Gledao sam bas quad-ove i poprlicni su skupi npr q8300 polovan 80e na 2.5 sa vrlo malim luftom za overclock. Ok resio sam da prodam 460-icu i da uzmem 6850-70. Da li je 100e korektna cena za gtx 460 staru godinu i po dana? Mislim da je pod garancijom jos godinu i po mada moram da proverim da li je garancija 3 godine ...
Cak i govnjivi x2 555 i i650 saradjuju dobro sa ovom kartom. Iz jadnog i bednog e2140 je moguce izvuci nesto... Razume se, sa brzim procesorom, rezultati su bolji...dok se ne pretera (pa karta postane usko grlo sistema)...
Evo zakljucka (prevod sa rumunskog j.):
``Basically, in many cases, the i650 up we can not speak of scaling. Most importantly, when tested titles today, using a GTX 460 with any processor between 445 and i650 X3 (ie between 400 and 650 RON) will result in a balanced system for gaming, with good performance``
Re: @Tristram - Testirani: Resident Evil, Metro 2033, STALKER...
15.08.2012. 14:27
status: user broj poruka: 1872
Znam, nije taj problem sveprisutan, neki ga imaju samo s nekim igrama a neki nemaju uopšte al opet dosta ljudi ko što je Želja ovde ga imaju i od toga nema beganja, e sad šta se tu ne miriše i gde je kuršlus đavo će ga znati, u svakom slučaju ne radi `the way it`s meant to work` a to ne valja.
:: http://goo.gl/HR94 :: :: Cak i govnjivi x2 555 i i650 saradjuju dobro sa ovom kartom. Iz jadnog i bednog e2140 je moguce izvuci nesto.. :: Razume se, sa brzim procesorom, rezultati su bolje...dok se ne pretera (pa karta postane usko grlo sistema).. :: :: Evo zakljucka (prevod sa rumunskog j.) :: :: ``Basically, in many cases, the i650 up we can not speak of scaling :: Most importantly, when tested titles today, using a GTX 460 with any processor between 445 and i650 X3 (ie between 400 and 650 RON) will result in a balanced system for gaming, with good performance` ::
Kod mene je GTX470 radio na e6600, kao zmaj! Zatim, na e8400, pa na Q9505... Bez stucanja. Naravno, kada sam presao na SB2600K, karta je pocela da zapomaze (overload, overload!)... Sirotan ce da promeni nesto sto NIJE krivac za problem koji je prijavio. Neka, njegov novac, njegova stvar...
@Tristram svaka ti je ko Njegoseva, alal vera. @Tortojed Ja sam imao bas taj Gigabyte model za koji si pokazao test i za koji kazu da saradjuje. Na ovom testu nista nije dokazano sto se tice sustine problema.
Moze da pisu sta hoce testeri, oni nikad ne mogu da potvrde sve cinjenice za tako kratko vreme testiranja. To se vise puta potvrdilo u praksi. Ja garantujem da ce na 6850 imati neuporedivo bolji osecaj, jer sam se i sam uverio u to.
Najjeftinije je da zameni graficku, ako zeli drugu platformu, to je skuplja ali i bolja investicija.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Kod mene je GTX470 radio na e6600, kao zmaj! Zatim, na e8400, pa na Q9505... Bez stucanja. Naravno, kada sam presao na SB2600K, karta je pocela da zapomaze (overload, overload!).. :: Sirotan ce da promeni nesto sto NIJE krivac za problem koji je prijavio. Neka, njegov novac, njegova stvar.. :: ::
Ma, u pošljednja vremena i Vladiki se počeli zamjerat` - te previše
15.08.2012. 16:05
status: user broj poruka: 11012
je bio Srbin i pjesnik, te premalo Crnogorac, te penjao se po brdima okle se moglo dalje vidjet`, dalje, ama umanjeno...
Gligorije, brate, vazno je da si ti srecan (štono bi rek`o Anaksagora). Problem zvani ``occasional fps drops`` se javlja na sistemima sa raznim kartama, raznim CPU-ima i raznim njihovim kombinacijama. Evo jednog primera (a ima ih na milione):
http://goo.gl/f33Je - - - - - - - - - - Sto se mene tice: apage AMD-Satanas! Prelazak sa NV-a na AMD (kartu, jednako kao i za CPU - sa Intel-a) nikada nije nikome dobra doneo (a verovatno i nece). To sto neko, usput, menjajuci kartu nesto doinstalise/preinstalise pa mu se ucini da sistem radi bolje zahvaljujuci promeni hardvera, druga je stvar... Svako ima prava da zivi u svojim zabludama. Ovu sam demantovao nekolicinom primera. Ko hoce da razume, neka razume, ko nece, ne mora.
Re: Ma, u pošljednja vremena i Vladiki se počeli zamjerat` - te previše
15.08.2012. 21:57
status: user broj poruka: 4641
Ja jesam srecan, ali bih voleo i drugi da budu. Zato i postujem ovde. Tacno je da se desi problem i na drugim kartama kao usamljeni slucaj. Opet je ovo link koji nista ne dokazuje. To je jedna igra i nema veze sa MASOVNIM problemom koji se javlja sa 460.
AMD VS N vidia tematika i slicne budalastine me ne interesuju, tako da tu nemam sta da kazem.
Samo kazem da ce 6850 bolje da radi na njegovom procesoru od 460, a on neka radi sta hoce. 6850 je po svim parametrima bolja karta od 460.
Vidim da i ti ne verujes ili neces da verujes, ali to je vec tvoj problem.
Over and Out
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: je bio Srbin i pjesnik, te premalo Crnogorac, te penjao se po brdima okle se moglo dalje vidjet`, dalje, ama umanjeno.. :: :: Gligorije, brate, vazno je da si ti srecan (štono bi rek`o Anaksagora). Problem zvani ``occasional fps drops`` se javlja na sistemima sa raznim kartama, raznim CPU-ima i raznim njihovim kombinacijama. Evo jednog primera (a ima ih na milione) :: :: http://goo.gl/f33J :: - - - - - - - - - :: Sto se mene tice: apage AMD-Satanas! Prelazak sa NV-a na AMD (kartu, jednako kao i za CPU - sa Intel-a) nikada nije nikome dobra doneo (a verovatno i nece). To sto neko, usput, menjajuci kartu nesto doinstalise/preinstalise pa mu se ucini da sistem radi bolje zahvaljujuci promeni hardvera, druga je stvar... Svako ima prava da zivi u svojim zabludama. Ovu sam demantovao nekolicinom primera. Ko hoce da razume, neka razume, ko nece, ne mora :: :: ::
Gligo, barem se u jednoj stvari slazemo: imamo zelju da pomognemo
15.08.2012. 22:26
status: user broj poruka: 11012
drugima. To, medjutim, necemo postici ako ne priznajemo postojanje onoga sto nam se pred nosom, evo, nalazi. Pises kako je to ``usamljeni slucaj``, a link ``nista ne dokazuje``. E, sad, JEDAN post, review, MALO toga dokazuje, ali ako postoji MASA clanaka koji obradjuju slicne slucajeve a radi se o RAZLICITIM kartama, RAZLICITIM procesorima i RAZLICITIM igrama, pri cemu je OPIS problema gotovo doslovno identican onome koji nam je dao kolega zeljap, onda to itekako CVRSTO dokazuje nesto. Dokazuje generalnu prisutnost fenomena zvanog ``povremeni pad fps-a``, NE STRIKTNO VEZANO za odredjeni hardver.
Re: Gligo, barem se u jednoj stvari slazemo: imamo zelju da pomognemo
15.08.2012. 22:50
status: user broj poruka: 4641
Heheh, opet sam morao da se ukljucim :) Jasno je meni da se ti nikad nisi upoznao sa ovim problemom, pa te onda i razumem, bolje sto nisi. Nije to bas povremeni pad. I kad je visok fps desava se sitno seckanje na momente, koje je iritirajuce i debelo ide na zivce a bogami zamara i oci. Ne moze da se uziva u igri, sa Mafijom II sam zivce pogubio :) Jednostavno treba doziveti. Ja sam probao sve sto je u mojoj moci da resim to i nisam uspeo. Od razlicitih BIOS-a do razlicitih O. sistema, drajvera, igrica, overklokova, itd... Imam gomilu mejlova gde me ljudi pitaju za savet i objasnjavaju identicnu situaciju. Dosao sam na jedino moguce resenje a to je prodaja. Karta je otisla kod lika sa Bencmarka, kome je trebala za SLI, posto je vec imao istu (Gigabyte Wind force OC).
:: drugima. To, medjutim, necemo postici ako ne priznajemo postojanje onoga sto nam se pred nosom, evo, nalazi. :: Pises kako je to ``usamljeni slucaj``, a link ``nista ne dokazuje``. E, sad, JEDAN post, review, MALO toga dokazuje, ali ako postoji MASA clanaka koji obradjuju slicne slucajeve a radi se o RAZLICITIM kartama, RAZLICITIM procesorima i RAZLICITIM igrama, pri cemu je OPIS problema gotovo doslovno identican onome koji nam je dao kolega zeljap, onda to itekako CVRSTO dokazuje nesto. Dokazuje generalnu prisutnost fenomena zvanog ``povremeni pad fps-a``, NE STRIKTNO VEZANO za odredjeni hardver :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647724. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.