nisam ja imao 580... vec referentnu 680.... ova karta na defaultu pravi u svim testovima oko 15 procenata vise poena.. a koliko se bolje klokuje videcemo sad za vikend...
dexter ovaj crucial ram je trebao da bude sa plavim led diodama al u emmiju su slepci uvezli samo ovaj sa zelenim i crvenim... jbg:)
Razlika od 15% je moguća kada se izvadi presek svih rezoluzcija, sa custom podešavanjima, sa i bez filtera i sl. Kada se radi o samo jednoj rezoluciji(jer samo u jednoj i igraš) ta razlika je daleko manja, nije ni približno realno da za fabrički OC od ~ 4.5%(1058 naspram 1111 MHz) dobiješ 15% boost u performansama.
Mislim da si bio miran i sa referentnom, ali tvoje su pare, pa i procena da li je upgrade opravdan, merodavna. Po meni brojke govore suprotno.
Svakako postavi OC rezultate i naravno, uživaj dok voziš.
:: nisam ja imao 580... vec referentnu 680.... ova karta na defaultu pravi u svim testovima oko 15 procenata vise poena.. a koliko se bolje klokuje videcemo sad za vikend.. :: :: :: dexter ovaj crucial ram je trebao da bude sa plavim led diodama al u emmiju su slepci uvezli samo ovaj sa zelenim i crvenim... jbg: :: :: :: ASUS P8Z77V-DELUX :: INTEL I7 3770K 4.9ghz & CORSAIR H10 :: 4x4gb CRUCIAL TACTICAL LED 2200 9-9-9-2 :: MSI GTX680 LIGHTNIN :: INTEL SSD 330 60G :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: VIEWSONIC VX2739W :: ::
Druze ako volis najbolje performanse i imas mogucnosti zasto da ne priustis ? Sto se mene tice ne mora da imam sve najbolje ali sam takodje srecan kad neko ima, pa i ja mogu da vidim i uverim se kako sve to funkcionise.
Daj boze sve najbolje da kupujes i da kacis rezultate kako bi forum bio sto zanimljiviji.
Sto se tice rezolucije interesuje me kao i vecinu samo razlika u Full HD-u. 800 x 600 me totalno ne zanima isto kao i rezolucije iznad 1920 x 1080, ili 1920 x 1200.
Karta koju si kupio je u svemu bolja od tvoje stare, samim tim sto ima odlican kuler pa i sve ostalo.
Radi testove i postavljaj sto pre :D
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: nisam ja imao 580... vec referentnu 680.... ova karta na defaultu pravi u svim testovima oko 15 procenata vise poena.. a koliko se bolje klokuje videcemo sad za vikend.. :: :: :: dexter ovaj crucial ram je trebao da bude sa plavim led diodama al u emmiju su slepci uvezli samo ovaj sa zelenim i crvenim... jbg: :: :: :: ASUS P8Z77V-DELUX :: INTEL I7 3770K 4.9ghz & CORSAIR H10 :: 4x4gb CRUCIAL TACTICAL LED 2200 9-9-9-2 :: MSI GTX680 LIGHTNIN :: INTEL SSD 330 60G :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: VIEWSONIC VX2739W :: ::
i nek te sluzi kako pozelis...i da je boljom kartom zamenis,i ja se slazem,ako covek ima novac,i moze da kupi to,a to voli,sto da ne,uvek u svemu treba ici ka boljem,svako ima svoje rezone kako razmislja,i dok god to ne ugrozava tudje interese,ja podrzavam,..
Covek je najobicniji pilicar(i kaze se stocarU:da si uspeo da zavrsis osnovnu,znao bi).Pre par meseci trazi piratsko resenje(bez kinte) za multi svoje omiljene igre(COD fransiza).Znaci,daje par `iljada evra na konfu a nece 15e na original.Ne bih ga nazvao seljacinom jer bi uvredio seljake.
Vala jeste, samo malo zameram na ovim prozivkama. Dajte ljudi malo dostojanstva i razuma. Ostavite coveka na miru. Svako ima pravo na svoj ukus i na misljenje. Komunizam je prosao odavno. Nismo svi isti, ali smo u ovome ipak zajedno na neki nacin.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
evo veceras sam flesovao LN2 bios... postoje dve otkljucane verzije bios-a... f8 i a3... a3 radi savrseno a f8 pravi flickering po ekranu, meni a i mnogim drugim userima po stranim forumima... tako da su testovi radjeni na a3 verziji LN2 BIOS-a...
na defaultnom BIOS-a maximalni klokovi su mi bili gpu +130 mem +520
na LN2 BIOS-u, maximalni klokovi su gpu +155 mem+580
Nek` te Ilia dobro sluzzi, u zdravlju i veselju, i nek se zapali 7 dana pre ispteka garancije pa dobiesh novu guju... - mene to 1x god. po mes.-2 naivishe u`vati d`igram games - 1000€ monitor, 1000€ GPU i ORI DRUMOVE!!!
i karta bukvalno razvaljuje sve u 1920*1200 na ultra uz mnogo frejmova, pitam se kako li je tek na 680. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
ovde su ti sinteticki testovi gogi... nadji koliko pravi 580 ica u 3dmark 11... verujem da nema sanse vise od 9 000.. overklokovana... mozda ni toliko... a ovde je moj rez 12 000 :)
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647721. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.