da se flesne pa da se dobije pun gtx550ti takodje nema sanse.
Da moze, oglasi bi vec bili prepuni gtx550ti kartica po `povoljnim` cenama.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647722.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs